Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz Danielnick #1930 üzenetére

Szia!

A hyper 103 egy alsó közép kat. hűtő azt személy szerint annyira nem ajánlom, de utána lehet lesni. Igazából az Arctic i30 is ebben az árban közép kat, mégis olyat tud amit sokan nem gondolnak elsőre. ;] Igaz "csak" egy 4Ghz-es i5-öt kell lehűtsön nagyon jó Coolink Swif2 rendszer mellett, ami nem nehéz. :K
    A CM Hyper hűtői nagyon jók (bizonyos szériák főként) ismerősömnek i7-es procit hűt egy ilyen. Én mondjuk Scythe Ninja IV, Mugen IV, Noctua amit ajánlani szoktam mert azok OC mellett is és "panel" meleg mellett is iszonyat hatékonyak. Nekem Arctic i30-van. Jóval olcsóbb és legalább annyira hatékony (ez tapasztalat, több éves most már). Alaplapnál (személyes vélemény) szerintem eléggé meghatározó milyen chipkészlet van alatta, nem mindegy, hogy egy Z97-es chipkészlet hangolja össze a feladatokat, vagy egy H vagy egy B jelű. Egyébként utóbbi hivatalosan is az intel üzleti chipkészlete, fekete fehéren fent van az oldalukon. Igen azt mondják ugyan úgy megvannak a funkciók, csak nagyon nem mindegy hogy valakinek perfomance alapú chipkészlete van.... Nagyon nem.

Én is anno a gépem összerakásánál rámentem a Z77-re , drágább volt , de most boldog ember vagyok.
    Az indok az lesz, hogy azok tuning lapok és nincs szükséged rá. Keress rá az Intel oldalán és az Asus oldalán, hogy milyen adatokkal rendelkezik egy ilyen lap. Milyen kondik vannak rajta, milyen bios, milyen újításokat tartalmaz, hogyan hangolja össze az alkatrészek működését, milyen cpu,memory supportja van.
    Ha valaki azt mondja ezek nem számítanak akkor hazudik.. Nézz utána Asusnál minden fent van.

Amennyiben neked a minél olcsóbb kell és elég annyi, hogy kezelje a procit és a többi nem érdekes akkor elég az olcsóbb lap, olcsóbb chipkészlet. Viszont így gamer gépet építeni börleszkbe illő jelenet..

///A véleményem pusztán személyes , bármilyen offense esetén jelentem az illetőt moderátornak.///

• takacsbotond

őstag

válasz Danielnick #1930 üzenetére

Szia!Tuningolni akarsz?Ha igen mennyire?Hyper 103 szerintem egy egész jó hűtő, viszont a ventije nem a legjobb, ajánlanám helyette a BE QUIET! Pure Rock hűtőt.Ha nem tervezel nagyon komoly tuningot elégnek kell lennie.
    Én inkább Z97-est vennék, ha Z87-et veszel UEFI frissítés kell, hogy kompatibilis legyen.

Új hozzászólás Aktív témák