- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #597 üzenetére
Na jó, az biztos, hogy 900-as Spitfire és 900-as Morgan között a Morgan lenne hidegebb. De 900-as Spitfire és 1800-as Morgan közül azért a Morgan biztos jobban melegszik. Hiába a modernebb technika, az órajel 2x-es!
-
wassermann
addikt
Tapasztalat, hogy az újabb proci hidegebb. A régi Durcim ebben a tömött, szűk
házban csúcsra járatva 68 fokos volt. Mondjuk a Spitfire szériában nincs még
semmiféle hővédelem - ezt a mostani Applebreddel nem lehetne megcsinálni,
mert 66 fok körül leold. Ilyenkor a Win vagy lefagy, vagy újraindul a gép. -
zotyesz66
őstag
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #593 üzenetére
Kár, tényleg kell vennem vmi bikább procit...
A 900-as Durcim max terheléssel most 49°C. Lassú, de legalább nem meleg...Egy 1.8-as biztos melegebb lesz.
-
wassermann
addikt
-
zotyesz66
őstag
Akkor valószínű, hogy a procid a hunyó, az én lapomban egy 1.4 Ghz-es duron van 133-as FSB-vel sima teljesen noname SD rammal simán viszi a legagresszívebb beállításokat Cheepoo biossal. Az alaplap 2 és fél éves, most a lányom gépében van, de tulképpen bánom, hogy lecseréltem. Ugyanis a mostani PC Chips M848A=ECS L7S7A2 semmivel sem gyorsabb, mint a K7S5A volt. És nem is annyira stabil.
Memória sebesség mérésre én az AIDA 32-t használom, de az már nem elérhető.
Ajánlom a Lavalys Everest progit, amit ugyanaz az emberke fejleszt, mint az AIDA-t. (Fiery) -
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #590 üzenetére
Nekem max 110/110-et bír. 112/112-őt már nem, a winfos 2k nem tud már elindulni. Mindez SD-Ramokkal, amik 133-asok elméletileg. Tényleg, van olyan progi amivel lehetne a ramok sebességét ellenőrizni?
-
wassermann
addikt
A lap tényleg nem változtatja a ventik fordulatszámát - Sajnos!
A speedfan viszont nagyon jól használható
1. automatikus sebesség állításra: pl. terheletlenül FSB>124,
50%-nál FSB>133, 80% fölötti terhelésnél FSB>147MHz
2. A proci és a memória időzítések BIOS reset nélküli belövésére:
A BIOS-ban 124/124-et állítani majd Speedfannal Windowsból feljebb
állítani. Ahol fagy, ott az adott memória időzítéshez / procihoz tartozó
max. sebesség. Ezután már be lehet a legmagasabb stabil értéket
állítani a BIOS-ban.
[Szerkesztve] -
tomika
aktív tag
Utánanéztem ennek a Speedfan-nak, mert jó lenne a ventik fordulatszámát szabályozni. Sajnos a K7S5A-val nem működik...
Kezdem megutálni a deszkát.
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #584 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
900-as Duron helyett valszeg 1800-as lesz akkor! -
HavocS
senior tag
Megy a lap 166/166-on, csak bootolni nem hajlandó. Ha windowsban próbálod beállítani (pl speedfan-nel) akkor jó eséllyel menni fog. Nekem jelen pillanatban is ilyen módszerrel megy, bár ez pont a fordítottja: 1066-on bootol, de mivel ezen már instabil a proc, winbe lépéskor speedfen leveszi 992-re (8*124), egyébként egy 800-as spitfire magos duron.
-
Allien
veterán
válasz
_Geri_--- #576 üzenetére
A memóriát nem lehet ebben a lapban asszinkron hajtani (legalábbis eddig nem halottam róla). Az én lapomba 150/150-l azért elment, de kelett hűtés a házba, procira is normális.
Tehát, egy 400-s ram 300-on ketyeghet max, de éppen ezért egy sima mezei ram nagyon kicsi időzitésekkel is frankón ketyeg, ami viszont nagyon sokat számít!
Még 143/143-s fsb-vel is nagyon kellemes eredményeket lehet vele produkálni, és pl. egy komolyabb VGA-t is elvisel (pl. Sapphire 9600 XT FB 128 ram, 4x, 8x AGP támogatással) is kezeli.
-
wassermann
addikt
A hivatalosan beletehető legnagyobb proci az XP2600+ /133MHz,
de ilyet hazánkban nem nagyon kapni.
Bár a CHEEPOBIOS beállítási lehetőségei közt található 166/166MHz,
én még nem hallottam emberről akinek ezzel ment volna. Az elérhető
max. FSB általában 143/143, ritkábban 147/147, akinek szerencséje
van 150/150. Ezekből is látszik, hogy egy Bartont csak a névleges
teljesítmény 90%-val tud hajtani.
Ezért jobb bele egy új 1800-as Duron vagy egy XP2400+ ezeket
valószínűleg 10-15%-al feljebb is tudja hajtani, mint a névleges teljesítményük. -
tomika
aktív tag
Hány MHz-s procit bír el a lap a legújabb cheepobios-szal? Barton?
-
HavocS
senior tag
Üdv mindenkinek!
Én is egy ilyen lappal rendelkezem, és megérett az idő a procicserére. Tbredben kellene gondolkozni. A 2003 okt 29-i BIOS van besütve, ezt frissíteni nem nagyon merem, ezért azt a megoldást el kellene felejteni. A lényeg: meg tudja valaki mondani hogy ez a BIOS mekkora procit kezel max?
Köszönöm előre is! -
_Geri_---
csendes tag
nah mind1, remélem azért egy ezrest megért! Talán tudok hozzá venni hasonló árba valaki kis lejmább prockót, mondjuk 1400, 1600, vagy AthlonXP-t is, de 1500nál többet nem szánok rá semmiképp... Ez is túl rizikós volt
hála a jó égnek, hogy beindul
nah viszont atxes tápot azt nem veszek piacon... nem akarom, hogy a jó cuccok hamar széjjel is mennyenek tőleazt inkább megveszem boltba
-
axe
csendes tag
PRINCO 4X ÍRHATO DVD!!!___PRINCO___-DVD 10db hengerbe. 100db-nál 120ft/db, 200db-nál 115ft/db-ért. 400db-nál 110ft/db 50db-nál 130ft/db, 30-50-ig. 140ft/db 1-30-ig. 150ft/db___RITEK G04 DVD__''ETALON'' 220ft/db 100db-nál.__ARITA__RITEK G04 170ft/db- 100db-nál!!. 25 hengerbe. __SONY VAGY PHILIPS SLIM TOKOS CD 120ft! HENGERES CD 70FT/db!!!DVD TOK 50- 60ft_TALÁLKOZÁS BP-ten, Ott ahol neked a legjobb!! Vagy HÁZHOZ SZÁLITÁS! TALI LEHET: KELETI P,ÚJPEST, ÁRPÁD HID, Aquincum, LEHEL TÉR, ÖRS VEZÉR__MORIC TÉR 11.KER. GARANCIÁVAL!!! HÍVJ BÁTRAN BÁRMIKOR! 1_órán belül nálad a dvd!_POSTAI UTÁNVÉTEL IS
----------06703142322-------------------- -
_Geri_---
csendes tag
jah nem módosította mikor rámentem hogy mod, nah mind1, szal fake email címet adtam meg, szal persze hogy nem tudtad elküldeni, bocs
a fentebb leírt címre küld lécci ha nem gond! Kösz!
-
_Geri_---
csendes tag
válasz
wassermann #575 üzenetére
van vagy 3 mega iszen
hátha elgépeltem: gerilegend@freemail.hu <- lécci ide ha nem gond.
nah és ki is tudja pörgetni a 400-as ddr-t teljesen, vagy 266osként fogja kezelni az egészet?
amúgy kösz, hogy ennyit fáradsz értem
mod:
jah persze hogy iszen nem is ezt adtam meg hanem valami sgsgsdgsdg -t
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Geri, csak ugy tudom küldeni, ha kb 500kB helyet csinálsz, mert visszapattan
hogy tele a fiókod. Reggelmajd próbálom mégegyszer... -
wassermann
addikt
válasz
_Geri_--- #573 üzenetére
Jó bele a 400-as DDR, én is azzal használom. A memória beállításokat
legalább a leggyorsabbra tudod majd tenni. A 166/166 senkinek sem ment
még! Kb. a 143/143 a reális , ha a proci bírja.
Küldök a nevednél megadott címre egy BIOS-t meg
egy felrakó EXE filét. A linkek nemtom mérnem mennek neked. -
_Geri_---
csendes tag
válasz
wassermann #572 üzenetére
okés, elvileg 166ig húzható is valami csípbiosszal vagy mi a helállal... De ezt sem tudtam letölteni, mindenhol 404et írt ki! Bakker, nincs is fenn sehol
mind1, mekkora ddrt tehetek bele? Ki tudom e használni pl a 333 mhz-s DDR-t? Úgyis 400-as lesz benne, ez meni fog vele rendesen? -
_Geri_---
csendes tag
válasz
wassermann #570 üzenetére
nah mind1, csak sgp drivert találtam hozzá.
AthlonXP lesz benne, annak mennyi az fsbje? -
wassermann
addikt
Több mint 3éve fejlesztették ezt a lapot, amikor még csak első
generációs Athlon-ok és Duron-ok voltak. Emiatt a SiS-csipszet
nem is tudhatott még megkettőzött mem kezelést. Viszont megeszik
bármilyen memóriát akár DDR400-ast is, illetve beletehetsz
bármilyen Socket A-s procit Athlon/Duron/XP/Barton - de a
Barton magosakat már nem tudod teljesen kihasználni (a max
FSB. valahol 143 és 150MHz között lesz CHEEPOBIOS-sal)
itt egy másik link, menj oda így:
www.ocworkbench.com/ecs
[Szerkesztve] -
_Geri_---
csendes tag
wassermann: az általad megadott honlapon mindenhol egy bizonyos 210.209.13.179 -re hivatkoznak, ez meg nekem nem jön be
-
_Geri_---
csendes tag
nem fogja ez nagyon visszafoghni a rendszert? Tud -e ez egyáltalán duál ddr-t? Ennek nagyon észrevehető a hiánya?
-
wassermann
addikt
válasz
_Geri_--- #566 üzenetére
Íme a kért lelőhely:
( a linkelt lapon CHEEPO OC... BIOS for K7S5A):
http://forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimatebb.cgi?ubb=forum&f=35
- ált. 147MHz-es FSB-ig illetve 2100MHz-es proci órajelig még bírja
szuflával, de a táp min. 300W-os legyen. Az újabb BIOS-sal bírja már
a nagy vinyókat is. Nekem egy 160-as van benne - -
_Geri_---
csendes tag
hol lehet ehhez bioszfrissítőt szerezni meg olyan tuningolhatós bioszt?
-
wassermann
addikt
A meghajtó akkor a ludas - tuti!
-
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #563 üzenetére
Köszi a hsz-t, meg fogok próbálni egy driver-cserét. Annál is inkább, mert korábban win98 alatt használtam, most meg 2000 alatt. Itt az SB gyári telepítője fel sem ismerte a hangkértyát (pedig win2k-hoz is jónak kellene lennie, rá van írva), a windows viszont felismerte és felrakta a sajátját, szóval gyanus a dolog.
Mindenesetre szükségem volt egy kis irányadásra, mert jó tudni hogy érdemes-e a driverekkel sz@rakodni...
Jut eszembe! A tápom valami gyökér 250W-os harmatgyenge dolog. Ez is lehet oka a jelenségnek vajon? (Kipróbálni sajna nem tudom hogy ez-e az ok, mert nincs másik tápom pillanatnyilag.) -
wassermann
addikt
Az ilyesmit az alaplap semmikép nem okozhatja. Inkább arra gyanakodnék,
hogy a telepítésnél más meghajtóval (driver progi) került telepítésre ami
esetleg a jobb jel/zaj viszony miatt inkább feláldozza a dinamikát. -
sky77
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje nyúzok egy ilyen lapot, de nemigen tudok rájönni egy probléma okára. Arról lenne szó, hogy beleraktam egy SB128 PCI hangkártyát, és az audio cd-k lejátszásánál úgy 3/4-ed hangerőnél már torzít. Ami még bosszantóbb, hogy felvételnél is ezt teszi (line in), de ott nem hallani, csak a visszajátszáskor. Így aztán elég sok meló tud kárbaveszni, mert utólag jövök rá, hogy amit csináltam az torz lett. Mi a bánat lehet az oka ennek? A régebbi alaplapomban kifogástalanul működött (Acorp 6via86p).
Ötlet? -
Allien
veterán
válasz
wassermann #560 üzenetére
Köszi a választ! Sokat segítettél. Mivel netem most nincsen, marad a Win XP+ SP1 verzió. De nem baj, csak sikerűljön!
-
wassermann
addikt
Nekem is 160G-s Maxtor ketyeg benne, de az hogy a K7S5A BIOS-a frissített
nem elég! Ahhoz hogy a Win is lássa a teljes terjedelmet SERVICE PACK-kelni
kell vagy a vinyó-gyártó honlapjáról egy progi ami beállítja az opprencert és még
NTFS is kötelező! Én a Maxtor honlapján találtam ilyet progit és már műkszik is
több hónapja. -
Gekko
csendes tag
Én is bízok benne, hogy jó lesz! Köszi szépen a segítséget!
-
Gekko
csendes tag
Igen, 133-as, pontosan. Akkor holnap bele is vágnék, remélem sikerrel járok.
-
Gekko
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem van egy ECS k7s5a alaplapom, 2002-ben vettem. Az lenne a kérdésem, hogy most vennék egy XP 2400+ -os procit és hogy működni fog-e vele. Eddig egy 1100-as Thunderbird volt benne.
Ha tudtok segítsetek, fontos lenne.
Előre is köszi. -
Monya78
veterán
Találtam valami érdekeset
egy másik fajta tuning biost...
Bővebben: link
valami honey X.... ismeri valaki...vélemény??? -
wassermann
addikt
Nem erre, hanem emerre! - az ocinside.de-n leírt módszerel (PIN-mod guide),
te csak a fesz emelést tudod használni, a többi hatástalan lesz!
Íme két jó link a superlock-os AMD CPU-k MP-vé alakításáról:
http://www.ocprices.com/?rev_id=184
http://www.ocworkbench.com/2004/guides/unlockbartonwk43/unlockbartonwk43-1.htm -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #550 üzenetére
Erre gondoltál?
Bővebben: link -
wassermann
addikt
Bocs, lüke vagyok:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=36453&arc=f -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #548 üzenetére
Link?
-
wassermann
addikt
A lap amit találtál nem valami új, úgyhogy körülnéztem és megtaláltam azt
az elsülyedt topic-ot, amire én gondoltam. - van benne néhány használható link is. -
Monya78
veterán
Ja tudom már ez az a művelet aminél oda a gari, és elég macerás megcsinálni...
ezt a lépést inkább kihagyom...
marad így ahogy van....
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #545 üzenetére
És melyik progi állít szorzót? Speedfan?
Ha megcsinálom ezt az Unlockot, fesz emelés szükséges? Vagy egy bizonyos mhz-ig birja a nélkül is?
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #540 üzenetére
Tudom hogy nincs szerencsém
És ezután még kérded hogy Lock-os é a procim vagy nem... Természtesen Lockos
Ezt a szorzós dolgot már nézegettem, lásd itt:
De ezt akkor is meg lehet csinálni ha lockos vagy nem???
Ennek pont az a lényege hogy én határozzam meg a szorzót, vagy ha lockos akkor hiába is kötözgetek bármit össze vissza??
amúgy állandóan 138 FSB-n megy a procim
A környékemen nincs nagyobb táp...bár esetleg lehet hogy ki tudom próbálni....
Amúgy nem szivesen cserélem le a tápot...szana-szét van modolva...Ventillátor kicserélve halkabra, a ventillátor rács kivágva, zuhanycsövek a vezetékeken....stb.. -
cons
csendes tag
Ja....
igen ch.peter, kicsit siettem, tehát a 2400+, 2000Mhz valódi órajele lenne húzás után 2200Mhz.
-
wassermann
addikt
Nincs szerencséd! - nem próbáltad a 138/138-at? A másik kérdés, hogy
lockos a procid vagy nem. Mert ha nem, akkor a proci alá a foglalatba
dugott, kicsi U-alakú drótocskákkal más szorzót is be lehet állítani könnyedén.
Én így csináltam az 1600-as Duron-omból 2000-est (~2400XP) anélkül, hogy
az alaplapot szét kellett volna hajtanom (FSB:133,9MHz).
- egyébként még mindig az a sejtésem, hogy a gyenguci tápod miatt
izzadja magát halálra az alaplapi fesz. konverter a kondijaival. -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #535 üzenetére
Érdekes múltkor még jobban csendesíteni akartam, és a procihűtőt 5V-ra raktam, /szinte látszottak a lapátok ahogy keringenek/ semmi hang nem volt, de games közben a megfagyott újraindításkor láttam hogy 60 fokos volt a proci, és lekapcsol, az alaplapon természtesen nem lehet beállítani a lelövési hőmérsékletett, ezért az MBM progihoz fordultam, ott hiába állítok be bármit nem engedelmeskedik....
Ja a ventillátor fordítás nem hozott eredményt...
És mostmár gözöm sincs mit kellene hűteni, ugyanis egy 8 cm -es ventillátorral hűtőttem a proci melletti kondikat mégis lefagyott a 143FSB-nél..még hűtőttem vagy két helyen ahol valami chipet találtam sem eredmény....csak akkor jó a 143 FSB ha egy szobaventillátor telibe kapja az egész alaplapot... -
cons
csendes tag
Helló Mndenkinek!
Nem is gondoltam, hogy még emlékeznek erre a lapra(nekem több, mint 3 éves)
Kérdés:
Ha 2400+ os procit teszek bele és 2200+ húzom, akkor kell vmilyen chip hűtés (az eredeti bordán kívül)?
Ha kell, milyen? Egy feltételi módot is kérnék.(Házam rendesen szellőztetve lesz, már kigondoltam - szerintem át fogja járni a levegő.)
Segítségeteket köszönöm! -
wassermann
addikt
Nekem nagyon kicsi és zsúfolt házban ugyancsak Wishperrock4-el
100%-on járatva több óra után 59°C (Duron 1600 @ 2000MHz), de bírja. -
Monya78
veterán
válasz
ch.peter #532 üzenetére
Akkor nálad nagy a hangzavar!!!
Nálam egy SpireWishperrock IV-van... de 100% -os terhelés mellett is csak 40 fok körülig megy fel, amikor a kinti hőmérséklet 25 fok, ja és 20 dB-es a hűtő
Mellette a VGA zalmannal passzív modban, csend hegyek....
Persze rend van a házban....
Tehát plussz hűtéssel ment az a 147FSB.... -
ch.peter
aktív tag
A procihűtő egy CoolerMaster CP5-6J31C-01
volt vagy 2500 HUF
Amikor még tuningolva volt, akkor ment még mellette egy 8 centis hűtő is, egy megtömött codegen nagytorony (7011) házban kusza kábelezéssel, 47-48 fokon.
most hogy leállítottam a nagy hűtőt 54 fok a proci, de nem érdekel.
Ja, meg van egy brutális erejű (és hangú) VGA hűtő letekerve minimumra, hogy ne süketüljek meg. -
Monya78
veterán
válasz
ch.peter #530 üzenetére
Enyémben is a cheep bios van....
Amúgy általában akkor jön a Bios reset amikor pihen a gép egy napig...elem probléma szerintem...
látom Te is szerencsés vagy megy 147Fsb-n a géped, enyém külön hűtéssel akar 143Fsb-n menni pedig már a chipset hűtőt is lecseréltem....
Neked milyen tipusú a procihűtőd??? -
ch.peter
aktív tag
Csak úgy BIOS reset nem szokott lenni szerencsére.
BIOS frissítést nem szívesen csinálnék, elég jó ez a cheepobios ami benne van (asszem az utolsó előtti), amikor kellett 147/147-en ment mint a kisangyal.
(294 a 266-os ramoktól elég szép teljesítmény, még akkor is, ha a memória beállítások csak normal-on voltak) -
apuci1969
csendes tag
Egyenlőre nem tudom szinkronban járatni mert csak egy 950-es duron tombol benne.Illetve csak 100/100-on
A napokban fogok venni egy 2200+vagy 2400+-ost azzal majd meglátom mit muzsikál. -
ch.peter
aktív tag
Sziasztok!
Egy elég érdekes probléma elé állított a napokban az én kedves alaplapom & procim. (ECS K7S5A - Athlon XP 2000+)
Bekapcsoláskor kiírta nekem, hogy a processzor egy DURON, ami éppen 1050 MHz -en megy. +néztem a BIOSban, és 100/100 volt beállítva a procinak (tehát minimum 1250-en kellett volna mennie) Átállítottam 133/133-ra reboot Még mindig duron, de már 1100 MHz. A gép teljes áramtalanítása után már XP ként jött be 1250 MHz-es sebességgel, újabb bios látogatás, FSB újra 133/133 és máris visszakaptam az XP 2000+ procit.
Ez eddig 2x vagy 3x történt meg, teljesen rendszertelenül. Tippek, hogy mitől lehet ez? -
apuci1969
csendes tag
Kissebbet ír és olvas a tesztben ha 133-at állítok mint ha 100-at.
SZVSZ jót mér az AIDA.
Egyébként ha 100-at állítok azt szépen írja az AIDA hogy 100mhz csak a 133-as beállításnál ugyanitt 75-öt. -
apuci1969
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Segítsetek nekem légyszi.
Az a bajom hogy ha az fsb-ket 100/133ra állítom akkor az AIDA szerint 75-el megy a memória.
Ha 100/100-on hajtom akkor rendesen írja a 100-at az AIDA.
Ja és jót mutat az AIDA mert az olvasási és írási értékek is lemennek ha 133(75)-at állítok be. -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #519 üzenetére
OK! Kipróbálom..............
-
wassermann
addikt
Fordítsd meg a CPU-n a hűtőt, hogy szívjon.
Ez segít, mert így nem fújja
a CPU-ról a forró levegőt a környező cuccokra, hanem átlövi a ház túloldalára. -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #517 üzenetére
Külön hűtés, külön zajforrás, nálam pedig számít milyen hangos a gép...
Na mindegy hagyom az 143 FSB és társait....
Kössz a segítséget! -
wassermann
addikt
A hűtés nem megoldhatatlan probléma.
A nagy baj inkább az, hogy ezek szerint az alaplap táp része most épp
majd meg szakad az erőlködéstől, hogy megfelelő mennyiségű energiát
tudjon pumpálni a prociba. Ha elszáll akkor ki dobhatod az egész lapot
és még magával ránthat dolgokat (pl. vinyó, vga...). -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #514 üzenetére
A Táp 300W-os Codegen, azzal a bizonyos WATT számoló progival számolva éppen hogy belefér...most ezzel a 9700 karesszal levesz egy kis plussz naftát....
Tehát plusz hűtés nélkül nem lehet megoldani..? -
wassermann
addikt
Azok a kondik akkor melegszenek nagyon, ha gyengucci a táp
vagy túl nagy teljesítményt zabál a proceszor. Járasdd 138/138-on! -
Monya78
veterán
Lecseréltem az északi híd hűtőjét de úgy tünik nem ez volt a ludas a 143 FSB-s határban, most már alíg érezhetően csak lagyosig melegszik fel, az eddigi forró helyett, de hűteni kell az egész alaplapot a 143FSB-ért, ahogy a ventillátort forgattam úgy vettem észre ha a proci melletti kondenzátor hegyek nem kaptak friss levegőt akkor fagy a rendszer.....
Most mit csináljak?... -
vtechun
veterán
az ecs k7s5a pro az tud usb 2-őt? Mert a sima az nem tudja, az unokatesómnak meg pro van és a könyvében van is irva róla, hogy tudja, valaki próbálta már?
-
Monya78
veterán
válasz
wassermann #510 üzenetére
Aham...
félig meddig értettem az előző üzenetből is, csak nem akartam hinni a szemenek, de mostmár érthető...
Én is leveszem róla, de helyébe rakok egy PI-es hűtőt pont befér a két kondi közé, és legalább 3x akkora mind az eredeti ECS-s hűtő... ha ez is kevés akkor a VGA-n lévő zalman ventit, úgy állítom be hogy félig a chipset felett legyen és így azt is hűti....
majd beszámolok az eredményről...ha már stabil lesz a 143 FBS akkor, ha esetleg a 147 FBS akkor
....
Köszi!! -
wassermann
addikt
''de én nem tettem'' - úgyértem egyáltalán nem tettem vissza a bordát.
Nem írtam, hogy még megfordítottam a procin levő ventillátort (elszív a prociról),
így az egy kicsit erről a SiS chipről is elszívja a meleget és átlövi a ház túlsó
oldalára.
Előtte 138-nál nem ment stabilan többet, most a 150 is megy. -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #507 üzenetére
Előtte a tiédet sem lehetett annyira húzni?
Hővezető pasztát miért nem raktál alá??? Mivel ragasztottad vissza??? -
wassermann
addikt
válasz
szurmakotium #506 üzenetére
Igen nekem az utolsó Cheepo-val az SSE működik.
-
wassermann
addikt
Én is leszedtem korábban:
de letépni csak úgy egyszerűen, szerintem nem megy mert az enyém is
olyan volt mint egy rugó - mindig visszaugrott a helyére. Ezért én egy
borotvából kiműtött kis pengével óvatosan alányúlva elvágtam ezt a trutyit.
Persze közben a bordát húznod kell felfelé. Miután a borda lejött lekapartam
a maradékát és denaturált szesszel megpucoltam az integrált áramkör tetejét.
A bordát vissza lehetne hővezető pasztával tenni, de én nem tettem.
Így most jobban hül és a K7S5A megy 150/150-en is.
Sok sikert! -
szurmakotium
tag
Viszont az jutott eszembe, hogy az SSE nekem jelenleg not supported-en van ...
Nem tudjátok hogy az utolsó kiadott Cheepo BIOS engedélyezi ?
Érdemes megflashelni ?
Mintha az olvastam volna, hogy igen ... Van tapasztalata valakinek ?
Nekem még valamelyik 2002 -es bios van benne ... -
Monya78
veterán
Hali ECS tagok!
Az Én alaplapom normális üzemmódban csak a 138FSB-t bírja, ha szembe állítok a géppel egy szoba ventillátort, akkor lehet 143 FSB-vel stabilan dolgozni, tehát valami nagyon melegszik, Én az északi hídra gondolok, ugyanis látszik hogy a hűtőborda és a csipszet között legalább 1,5-2mm távolság van, közötte pedig valami ragacsos turtyi jó vastagon, próbáltam megmozgati a hűtőbordát, képzeljétek e kb. 10 fokkal el tudtam forgatni, majd amikor elengedtem, egyből vissza állt a helyére, nem hinném hogy valami hatékony hőátvitel lehet közöttük, valaki próbálta már leszedni, és valami normálisabb /ezüstszilikon paszta/ anyagal, helyetesíteni a gyári trutyit.....
Szerintem itt a bibi.... -
nemtommi
senior tag
A lapot biztonságosan nálam 147MHz-es FSB-vel lehet biztonságosan járatni, de egy másik topicban azt olvastam, hogy a 2000+-os XP-k hiresen rosszul húzhatók.
Próbálgasd. Használd a memtestet, az időzitéseket azzal tudod legjobban tesztelni. A lapomban 400-as rammal sorrendben Ultra(2), 2, 5, 3, a végén Fast. -
Pisti79
csendes tag
Sziasztok! Egy nagy kérdésem lenne. ECSK7SApro lap+AMD ATHLON XP 2000+ proci+Silent BreeseIII rendszerem van 256Mb 400MHz-es DDR RAMmal. Próbálgatta már valaki, hogy egy ilyen konfiggal milyen sebességgel lehet járatni a procit biztonságosan? Nekem egyébként még nem volt problémám vele (kopp, kopp, kopp), fél éve használom win2k-val és eddig 1 kék halált láttam, pedig én aztán nyüstölöm rendesen. Szerintek megbízható a hőérzékelője? Nekem 45-47C procihőmérsékletet mér. Előre is köszi.
-
Sirpi
senior tag
Na, egy gyorsjelentés a mai próbálkozásaimból (ugye elemcsere, meg procilábtisztítás volt korábban):
Persze a rendszer megint sz*rakodott, néha nem indult, rossz freki stb. Meguntam, és volt a fiókomban egy régi XP1800+ (Palonimo), na, azt betettem a gépbe, azóta rendesen megy. Hogy ezt miért nem próbáltam ki korábban??? Most már csak azt kéne tudni, hogy mi a gondja az alaplapnak az 1600MHz-es durcival. Na mind1, most úgy néz ki, megoldódott a dolog, bár máshogy, mint ahogy arra számítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest