Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HartgeH3-2.8

addikt

Sziasztok! Ezt a topikot találtam megfelelőnek kérdésemhez. Csinálnék egy rebuild-et mostani gépemen új házba. Megtakarítanám igényesen a portól az alkatrészeket. Patikában vásárolt ilyen 2%-os szalicilsavas alkohol van itthon. Tiszta alkohol nincs.

Meg lehet ezzel takarítani, vagy felejtős?
    Mit ajánlanátok házi praktikával megoldhatóan?

Köszi :R

Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz ludi85 #2211 üzenetére

Biztos kell az az SLI?

Az a kártya már önmagában is atom ;]

Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!

• HartgeH3-2.8

addikt

Jöhet a megmentő:
    AMD Radeon RX 470

[link]

49.900 és adom el a GTX 770-et :DDD vagy nem..

czpitti AMD esetében AM4 Zen és Intel esetében is "mintha" már beszélnének az újabb generációról lassan. Igaz nem olvasgattam mert nagyon bízom az AMD feltámadásában és a szokásos jó árakban.
    Természetes a legutolsó legfrissebb generációt és chipkészletet kell venned: Skylake
    Egy a gond. Lehet az a 200 is kevés, de írd le mi kellene pontosan és megnézzük.

Az AMD következő generációjára azért még felhívnám a figyelmed! ;]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz takacsbotond #2208 üzenetére

Fene a pofájukat.. pedig az ajánlott fogyasztói ár hivatalosan is 200 dollár az AMD által.

Ezt találtam róla:
    Érdemes kihangsúlyozni, hogy egy darabig valószínűleg nem lehet majd a fenti ajánlott összegekért beszerezni a kártyákat, hiszen a gyártók és kereskedők a limitált példányszámra és komoly érdeklődésre való tekintettel fel fogják srófolni az árakat. Ettől függetlenül nem lepődnénk meg, amennyiben a Radeon RX 480 megjelenése után 2-3 hónappal normalizálódna a helyzet.

Szerk: Amerikában ezt 200 dolcsiért vinni fogják mint a cukrot. Azért még reménykedem hogy idővel tényleg beáll. Gondolkozom átmegyek addig AMD AM3+ rendszerre. AM4 úgy is húzós lesz elsőre.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Hajjaj Hajjaj :DDD

Lehet az első fecske ami borsot tör a zoldek orra alá?
    200 dolcsiért egy ilyen 8gigás cucc? :Y

Aki esetleg mocskosul sok pénzeket akar kiadni mostanság kártyára az várjon :DDD

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz ordogboc #2157 üzenetére

Én több nagyobb közösségnek is csinálok videó anyagokat, versenyvideókat. Persze jöttek a 8GB ram tökéletesen elég hyperek szokásos módon, aztán les@am mindenkit és belevágtam 16GB ramot a gépembe, mert ugye mégis csak az én gépem nem a vér pistié. Eddig sem volt lassú gépem főleg a Samsung EVO-val, de rengeteget számít, hogy bőven van fedélzeti memória egy gépben. (Kvázi egy jóárasított igazán előnyös "ingyen" perfomance upgrade-nek mondanám) hisz annyira nem drágák már ezek.

..és ezt nem csak az Adobe Prem Elements 11 videóvágásokra értem, hanem bizony játékok alatt is érezhetően jöttek a változások. Persze manapság elég 8GB RAM.

..igen tényleg elég. ;]

• HartgeH3-2.8

addikt

Sokan kvázi hülyének néztek itt a topikban a 10magos Intel "hallatán".

Tessék: [link] ;)

Igaz ára is lesz.

Szerk: Remélem az AMD új tokozása és chipkészlete majd beválik, mert valami gazdaságos next gen pc kell nem csak nekem sok mindenkinek. :U Hajrá AMD AM4 (ezt is megértük), hogy törzsgyökeres intelesként egy AMD-től remélek megváltást. Ámen.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Érdekes , hát biztos vannak szériák amik kicsit hangosabbra sikerültek, de megbízhatóságra tuti jók. Több ismerősöm is FSP tápot használ, van aki goldot , van aki Raidereket. Hexaról nincs infom, de szerintem azzal sincs gond. Mindenki elégedett panaszt még nem hallottam. Az én házam akkora, hogy fordítva szerelve is jó, mert fent akkora a tér, hogy simán tudja húzni magának a levegőt, és legalább nem a cpu-ből érkező meleget kajálja meg. Plussz a gravitáció sem húzza lefelé a ventit ami elvileg hosszútávon se jó a ventinek (szerintem). Ez csak elmélet ezt én magamnak kísérleteztem ki eddig bevált. Szépen üzemel. Picike hangja valóban van, de ezek egyébként is a méhsejtrács kiképzésnek is köszönhető sajnos. Mindenki próbálja ki, hogy kártyával letakarod a felét és elnémul. Van aki pont ilyen és egyéb megfontolásból kivágja a táp hátlapot. Persze jobban porosodik stb. Többet kell fújkálni.

Nem egy nem két gépnél láttam fordítva berakva még alsó tápos háznál is.
    (mondjuk amit az ott kap a VGA-tól az merész)

Szerk
    Egyébként meg PONT azért amiért többen lehurrognak, hogy áhh nem kell a magasabb erősségű táp. Persze, hogy nem kell. Végül is a magasabb hatákonyságú erősségű táp csak azt tudja, hogy tökéletesen ellátja a gépet és bőven marad benne tartalék. Ergo lehet, hogy nem hangosabb? ..hát bizony lehet... Míg az éppen kisakkozott éppen belőtt W értékű táp meg dolgozik szerencsétlen. Jobban melegszik, többet dolgozik, hangja is több lehet.. A venti ugyan úgy pörög ezt alá írom, de nagyon nem mindegy egy táp hatékonysága és a gép amit ellát. Ezek mind mind apró dolgok, amik növelik az élettartamot akár a hűtőét is, hiába low end kat. Mondjuk az FSP 5 év gar se viccből van. :U

Mondjuk ez a hang is olyan, hogy valakinek 8-10 venti van a gépében és neki az csak susogás nem zaj. Személyfüggő. Régebben nekem is 8-10 venti volt a gépemben plussz szabályzó mivel Chieftec DRAGON korszakom is volt ami megint nem kicsi ház sok venti lehetőséggel és nem zavart. Konkrétan mosolyogtam azokon akik a venti hangokra panaszkodtak. Ma már én is nagyon figyelek. (biztos öregszem). Nem véletlenül vannak Coolink Swif2 ventik a gépemben amik (szvsz) a világ egyik legjobb rendszerhűtői olyan levegőszállítással olyan "csendben", hogy olyat kevesen tudnak.
    Persze ára is van.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz NetOwner75 #2028 üzenetére

Az ugyan oda való ahova a vargáné és társa csodatáp a kukába ;]

Aprón el lehet csípni olcsóbban, és ebay-en is láttam már jó árban régebbi memóriákat. Nem lehetetlen, de nyilván minél ritkább annál nehezebb, drágább.

Szerk:
    Egy FSP Aurum S Gold hangos? :Y
    Fordítsd meg, hogy ne alulról szívja a levegőt, hanem fentről és elcsendesül.
    Bevett gamer "érzékeny fül" szokás. Ha meg valóban hangos cserélni kellett volna. Egy gold azért csak gold, igaz ugyan olyan low end kategóriás ventiket raknak mindegyikbe. Sajnos. :U

Annó a chieftecem nekem is hangtalan volt mint egy fantom. Imádtam a kis 560W-ost. Nem tudom ezekkel az új szériáival nem győzött meg a Chifi, pedig mint márkát szeretem és elismerem. :U
    A házam az egy atom bombát is kiálló elnyűhetetlen tank. Imádom.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

BercziB Ha csak nem ragaszkodsz a bolti vételhez bolti garanciához (amit megértek), 45k-ért venni r7-et vagy 750-et komoly hiba. Nézd meg aprón milyen kártyákat árulnak 45-ért amik tönkre verik ezt a két kártyát. Egy "ócésabb" GTX 670 ezeket keresztbe nyeli le szvsz (és az még csak egy 670). Ismerős tudna venni Romániába 400 lejért (kb 27ezer forint) GTX 750-et, neki megéri. Nekünk nem.

NetOwner75 (#2021)
    Nehéz ügy. Biztos áldozni akarsz erre a gépre? Lap régi, memória nagyon kevés (a nyolc giga kezd már most kevés lenni itt ott) én folyamatosan látom a memória használatot nem a levegőbe beszélek. Én ha ennél a gépnél maradnék, picit megrántanám a Phenomot sajnos nem black edition ahogy látom, nem tudom ez az Agena mennyire bír egy kis OC-t utána kéne keresni. Ha igen rávágnék egy jó hűtőt, beleraknék még 2x2 giga ramot, és valami ATI kártyát. Ha találsz egy HD 6870 rev2 kártyát aminek a hűtését átdolgozták, és még hatékonyabb lett a kártya, és még OC-ben is az jó vétel lehet. Volt olyan kártyám az AMD-s korszakomban és nagyon szerettem. Nagyon jó szolgálatot tett. Egy Asus top verziós jó vétel lehet még. Esetleg egy Sapphire OC-s 7770 méregzsák. Én lehet belenéznék egy OC-s 270X-be is. Ha a CPU-t kicsit meg lehet rángatni. Alapon lusta lesz, ezt most megmondom előre. Lehet vele játszani, csak a max teljesítményt nem fogja tudni kisajtolni a kártyából. (kieg: A PCIE 3.0 hiánya)

CPU: [link]
    125W holy shit ;]

Szerk: GTX 670 vs GTX 750 csak úgy mutatom :)
    [link]
    ..és akkor még hol a gyári OC a 670-en, sehol.

//A véleményem szigorúan egyéni és nem biztos, hogy a legjobb megoldás, csak ötlet//

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz TomMusic #2006 üzenetére

Tartalék vinyónak, torrentezni, filmezni tökéletes. Nekem egy mai napig 100/100 WD Blue vinyóm van a szekrényben sokáig használtam. Szépen elraktam a lap dobozába ant.zacsiba. Jó kis cucc. Egy csendes jól működő vinyó mindig jól jöhet. Tartaléknak , háttértárnak tökéletes, de ha esetleg hangos, vagy zavar a hangja és olyan a ház, hogy rezonanciát esetleg "búgást" okoz, hát az ki tud kergetni a világból.

Igaz ez előfordulhat újabb vinyóknál is. I love SSD, (csak mennének már le az árak egyszer) :U

• HartgeH3-2.8

addikt

Kellemes ünnepeket mindenkinek és jó ár/érték arányú gamer konfigokat ;]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz takacsbotond #1988 üzenetére

Ha minden igaz Aida szerint ő az alaplap, Dell saját gyártású cuccról van szó.
    [link]
    Táp típus még folyamatban, de kb 470W lesz.

Egyéb:

Amikor vietnámban laksz és veszel a fél centis lapodhoz egy akkora vga-t, hogy talán még a házba se fér bele amit hozzá vettél, megfizethetetlen. Minden másra ott a 100ezres vietnámi bankjegy. A papírtörlő erős kérdőjel . Nem bántom, csak hát na. Ott is van google és lehet tájékozódni :)
    LINK1 LINK2
    LINK3

• HartgeH3-2.8

addikt

Köszi mindenkinek a helpet.

Azoktól a ramoktól én is dobtam egy hátast, hogy a dell ilyeneket rak egy (amúgy nem is rossz kis gépbe) nem lehetett azért ez olcsó akkoriban. Céges gépről van szó külföldi és jó ideje így használják már csak szeretnének kicsit "nézelődni" a gamer világban. Alap esetben én is a régi gépekre azt mondom nem érdemes, de egy i7-et még a sírból is feltámasztanék ;]

Céges gépnek i7 és ráadásul ilyen chipsettel meg házban atya ég....
    Elvileg nem lett bontva moddolva, egyben selejtezett gép volt akkoriban. Tehát totál nem értem a 4 x1 Hynixot. Ők úgy tudom "főként" VGA kártyákba gyártanak (aránylag jó) chippeket. Legalábbis a fő profiljuk mintha az lenne. A desktop iparba szerintem nem törtek be annyira :DDD Amerikában képesek olyan memória márkákat rakni a gépükbe amiktől szó szerint a hátast dobom.

A házon azóta is agyalok, hogy a dell mikre nem képes :U
    (Ez ilyen előre összerakott gépek közötti high end kategóriás lehetett)

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz DR|FTK|NG #1969 üzenetére

Én is hasonló irányban gondolkoztam :R

Memóriát néztünk, de kb már csak az atya úr isten tudna olyat szerezni (vagy ebay) de sokáig ér ide és lehet ár/érték arányban se lenne jó. Viszont egy memory QVL lista nem ártana hogy mégis milyet. Egy Kingston (zöld) low profilos memória amire gondoltam Kingston 1333 (nagyobbat úgy se lehet) és az kijönne pár ezerből. Erdélyben laknak tehát ph apró kilőve.

Pont én is egy 660 vagy 750 amire gondoltam, náluk 400 lej kb 28k egy GTX 750 (olcsóbb mint nálunk)

Tápot megkérdezem és jelzek vissza :) Régebbi oldalon utána néztem ennek a Delles rendszernek és elvileg ez van benne: " A 475W power supply supports performance-class graphics and high-end processors with power to spare. If that isn’t enough, additional bays and slots allow for future expansion."

Típust nem írnak :DDD

• HartgeH3-2.8

addikt

Sziasztok! Mindig is úgy voltam vele a Dell gépek mellett nem mindig szabad elmenni legyintve. Én pl régóta vadászok egy bizonyos dell (egyedi) munkagépet aminek a háza, összeszerelése kivitelezése hihetetlen jó és még az atomcsapást is kibírja. Szó szerint. Mire használnám az más kérdés. ;]

Én kérnék most tőletek több szem többet lát alapon infot. Van egy kis gamer haverunk (erdélyi) tehát nincsenek eleresztve. Külföldről kaptak egy leselejtezett gépet irodából. Egy ideje használja semmi gond, de szeretne menni kicsit mélyebb vizekre is (CSGO, Squad stb).

CPU i7 920 (igen az első generációs kis harcos hetes)
    Lap: Dell Studio XPS 435MT (elsőre semmit nem mondott aztán megnéztem az adatait) :DDD
    [link]
    Memóriák 4 x 1 DDR3 SK Hynix HMT112U6AFP8C-G7 (Fúj) :U Na jó működik végülis ;] de miért 4 x 1 ? Ki az a jó képességű aki belerak egy rendszerbe 4x1 GB ramot egy ilyen chipsetbe? Utána néztem valóban a Hynixban létezik DDR3 1GB kiszerelés. (de minek). Tehát memória kuka egyértelmű.
    VGA Egy kis GTX 210-es van benne talán 512, talán 1GB igazából mindegy. Elketyeg vele.
    Gyári OP harcos hűtő van rajta (picit hangoska) de hozzányúlni nem nagyon akarnak.

Maga a gép: (Ez még akkor is kéne ha nem kéne) :C

Nagyjából van elképzelésem, de kérdeznélek titeket, hogy pl memóriában 1333ig bezárólag , és VGA-ban (PCIE 2.0)ig bezárólag mit érdemes tenni egy első gen hetes alá? Ami még árban meg összességében megfelelő lenne a rendszerhez. :R Kellemes ünnepeket mindenkinek

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Danielnick #1941 üzenetére

Köszönöm szépen HartgeH3-2.8 a segítséget, sok hasznos infót kaptam tőled Szívesen máskor is. Sajnos nem jó érzéssel nézek már be ebbe a topikba, mert itt csak offense van és a másikba belekötés ahelyett, hogy egymás véleményét tiszteletben tartva keresnénk a legjobb megoldást egy konfigra.

GTX 970 táp igénye: [link]
    Minimum System Power Requirement 500 (W)
    2x 6-pinsSupplementary Power Connectors
    Elég kell legyen :K 970 az jó kis cucc én is beneveznék rá szerintem a procim is még kihajtaná :B

Amúgy gyári hűtővel hajtod majd?
    (csak kérdem) :)

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Danielnick #1930 üzenetére

Szia!

A hyper 103 egy alsó közép kat. hűtő azt személy szerint annyira nem ajánlom, de utána lehet lesni. Igazából az Arctic i30 is ebben az árban közép kat, mégis olyat tud amit sokan nem gondolnak elsőre. ;] Igaz "csak" egy 4Ghz-es i5-öt kell lehűtsön nagyon jó Coolink Swif2 rendszer mellett, ami nem nehéz. :K
    A CM Hyper hűtői nagyon jók (bizonyos szériák főként) ismerősömnek i7-es procit hűt egy ilyen. Én mondjuk Scythe Ninja IV, Mugen IV, Noctua amit ajánlani szoktam mert azok OC mellett is és "panel" meleg mellett is iszonyat hatékonyak. Nekem Arctic i30-van. Jóval olcsóbb és legalább annyira hatékony (ez tapasztalat, több éves most már). Alaplapnál (személyes vélemény) szerintem eléggé meghatározó milyen chipkészlet van alatta, nem mindegy, hogy egy Z97-es chipkészlet hangolja össze a feladatokat, vagy egy H vagy egy B jelű. Egyébként utóbbi hivatalosan is az intel üzleti chipkészlete, fekete fehéren fent van az oldalukon. Igen azt mondják ugyan úgy megvannak a funkciók, csak nagyon nem mindegy hogy valakinek perfomance alapú chipkészlete van.... Nagyon nem.

Én is anno a gépem összerakásánál rámentem a Z77-re , drágább volt , de most boldog ember vagyok.
    Az indok az lesz, hogy azok tuning lapok és nincs szükséged rá. Keress rá az Intel oldalán és az Asus oldalán, hogy milyen adatokkal rendelkezik egy ilyen lap. Milyen kondik vannak rajta, milyen bios, milyen újításokat tartalmaz, hogyan hangolja össze az alkatrészek működését, milyen cpu,memory supportja van.
    Ha valaki azt mondja ezek nem számítanak akkor hazudik.. Nézz utána Asusnál minden fent van.

Amennyiben neked a minél olcsóbb kell és elég annyi, hogy kezelje a procit és a többi nem érdekes akkor elég az olcsóbb lap, olcsóbb chipkészlet. Viszont így gamer gépet építeni börleszkbe illő jelenet..

///A véleményem pusztán személyes , bármilyen offense esetén jelentem az illetőt moderátornak.///

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Ed3r_X_ #1923 üzenetére

Ez egy olyan dolog, hogy én egy rossz szót nem szóltam az illetőhöz ehhez képest mégis belém kötött nem egyszer nem kétszer. Reméltem meg tudunk férni egymás mellett , de majd moderátor rendet tesz.

Nehogy már még én kérjek elnézést álljon már meg a menet.

Szerk: Ha az ő véleménye és ötlete megférhet a topikban akkor a másiké miért nem?! :Y :W Tartottam egy nap szünetet, de csak azért, hogy ne lépjem át a PH fórum szabályait. Határon voltam. Szomorú, hogy a legjobb eredmény elérése helyett , inkább a másikat oltjuk le.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz takacsbotond #1920 üzenetére

Miközben a gyárilag kapott mx4-es paszta az Arctic i30 alatt évek óta 50 fok környékén tartja terhelés alatt!!! a 4ghz-re patentolt i5 procimat. Még újra pasztázni sem kellett. Alapon 25-29 között.

Akkor biztos nagyon szar.
    Ha már belekötünk egymásba. Tehát akkor miért is szar az MX4?!
    Utána szoktál nézni egyáltalán ezeknek?! Használtál már ilyen pasztát?!

Valószínűleg azért nem szar mert gyönyörűen kitölti a réseket, és atom jó a hővezetése. Feltételezhetően..

:W

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Új remény az AMD fanoknak.
    Az AMD jövő márciusban fogja bemutatni következő generációs AM4 platformját - értesült a Planet3DNow
    AM4 foglalat, DDR4 stb. [link]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz takacsbotond #1907 üzenetére

Innentől kezdve pont le fogom szarni, hogy melyiknél van jobb. Van elég ismerősöm akik "nyaggatnak", ilyen és ehhez hasonló tanácsokkal. Én ide társadalmi "munkaként" jöttem, hogy a közel 20 éves tapasztalatommal némileg hozzá tudjak tenni valamit néhány jó konfighoz eléréshez. Csupán ennyi. Nem a világot jöttem megváltani. Azt sem állítottam, hogy az én infom a legjobb. De az, hogy itt folyamatosan belém kötnek, és nem tisztelik a véleményem, miközben én eddig tiszteltem a másikét, az kezdi kiborítani a poharat lassan.

Fent már LEÍRTAM világosan, hogy nem baj az ha nem egyeznek a vélemények, az a fontos megtaláljuk a legjobb megoldást, de ilyen hülye gyerek stílusra nem vagyok vevő sem tőled sem mástól.

Ajánld nyugodtan a szerinted legjobb ár érték arányú tápot.
    Semmi gond. :(((

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz takacsbotond #1905 üzenetére

Te direkt kötsz bele minden hozzászólásomba? Szóltam én hozzád egy rossz szót is?!

Igen több Chieftec tápom is volt és tudom a hatékonyságuk nem annyira patent. Van hasonló árban sokkal jobb hatékonysággal és minősítéssel rendelkező táp. Az A-80 széria csupán egy bronz minősítésű táp épp csak egy 85%-os hatékonyságot megütve. Gyári specifikáció alapján egy azaz egy darab 8PIN PCIe (6+2) csati van rajta. Ha később belerak egy 970-et aminek kettő darab 6pines csati kell akkor mi van?! Veszi majd a kártyáját sok ezerért és cseréljen ismételten tápot aminek egyébként semmi baja nem lenne?! Ezért is ajánlott már a tápból is előre tervezni, de minek is magyarázkodom neked komolyan mondom.

IGEN utána szoktam nézni.
    Ha nem szállsz le rólam jelenteni foglak most már egy moderátornál :((( Szerk: Legalább normális nem hülye gyerek stílusban írnál, akkor azt mondom rendben vannak eltérő vélemények. Jó lenne ha hanyagolnál a jövőben. Ha meg nem szeretnéd, hogy segítsek, akkor azt írd le és átgondolom.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz gabo_007 #1903 üzenetére

Sajnos költségcsökkentővel én speciel nem tudnék hirtelen.

Tanácsok:

Lap: Van újabb chipset ennél. Asrock sem rossz (szépen feljött az évek során) , de az Asus a legnépszerűbb utána Giga, MSI.
    CPU Cooler: Scythe Ninja IV, Mugen IV, Cooler Master Hyper széria, Arctic bizonyos hűtői, Noctua.
    Táp: Alap esetben nem kötnék bele, de lehet nála jobb minőségűt berakni, ha már ilyen a keret. Szerk: Ha jól látom ennek a kártyának 1 x 6pin táp csati kell. Az jó ha a gyárilag a tápon van kettő szál 2 x 6 + 2pin megoldással, ha erősebb kártyára váltasz esetleg később hasznos tud lenni. A külön "leválasztom" majd molexes csatival, nos annak nem vagyok híve szvsz.

Egyébként nagyon ütős kis konfig :K Szerintem a 970-et is lazán seggbevágja.
    Szerk: Úr isten hol vannak az árak.... :U

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Még többet is hoz az FX alapon, megrántva meg még többet hozna.
    Nagyjából egy kutya: [link]
    Ezért nem mindig célszerű a bench eredményekre hivatkozni.

Intelt én i5-ben ajánlanék, de ez csak egy verzió.
    OFF

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz takacsbotond #1895 üzenetére

Illetve mióta ajánlunk vízhűtést egy budget konfighoz?

Ő szeretne kimondottan vizet a gépébe, nem én ajánlottam :W

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz NetOwner75 #1892 üzenetére

Tuti nagyon jó dolog csendes hatékony cool ;]
    Amikor én akartam nagyon drága volt vizezni, most már olcsó de elégedett vagyok a léggel is ;]

Ez csak tipp: a Corsair vizek elég jó árban vannak és nem lehetnek rosszak kb 20k egy cpu víz.
    Ennek utána kell lesni, vagy specifikus topikot keresni hozzá. :K

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz NetOwner75 #1890 üzenetére

Ha tudsz belőle még alkudni akkor jó vétel lehet :K Elvileg hatalmas előrelépés nincs a 6300-nál, de mégis újabb széria. Az Evo lapot adják hozzá?! :Y és mindezt mennyiért?!

Ha azt meg tudod szerezni jó áron akkor ár/érték arányban leveri az Intel verzióját, és még pénzed is marad (akár) erősebb VGA kártyára, komolyabb hűtőre az OC-hoz. Reménykedek ;]

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz NetOwner75 #1888 üzenetére

Mennyi az az FX amit néztél? Itt most a 6300 30k nagyon nagyon jó vételnek mondanám. 60k-ból megvan a lap és a proci amiért jelenleg Intelből egy darab processzort kapsz és még nem is a legjobbat. [link]

Szerk:
    Azért még a kolléga javaslatát ne tegyük fiókba, hogy aprón egy jó kis INTEL lap + proci kombó.
    Viszont az használt. Nem tudom a használtra mennyire hajlasz, én ha gépet építek inkább új vagy semmi.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Ed3r_X_
    ha lenne 150-em, apróról néznék össze használt, de garanciás hardvereket, Intel 1150-es fronton, i5-tel Igen ez teljesen jogos, pont nemrég voltam olyan szituban, hogy az istennek nem tudtam rábeszélni egy ár/érték arányban jobb gépre valakit, mert ragaszkodott a bolti vételhez bolti garihoz. Valahol megértem teljes mértékben. Hiába rossz vétel 40 ért a 750 akkor is megveszi mert bolti, garis etc.

takacsbotond
    Írtam is, hogy a 8xx pont ott lusta ahol kéne :R A 4xx 6xx már nem. Ott megfelelő órajelen hozza.
    Én inkább veszek 30ért 4xx 6xx procit mint egy i3-at de ez privát vélemény. Innentől off :K

NetOwner75
    Konklúzió :) Kérlek írd le pontosan milyen alkatrészeid vannak jelenleg. Ha nem gond töltsd ki a gépet adatait profilban és akkor egyszerűbb. Intel (drága) 200 alatt garantáltan nem jön ki. AMD (olcsóbb) ki lehet jönni jó pénzből és játékra is alkalmas, nem egy AMD-s ismerősöm van szépen elvannak. A 8 magos AMD részemről egy elborult ötlet volt, nem neked lenne való. Ellenben ha videót vágnál, konvertálgatnál, olyan alkalmazásokat használnál amik élni tudnak annak a procinak az igazi előnyeivel akkor jó vétel lenne. Így inkább FX 4xx 6xx :R Szerk: Kolléga javaslatára nézhetsz INTEL félkonfigokat amik jó vételek lehetnek adott esetben. Viszont meg kell nézni kitől, mennyi garancia stb stb. Picivel több figyelmet igényel a dolog. :K

Ha bármi kérdésed van nyugodtan írd segítünk. Nem baj ha nem egyezik mindenben a véleményünk legalább megtaláljuk a legjobb megoldást ;]

(#1888) NetOwner75 Igen az egy szuper jó kis kombó. Hasonló áron nincs veletlen FX 6300 már? A 6100 régebbi széria. A laphoz nem muszáj ragaszkodni, vannak még 9xx chipsetes lapok akár Giga is, csak arról a lapról tudom hogy nagyon jó főleg a rev 2.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Mivel nem ismerjük a mostani gépét még így elég sok a "ha" ;]

Gyári Cooler 5k rpm?%! ha ez így van akkor az tényleg elég nagy bullshit.
    Táp: Egy jó tápot csak az nem talál aki nem akar. Ezerszer elmondtuk.
    Asus EVO Rev2, vele van személyes tapasztalat szuper jó kis lap.
    Persze megkérik már már irreálisan talán. Nem szép tőlük :DDD
    i3 ami 2 mag 4 szálon vs FX 4xx 6xx 8xx ?! Nem is értem a felvetést.
    Már a 990-es chipset se mai darab, akkor rakjunk bele egy még régebbit?!

A fenti csak egy ötlet, ha nekem nem lenne 200k-m , de lenne 140k-m plussz mínusz, akkor az zihher, hogy nem i3-as rendszert raknék össze játékra. (Szvsz) Van egy haverom i3*as rendszerrel GTX 750-el, hát nem minden mosolya őszinte. ;] Főleg FHD gaming közben.

Egy bivalyra húzott FX 43xx jó hűtővel egy újabb szériás R9 380-as OC kártyával full amd platformként ne mondja már nekem senki, hogy az rossz játékra. :U A 8xx valóban lusta épp ahol kell, de a 4xx 6xx nem.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Idézem: Egy kis fejlesztésre adtam a fejem. Ergo a kolléga fejleszt ezért mva jók a lehetőségei. Ennek nyomán háza van, optikai kell legyen, HDD kell legyen. (SSD ráér majd akciózásnál)

Epikus AMD vadállat. Mi is kell neki, egy lap egy Cpu egy VGA

Lap Asus M5A99EVO rev 2 a több mint epikus lap. 35k
    CPU FX8300 szörnyeteg 38k
    Rávágni egy hűtőt 8k de ha nem húzza agyig elmegy gyárival is, biztos nem viccből adják a hűtőt hozzá.
    VGA: Asus R9 380 2GB GDDR5 STRIX 66k

Durván 140-145k + Táp.
    Problem Solved.

Szerk: Memóriát majd vadászik aprón elsőre 8 gigát, aztán kész :K (ha csak nincs a fiókba DDR3)

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz NetOwner75 #1875 üzenetére

Szerintem az úgy AMD :K

Én azt mondom akkor csapjunk bele keményen és legyen egy AM3+-os jó kis chipsettel megáldott 6-8 magos rendszer. Én hiszek a csodában, hogy ki lehetne hozni jó áron. ;]

• HartgeH3-2.8

addikt

Nem könnyű szakma ez a show biznisz az tény :DDD :R

Mondjuk én szeretem mindig kisakkozni ár/érték arányban a dolgokat és ezért is vagyok ebben a topikban, ha utálnám akkor nem lennék ;] Ha a kolléga majd ír egy keretösszeget akkor okosabbak leszünk :)

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz takacsbotond #1868 üzenetére

Ha nincs rá pénze hiába jobb :D :R

Valóban az intel + GTX kombó a legjobb választás! Viszont árban ... :K

Az megvan, hogy a GTX 960 és a GTX 770OC / 780 nem hogy egy szinten van, de még oda is b**a szépen a 960-at? ;] ..csak mondom :) A 960 még mindig a 9xx sorozat alja, bármelyik sarokból nézem. Természetesen újabb széria ezt nem vitatom, de még CUDA Cores-ban is jelentősen elmarad ám.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz NetOwner75 #1865 üzenetére

Nem tesz semmit ;] Ha bármi kérdésed van bátran jelezd.

Milyen keretben gondolkozol amúgy? Ezek szerint akkor full amd platform lesz?

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz NetOwner75 #1863 üzenetére

:R

Már kicsit ritkábban fordulnak elő boltokban, de elvileg a GTX 760 mellé az R9 280 ellenfél, igaz nagyobb a fogyasztás is. [link] A 270X már kicsit lemarad, de árban viszont elég jó választás volt. [link]

Ez kicsit részletesebb meg talán hitelesebb, a 280 több helyen elveri: [link]

Ha egy 280X-et tudsz találni jó áron az elég vaddisznó kártya, igaz én GTX párti vagyok inkább, de full amd platformot építenék én is ami azt illeti ha amd alapjaim lennének.

Ez durva kari lehet:
    GIGABYTE Radeon R9 280 WindForce 3 OC 3GB GDDR5 384bit ;] :K

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz NetOwner75 #1861 üzenetére

Szia!

Sajnos a géped nincs kitöltve (érdemes mert sokat segít ilyenkor), de látatlanban egy AM3+ tokozású FX bulldoser kellene az viszont lap csere és cpu csere. Húzni elvileg nem kellene a 760-hoz de a bulldosereknél egy bő 4ghz feletti tartomány "nem szokott ártani" Ezt az AMD-sek is alá szokták támasztani. De egyébként egy intelnek sem árt tehát egy kutya.

Szerintem abban a tokozásban nem érdemes gondolkoznod. Ami rémlik nekem, hogy AMD Phenom II X6 1090T Black Edition volt még jó kis proci ismerős asrock lappal hajtotta egész jó kis órajeleken és olyan nagyon sokat panaszkodni nem hallottam, de ha jól tévedek az is AM3 tokozás már sajnos.

Egy FX 43xx -re beszélnélek rá 4, 4.2, 4.5 órajelen pörgetve, az már seggbe vágná a GTX-et. Nem azt mondom, hogy alapon kevés hozzá (bár amd topikban sokszor olvastam hogy kevésnek bizonyul), de azon az órajelen elég kéne legyen. FX topikban is rá lehetne kérdezni ők mit mondanak. Az OC mindig standard eljárás volt bulldoseréknél az tuti. Egyszerűen kellett és kész.

Az intel a könyökéből kirántva tudja ugyan ezt. Némi OC társaságában meg a világból kikergeti a GTX-et. :K
    Viszont drágább. Sokkal.! Ez a konklúzió. ;]

• HartgeH3-2.8

addikt

Utolsó OFF

Kíváncsiságból rákerestem mennyi lehet ebben a memóriában: [link] Most durván 400Mhz miatt csinálja itt a fesztivált. Teljesen értelmetlen. Gyorsabb memóriát kell venni akinek erre van igény. Pont :)

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz HartgeH3-2.8 #1857 üzenetére

Itt példa az én memóriám: [link]

1600-ként van árusítva.
    Sebesség 1333
    Tesztelt sebesség 1600

Ergo egy gyárilag "húzott" memória ami álmából felkeltve is tudja az 1600-at, minden továbbit csak a jó ég garantál semmi más. Vicces occsó ázsiai játékot játszanak ezek a gyártók :DDD Szerk: Ja igen a gyártó szerint ez tuning ram, hát persze ;]

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1856 üzenetére

A kollégák nemtom merre vannak szóval akkor besegítek ;]

i5 pipa
    Memóriánál a fesz, frek korábban számítottak amikor az FSB mellett mindenki (ha kellett ha nem) szerencsétlen memóriákat agyba főbe húzták. Voltak olyan memóriák amik álmukból felkeltve tudtak mindent, és voltak amik nem. Olyankor jöttek a gyártók szidásai. Miközben csak specifikációt kellett vna olvasni.
    Ergo azokat hagyd figyelmen kívül. Az időzítések is ki lettek már tolva, érdemi jelentősége nincs.

Ezek már húzott ramok igen, tehát egy 1600Mhz-es memória az egy gyárilag húzott 1333.
    Én bevallom ezekekkel az FSB korszak leköszönése után már abszolút nem foglalkoztam ahogy az OC-val sem, belőttem a kívánt értéket, onnantól MINDENT a lap végez. Ezért is fontos a minőségi lap.
    (Nincs olyan, hogy túl droppol ma már egy lap, ez városi legenda.) Az Asus különösen jól végzi a dolgát ilyen téren.

Összegezve: Felesleges külön a memory OC-val foglalkozni, a pénztárcától függően a lehető legnagyobbat ameddig a lap támogat és itt be is fejeződik a történet egy átlag user számára.

Minden további az minimum egy ASUS MAXIMUS, komoly memóriák, valamint hozzáértés. :K + sok fórumozgatás , utána olvasás, és a feszültségek,időzítések nagyon alapos ismerete :K

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz hrvp #1854 üzenetére

Nagyon szívesen, én is köszönöm,hogy megköszönted ;] :R

Tekintve a kártya fogyasztását teljes terhelés alatt, személy szerint egy 600W-os minőségi tápot javasolnék neked, már csak amiatt is, hogy nyugodtan tudj aludni. 16k volt amit kinéztél táp, olyan 19k környékén van 600W-os enermax, FSP 600W hyper (ennek még utána kell lesni ez 21k), az FSP Raider 650W közel 90%!! hatékonysággal, silver minősítéssel 5év garral, 24k, ezeket majd még megnézzük mi fér bele.

A VGA kártya fogyasztási értékei miatt határozottan egy masszívabb tápra beszélnélek rá.
    Power consumption Radeon R9 380

System in IDLE = 92W
    System Wattage with GPU in FULL Stress = 332 Watts
    Difference (GPU load) = 240W
    Add average IDLE wattage ~10W
    Subjective obtained GPU power consumption = ~ 196 Watts

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz hrvp #1852 üzenetére

Szia!

Aprón is lehet nézelődni, hátha ki lehet fogni egy ütős konfigot, de a bolti az akkor is bolti.

Az a Seasonic táp brutál :K bár egy PSU calculátorral azért megnézném a gépet.
    ..Az tény, hogy ami arra a tápra írva van azt tudja is. Ez az ECO jelzés hirtelen kérdőjel.

Ami esetleg változtatható lenne:
    SSD: A HyperX Fury gyorsabb ha jól tévedek és egy árban is vannak kb.
    Memória: Elég az 1600 Mhz és olcsóbb is lehet adott esetben a 8GB ha nem kitben veszed elsőre.
    VGA: Árához mérten bitang kis kártya.

Összességében jó kis gép! :K Szerk: PSU Calculatorral 440W jött ki, határeset. [link] az AMD kártyák elég szépen fogyasztanak terhelés alatt. Táp: [link] bronz minősítés, 82 % efficiency hááát :U

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz golf2gt #1849 üzenetére

Igen, itt ott sántít a dolog ;] Azért a rész király amikor bemutatják a légáramlást a házba :K

• HartgeH3-2.8

addikt

Házkeresőknek.

A Sharkoon újdonsága elég kreatívan bemutatva, promózva ;]
    [link]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1846 üzenetére

Olyan nagy hűtő szerintem oda fizikailag be sem férne :) Lehet vizezni kellene.
    De tuti van kompromisszum léghűtésnél is.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz tKoleee #1843 üzenetére

Az 1866 nem feltétlen hoz annyit, de ha már OC gép akkor inkább egy 2400 Mhz durván 3-4 ezerrel drágább a 8Gb-os kiszerelés, esetleg később mellé még egy. Drágább de OC gépet figyelembe véve kifizetődik majd. :K
    Feljebb értelmetlen menni.

Jó , de nem túl drága táp: FSP/Enermax, SuperFlower, Corsair újabb szériások. (Minimum Silver minősítés legyen a megfelelő tápellátás végett főleg mivel OC-s gép lesz a tápon ne spórolj). Hűtés szintén nem spórolós kérdés: Scythe Ninja 4, Mugen 4, esetleg víz. Az Asus Z97-P az 28k, A Giga 970 - 4GB az 110k.
    Rendszerhűtés se árt ha patent: Coolink Swif2, Noctua.

Uhh Sorry Guys :B
    Elnéztem az árakat: Kingston 2x8GB DDR3 2400MHz 30k [link]
    Így azt mondom a fenti konfigba is megér(heti) :K de mivel nem OC gép oda elég az 1600. Igaz ott duplázná is a memória árat. (Játékok alatt nem fogjátok észre venni, ugyan úgy tölt be egy 1600mhz-es memória is)

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Danielnick Nos a memóriából is elég 1600 Mhz annyit kezel le alapjáraton. Ennek nyomán igazából elég lehet egy olcsóbb lap is mivel CPU tuning sincs DE az egy nagyon jó deszka, nagyon jó chipkészlettel és minden gamer gép úgy indul, végy egy frankó alaplapot. Az egyik dolog amire nem szabad sajnálni a pénzt, hidd el hálás lesz érte. Tehát HyperX Fury-ből elég az 1600mhz, vehetsz akár most egy db-ot is és később mellé vehetsz még nyolcat,(úgy is kell majd) de ha kitben veszed az sem gond. Asus Strix az jó választás, az Asus legújabb generációs továbbfejlesztett rendszere van rajta. SSD OK, rengeteg akció van jelenleg lehet szerencséd lesz és van valami olcsóbban. Karácsonyt is érdemes lehet megvárni. (Aqua,Emag,A4Team)

Memóriához: Az 1600mhz elég gyors, átlagosan játékokhoz elegendő. A kicsivel gyorsabb 1866-ot nem is veszi észre az ember, és azokat AMD gépekbe rakják főként. Az extrém gyorsak nagyon nagyon drágák és szerintem kis réteg tudja csak igazán kihasználni (vagy vagizásra jó). DDR4-nél hoznak majd ezek az órajelek kiemelkedőbbet. Példa: Kingston 2x4GBDDR3 2800MHz (65k) , tehát nagyon tudatosan kimondott munkára használt gép kell legyen aki ilyet épít. Nem is éri meg ennyit feccölni egy DDR3-ba. Értelmetlen.
    A memóriák sebességének változásával az időzítések is kitolódtak. Mi játék alatt nem vesszük észre.
    Gyári hűtő marad majd? Ha külön nem akarsz rá költeni elviszi a gyári is, csak legyen jó a rendszerhűtés. Később már külön egy jobb hűtő miatt szétkapni a gépet macerásabb mint előre gondolkozni. Szerk: A 2400 Mhz még határeset, de több mint DUPLA annyiba kerül ugyan akkora kiszerelésben. Az biztos, hogy gyorsabb, akár bench szerint is, de hogy játékban hozna e annyit amennyivel többe került ez erősen kérdőjeles oldal.

Moon_Walker
    Lényegében a hűtési mehanizmus teljesen jól működhet akár fekvő akár állóház esetében, kicsit eltérőek a megoldások a két esetben. Az tuti, hogy fekvőházas gépnél másképp kell odafigyelni mint egy állónál. A lapnak igazából mindegy. A keletkezett hő legyen elvezetve a gép belsejéből hatékonyan. Mivel nagyon pici rendszert szeretnél, ez nem egyszerű feladat. Én egy vízhűtéses rendszeren elgondolkoznék.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Lap: Asus Z97-P 29k (akciós)
    CPU: i5-4590 59k
    Hűtés: 8-13k
    Memória: HyperX Fury 13k
    VGA: GTX 960 4GB 70k akciós!! nagyon feláras a 4GB, a 2GB az 60k környéke, ha nem maxed out akarsz játszani és okosan be tudod lőni a grafot elég lehet a 2GB, de én személy szerint mindenképp a 4GB verzióra beszélnélek rá az viszont jelenleg még feláras. Jövőre már nem mert alapkövetelmény lesz.

HDD: WD, Seagate, Toshiba, Hitachi (2TB 19k)
    Táp: Seasonic 28k, FSP/Enermax 23k, SuperFlower 19k, BeQuiet 24k, Corsair 15, Chieftec 10-15
    (Ezt még egyeztetjük ha kb tudjuk az irányt)
    Ház: Zalman Z3 Plus, Cooler Master (kb 10-13k)

Természetes ez csak egy irány.
    Durván 230k , viszont ez egy ütős kombó. + SSD (A 240 elég húzós +30k)
    Akciót kellene vadászni most a Black Friday napokon ez nagyban befolyásolhatja, hogy jó áron lehessen beszerezni a gépet. Egy évig biztosan nem kell hozzá nyúlni.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Danielnick #1838 üzenetére

Szia!

Ha gazdagon visszatekersz akkor raktunk össze 200 környékén elég masszív gépeket. 1150-es tokozásban tudsz gondolkozni és i5-ben. Ez a kombó nagyon ütős játékra (nem feltétlen kell az i7) ez városi legenda.
    Nagyon kell sakkozni, hogy egy 970OC beleférjen és a 240-es SSD*k még nagyon felárasak, jövőre esnek majd esetleg karácsonykor, vagy most a Black Friday akciós napon/napokon nézz körül és csapj le. Aqua, Emag, Stb (extrém digitalt nem ajánlom). A 4GB vga memória és lassan már a 16 is ajánlott, 8-al el lehet indulni, esetleg egy modullal. Kitben (is) lehet, mert 4 modul is megy duálban. Tápra is oda kell figyelni.
    Ha monitor nem kell és házban nincs egyedi igényed akkor az a 200 olyan 220 lesz ;] :K

Szerk: Az egyik legjobbat megtaláltam mindjárt írom, csak átnézem.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1835 üzenetére

Akkor tényleg marad ez a verzió :K

De azt vedd ám figyelembe ezek nagyon nagyon apró lapok :) Egy OC lap alap hangon 38-40k egészen a csillagos égig. Gigabyte GA-Z97N-GAMING 5 (43k) a végén az időzítést szokta jelenteni, de ez a CAS9 elvileg valami szerver memóriát jelent.

Azért a VIA meg az atomos időszak mellett szépen kinőtte magát ez az ITX is, szentül meg voltam győződve ez home theater és itt meg is áll. Vannak itt méregzsákok persze nagyon horror áron. Egy Asus maximus tuning lap ITXbe 80k.

Azért majd linkeld be a gépet mert ez engem is érdekelne, hogy ilyen kicsi méretben mit lehet csinálni, úgy hogy még el is férjél, dedikált kártya is legyen és hűtés is :)

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1833 üzenetére

Ennyire vannak laposak: [link] de ebbe is már szűkös a hely. Ez pl kimondottan lapos: [link] és nagyobb, viszont legalább el lehet férni benne. Jó kis régi bevált IBM fekvőházas megoldás. Valahol muszáj a kompromisszum.

A legtöbb lapos jellegű fekvő ház az m-ITX rendszerű és azok nem túl nagyok.

Na ez aztán a kreatív kis házikó: [link]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1831 üzenetére

Atyagatyakimpáncélos ;] Az már szakmai topik :)

i5: az fizikai 4 mag nagyon jó oc képességek.
    FX Bulldoser 6-8 mag hivatalosan , nagyobb táp igény az OC mellé , jó lap kell, és hozzáértés.
    (de ezek már gyárilag is 4Ghz körül szaladnak), viszont az amd tábor szerint ezeket rántani kell sajnos és nem hozzák azt a szintet amit egy i5 a mellényzsebből kiránt. Ezzel együtt olcsóbb rendszer.

Lapos kicsi? Ajjaj.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1829 üzenetére

Igen az egy jó kis alap. Elég lehet egy oc k-s i5 is. Vannak jó kis bivaly i5 procik. Memória Vga megint csak elég fontos mint mindig :/ A 970 4gb nem lesz olcsó :)

Még azért megnézzük amd-t is, de intel a tuti. Ha gépnél leszek jelzek vissza mit sikerült kiokoskodni.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1817 üzenetére

X-Plane 10 Recommended System Specifications
    For the best experience, we recommend the following system specs:

a Quad Core, 3.0 GHz or faster processor,
    Szerk 16-20 GB of RAM, :Y
    a high-performance, DirectX 11-capable video card with at least 4 GB of on-board, dedicated VRAM.
    Szerintem a 8 kevés lesz ide.

Na igen az évek és a rutin. Lottóznom kéne de azzal úgy se nyerek, inkább majd fogadok Mr Hammer-re tuti leveleri ezt a Fury-t majd ;] Nem tűnik vészesnek, de ettől független ezek zabálják a gépet meg a ramot, pontosan a rengeteg megjelenítendő textúra miatt. Az meg repülésnél igencsak kell. Ezért jogos. :K

Az a 37k-s Asus lap hibamentes lesz ezt nyélből megmondom. Persze technika bármikor lehet bármi, ebben az esetben ez egészen minimális. Senki sem szeret, de néha muszáj :) Jól gondoltam mindenképp kell a 4GB v.memória és valóban egy több szálas, több magos megoldás kell neked. Kitaláljuk.

dokee78 Azért egy "Sziasztok a segítségetek kérném" még elfért volna mellette :U

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1815 üzenetére

Igen itt talán első és nagyon fontos lenne a ház kérdés, kiemeltebben mint általában. Szűkösebb helyen kell olyan telj. gép mint egy normál ATX. Amd amúgy teljesen kizárva? (olcsóbb).

Alaplap: Még tuning is? ;] Egy OC lap az itt is elég drága. 30k
    OC Asus Z97M-PLUS 37k ez tudja az OC hetest és a magas memória órajelet.
    CPU: Intel Core i7-4770K 100k
    Memória Corsair 2x8GB DDR3 2400MHz Vengeance Pro Gold 27k
    Kingston HyperX Predator (T2) CL11 (2x4GB) 8GB 2400MHz DDR3 RAM (2x4GB) 18k
    Ami ezek felett van horribilis árakon mozognak. Kingston 2x4GBDDR3 2800MHz 65k

8GB Rammal eddig 150k ha OC i7 kell. Az i7 az 4Ghz fölé lazán feltolható majd biosban. Memória k gyors azzal nincs gond. Lap is tudja ezt a sebességet lazán. Eddig még jó is lenne, csak a többi alkatrész még sehol :K "szeretnék egy repülőszimulátoros gépet összerakni, nem túl extrém konfigban. Ez azért elég extrém egy K-s i7 :) Szerintem nézzük meg egy i5 procival meg esetleg AMD-vel. Tehát vagy le kell mondanod az OC-ról vagy pedig kompromisszum kell valahol.

Melyik szimulátorral toljátok? Főleg, hogy ennyire kell az OC?

Szerintem nézzük meg kb mATX fronton mit tudunk kihozni értékelhetően, lehet elég ide egy OC i5 is ha kb tudjuk majd melyik progihoz kell a gép. Összedobjuk, aztán amit a kolléga linkelt ITX topik majd kérdezz rá ott is egy konfigra. Lehet tudnak olyat ami ezt űberelné majd arányában.

Szerk: Én meg töröm a fejem, mert K i7 és OC ram mellett sehogy nem jön ki olcsóbban. :U VGA: mondanám elég a 2gb , de nem tudom milyen felbontáson játszol és főleg egy repszim esetében ahol jó ha szépen be lehet állítani a részletességet és be van töltve előre szépen a környezet, és onnan csak cashelgetni szépen saját magát vissza a memóriából oda bizony kell a 4Giga fedélzeti videó memória (is). Legtöbb játékban be is lehet lőni ezeket rendesen, ahhoz viszont memóriák kellenek gazdagon mindkét oldalon. Az megint csak feláras dolog "még". Jövőre már nem.

Egy SSD majd különösen ajánlott neked ehhez! Rengeteget dob rajta.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Moon_Walker Igen nos akkor m-ATX vagy m-ITX az első a nagy ATX rendszereknek egy kicsi változata hasonló árban mint a nagyobb tesója csak kicsi méretben. Az ITX egy még apróbb már már doboz méretű rendszer ami erősebb kivitelben erősen feláras, de legalábbis nagyobb árban mint az mATX.
    A Barebone-t felejtsd el csak összezavartalak vele mert ott is ezer féle van már :DDD
    Tehát valamilyen mini rendszer kell neked ami a hónod alá csapsz vagy megfogod a fülét és hozod,viszed. (Pl amit fentebb linkeltem ház, az egy brutálisan jó kis cucc és szellős. :K

Gorbeee :R Ha bármi van nyugodtan írj, vagyunk sokan segítünk szívesen :K

LordBiPi Hűűű hát ez tényleg nem kimondottan a mi topikunk fő iránya, de ennek ezer és egy oka lehet egy pc esetében. Bármilyen sípoló hang van,nincs?! Kábeleket meg lehet nézni rendesen minden rá van e dugva a lapra főleg a 24 pines nagy csati. Nem ér e hozzá valami valamihez esetleg. Az 1.1 nem baj az újabb verzió. Előre tesztelt gép volt, vagy otthon összerakott, mert lehet sajnos alaplap gond is. Ilyenkor ha van az embernek egy jó haverja egyenként lehet kitesztelni az alkatrészeket. Ha minden új akkor ez nem túl jó jelzés a gép felől az biztos. A 970 pl meg tudja kapni mind a 2 táp szálat az 500-as tápról? Azok csatlakozói rendben vannak bekötve? kevésnek vagyis a tápot nem mondanám bűnösnek elvileg el kéne vinnie. 2 x 6 pin kell a 970-nek ám, de 500w-al elmegy az oké. Igen a 2x4 pines csatlakozót is nézd meg a CPU felett.

Bővebben:

Azonnali kérdések órája: [link]
    Nem indul és mi baja a gépemnek topik: [link]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Ðávid #1812 üzenetére

Igen ezek szerint akkor az m-ITX szériában is vannak ilyen olyan változatok már már kimondott erős gépek, nekem az fejben mindig is az integrált nagyon apró gépeket jelentette. De ezek a gépek már annyira apróak, hogy szörnyű. (Igaz Barebone-ban is van annyira pici ez tény) A komolyabbak viszont nagyon nagyon felárasak. Én biztos nem költenék egy mini ITX-re 300 ezret. Annyiból már számítógépet lehet összerakni.

A Barebone világ nem csak azokat a kis dobozokat jelenti, ami előre gyárilag meg van csinálna megveszi az ember és megy. ez pl egy Barebone ház, ennek köze nincs ahhoz a dobozkához.Ebbe egy fullos mATX rendszert lehet építeni jóval kedvezőbb áron mint az a 300-500k :Y Asus ITX. [link] Irreális, nem is értem. Fél milliós dobozka.

De elfogadom a te oldalad, érveid is semmi gond. :U

Szerk:
    Sajnos az Asus ROG G20 nem olcsó mulatság; nyilván, aki a legjobb ár/teljesítmény mutatót keresi, az jobban jár egy házilag megépített microATX rendszerrel,

Természetesen ITX téren tévedtem és azért elnézést kérek. Viszont ezekkel az átlinkelgetésekkel, tényleg a mi munkáinkat söpritek a fiókba, hiszen akkor én sem bújom az árakat, böngészek, keresem a legjobb ár/érték opciót. Hanem akkor legközelebb linkeld át neki a topikot és majd ott megoldják. :B

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz HartgeH3-2.8 #1807 üzenetére

Internetezésre, irodai alkalmazásokra használt gép
    - kisméretű, alacsony fogyasztású, csendes gépek építhetők erre a célra mITX alkatrészekből.
    a konfiguráció ára valamivel magasabb mITX méretben, mint mATX méretben
    Home Theater PC (HTPC)
    Kisméretű, általános célú PC

Őszinte gratulációm. Inkább itt is hagyom mára a topikot :(((

Akinek tudtam segíteni annak szívesen :K :R

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Ðávid #1806 üzenetére

Ne haragudj, de ekkora oltári marhaságot is csak te írhattál :((( Mióta nem építhet magának az ember saját Barebone PC-t? Nem ugyan ezt javasoltam én is, hogy mATX rendszer?! :W

A barebone pc egy fogalom. Nem a wikipédiát kell felütni hanem tájékozódni mit jelent széles körben.

Szerk: Egy mITX rendszeren mióta fut majd el rendesen neki egy komoly 3d teljesítményt igénylő repülőgép szimulátor szoftver?! :W

Ha másik topikba akar menni majd szól. Ő ide jött és itt kérdezett.
    Annyira szuper lenne ha nem söpörnéd teljesen a szőnyeg alá a munkát amit itt végzek.

Köszi.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Tehát amennyiben ragaszkodunk a heteshez! Igazából teljesen megértem :)

Lap: Asrock Z97 ANNIVERSARY 21k (A H97 20ezer forint, egy ezres az eltérés de jobb a chipkészlet) Ez egy viszonylag egészséges kompromisszum a heteshez. Ennél alább felesleges és értelmetlen menni!

Proci: Akkor marad az i7 pajti 90 (ebből nincs olcsóbb) ;]
    Gianni27 a PH aprón elég jó árban szokott adni procit és megbízható eladó

Memória: Hyper X Fury White 2 x 8GB 25k (innen indul a 16 gigázás)

Eddig 136k

VGA: Gigabyte GTX750 Ti 2GB 40k - Gigabyte GTX960 OC 2GB 60k
    SSD: 15k (Hyper Fury 120gb) jövőre esnek majd az árak vagy kari.
    Hűtő: 8k
    DVD-BR: 5k
    Házikó: Durván 10k
    Táp: kb 15k

Össz: 215-230k (200 alatt nem lehet kihozni a hetessel.) Esetleg vadászni akciósan VGA-t tuti lesz majd akciózás leárazás stb, vagy ha NEM ragaszkodsz a bolti vételhez és nem probléma a használt akkor aprón nagyon jó GTX-eket lehet vadászni ilyen árban. Ár/érték arányban a 40k elég sok a 750-ért, de legalább bolti garanciás és normális helyen szerzed be.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Gorbeee #1802 üzenetére

Nehezen jön ki ennyiből és 1150-es tokozásban tudsz gondolkozni. Ott 90k ahonnan indul egy i7, én akármilyen lapba nem tenném még ha nem is tuningolok, de ez a te döntésed hogy milyen lapba teszed. Egy normális lap 30k. Lehet olcsóbbat is nézni. 120k csak a proci meg a lap. 2 x 8 GB 30k attól függ milyen sebességet szeretnél belerakni. Persze 1600 felett OC és ott megint a tuning lap jön előtérbe.

Lap 30k
    CPU 90k
    Memória 30-40k

Nem jön ki :( Kompromisszum: Másik lap, i5 proci, 16gb ram, mid range vga (GTX 950-960) Ver2 olcsóbb lap, i7 (már ha találunk olyat ami lekezeli a szegény ihetesünket), marad a memória is, de kártyára nem biztos hogy elég pénz jut ezért marad az igpu. Talán kijön a többi alkatrész, de nagyon talán. Ver3 újra gondoljátok az egész gépet egy masszív i5-ös procival elsőre 16 giga rammal, SSD-vel egy erős kis GTX-el.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Moon_Walker #1799 üzenetére

Mini PC-k közé sorolják például a barebone-okat, ám ezeknél jóval szerényebb méretekkel rendelkezők is kerültek már fogalomba, Alapjában előre összeszerelt ready to use gépeket jelent, de szerintem ez már egybefort a mini vagy kis helyet elfoglaló pc-k fogalmával. Ezen belül a legkissebbek is megtalálhatóak persze gyengébb vagy viszonylag behatárolt kapacitással.

Barebone pc ház itt lényegében látod, hogy az egészen kis doboztól vagy kockától elkezdve a mini midi toronyig minden féle verzió van.

Itt pedig külön kategória is van a Mini és Micro házakra:
    [link]
    Akár a szoba dísze is lehet egy ilyen, nagyon kreatív ötletek vannak. A lehető legkisebb méret még csak csak, de mindezt rep.szimhez építeni ahol ugye azért komoly grafika terhelés is van, melegedés , hő elvezetési probléma,stb úgy már elég szép kihívás, de nem lehetetlen.

Azt még nem írtad milyen keretben gondolkozol. Mindenképp egy mATX-es rendszer kell mert egy Intel Atom erre a feladatra esélytelen alap hangon. Tehát egy mATX-es Mini Barbone rendszer kell neked, ami kicsi el lehet benne helyezni egy dedikált vga kártyát, és a hűtésről is lehet gondoskodni (akár vizezve is). Nem átlagos feladat, de ha pc boltosként valaki ilyennel jönne hozzám, nekem még tetszene is. ;]

Miért fontos a minimális hely igény? Cockpit van építve és nincs több hely egy nagyobb háznak?

Szerk:
    zozoka79 :R ;]

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Moon_Walker A 2magos azaz dupla GPU-s vga kari drága dolog nagyon :) Ha kicsi kell akkor a barbone pc világában kell elindulnod. Extrém esetben kivezetni is lehetne tápot, sőt dupla tápos gépet is láttam már, de igazából vannak speciális tápok is amik direkt kis méretűek ilyen célra. Igaz felárasak lehetnek pont emiatt. Elsőre a Barbone házak és egy mATX rendszer jut eszembe neked mint megoldás. VGA kártyában is vannak ilyen pici nyákkal rendelkező low profilos kártyák, viszont ezeknél a hűtés sem olyan hatékony amire a ház mérete is rátesz, de aktív masszív rep.szim miatt is a hűtésre érdemes figyelni majd. :K

zozoka79 Picit máshol találtam mint szoktam és mintha nem is erre a topik címre emlékeztem volna, de elvileg ő az [link] Asszem szokott felénk járni, egyébként egy Ármester kolléga ha valaki akkor ő tudja ;]

Ha már házak Chieftec oldalán találtam elég durva kis dög :K
    Szerintem nemrég dobhatták ki.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

pocketpair
    Ház: A CM (cooler master) esetében jól szerelhető szellős házak vannak ilyen árban, ha hatalmas ház kell akkor pl a jó öreg chieftec (de CM is tud hatalmas házat többek között). Rengeteg lehetőség van pl megint csak CM esetében ott a HAF széria ami nagyon jó, igaz azt inkább gamerek veszik. (Főleg a te ízléseden múlik). A ház anyaga legyen fontos hiába ül a földön. Nincs rosszabb mint egy ház ami külsőre szép, de nyeklik nyaklik elhajlik az oldal lap, csörög zörög benne minden zajos.
    Egyik legfontosabb a jó ház. 20+ k

Ez lehet, hogy 34k és olyan súlyú és akkora mint egy tank és verekszik a radiátorral, hogy melyikük maradhasson, de ameddig nyugdíjba nem mész ez bizony ház marad (15kg, 1mm acél, mai szemmel is jó szerelhetőség, hatalmas hely, zéró tolerancia, legenda) ;] Info: LINK Vannak ennél jobb házak is persze, ez még a régi időkből maradt fenn :)

Táp: Seasonic 30+ k (Az egyik legjobb), FSP, Enermax 20+ k
    Feltörekvő tehetségek: (SuperFlower, BeQuiet) az első paraméterei alapján nagyon jó, a második ugyan ez és német minőség és minőségi komponensek/összeszerelés*. Név alapján mindenki low end gyártónak gondolja közbe meg..

Hűtés: Ha csak nem szeretnéd majd "bevizezni" mondjuk földön lévő gépnél nem rossz ötlet, csak macerásabb is picit drágább. Ha léghűtés akkor csak a legjobbaktól, Scythe Ninja, Mugen, Noctua (12-14k)
    Olcsóbban: Arctic és CM Hyp series (előbbit én tudom igazolni)

* Teszteken nagyon hozza a minőséget.

judzsin81 Monitort vegyél és lesz rajtuk HDMI benement. Jó árban vannak a ledesek is.TN paneles kijelzőt ha csak nem űber olcsó akkor ne. LG IPS panel világbajnok.Samsungok nagyon jók de drágák. Viszont jó garancia idők vannak és tartós jó monitorok.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz HartgeH3-2.8 #1783 üzenetére

Asus P5QL , HD4870 , Core 2 Quad Q8300 45k
    Ezen van egy jó kis hűtő is CM Hyper TX
    [link]

Nagyon meg kell nézni és tesztelni tesztelni tesztelni 3dmark, Prime95, stb rogyásig mindent. A proci az vagy megy vagy nem. Szerencsés ha nem volt agyba főbe húzva, csak egy átlag 24/7 tuning volt rajta. Vannak azért lehetőségek aprón, de érdemes odafigyelni. Szerencsés ha dobozos alkatrészek (mert az azt jelenti vagy egy tulajos, és/vagy figyelt rá eltette megőrizte) tehát nem hanyag felhasználó az illető. Esetleg eredeti számlák megvannak az szintén ezt mutatja és az eladó hozzáállása és értékelései is sokat nyomhatnak a dolgokon. Próba garanciát mindenképp kérni kell.

Nekem mai napig megvannak az Asus P5Q Deluxe és Q9550 + Asus Arctic Square, valamint sose felejtem el a Sapphire 6850 TOXIC és utána a HD 6870 Rev 2 kártyáimnak a papírjai , szép korszak volt :)

Azért csak körültekintően :K

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz shaggy #1782 üzenetére

Igen a procik kicsit húzva jó szolgálatot tehetnek 3Ghz környékére tolva, alapon 2.3Ghz lassú, lomha. Ugye ott még régebbi FSB emeléses, fesz belövéses móka van, tehát más világ. Én úgy csináltam, hogy belőttem a gyári maximum fesz értéket, és onnan ameddig tudta azt tudta. Ez a Q9550 esetében volt hát az egy bivaly kis jószág a maga kategóriájában. Azt ha sikerülne szerezni az nagyon jó, de Q6xx és Q8xx is jó lehet. Akár mehet majd alapon is, de azok a procik tényleg húzva voltak ütőképesek.

Egy adag szerencse is kell, hogy ezt aprón össze lehessen vadászni :K
    Azért poénból meg lehetne nézni, hogy egy mATX lappal egy FM2 négy magos A8 AMD pl mennyire jönne ki, igaz ott kell DDR3 memória is. Szóval gyanítom az pont kiesne a keretből. Lap kb 10-12, proci olyan 20 körül, plussz vga, memó hát igen, pont felette van.

Aprón kell körbenézni, hogy egyáltalán mik a lehetőségek :K

Szerk:
    Esetleg ilyeneket is lehetne nézegetni akkor: [link] Asus P5QC + Intel Core2 Quad Q9450 + 6GB 800 MHz RAM félkonfig eladó.

Ha minden működik és kipróbálható akkor jó megoldás lehet, vagy egy FM1 FM2 félkonfig aprón.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz shaggy #1780 üzenetére

..hááááát ez alapján meg lehet célozni, hogy legalább a minimum elvárás meglegyen: [link]

LGA775
    Így viszont kell lap, kell cpu, kell vga :U Ha szerencséje van meg tudja tartani a memóriát.
    Kb 50-re tippelek én is, de ennyiből kijön egy fél AMD ami sokkal jobb.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz shaggy #1778 üzenetére

A procinak néztem elsőre rá és az 2007 Q3 tehát az már nagyon sok év. Jobban jár, ha azt eladja aprón. Még azt mondom egy FM2 AMD kombóval is jobban jár, mint hogy azt a kis gépet foltozgassa. Nem éri meg.

A GTA V esetében is vmi újabb tokozás kell sajnos.

Szerk: Viszont jó látni, hogy egy ilyen régi Asus lap is még mindig muzsikál :K
    Meg lehet nézni mit érdemes kimenteni onnan, de gyanítom nem sok minden. A Q6xx vagy Q8xx esetében is a sok kicsi sokra megy alapon már annyiba kerülhet, hogy kijönne valami újabb. Aprón lehet nézelődni olcsón korábbi Q procikat, de szerintem GTA V minimum gépigényre nem érdemes építeni.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Lámafans Kíváncsi leszek mi lesz ebből később és a tokozás is érdekes amire jön :K

sanyesz95 Ami újabb széria az a Skylake és valami komolyabb Asus féle Z-s lap. Egy izmos i5 6600K amiben lehet gondolkozni kb 80k az i7 ennek a duplája 150k. Én megvárnék egy decembert hátha akcióznak plussz jövőre talán enyhébb lehet a skylake ára. Ha most aktuális akkor persze segítünk szívesen.

Lap: Asus Z170 30-50k attól függ neked milyen szolgáltatásokra van szükséged. Legtöbbre biztos nem.
    CPU: i5 6600K 80k

Bár ez a legújabb, de én lehetséges átgondolnék egy korábbi tokozást egy masszív erős OC i7-el. :K

Szerk: Plussz az igazán izmos DDR4 moduloknak azért megkérik az árát és ha már DDR4 akkor közelítsenek az órajelek inkább a 3 mint a 2 Ghz felé. Viszont ez az újabb ez a jövő. Ezt gondold át mérlegeld kérlek és akkor onnan mehetünk tovább :K

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Na akkor elkezdek lottózni: [link]

..vagy azt mondta az Intel, hogy ennek a Hartge-nak igaza van :DDD Természetesen horrorisztikus árakon és még kezeljük kacsának a hírt.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Csati7100 #1772 üzenetére

Új windows installnál kell az alaplap cd-je és arról feltenni a LAN drivert, onnantól van net.
    Az otthoni hálózat az persze megint más tészta :)

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz toporog #1765 üzenetére

Szia!

Az a proci még mindig bivaly ;] Kemény kis kártya ez a Quadro szépen megkérték az árát :) A kettő fogyasztása egyben 250W kb. Sandy i7 is 95W. Alaplapot remélhetőleg találsz az aprón ami ehhez kell.
    Még azért szép számmal vannak: [link]
    Különösen az OC miatt figyelj a lap választásnál!

Ezt épp most találtam szuper jó kis PSU kalkulátor, eddigi legjobb és átlátható:
    [link]

Végre nem érzem magam egyedül az elméletemmel :DDD
    This is the minumum recommended PSU wattage for the selected components. Choosing a lower wattage PSU increases the risk of system to become unstable and noise from PSU to become annoying. Choosing a higher wattage PSU decreases efficiency at lighter loads, but leaves a margin for overclocking and future upgrades and also ensures the PSU stays cool and quiet.

A gépedet bepötyögve ez jött ki:

Szerk:
    Itt egy kis help az SLI Supportos 1155 lapokhoz
    [link]

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Csati7100 #1762 üzenetére

Szívesen

Ha minden kötél szakad persze lehet próbálkozni vezeték nélküli egérrel is, alapjáraton látnia kéne, csak a vezetékes a biztos. Ha csak nincsenek egyedi igényeid, használj vezetékes eszközöket. A win7 széria számot nem kötelező elsőre megadni, később is bármikor beírható, aktiválható.
    Szép hosszú próbaidőszak is van.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Csati7100 #1760 üzenetére

Kicsit kesze kusza de megpróbálok válaszolni ;]

A régi PS2 port csatlakozós dolgok nem igazán működnek akár Win7 install alatt sem, az egy ősrégi szabvány az USB amit kellene használni és abból is lehetőség szerint a vezetékeset, az a biztos. Elég lehet egy standard USB egér is a telepítéshez a végén az órát helyet kérdezi, esetleg ha van széria számod ahhoz, vagy a számítógép neve , de max hagyod alaphelyzetben. Lényegében a windows install főleg SSD-vel úgy néz ki, hogy: Next next next kész ;]

Vezetékes USB Egér
    Vezetékes USB Bill

Az a biztos.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz hawrlantb #1755 üzenetére

Szia!

i3 4160 kb (30k)
    VGA Intel HD Graphics 4400 Perf [link]
    Esetleg egy Intel HD Graphics 4600-as i3, de hatalmas eltérés nincs.. (i5 az plussz 20k)
    Alaplap ATX 12-18k Asrock H81M-DGS R2.0 12k Asus 18k
    (Több mATX lap is van ilyen árban más gyártó) MSI, GIGA ezek mindegyik jó.
    Memória 8GB Hyper kb 15k + SSD 120 Fury 15k
    HDD 2T már van 19k környékén
    Táp FSP Hexa 400W 13k
    Házikó (Ez inkább a te ízléseden múljon, de "akármibe" azért ne tegyük a gépet)
    Pl egy: Aerocool V3X Evil Green (6-7k) környéke.

Ez durván 110k a memóriából lehet még esetleg low profilosra faragni, de ezek jó memóriák ebben a formájukban ahogy vannak, az SSD pedig jó szolgálatot tesz windows alatt és alkalmazásoknál.

I5 procival 130k Ha lemondasz az SSD-ről és elég 1TB akkor kijöhet i5 procival, de ha csak irodai használatra lesz akkor felesleges szvsz az i5 :K

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz shaggy #1756 üzenetére

Nem szükséges , de ha mondjuk teszem föl négy modul van és eddig 1/3-ba volt akkor érdemes 1,2 / 3,4 be rakni azaz egymás mellett legyenek azok amik eddig 1,3ban mentek duálban. Igazából jelentősége nincsen sok, de ha már egy gyártó soron jöttek akkor legyen meg úgy a dual channel. (Az négy modulnál is van).

Win-t nem kell újra rakni nem fontos.

• HartgeH3-2.8

addikt

Ajjaj: [link]

• HartgeH3-2.8

addikt

Ed3r_X_ :R Akkor lényegében az én i5-öm még hosszú évekig kiszolgálhat jó sok memória és egy ütős VGA mellett. Na majd kíváncsi leszek meddig húzom mert most ilyen árak mellett ha pénzem is lenne se adnék ki ennyit alkatrészekért mert pofátlan magasak az árak ;]

Lámafans háááát ;] Igen a 4 mag azért elég jól kiszolgál ez tény nincs is gond. Ameddig egy World of Tanks még mindig 1-2 magon szerencsétlenkedik akkor valóban jogos a felvetés :) viszont azért most már sok esetben hasonló kép fogadja az embert játékok alatt: tehát elég sok játék már elég masszívan használgatja ezeket a magokat és én úgy saccolom eljön az az idő amikor kijönnek olyan játékok ami mellé oda írják Six core. és akkor majd mindenki nézelődik :) Vannak akik most azt mondják 8 gb fedélzeti memória fény évekre elég lesz. Holnap után már 16 lesz az alap felállás. Én szerintem a DX 12 után nem kell sok és jönnek a next gen évek, de legyen igazatok még jó pár évig :R

Én kb 286 amin az igazi pc-t kezdtem előtte commodore 64 (amiga sajnos kimaradt mert anyámék nem tudtak szerezni németbe csak commit, de azt kazettásan és lemezesen ami itt arany árba ment) :DDD Amikor 486 DX4 120Mhz-en csapattam (turbo gomb megnyomására plussz 33Mhz OC jött :DDD ) akkor a suliba még a számtech órán még a fapados 286os gépekkel szenvedtek és magyarázták a feladatkezelést meg a másolást amin abszolút jókat aludtunk vagy ment a Doom vagy a Stunts ha sikerült felvadászni a gépre a tanár tudta nélkül, szóval ha valaki akkor én tényleg törzsgyökeres Inteles vagyok és emelem kalapom előttük, és végig tudtam követni a fejlődésüket (volt egy AMD időszakom is de nem vált be) sok gépet összeraktam és tényleg mindig az intel volt a piacvezetőbb és a jobb. de lefogadom nincs a skylake-ben sem forradalmi újítás. mégis arany árban mérik.
    Én ezt sérelmezem. Monopol helyzetben vannak.
    Azt csinálnak amit akarnak, ha holnap 90 ezer lesz egy i5 akkor annyi lesz, mi meg megvesszük.

Remélem lesz válasza az AMD-nek. :K Nagyon kell a konkurencia mert gond lesz itt a jövőben.
    Ne legyen igazam.

Anno s Windows és Gates mentő pénz csomagot dobott az Apple-be azért, hogy legyen egy konkurenciája és ne utálja meg mindenki az abszolút monopol helyzete miatt. Ahogy autógyárak cooperálnak egy motorban úgy az Intel és adhatna szakmai segítséget az AMD projektjeihez, de ez már csak személyes mojolás. Ettől nem fog bedőlni az INTEL hadigépezet és a kis embernek is lesz cpu-ja.

• HartgeH3-2.8

addikt

Sajnos sajnos rengetegen még hisznek a csodában és akik régen magasztalták az AMD azok most fintorognak, de szerintem nincs itt olyan nagy tragédia. Megint csak sajnos nem az átlag MAGYAR embereknek tervezik mostanság az INTEL árakat. Egy átlag (jó) kereset 100 környéke. Oké ne vegyen a hülye MAGYAR i7-et minek az neki, de amikor a Skylake i5 öcsi 60-tól megy felfelé és mindeközben 30 ezerért már processzort lehet venni a másik oldalon akkor megint csak elgondolkozik a MAGYAR ember. Majd egyszer csökken, az tök jó ha most rak az ember gépet össze.

Tudjuk, hogy az intel jobb és nem is védem az AMD-t de akkor is csak 30 ezer. Az árat semmivel nem lehet kimagyarázni az ár az fekete és fehér. Természetes vehetnénk Ferrarit , de ha csak egy Opelre futja :K

Ha mindezt a teljesítményt és technikai fölényt több magon és több szálon vinné fel az Intel hadi gépezete még azt mondom ám legyen, ők a császárok és megkérik de így. Én gamer vagyok én a több és erősebb magokban látom a jövőt a többi mese habbal. Egy Playstation-ben is már 8 mag van.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Ed3r_X_ #1735 üzenetére

Kicsit utána nézegettem ilyen video konvertálásoknál, tömörítéseknél rar stb egyértelműen a több mag ez nem is kérdés. Mondjuk tényleg bitang a kis i3 , nem is gondoltam volna :DDD

..bár azért az az FX azért csak FX és ott a több magocska, meg nagyobb OC potencial :R
    vs 3220 [link]
    vs 4330 [link]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Ed3r_X_ #1731 üzenetére

Én még úgy tudom a 4-6 magos FX-ek OC mellett jól teljesítenek játékokban. FX-ek tuningolhatósága elég jó és a plussz fizikai mag azért az csak plussz fizikai mag. De lehet a benchmarkok rácáfolnának erre.
    Ekkora azért tán csak nincs az a lemaradás. :U

Egy jól belőtt FX azért tán csak nem olyan rossz.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz #34576640 #1727 üzenetére

Ismerősöm i3-al és GTX 750 Ti-al "játszik" de szerintem magányában nem minden mosolya őszinte.

I3-at 2560x1080-ra azért inkább ne, FHD még talán. Ez a felbontás mindkét egységnek komoly kihívás. Nem véletlenül van nekem is nagyon komoly helyzeti előnyöm az 1680 x 1050-ben. Eddig mindent bekajáltam.
    Ha max 2 évre tervezel akkor elméletileg a kis i3 meg a GTX 750 jó lehet, de ne feledjük hogy a kis i3 az 2 mag 4 szálon azaz 2 fizikai és két logikai processzor csak. [link] Egy alap i5 jobb választás lenne mindenképp. Project Cars, Assetto , GTAV ezekhez mindenképp 4 mag. Lapból általában Asus-t szoktuk javasolni.

Azért 150k-ba pár dolog beleférhet ám. Ha már 2 év akkor az legyen valami "minőségibb" 2 év.
    Érdekes hogy az AMD-t ennyire félre söpritek, pedig ott ezért az árért csúnya gépet adnak :DDD

Szerk: Igen mindegyikben van hangkártya az alaplapon és manapság már egész jók és minőségi chipek. Azért hoztam csak fel az AMD-t mert ő pontosan arra hivatott, hogy olcsóbban kell egy jó gép rövid távon amivel játszani tudok meg filmezgetni , kicsit videókat vágni. ------> AMD.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Cs@@bi Igen rendben lesz főleg ha net és film. Memóriából 1333-nál nagyobbat se érdemes venni egy 2GB 3500 forint pl Kingston-ban vagy Corsair-ben. Mivel mondtad külön vennéd ezért sajnos egy 4GB modult kéne venni (gondolom win7 lesz rajta). Kettővel a win7 nem túl egészséges. Gyári hűtő bőven elég.
    Egy Kingston 4GB DDR3 1333MHz 6k

Abból a tokozásból nagyon f@sza kis "mini" gamer gépet lehet rakni, jól kitalálta az AMD.

ryori Köszönjük :R

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Cs@@bi #1719 üzenetére

Szia!

Mire használnád majd a gépet kb?

• HartgeH3-2.8

addikt

Idézet: "el kell dönteni gyűjtök még és belevágok az újabb generációba vagy megelégszem a jelenlegi még nagyon erős tokozásokkal és chipsetekkel." :)

Igen elég egy 550 Superflower is pl. Mostanság itt volt 1-2 gép amibe választották , nem rossz táp. Azért amit linkeltél egy kiemelt szakmai topik ez pedig kimondottan a szájbarágós topik kezdőknek, tehát valahol nem jogos a felvetésed, mert itt pont az a lényeg ami ott nem. Azaz ott felteszed a kérdésed válaszolnak és viszont látásra, itt meg háromszor megrágjuk mielőtt kiköpjük :DDD :K

Ezért fogjuk MI kapni az éves PH fairplay díjat :P

Szerk:
    **kitaláltok valami ba**mságot** Azért mi tiszteletben tartottuk a hozzászólásod. Próbáljuk az összes lehetőséget számba venni. Szerintem az nem baj. Senki írása nem szent írás. Inkább legyen több verzió mint egy darab ami nesze kell vagy nem. Szerintem ez nem baj :U Ha tényleg ennyire zavar titeket a dolog, akkor: Szakmai topik, igény beír, és ott azt mondják Skylake mert nyilván az a jövő ez egyértelmű. Aki hosszútávon tervez gépet az nem a 2 generációval korábbit rakja be. Hiába erős még.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz HartgeH3-2.8 #1704 üzenetére

Ez egy brutál jó szett én ilyen gépet vennék ha most a helyedben lennék!! :)

[link]

Cooler Master K380-as házzal.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz SAMG3 #1703 üzenetére

Pl itt egy gép 200 körül ebbe mehetne a 4690 és még bőven jó árban vagy: [link]

Még vissza kell tekerni volt még egy hasonló komoly.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz SAMG3 #1701 üzenetére

Most lesz egy kis lelki furdalásom ;] , hogy rábeszéllek egy drágább gépre. Viszont ha visszajössz ide, mondjuk 2 év múlva, attól függően mennyire erős kártyát veszel akkor nem fogsz minket leköpni hanem aranyba foglalod a nevünket ;] Az enyémmel kezdjed ;]

DDR4-re kell építeni még úgy is ha elsőre veszel egy db 8GB-os modult később meg egy másikat hozzá.

Azért ha gondolod megkeresem neked azt a komoly gamer gépet, amit 200 körül hoztunk ki. Olyan 240 környékén volt a vége és elég korrekt lett.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Lámafans #1699 üzenetére

Igen egyet értek.

Az én sorrendben viszont Lap, CPU nálam ezek az elsődlegesek. Kártyát lehet cserélni sőt később kell is kb féltávnál ha mondjuk nem felső kategóriás a VGA. Én minden ismerősömnek azt ajánlom építsen egy nagyon jó alaplapra egy komoly procival és esetleg később váltson egy erősebb kártyára. Utóbbit inkább bővítenek az emberek mint processzort cserélgessenek egy jól összerakott gépben. Meg lehet csinálni, de nem egy VGA hogy beteszem kiveszem ;]

Nézzük az én esetem. 2012 végén legyen 2013 inkább összeraktam ezt a konfigomat egy GTX 560 Ti-al. Néztem alá egy nagyon jó kis lapot egy olyan procit ami a középmezőnyben az órajelével és biosban BCLK nélkül beállítható több mint 4Ghz sebességével több kártyát is ki tudott hajtani. Én beáldoztam a komolyabb VGA kártyát egy masszívabb alap rendszerért. Aztán eladtam a kis GTX 560 Ti ami egyébként szuper jó szolgálatot tett és később rávettem ezt a kártyát ami meg had ne mondjam mennyire jó. Tehát fél távnál (durván) van egy olyan gépem ami még mindig tartja a szintet. Most akkoriba veszek egy erős kártyát (a processzor rovására) az egyrészt nem lett volna kihajtva másrészt mostanra már rég lefutott vna. Pl egy 660 Ti vagy 670. Utóbbi mondjuk még finoman szólva sincs lefutva mert állat jó kis kártya. Ez az én szerény véleményem CPU ügyben :K

Száz szónak is egy a vége:
    Igazából abba a lapba meg az i5 4440-be ha már úgy is szűkös a keret még ha nem is egy 950, de egy 960 4Gb dukálna igazán, és megvan a költségvetés meg az ésszerűségben is a remek kombó. 970 OC-t még bele lehet varázsolni jó drágán (amit ugye a prociból veszünk el) és akkor is lehet örülni, csak kérdés mennyire lesz őszinte az az öröm. :R

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz SAMG3 #1696 üzenetére

1151 Intel's 6th generation Skylake

Az ötlet nem rossz, viszont nem épp olcsó. Egy proci ha nem akciós akkor 60k-tól felfelé indul [link] plussz DDR4 modulokra kell átállni az meg megint nem mindegy milyet mennyit. Aki most jön majd hozzánk egyébként , hogy a jövőre tervez annak én ezt fogom javasolni mert későbbiekre nézve ez éri meg pénzt áldozni, még ha most kicsit magasabb is árban.
    Egy korábbi tokozást DDR3-al megúszhat olcsóbban, de már nagyon nyakunkon a DDR4, ezzel nem azt mondom, hogy a DDR3-nak leáldozott mert b*tt jó memóriák vannak ott is amik teszik a dolgukat, csak a fejlődés meg halad. Sokan bevállalják az előző tokozást még, az sem rossz ötlet mert elég bivaly gépet lehet építeni pl 200-ból! Ha fentebb tekersz csináltunk nagyon erős gépeket ilyesmi keretből.

Ha a legújabb generációra akarsz építeni normális lappal, procival memóriával az nem 2 forint.
    Igen mindent ki lehet hozni olcsóbban, csak nagyon nem mindegy milyen chipkészlet van egy alaplapon és arra milyen proci van építve. Nem csak az OC itt a lényeg, hogy egy lap ennyit tud vagy annyit tud. Nem véletlenül találta ki az Intel a perfomance chipkészleteit Ha mondjuk egy lap 15 ezer forint a másik meg 27 ezer akkor nyilván van valami eltérés köztünk. Nem csak a szolgáltatások mennyisége a lapon. :W

Jövőre nézve 2-3 évvel előre tervezve tökéletes előrelátás. Ezt el kell dönteni gyűjtök még és belevágok az újabb generációba vagy megelégszem a jelenlegi még nagyon erős tokozásokkal és chipsetekkel.

Ezt neked kell eldönteni fejben pénztárcában.
    Sajnos.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Baszki hirtelen azt hittem saját magaddal elkezdtél beszélgetni :DDD :DDD
    Abszolút EPIC :DD

Szerk: Így van vedd meg a 4440 vagy 4460-at és téma lezárva. Mondjuk egy HyperX Fury SSD 120 GB potom 15 ezer forint, tehát nem egy padlást verő összeg. Visszatekertem milyen gépet is raksz össze egészen pontosan és valóban neked tökéletes lesz a 4440 vagy 4460. Felesleges nagyobbat venned.

Rendeld be nyugodtan.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz SAMG3 #1691 üzenetére

Merre veszed majd?

4440 51k [link]
    4460 51k [link]

Inkább a 4460-at vedd az hajszállal erősebb ugyan abban az árban.
    Rendben lesz a proci rendeld meg bátran! :K Én a 4690-re még aludnék egyet, de ez csak személyes vélemény. Egyszeri alkalom az a 10k.

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz SAMG3 #1685 üzenetére

igy, is 240 ezer lett a 150 ezres keretből

Ha az ember gépet épít és az Intel mellett teszi le a voksát akkor sajnos ezt tudomásul kell venni, hogy nem lesz olcsó. Az AMD olcsóbb. Ott nyolc magot kapsz ezért az árért és olyan órajelet, hogy ketté áll a füled mint a jumbónak ;] A keret szűkösségéről mi sajnos nem tehetünk, mi igyekszünk a lehető legjobb megoldást kitalálni egy adott tervnél :R

• HartgeH3-2.8

addikt

Kicsit utána böngésztem, összességében elég lesz [link]

Nem kell kikészülni csak kicsit utána nézni érdemes e még prociba fektetni vagy sem. Így a (nem K) procik esetében nincs hatalmas eltérés. Ha mondjuk lenne 10-15% akkor már megérné.

Egyébként a 4440 és a 4460 egy árban van és az utóbbi gyorsabb egy picit, csak mondom :)
    Nyugodtan megveheted.

..de!

Ha a fene fenét eszik a nagyobb órajel az akkor is nagyobb órajel Lásd: 4690 gyári boost mellett 3.9Ghz [link] én személy szerint nyugodtabban alszom egy ilyennel.

Ne legyenek álmatlan éjszakáid, vedd meg nyugodtan a procit elég lesz.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz SAMG3 #1679 üzenetére

• HartgeH3-2.8

addikt

..mondjuk ebben tényleg nem túl acélos a turbo :U [link]

Talán azt merném mondani 3Ghz körüli érték elég lehet általánosan játékokhoz a kártyához, de hogy egy "Ócésított" 970, 980 vagy Ti mellé be merném e rakni az már nagyon erősen költői kérdés szvsz. ;]

Szerk: A játékok menni fognak, csak egyszerűen nem tudja a kártya adottságait kihasználni, ennyi. Nem véletlenül hajtunk akár Intel akár AMD fronton 4Ghz körül mert az a tartomány képes maximálisan kihajtani egy VGA képességeit. Lehetne ezeket tényleg benchmarkokkal bármikkel itt napokik vitázni, felesleges. Egy biztos. Azért a 4440 mellé is tudni kell a határokat. Az egy 950-960 esetleg 970, picit nagyobb intel turbo boost azért elférne ez tény és való, de nem vészes.

Bővebben Intel szakmai topik.

Szerk2: Én is bevallom az erősebb VGA mellett döntenék, pedig minden gamer gép onnan indul végy egy komoly lapot meg egy bivaly i5-öt! :DDD

[ Szerkesztve ]

• HartgeH3-2.8

addikt

Én is az erősebb VGA-t ajánlom mert hosszabb távon jobban jársz. Elméletileg kell annyira bivaly legyen az a kis i5, hogy meg tudja rántani azt a kártyát hatékonyan. Azért egy Intel topikban rákérdezhetsz, de hiába mondanának (CPU limitet) ami azért költői túlzás lenne, akkor is érdemes megvenni a 970-et és ne feledjük az Intel gyári tuningját a turbo boost-ot. Nem lesz itt gond.

Azzal a kártyával jól jársz nagyon.
    Főleg ha Asus vagy Giga változatban veszed ahol még gyári OC is lesz rajta. :K

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz SAMG3 #1673 üzenetére

Természetes! Nyilván eget verő eltéréseket játék alatt nem fogsz tapasztalni érezhetően. Nos ez a memória interfész vagy sávszélesség sokak szerint nem nyom a latba, igazából hanyagolható. Azért azt tudjuk hogy számtechben minél több van valamiből az annál jobb ;]

the bit rate determines how fast the memory and the GPU can talk to each other basically, a higher bit interface, the faster Ergó ha az enyém mondjuk 256 bites akkor azt mondom áhh igen az bőven elég, viszont vannak kártyák amik 384bitesek és az úgy azért jobban tetszene miközben elv nem számít ;]

Ha nem lesz OC akkor tényleg felesleges a K többlet.
    Táp (szvsz) azért egy FSP, Enermax nem lenne egy hátrány.
    A HyperX Fury remélem KIT-ben van, ha csak nem akarsz mellé később még 8-at ugyan olyat.
    HDD-SSD ahhoz lesz SATA kábel az alaplap dobozában,viszont ha az SSD -t kulturáltan akarod beszerelni akkor van 2'5" ról átalakító 3'5"-re beépítő keret. Nagyon jó megoldás és 500 forint.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz #45823744 #1662 üzenetére

Ilyet még nem láttam, hogy egy alaplap könyvben nincs feltüntetve egy csatlakozó. Igen oda köthetsz 3 pines ventit, de ha macerás inkább hagyd békén.

Ha PWR Fan lenne (engem is kicsit megzavart), akkor a tápból kijövő venti csatlakozó menne rá. Ált 3 pines az én régi Chieftec 560-as tápomon is volt olyan. Semmi extra rádugtam a lapra és láttam mennyit forog Aida-ban. Úgy is saját magát vezérli a táp tehát nem oszt.

Az a csatlakozó elvileg egy 3 pines venti fogadására szolgál amit az alaplap tud neked vezérelni. Érdekes lenne megnézni biosban pl látni e róla jelzést ha gépkönyvben nincs.Igazából nincs jelentősége hagyd nyugodtan üresen.

Itt egy remeg kis súgó ha lenyitod akkor minden infot el tudsz olvasni erről a PWM dologról :) Elég hasznos :) [link]

Kicsit nekem is segített mert elsőre nem volt ez egyértelmű, hogy mi is hisz a legtöbb alaplapon értelemszerűen 4pines csatik vannak amibe 4pines ventit csatlakoztatunk, biosban bekapcsoljuk onnantól a lap dolga. Remek találmány. :K

Szerk: (korábban felmerült az Y kábeles dolog)
    Vezérlés
    A mai korszerű alaplapok többsége fel van szerelve több darab 4 pin(pwm)-s aljzattal, amelyről hőfok függvényében tudjuk szabályozni a ventiket bios-ból és különböző segéd programok(Fan Expert,Fantuning,Speedfan) közreműködésével.Amennyiben nincs kellő mennyiségű aljzat az alaplapon,úgy Y vagy hármas elosztókábel segítségével 2 vagy 3 ventilátort is köthetünk egy aljzatra, és egyszerre szabályozhatjuk őket(azonos típusúak esetén).3 darabnál több venti egy aljzatra kötése nem javasolt.
    Az alaplapok többsége tud feszültségalapon is szabályozni,így a 3 pin-s ventiket is szabályozhatjuk a fent említett módon.
    Mielőtt ventit vennél ellenőrizd az alaplap gépkönyvében vagy gyártói oldalon,hogy milyen aljzatokkal van felszerelve a lapod!!!Attól,hogy 4 pin-s aljzat van,még nem biztos hogy pwm-s!!!

Nem tudom, én úgy vagyok vele egy csati egy venti. Én óvnék mindenkit az ész nélküli dugdosástól ;]

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés