- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Úgy néz ki megválok a Final Sonorous II fejhallgatótól, sajnos nem használom annyit mint szeretném, így feleslegesnek tartom,hogy itt álljon! Viszont azért csak kellene egy fejes!
Amiket néztem:
Sony mdr 1am2
Denon d1200
Shure 840
Ezek közül mit ajánlanátok? -
Dorien
veterán
Nincs. Viszont alapból eléggé szorít a fejpánt, ami növeli a hangszigetelést. Ha meg túl szorosnak találod, szétfeszíted. (belül fém)
Ami igazán jól szigetel, az nem plüss párnás. Focal Spirit széria, NAD Viso HP50, Shure SRH440 / 840, ATH-M40x / M50x, Sony MDR-1A / 1AM2, Denon D1200 - ilyenek jutnak eszembe. A DT770 Pro 32 ohm verziója is műbőr párnás.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
BoneDragon #91510 üzenetére
Az előző kommentem párna vonatkozásában az M50X-re is vonatkozik, de az egy kicsit nagyobb mély kiemeléssel rendelkezik, mint az M40X. A Sinesol által felsoroltak közé az amúgy M40X jobban passzol, még ha neki nem is jön be (szerintem forrás probléma lehetett nála, én az M30X-nél tapasztalam súrós mélyet, az M40X-et pont lágyabb mélyekkel érzékeltem, többet is elviseltem volna).
Az M50X a Sony MDR-1am2-vel meg a Denon D1200-assal van inkább egy ligában.
Alapból plüss/textil párnás zárból marad a DT770-es, amit én nem szívesen szoktam javasolni, mert elég sokan panaszkodnak driver hibára, vagy a HD569-es, amiről meg halvány lila fogalmam sincs, hogyan szól, így ajánlani sem tudom, csak megemlíteni, hogy az is megfelehet a kényelmi szempontjaidnak.
Meg az elsők közt ajánlott HyperX Cloud 2, amihez 2 fajta párna is jár (egyik textil). Meg egy alaplapinál jobb DAC. Megjegyzem, hogy a Cloudra is tudok párnát ajánlani
Vagy átgondolod, és mégis nyitott mellett döntesz. -
Dorien
veterán
Én ezeknek a fejeseknek a hangjában nem nagyon találtam kifogásolnivalót:
Nyitott:
ATH-AD900X
HiFiMan HE4XX, HE560 + FocusPad A párna
Philips Fidelio X2Zárt:
ATH-A1000Z, W1000Z
Final Sonorous III + Final A párna (de a gyári Final D-vel is baba)
Meze 99 Classic / Noir + Yaxi stPad2 párna
NAD Viso HP50
Focal Spirit Classic, Professional, One S
Sony MDR-Z7
Denon D1200, D5200Használtpiaci árukhoz mérten persze.
A kényelem meg nagyon egyénfüggő - fejforma, fejméret, haj, fülméret befolyásolja.Hétfő esti prog. rock:
Porcupine Tree - Time Flies (uncut) [link] -
Dorien
veterán
válasz
gretzky77 #91310 üzenetére
Fordulj Yo.da [link] mesterhez, ő pont D1200-ról váltott Final Sonorous II-re.
Nekem csak a Final III-hoz volt szerencsém, A és D párnákkal. Jobb fejes a D1200-nál, sokkal.
Főképp a Final testes középtartománya és nagy tere tűnik ki A-B tesztelgetve a két fejest. Utcára meg bumszli a D1200 is szerintem...Bush rooftop egyveleg:
The Sound Of Winter [link]
Letting the Cables Sleep [link]
Landslide [link] -
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Van egy Final Sonorous II fejesem amit szeretek, szeretem a hangját is! Anno amikor vettem, akkor szemeztem a Denon D1200-al is, külsőre nagyon tetszik, régen volt más fajta Denonom, annak a hangja is jó volt sztem, és a topicban sokszor felmerül ajánlott fejesként! Azon gondolkodom,hogy elcserélném a Finalt egy Denon D1200-ra, hangzásban rosszabbul járnék, egyszer egyszer lehet utcára is vinném, tudom főképp oda ajánlják?! Illetve most mennyi lehet a Sonorous II értéke, a srác fizetne rá csak igazából nem tudom mennyi lehet a reális ár!? A Final szinte makulátlan, dobozos, keveset használt! Hangzásban, minőségben nagy visszalépés lenne szerintetek? Köszönöm a segítséget.
Elsősorban telefonról használom, ilyen téren mindkét fejes könnyen hajtható -
Dorien
veterán
válasz
kizcar #91254 üzenetére
"volt már Shure SRH840 em impotencia 43.80 Ohm. nagyon szép hangja volt, de halk."
Akkor az egy impotens fejhallgató.
A Shure-ok érzékeny fejesek, ott nálad valami gebasz volt.Ha új fejest szeretnél akkor Sony MDR-1A helyett inkább egy Yamaha HPH-MT5 [link] vagy ATH-M40x [link] esetleg ez a Denon D1200 [link] .
-
Dorien
veterán
válasz
bajnokpityu #91182 üzenetére
Ha nem kell miki, akkor a linkelt Denon D1200-at ajánlanám. Enyhe V karakter.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
koshmar #90972 üzenetére
CAL! és a CAL2. Előbbiből már nem nagyon találni újat. Jól fel ment az áruk idő közben, utcára is jók SZVSZ, de nem a legtartósabb anyagból vannak összeállítva.
Hardveraprón van egy használt MDR-1A. Jó ideje árulják, szerintem le lehet annyira szorítani az árát, hogy egy új párnával is bele férjen a keretbe (hajszálrepedést írnak hibát, ergo málik szét). Annál nem lesz jobb egyik se 30ezer körül. Én ILYET rendeltem az enyémre, és teljesen jó vele már több, mint 1 éve.
Ezen felül már zsebbe kell nyúlni akár egy Denon D1200-ért, vagy egy M50X-ért.
Vagy Kínából OneOdio Studio Pro50. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
petromanpet #90915 üzenetére
Zártban:
- OneOdio Studio Pro50 Kínából
- AT AVC500
- Denon D1200
- AT M50XNyitottban csak több pénzért kapsz mélykiemeltet:
- Philips SHP9600 vagy Fidelio X1s. Mindkettő Kínából, és menne az árra még ÁFA+vámkezelési díj. Utóbbi elvileg egy X2HR reskin, de sajnos kevés infó van róla.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
tonyqa23 #90883 üzenetére
Nem írtál árat, de a Dorien által is javasolt HyperX Cloudot írtam volna egyébként, ami a CAL!-al nagyjából hasonló áron van. Sajnos ennyiért más nagyon nincs értelmes választás (vagy nem ismerek) mivel az árak is feljebb mentek, és a Pioneer MS5T-t se találni újonnan sehol.
Ha utcára is kellene, on earben pár napja van Fidelio M1Mk2 jó áron Amazonon. Onnan nekem másfél éve 2 nap volt a posta. Az OneOdio egyébként spanyol postával 1 hét szállítási időt ígér, bár úgy kicsit drágább. Én úgy még nem rendeltem.Egyébként meg 30ezer kürül/felett van: AT AVC500 vagy M40X, Beyer 240pro, Yamaha Mt5 estleg Denon D1200-as, aminek utána néznék.
Ui.: A Dorien által ajánlott Sony pár napja még 35ezer volt, szerintem lehet még abból "vágni".
-
Dorien
veterán
válasz
Valdien #90622 üzenetére
Utcára elég bumszli tud lenni a circumaural kialakítás, de pl. ez a Denon D1200 kellemes: [link] Használt Sony MDR-1A vagy új MDR-1AM2 is jó lehet. Ja igen, meg a Meze 99 Classics, de ott azért vigyázni kell a diófa kagylókra. A Meze 99 Neo is hasonló hang, de ott nem fát használtak.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Valdien #90622 üzenetére
Több mély van pl. az M50X-ben, az MDR1am2-ben, a 1More Triple Driver Over Earben, vagy Grado SR60-ban. Kevesebb mély, de még V hang az M40X, a Denon D1200-ban, vagy a Beyer 240pro-ban. Ott van még a Yamaha MT5. Kiegyenlítettebb a Takstar Pro82, az árkategória legkiegynlítettebbje pedig a Shure SRH400, amit én nem szívesen ajánlok, mert törik, mint a ropi. A többi, drágább Shurokról meg semmit se tudok (leszámítva, hogy azok is hamarabb törnek, mint az átlag).
Nézném választáskor a vezeték cserélhetőségét, esetleg azt, hogy mikrofon is legyen rajta, ha már "utsza". -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Fenn3gyer3k #90455 üzenetére
Előrelépés EVO-ról árban emelkedő ár (de nem feltétlenül hang minőség) sorrendben:
- OneOdio Studio Pro-50
- használt Sony MDR-1A
- Denon D1200
- Audio-Technica M50XNyitottban meg Philips SHP9600, Fidelio X1s, X2HR, amiben több a mély hang nagyjából a megjelölt árkategóriában.
-
fericske
addikt
válasz
contaxg #90205 üzenetére
Gondolom a mérnöki tervezés során, gyakorlati tapasztalattal. A Final a kis E3000-re írta, hogy 200 óra futást igényel, hogy "betörjön". Szerintem nem csak a hasukra ütöttek.
Nem mindig sikerül ez. Szerintem legalábbis a Denon d1200-nél és az Era1-nél nem igazán. Számomra az előbbi 0 órásan volt jó, a Quad meg úgy 100-200 óra között. -
Dorien
veterán
Shure SRH440 - 23k, semleges, kicsit recsegős felépítés
ATH-M40x - 31k, enyhe V karakter
Sony MDR-1A - 35k, enyhén mélyorientált, kényelmes, jó anyagok [link]
Denon D1200 - 40k, enyhe V karakter, kényelmes, jó anyagok [link]Superlux HD660-hoz érdemes lehet venni egy ilyen párnát: [link] A hártyás műbőr gyorsan lehámlik.
-
Dorien
veterán
válasz
fattyu #90027 üzenetére
Szerintem elfér ez itt, úgyis elég pangás van mostanában.
Nálam a Sony MDR-Z7 továbbra is bejövős. Amikor hallatlanban megvettem, nem gondoltam volna, hogy pár hétnél tovább nálam marad. Tényleg kell neki egy jó erősítő (CompositeAmp), ami megfogja ezt a 70mm membránt. xDuoo X2 DAP-ról azért nekem a Final Sonorous III, Focal Spirit One S, de még a NAD Viso HP50 is egységesebb hangzást nyújtott egy minimális EQ-val. Ja meg a Denon D1200-at is szerettem róla, bár ott a középtartomány testessége nem volt az igazi...
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
lorke97 #89639 üzenetére
AT M40X, Beyer 240 pro, Yamaha MT5. Az árkategória legkiegyenúlyozottabbja a Shure SRH440, de az nem a legjobb anyagból lett összerakva.
#89646#LittleG Akciós az Amazon.fr-on az MDR-1am2. Vagy hazai boltból Denon D1200, esetleg AT M50X. De, ha van szabad 10 ezred kísérletezni, akkor a sokat emlegetett OneOdio Pro50. Spanyol postával állítólag csak 1 hét a szállítás. Gamer fejes után az is nagy előrelépés, de nem árban.
#89644Piftuka: Nagyjából ugyanannyi a bass az OneOdioban, mint az EVO-ban. Az OneOdioban ugyan egy kicsit ütősebbek a zárt kialakítás miatt, de tisztábbak is. Ha az EVO hangzása amúgy bejött, az OneOdio se lenne rossz választás hangzása alapján. Nyilván, ha az EVO mélyei se jöttek be, akkor nem lesz a Te világod.
Egyébként mit szeretnél, mert csak annyi jött le, hogy az Omnitrinic után érdeklődsz? -
Sinesol
veterán
válasz
zitrone88 #89426 üzenetére
Nem tudom mifele teszt volt, de ilyet se hallottam még, hogy utcara hangsulyos közepek kellenek. Az is ujdonsag, hogy a D1200 közephangsulyos, eléggé mashogy hallottam, plusz mrg hasonlot sem olvastam. Inkabb mondanam egy vastagabb hangu enyhen V karakternek.
Siman megveheted, nagyon jo valasztas az araert.
-
s4tch
veterán
válasz
Delírium #89186 üzenetére
Metálra a Meze szerintem nem az igazi, túl lassú és terjengős a mélytartomány. Elektronikus zenére inkább megfelel. Az MSR7b-t nem ismerem, az MSR7 megvolt; ha olyan a "b" is, akkor megfelelő forrásról élvezhető lehet. A PX azt hiszem, teljesen kimaradt.
Mivel a hangzással kapcsolatban nem írtál semmit, így az ízlésedet sem könnyű belőni, próbálok néhány könnyen hajtható, metálra legalább szódával alkalmas, zárt fejest írni, ami újonnan is beleférhet a keretedbe: Sony MDR-1AM2, Yamaha HPH-MT7, Beyer DT770, Nad HP50, Denon D1200, stb.
A használt piacot nehezebb belőni, előfordulnak kifejezetten alkalmi vételek. Pl. tavaly volt egy szem Ultrasone Signature DXP is 70-80e körül, ha abból véletlenül szembe jön egy, vedd meg bátran.
-
Dorien
veterán
válasz
Sinesol #88462 üzenetére
Nem, a K7XX hasonlít a K702 Annie-ra. Memóriahabos párnák, mélyebb hangolás. Mondjuk nekem ezek kimaradtak. A K712 meg bántóan világos volt a láncomról és túl laza volt a fejpántja, folyton lecsúszott a párna a fülemről - ilyet se tapasztaltam még más fejhallgatónál. A Q701 az lényegében egy K702 melegebb, testesebb hanggal. Nekem ez volt a kedvencem a sorozatból.
Yeffy: A HD579 is nyitott.
Igazából nagyon kevés plüss párnás zárt fejes van, így kb. a szóba jöhető fejesek 95%-át ki is zártad...
Ha mégis jó a műbőr párna, akkor Denon D1200, Focal Spirit One S, NAD Viso HP50 lenne a tippem.
-
Gzula[HUN]
addikt
A 1More-nál Z ennek a szemléltetésével kezdi a videot.A Sonyk nem hallatszódnak ki, de nem is szüketszoba, mert azért valami zaj behallatszódik (1A-nál biztos). Az OneOdio ebből a szempontból elég jó, de ott vastag a párna is. M30X-M40X volt rajtam, azok jól szigeteltek, M50X-el gondolom nem lenne ilyen gond. Denon D1200-as szigeteléséről Dorien tud válaszolni. Gradoknak szivacs párnája van, az annyira nem szigetel, mint a műbőr elméletileg, de azokat nem ismerem, lehet valaki megcáfol.
-
Gzula[HUN]
addikt
Az M50X-ben hangsúlyosabb a mély. Ilyenek még a Denon D1200, a Sony MDR-1A, -1Am2, (előbbiből max használtat talász, de ritkán van már), talán a 1More Triple Drvier Over-ear, meg a Gradok között érdemes körbe nézni. Olcsóbban közt mély orientált a CAL! meg az OneOdio Studio Pro50, ami eszembe jut.
Jut eszembe, nekem is van itthon elfekvőben valahol egy Xonar DG, vagy fél tucat fejes meg se volt róla hallgatva -
fericske
addikt
válasz
Sinesol #86467 üzenetére
Rendben. Mi is volt még a Final-on kívül?... (aminél javasoltam bizonyos változtatásokat)
Beyer dt1770, Amiron
Yamaha mt7 (mt5-re még nem ugrott rá senki, pedig az is jó)
Denon d1200, d5200
Cm 751 (ez csak tipp volt, de bevált)
Meze 99 (nem a béna basszus párnával)
Quad era1 (nemtom van-e másnak is, aki hallotta annak tetszett)
Asszem ennyi.
Általában a drágább kategóriához van szerencsém, ami nem pörög errefelé. Biztos olvastál már (abban jó vagy), mondjuk a Meze Empyrean-ról. Nagyon jó fejhallgatónak tartom a többséggel egyetemben.
Amúgy meg mindegy. Nem muszáj nekem megosztani itt tapasztalatokat. -
Gzula[HUN]
addikt
Én alaplapi mellé nem költenék 70ezret fejhallgatóra, hacsak nem akarsz később egy dedikált DAC-ot (és/vagy AMP-ot) mellé. Az elektronikus zene miatt:
- Sony MDR 1Am2 (utóbbi van az aprón is egész tűrhető áron)
- Denon D1200
Viszont klasszikusra nem biztos, hogy a legjobb választások. Többeik esetleg kiegészítenek. -
Bodz
nagyúr
válasz
logineres #86176 üzenetére
Pl. Yamaha HPH-MT7, Beyerdynamic DT 770 Pro, Custom Studio, DT 250, Denon D1200, Shure SRH840, Audio-Technica ATH-A550Z.
De amúgy a HyperX is jobban szólna, ha nem a vacak ALC892 lenne előtte. Ha meg komolyabb fejeset veszel, akkor mindenféleképpen szükséges a fejlesztés. -
Micsurin
nagyúr
Köszönöm a válaszaitokat!
Eddig a DT240, Pioneer SE-MS7BT, Denon AH-D1200 van a listán a Denon egy kicsit out of budget de szeretem a cuccaikat még nem csalódtunk bennük soha, se én se apum.
Ez a Pioneer valahogy nem akadt fent a szűrőmön valakinek ezek szerint volt itt már vele tapasztalata?
Itt is a Jack + BT felállás nagyon nagy előny lenne az ingázásban. Ugyan online féléven vagyunk de ez nem állandó és csak a 3. félévben vagyok szóval egy 1,5-2 év ingázás még lesz a következő fejhallgatómban, vonaton és villamoson meg hülyét kapok a tömegtől ha hallgatnom kell a trécseléseket. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Micsurin #85924 üzenetére
Ha ingázáshoz, vonaton is akarod használni, akkor jobban jársz egy cserélhető vezetékessel, vagy olyannal, aminek eleve rövid. Rövidből egy hosszabbítóval még tudsz segíteni, de vonaton macerás tud lenni egy 3m-es kábel. Ha kell a szép mély is, akkor szerintem Denon D1200-as, esetleg Audio-Technika M50X. Utóbbi mellé szól, hogy ha zavar a műbőr, egy rakat utángyártott textil/velúr párna van hozzá.
Cloudból az Alpha cserélhető vezetékes, ahhoz is van egy rakat utángyártott párna. Annak a gyári bőr párnája is jobb, mint a "sima" Cloudoké. Utóbbiaké tényleg egy összepuhulós, tapadós X@r.
AVC-500-as inkább otthon lenne szerintem jó, a "glória" vonaton furcsán nézne ki, + ott is hosszú a kábel (mondjuk hosszúból is lehet rövidet csinálni).
BT-sból meg esetleg Pioneer MS7BT.Ha szigorúan 30ezer vezetékesből a határ, akkor meg elgondolkoznék egy Takstar Pro82-n, vagy egy M40X-en.
(DT240-ről nem tudok semmit, azért nem írok róla.) -
Gzula[HUN]
addikt
- HyperX Cloud valamelyik változata, ha 1-et muszály volna mondani, akkor az Alpha a többinél talán jobb párnája és a cserélhető vezetéke miatt.
- És tudom, hogy az "újból" nem engedsz... de ha fix a keret, akkor esetleg használt D1200-as.
- Elvileg az AT AVC500-asnak is több mélye van, mint egy M40X-nek, de fejemen nem volt, csak egy "nyitott féltestvére", a TAD-500-as.Pont a 30ezres kategóra elég szűkös a "szép mélyes" fejesekhez. A Cloud se egy kifejezett basshead, de kellemes mélyei vannak. 40 körül ott a D1200-as Denon, meg az AT M50X. Régebben annyiért volt a Sony MDR 1am2, de annak elszállt az ára.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
TomFace #85822 üzenetére
Szép mélyekről jut eszembe...
- Audio-Technika M50X
- Denon D1200.
- Sony MDR-1AM2. Elődje jobb anyagokból készült, hangja talán valamivel világosabb, mint a sima 1A, de itt is sok a bass. Audiofilnek legalábbis.Állítólag a Grado-kban sincs mélyhiány, de én ezt nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni.
Nyitottban meg X2HR. Mondjuk egy MDR-1A-ban több mély van, de nyitottban én még annál több mélyet nem hallottam. Bár 990Pro nem volt még a fejemen. Mondjuk a Fidelioban nincsenek tolakodó magasak. Sőt, megfelelelő erősítés nélkül még egy kicsit suták is a magasak. Viszont már hónapok óta 200-250Euro az áruk. Alternatív megoldásként tesztek alapján Fidelio X1 esetleg, ami nagyjából annyiból különbözik az X2HR-től, hogy ragasztott a párnája (és elvileg nem cserélhető), picit már a "glória" kialakítása, és a színkombináció. Cserébe most 108dollár, ha átcsúszik a vámon.
Mondjuk én telefonon próbáltam Cloud2-est (a hangkártyája nélkül), és igazából a párnáján kívül nem tudnék rosszat mondani rá. Akkor épp egy OneOdio Studio Pro volt nálam, ami elég basshead fejes, de a Cloud se volt mélyhiányos utána. Viszont egész jó hangja volt. Szóval olyan nagy ugrást szerintem a Cloud2+K5Pro után ne várj. Lehet első körben egy normálisabb párnával próbálnám ki.
-
Dorien
veterán
válasz
#98320896 #85662 üzenetére
Nem OFF téma ez.
Nekem is vannak nagyon szép emlékeim egy régi zárt Technics fejesről, ami egy Pioneer CD lejátszóról akkor nekem (kb. 20 éve) szenzációsan szólt. A típusára már nem emlékszem sajnos.
Peddy789:
DT770 Pro 80 ohm, ATH-A550Z, ATH-MSR7, Denon AH-D1200, Sony MDR-1AM2 -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
#LittleG #85612 üzenetére
Cloud II vagy Cloud Alpha. Elsőhöz kapsz egy vezetékre integrált hangkártyát vagy mit, de nem cserélhető a kábele. Utóbbi cserélhető kábeles és a párnája is kényelmesebb. V hangzás, szép mélyekkel, de nem tolakodóan sok. Youtubon van róluk összehasonlító teszt is.
(#85613) Eversmann: Ez nem az a fórum, ahol vezeték nélküli fejhallgatót ajánlunk. Nekem "sima" 1A van, állítólag az am2-esben több a műanyag, és kevesebb a fém. A hangja nem rosszabb. Olcsóbb megoldásnak esetleg még Denon D1200.
(#85621) FistXL: Omnitronic SHP600. Nyitott fejhallgató textil párnával. Ennél szellősebbet nem kapsz ennyiért, aminek még valami hangja is van. Más néven Kínából.
Vagy szellős lesz vagy zárt. .............vagy fülhallgató. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
rodi81 #85300 üzenetére
Sennheisereket szerintem 58X alatt inkább felejsd el, ezen árszint alatt csak név van.
"szeretem a mélyeket és a szép tiszta magasakat"
Ha biztosra akarsz menni, akkor még spórolj, és M50X vagy Denon D1200. M40X-ben az audiofil sok mélyet talál, a basehead meg keveset. Attól még jó fejhallgató.
Ha szűkös a keret, akkor olcsóbban ott van még a Creative Aurvana Live!. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
QbHead #85163 üzenetére
- Denon D1200
- M50X -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
tonyrulez #84843 üzenetére
[link]
- Az OneOdio mély orientált. Most picit lejjebb ment az ára 34 USD körülire (a vastag párnás, a vékony párnás alapban felejtős), már hónapok óta 38 USD körül volt.
- A Lewitz elvileg Takstar klón. Szintén elvileg ugyanaz, mint az ISK MDH8500. Utóbbit kis szerencsével jó áron meg tudok venni júliusban, mert akkor elvileg a vámhatár 40,52 USD lesz, és csak pár napja vitték fel a csomagolás nélküli árát 40 dollár fölé, Mérget nem vennék rá, hogy lejjebb lesz az ára júliusban. Ha biztosra mész, akkor marad a Muziker.
- Pár hete még bele fért volna a keretedbe egy akciós HyperX Cloud Alpha. Kicsit 20 fölött szerintem elég jó ár érték arányú fejhallgató, bár én ezt pont nem hallottam, csak a tesóját, a Cloud2-t. Ez is Takstar klón.Használtban érdemes Sony MDR-1A-t vadászni 25ezerét már szépek vannak. Valamint aprón több M50X is van már 30ezer alatt. Annyiért inkább kitolnám a határt. De ennyiért már találsz időnként Denon D1200-ast is.
"B" verizó a tetszőleges fejhallgató +kókány.
-
s4tch
veterán
válasz
turikoczka #84821 üzenetére
Ultrasone Signature DXP
Vagy töredék áron Denon D1200 -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
karmaresz #84815 üzenetére
Írtad, hogy nem kell extra basszus. No, az MDR-1A akkor nem a te fejhallgatód. Ha mégis kellemes emlékek voltak, akkor itt van egy kis ellentmondás. Viszont nem kapható, csak az utódja, az AM2, ami tudomásom szerint ugyanolyan mélybomba, csak több benne a műanyag a fém rovására.
Az MDR-1A tól szofisztikáltabb választás tud lenni a Denon AH-D1200. Doriennek volt, neki jobban bejött, mint az MDR-1A. Én csak sóvárgok rá, de az asszony agyon csapna, ha mégegy fejhallgatóval haza állítanék, meg most nyáron sokkal jobban elviselem magamon az X2HR-t, mint a Sonyt. -
Polllen
nagyúr
Nem tudja valaki véletlen, hogy pl. az Allee-ban lévő Denon márkaboltban van valami korlátozás fejhallgató kipróbáláshoz? Gondolom maszk kötelező, de pl. más?
Némi olvasgatás meg ajánlás alapján a NAD HP50 lenne a tuti, de a 70k-s árával most nem fér bele, ha látok használtan, majd lecsapok rá.
Uh maradt a Yamaha HPH MT7 és a Denon AH-D1200. Ez utóbbit itt találtam, most akciós 36k. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
darvinya #84450 üzenetére
Részben volt csak "forrás gond". Alaplapiról jobban tetszett, mint az MDR-1A, mert arról a Sony-n alig volt valami magas hang. Szinte semmi. Idő közben jött meg annó a Tempotec Sonata HD, meg volt egy kényszer párna cserém (szétmálott a régi) az MDR-1A-n. Ezekkel meg klasszisokkal jobban szólt a Sony. Ezért az OneOdio ment, egyébként a drágább fejhallgatót akartam először eladni. Meg azért, mert abban az időben érkezett meg az X2HR is tavaly év végén, "játszós" meg már volt.
Három.Négy. Meg két rádiós.A feleségem meg már csúnyán nézett rám.
Azóta meg "csak" ajándékba kaptam rosszakat, azt még meg tudtam magyarázni...Idő közben meglett a Loxjie D10, azon nem próbáltam az OneOdiot, de az egyik cimbim is kapott egyet tőlem (OneOdio Standardot "bundás" párnával, mert nem bírja a műbőrt) névnapjára, majd kölcsön kérem tőle esetleg.
OneOdio-ból vsz. még fogok vásárolni, de nem tartom kizárni, hogy vagy A70-es, vagy annak BT verziója, az A71 lesz. Meglátom. (Mondjuk egy Denon D1200-as lehet hamarabb lesz.)
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
DEJVID #84427 üzenetére
- OneOdio Studio Pro (30 vagy 50, ugynanaz, csak más a színe). Arra figyelj, hogy a "vám" határ fölé ne menjen a posta ára, ebben a hónapban az kb. 38 dollár. Most ilyen so-so az ára, volt már olcsóbb is (én még 25 dollárért vettem), de az amazonos 40eurós árat szerintem nem éri meg. A párnája memóra habos, és jóval drágább kategóriában is megállja a helyét. De csak a vastag pánás. A vékony (a Standard) párnás elég gatya.
- JVC HA-MR60X (ezt nem hallottam, de állítólag valami nagyon sok bass, meg XX van benne). A párnája ránézésre pont olyan gatya, mint az olcsóbb OneOdioé.
- ha találsz valami jó állapotú használt Sony MDR-1A-t. (Az OneOdio mélyebbre lemegy.) Nagyjából 25körül mennek, ha egyáltalán találsz, mert most már csak 1-1 alkalommal kerül fel apróra is.
"Szofisztiáltabb" bass esetén:
- CAL!
- Superlux HD685. Bodznak volt, neki sok volt benne a bass. Én nem hallottam. Volt már nagyból 10ezerrel is olcsbóbb, most szerintem nincs jó ár/értéke. 27-28ezerért már nem Superluxot vennék.
- Audio-Technika M50X
- Denon D1200.
- Sony MDR-1AM2. Elődje állítólag jobb anyagokból készült, hangja talán valamivel világosabb, mint a sima 1A, de itt is sok a bass. Audiofilnek legalábbis.Állítólag a Grado-kban sincs mélyhiány, de én ezt nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni.
-
Dorien
veterán
válasz
ngergo0831 #84320 üzenetére
A Denon D1200 [link] nagyon finom, kényelmes, minőségi darab.
Az ATH-M40x is jó fejes, de azért nem hiába kerül másfélszer többe a Denon. Az enyém yo.da fórumtársnál landolt, nem tudom, hogy megtartja-e.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
ngergo0831 #84320 üzenetére
Ez a melyik ujjamba harapjak tipikus esete. Nekem mind a kettő a bakancs listámon van. Jelenleg többek közt egy MDR 1A-t nyúzok. Dorien elmondása alapján a Denon D1200 nagyon hasonló világ, viszont neki az MDR 1A már mélyen már "bebrummogott" erősítve, ezért az ment a kettő közül. Ennél pontosabban fogalmazott, de nekem ez jött át. (Majd kijavít, ha hülyeséget írtam.) Vsz. ezért, meg az miatt, hogy jobban és kényelmesebbnek is néz ki, ez lenne először a kiválaszott.
(#84321) Samtya: Tavaly BF utáni héten a BF-nél is jobb akciót fogtam ki, 116Euró volt akkor a Fidelio X2HR francia Amazonon postával.
-
ngergo0831
csendes tag
válasz
Gzula[HUN] #84319 üzenetére
Ha az M50x és a Denon D1200 között kellene választanod, melyiket választanád, és milyen szempont miatt?
-
Samtya
senior tag
válasz
Ununqatrium #84302 üzenetére
Láttam Alin felújítókészletet M50(X)-hez, komplett fejpánt és/vagy párnák, például: [link] .
Egyébként maradhatsz az M50X-nél is, bár 40-50k körül van néhány alternatíva, pl. Beyer DT 770, Denon AH-D1200 esetleg Yamaha MT7.#84303 ngergo0831: A CAL!-nak jó hangja van az áráért.
#84310 Stepo: a Pro80-nak vannak ugye a klónjai a HyperX Cloud-tól kezdve a... csomó van, pl: [link]
Az utód Pro 82 szerintem még jobb is (kényelmesebb, állítható hangszín): [link] -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
#89309696 #84304 üzenetére
- OneOdio Studio Pro50 (vagy 30, az ugyanaz, mint az 50, csak szürke-barna). A vékony párnás, régi nevén Studio Standard, új nevén Pro10 felejtős a párnája miatt. Egyik legjobb ár/érték arányú. Figyelj arra, hogy ne menjen a rendelés 38 dollár fölé postaköltséggel együtt se, mert utána már jön rá ÁFA és vámkezelési díj, úgy meg már mást ajánlanék. Keress rá a fórum keresőjében, és Youtubon is van video.
- Tudomásom szerint a Superlux HD662EVO is mélyre van hangolva.
Kicsit feljebb árban pedig: - Creative Aruvana Live!A Philips SHP1900-at én kizárnám, az nem mélyre hangolt. Az SHP2000 inkább, de ott meg magas hang nincs. A többit a listádról nem hallottam.
(#84303) ngergo0831: Jó irányban gondolkodsz.
Ha 50 a keret, akkor még a Denon D1200-at a listádhoz dobnám az M50X mellé. -
yo.da
csendes tag
Sziasztok!
Kis Final Sonorous II tapasztalatot megosztanék veletek. Kellett egy zárt fejes mert az 58X-et egyszerűen nem tudom mikor hallgatni. Nekem nagyon tetszik az 58X, ehhez tudom hasonlítani. A dac Mojo és tegnap óta Audio GD 11.28. Forrás Meizu16th UAPP, Laptop Foobar2000. Két hete kíváncsiságból vettem használtan kb 10 órát sikerült azóta hallgatni. Egy Denon D1200 mellett is minőségi az összhatás, nagyon kényelmes pedig kis fejem és lapátfülem van. Az előző tulaj nagyon mélyhiányosnak találta, nekem néha kicsit sok is volt az első pár órában. A Senihez képest kevesebb mély , a középmagas, magas van kiemelve. Élénkebb, de kevesebb a részlet nem skálázódik mint az 58X. Először elkövettem azt a hibát hogy olyan hangerőn akartam hallgatni mint az 58X-et, nem tetszett olyan szétesett hangja volt. Fele hangerőt kell használni az 58X-hez képest és megvan a dinamika, részlet, számomra nagyon betalált hangkép. A basszusgitár, főleg női vokál, hangszeres zene tele van élettel, nem vagyok AC DC rajongó de belehallgatva libabőrős lettem….
Nagyon könnyen hajható a telefonon is elég fél-háromnegyed hangerőn hallgatni. Kíváncsi lettem más párnával milyen lehet, itt a fórumon olvasgatva Fericske hozzászólásait, Doriennel beszélgetve, a honlapjukon elolvasva a várható változásokat lett egy Type-C párna. Leírás szerint több mély, levágott magas, vastagabb hang. Pontosan ilyen lett, szerintem rá ül a hangképre a mélytartomány az 58X-től is több mélye lett. A modernebb divatosabb zenékhez passzol, de pont az veszett el benne ami megfogott, már a gyári párna van rajta.
Az eredeti tervem az volt hogy veszek egy zárt fülest ami tetszik és megnyugszomNa ez sikerült is meg nem is. Tetszik nagyon, megmarad
Viszont kíváncsi lettem a többi Final Sonorous modellre…..
Dorien szerintem neked tetszene C típusú párnával. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
blue_23 #84174 üzenetére
Nem bunkóságból írom, de akkor nem a klasszikus "szép" hangzás, ami tetszik neked, hanem az igazi bass boost. Nincs ezzel probléma, mindenki más. Ezért szép a világ. Viszont akkor nem a
- Bayerdynamic DT-990 Pro-t,
- Az M50X sima vagy BT változtatát, (úgysincs benne elég bass)
- és nem egy jó állapotú, de használt Sony MDR-1A-t, sőt nem a
- Denon D1200-ast
ajánlom, mert alaplapihoz tök fölösleges. Részleteket úgyse adja le. Ezért totál felesleges egy rakat pénzt kiadni. Fentiekhez egy jó DAC/AMP se ártana.
Ajánlom viszont a OneOdio Studio Pro 50-et (vagy a Pro-30at, az ugyanaz, csak ezüst színű) . A vastag párnásat. Most postával 35 dollár, így becsusszan ÁFA határ alá is. Fórum keresőjében és Youtubon is találsz az "OneOdio"-ra találatot.
Van BT változata is, de ott a vékony párnás verzió van csak, ami nem jó minőségű. (Mármint a párnának nem jó a minősége.) -
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #84044 üzenetére
Szerintem (és barátnőm szerint is) hangban jobb a Denon D1200. Kicsit vékony a közepe, de mélyben és magasban is élvezetesebb az MDR-1A-nál. Viszont a Sony nagyon más basszust produkál erősítve, mint egy sima DAP-ról. A kicsit terjengős, lusta mélye elég erőteljesen ütni kezd, ha jól meg van hajtva. A magasain meg csak az EQ segít, szerintem túlzottan vissza vannak fojtva.
Ebben az árkategóriában a Focal Spirit One S a kedvencem.
Az nagyon telitalálat volt nekem, sosem tudom megunni a feszes, dögös hangzását. Örök hurcolászós, utazós fejes.
-
fericske
addikt
válasz
Exodius #83393 üzenetére
Fülhallgatók: Periodic BE (dd), Final e3000 (dd), Trinity vyrus (dd), Vsonic vsd3 (dd), Trinity icarus3 (hibrid), Westone um1 (1ba), Final f3100 (1ba), Audiosense t800 (6 ba), Tinhifi p1 (planár)
Semmi zajoskodás, illeszkedési probléma egyik fülessel sem.Fejesek: Final pandora 6 (hibrid, dd-ba), Quad era1 (planár), Akg k301xtra (dd), Denon d1200 (dd), Ath ad900x (dd), B&W p9 (dd), Meze Empyrean (planár), Denon d5200 (dd), Audeze lcd4, lcd2, lcd2 classic, Mrspeakers aeon open, ether 2 flow, Kennerton odin (planárok), Grado gs1000e (dd)
dac a Qp1r dapom volt, sd kártya zenéimmel
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #82578 üzenetére
Denon AH-D1200: Feszes a mélye az xDuoo X2 DAP-ról is, nem telepszik rá a közepekre, van normálisan hallható magasa, valamint a tere is jobb az MDR-1A-nál. Ráadásul nekem még kényelmesebb is annál, mert a fülkagylók teljesen körülölelik a fülemet. Összességében sokkal dögösebb, élvezetesebb, kiegyenlítettebb karakterű fejhallgató, hasonlóan prémium anyagminőséggel és könnyű hajthatósággal. Qrvajó.
Sefter: Nem hiszem... Az én Pandora Hope 4-em valahol Londonban landolt, a tulaj vett rá Final C párnákat és nagyon imádta azzal a hangját.
-
Dorien
veterán
Incoming:
Denon AH-D1200 (zárt dinamikus) - Ennek a Sony MDR-1A-t kellene überelnie.
HiFiMan HE-5LE (nyitott planár) - Na erre kíváncsi leszek a csodás HE4XX után.Volt, aki a HE500 elé helyezte hangban.
Áááá, nem vagyok függő...
-
Flexy90
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy fejhallgatót irodai, otthoni zene használatra, szinte csak telefonról hallgatnám.
Amit eddig néztem: Denon AH-D1200, ATH-M50x
Nem vagyok elzárkózva a használttól sem.
Mit ajánlanátok? -
geza844
aktív tag
Köszönöm a DT770 Pro ajánlását, tényleg jókat írnak róla sokan. Egyelőre megveszem fericske kolléga Denon D1200-asát, de lehet pár hónap múlva meghallgatok egy DT770 Pro-t is.
-
geza844
aktív tag
válasz
fericske #81431 üzenetére
Köszi fericske!
A Denon D1200-ról most elolvastam hirtelen amit tudtam (itt a fórumon minden hozzászólást, és a meg a head-fi.org-on pár tucatot) és szimpatikus. Lehet, hogy ez lesz belőle. 42e Ft újan, kár, hogy használtan nincs.
Ez a 29A meg vicces
Legalábbis ezt gondoltam elsőre, mert kb. semmi infó nincs róla sehol a neten... legalábbis én a weboldalukon kivül nem találtam mást. Ha rákeresek Google-ben, csak az első pár találat releváns, a saját cuccaik, azután semmi. Mintha még soha senki nem próbálta volna ki ezt a fejest a világon. A Facebook oldaluknak van 267 like-ja... A weboldalukon épp nem lehet megrendelni a fejest.
Na... nem csak a metal29a.live oldalon fut ez a fejes, hanem a 29aheadphones.com oldalon is, ahol előrendelhető és majd 2020 márciusában szállítják. Sőt, még a 29ametal.com oldalon is elérhető, mármint itt is Out of Stock.
Amúgy nem drága $119 (=35e Ft) Free Global Shipping-el.
De az, hogy ez a fejes kifjezetten csak metál zenére van tervezve, az azért elgondolkoztat. Komolyan. Lehet írok nekik, hogy mi ez a 3 weboldal, meg lehet e még előrendelni, mert az egyik oldalon írták, hogy csak dec 30-ig lehet. -
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Otthoni használatra szeretnék venni valami fejhallgatót, max 45K a keretem rá.
Mindenképpen over ear kialakítást szeretnék, nyitott/zárt között nincs preferencia, se abban hogy plüss vagy bőr a párnája.
Házimoziba dugva szoktam használni Xboxozni/zenét hallgatni. (nem kell gamer, azért is ide írok)
Eddig egy Beyerdynamic DTX 910-et használtam, alapvetően meg voltam vele elégedve, a leírtak alapján akár egy Pioneer MS5T is megfelelhetne, de az említett keretig el tudok menni, nyilván azért ott jobbak előfordulnak már, meg ha esetleg a jövőben komolyabb lejátszóra váltanék akkor ahhoz is jobban passzolna.
Munkahelyen egy M50x-en hallgatok zenét, az én ízlésemnek amúgy hibátlan minden szempontból, ahogy néztem árban most is ekörül mozog kb., de kipróbálnék mást is.Elsősorban a Beyerdynamic DT-990-re gondoltam, de most láttam akcióban a Denon AH-D1200 is ennyibe kerül.
Ami még szempont lenne, kialakításra legyen masszív (az M50x-hez tudok viszonyítani, kb. olyanra gondolnék, a DTX 910-el ez az egy bajom volt, elég kis gyenge műanyagokból van), illetve jó lenne, ha a kábele cserélhető lenne, ezt a DT990 nem tudja ha jól láttam.
Szintén örülnék, ha később a fülpárna házilag is cserélhető lenne, tudom ez elég szubjektív, Denonon már pl. cseréltem, az egész könnyen ment, másoknál nem tudom mennyire bonyolult a kialakítása.Ohm-ok tekintetében merre keresgéljek? Szerintem forrás marad a házimozi 99%-ban, esetleg néha egy Fiio BTR3.
Illetve a másik dolog, nem akartam a karácsonyi szezonra időzíteni, érdemes most venni (akár a Denon akció), vagy lehet az újévben ez olcsóbb? Néha nézegettem korábban is árakat, de nagy mozgást nem láttam eddig. Használtat nem szeretnék.
-
Zoliee
senior tag
Ezek szerint félreérthetően írtam. A d1200-at ajánlottam én is (mint Bodz), ami könnyű, kényelmes és kipróbálható az Alle-ban. Az 5200-ast csak azért említettem, mert én is Bodz ajánlására tettem próbát, ami be is jött. (előzményként rene85-nek Ő adott tippet a d1200-ra)
-
Zoliee
senior tag
válasz
rene85 #79131 üzenetére
Ahogy Bodz is írta, a d1200 is lehet alternatíva. Én is az Ő ajánlására próbáltam ki, és vettem meg a d5200-at.
Az Alle-ban a Denon üzletben állandóan ki van téve, kipróbálható. Könnyű, kényelmes füles.
A dt770-et a nomono. hu-nál tudod kipróbálni, letét ellenében el is hozható, majd ha visszajön a szabiról. -
-
darkengurry
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Gondolom első körben akkor egy DAC-ot lenne célszerű vennem: jelenleg egy Sennheiser HD 461G-m van, ha jól sejtem egy DAC már ehhez a fejhallgatóhoz is előrelépés lenne.
40e környékén melyik DAC-ok ajánlottak? Pillanatnyilag az FiiO k3-ra találtam rá.
Aztán később talán bővítenék a javasolt Meze 99, ATH-M50X, vagy Denon D1200-zal.A budapesti boltokban mi a szokás, vernek agyon, ha kipróbálgatom az eszközeiket, de aztán semmit se veszek?
Szerintetek jó ez az elképzelés? Bocs a bizonytalankodásért, de teljesen új vagyok ezen a területen.
-
Bodz
nagyúr
válasz
darkengurry #77922 üzenetére
100-ból már nem csak fejes, hanem forrás is kijön. Valami kicsi dac/amp, amit könnyen vihetsz magaddal az éppen használt notihoz. Az emlegetett Meze 99, ATH-M50X, vagy akár a Denon D1200 valószínűleg tetszene neked.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #77844 üzenetére
Attól tartok, hogy ha az egészséges hallás megőrzése cél, akkor a fejhallgató nem igazán opció tömegközlekedéshez, mert nem tud olyan jól szigetelni. Sokkal jobb egy memóriahabos dugós fülmonitor (iem), pl se215, mivel az nagyságrendekkel jobban szigetel.
B verzió a bose qc35 lehet.Nyitottat, utazásra semmiképpen nem ajánlanék. A dt770 egész jó, mert van benne elég mély ahhoz, hogy a környezet morajlása ne nyomja teljesen el.
Beri: a denon d1200-at is hallgasd meg az alleeban, ha utazásra is kell a fejes.
-
emiki6
veterán
válasz
Wendelke #77422 üzenetére
nomono.hu -ban van dt770 és m50x, talán hp50 is. Érdemes telefonon egyeztetni, mielőtt mész oda.
denon márkabolt (allee) -ban vannak focal fejesek és denon d1200
Az alleetól nem messze van egy fejhallgatópláza, ott lehet m50x, dt770.
Még valamikor láttam a mammut médiamárktban a hifi részen egy hp50-et, de az nem biztos, hogy még ott van.Más infóm nincs.
-
emiki6
veterán
válasz
Wendelke #77418 üzenetére
Ha hosszú időn át viselnéd folyamatosan, akkor dt770, az a legkényelmesebb. Nem olyan rossz az m50x, de kényelemben bőven nem megfelelő szerintem.
A nad visot és focalt minimum próvbáld fel, nekem azok mar úgymond meghallgatás előtt kiestek, az m50x-nél kényelmetlenebbek.
Denon D1200? Keress rá. Én ugyan azt írtam, hogy sok a mélye, de nem biztos, hogy több, mint a dt770-nek.
-
s4tch
veterán
válasz
#56474624 #77410 üzenetére
Még most is ultimate fejes azoknak, akik értékelik a kevésbé színezett hangot, a könnyű hajthatóságot és a jó izolációt. Azok fikázzák, akiknek hiányzik belőle valamelyik kolor, és akiknek annyira érzékeny a fejük búbja, hogy nem bírnak elviselni pár dekát a kis buksijuk tetején.
(#77407) Wendelke "vidéki lévén"
Én is vidéki vagyok, és van egy HP50-em, nálam meg tudod hallgatni. (Arra célzok, hogy a "vidéki" meglehetősen tág fogalom. Segíts magadon, és határold be legalább nagyjából, merre laksz. Én Gyöngyös-Gödöllő vonalon mozgok, de biztos lesznek itt máshonnan is az említett fejesek tulajdonosai közül.)
Ja, és szerintem vedd fel a listára a Denon D1200-at. Kényelmes, jól szól, könnyű hajtani, és a mélye is ki van emelve. Más kérdés, hogy én metálra pont nem V fejest vennék, de ez már személyes preferencia kérdése.
-
fericske
addikt
válasz
kromatika #76847 üzenetére
Amit írsz, az alapján a d1200 szerintem nem. Bár ha csak akusztikus jellegű hangszeres zenékhez kell és tudod biztosítani a tényleg jó minőségű felvételeket, akkor jó lehet. A magasai csak ekkor tiszták.
Meze 99c az első generációs fülpárnával megvolt már?
Most a találkozón próbáltam ki az újabb, második párnával és az eléggé botrányos hangzást csinál neki. Értem már miért háborgott itt a nép. Sajnos csak ehhez jutottak hozzá már az itteni "áldozatok".
De az eredeti fülpárnájával még mindig briliáns fejes, szerintem. -
kromatika
veterán
Sziasztok. NAD Viso HP50 vs Denon AH-D1200 ról tudna valaki nyilatkozni?Tetszik a HP 50 ,a közepei , és az egész hang karaktere nagyon jó.De sajnos az én enyhén mélybe húzó és meleg forrásommal(tempotec serenade IDSD) már túl meleg a karaktere.Sajnos akusztikus zenéknél,hiányoznak a magas hangok,és azok részletei evvel a forrással.A Denon vagy esetleg a Focal Spirit One S milyen a HP 50 hez képest?Kicsit élénkebb ,és kevésbé meleg karakterű hang kellene.
-
Speeedfire
félisten
NAD HP50
Csak pár napig volt nálam, sajnos nagyon nem volt komfortos nekem. Kisebb fejű embereknek ajánlott lehet.
A hangja szerintem jó, részletes. A mélyek szépek, pontosak. Szerintem nem bántóak. Összességében kicsit olyan monitoros hangzása volt szerintem.-----------------------------------
Továbbra is keresek zárt fejest 50e környékén.
Amit még a nad mellett ajánlottak az a Denon AH-D1200, dt770 pro, ATH-A550Z. Melyiket lenne érdemes megpróbálni? Néztem a fejhallgató plázában, de természetesen nincs minta darab.
A Focal Spirit Classic meg nem igazán van használtan. -
fericske
addikt
A d1200-nek nem mindegy milyen zene - rock, jazz, akusztikus neki - és csak jó minőségű zene, akkor szárnyal, egyébként könnyen csörömpölős magasok kerülnek elő, meg bumburnyák mélyek. A lejátszó eszközre annyira még nem is kényes mint az előzőek. Alpha zenei kollekciója pont passzolt hozzá
A hp50 univerzálisabb zenei stílusokra és minőségre, nem hisztis mint a denon, objektíven nézve jobb hangzásra a Nad.
Mikor módolgattam a d1200-őt, akkor univerzálisabbá alakítottam és kiegyenlítettebb lett a hangkép.
Kevesebb mély, meg rendbeszedett magasok, nincs hiszti.
Tökre tetszett az eredmény, írtam is itt róla, meg hogy vattázással ajánlom ezt a fejest, stb.
Csak egy idő után feltűnt, hogy nem élvezem már vele a zenehallgatást.
Megöltem a "lelkét" ezzel a "csinosítgatással".
Úgyhogy visszaalakítottam hisztis picsának.
Marad rétegfejesnek, de amit szeret ott legalább beleadja a lelkét is -
-
s4tch
veterán
D1200 vs HP50 nálam:
Denon mellett: kényelem, dizájn, minőségérzet
HP50 mellett: hang -
MPeter87
őstag
válasz
alphamooncam #76503 üzenetére
A D1200 csak pár másodpercet volt a fejemen, lehet hallgatnom kellett volna még kicsit, de nekem pont a HP50 jött be jobban. Ha lesz megint nagy akciózás, beszerzek én is egyet. Az irodába pont jó lesz.
-
alphamooncam
őstag
Szó volt mostanában többször is a NAD Viso HP 50-ről.
Pár hete Dave jóvoltából volt alkalmam ízelítőt kapni a hangzásából.
Fejhallgatós találkozón, fericske jóvoltából pedig sikerült egy Denon AH-D1200-as fejest is meghallgatnom.
Mivel ugyanaz a kategória - zárt, mászkálós fejes 50e alatt - összehasonlítottam, és NÁLAM egyértelműen a Denon vitte a pálmát.
Aki ilyesmit keres, javaslom hallgassa meg mindkettőt.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Speeedfire #76286 üzenetére
E40-ből kiindulva a Focal Spirit Classic lenne a legjobb barátod, de az kereten kívül van, így maradhatsz nyugodtan a HP50-nél, ami még véletlenül sem csak akusztikus zenéhez jó, hanem bármihez. Elméletileg a Denon D1200 is egész jól passzolna a láncodba, ha első generációs a Solo és gyári opás a Presenter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Asus TUF Gaming A15 (Ryzen7 7435HS + RTX 4060 8GB) gaming latop eladó (bontatlan+garancia)
- Palit Infinity RTX 5070 12GB GDDR7
- MacBook Air 13 M3 Retina Midnight - 16GB/256GB eladó (bontatlan+garancia)
- Switch OLED - 2027-ig garis - makulátlan, tokkal és minden tartozékával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged