- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen egeret válasszak?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogarfx
aktív tag
Hat itt nem igen van senki .Hellas valazsolj,itt bogarfx.vetel
-
bogarfx
aktív tag
Milyen a procid?mondjuk en amd-s vagyok de aprocituning nalam eleg jol allithato az fsb 200-223-ig
egy konfigot is adhatnal.
Szerintem 1-200 mhz nem jelent sokat foleg intel procinal
Nalam 175fsb-n kaptam 3dmark 2003-ban 2931-t
200-nal meg 2941-t
ja a doom3 1925 mhz-en 1024x768 mediumon tokeletesen megy.
HAHO!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bogarfx
aktív tag
Mi a franc van evvel a lappal,feszt nem irja ki az uj hozzaszlasokat
-
bogarfx
aktív tag
Hello en itt tanyazok!
Egy Ecs kt600-a-val
[Szerkesztve] -
Hellas
senior tag
UP!
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!Remélem jár erre valaki.
K7S5A pro-hoz milyen biost ajánlotok?
És nem rizikós felrakni?
Köszi előre is! -
Ger|
aktív tag
érdekes teszteket találtam a lapról, mikor googleba beírtam a lap nevét. Megjelenésekor ez volt a leggyorsabb lap, és az egyik legolcsóbb. Simán lenyomta a shuttlet és a viát is. Jó kis lap ez, hár hogy szétt van égve mármint az enyém
-
sky77
aktív tag
Bios-felejtés orvoslásáról itt olvashatsz: Bővebben: link, vagy itt: Bővebben: link.
-
sky77
aktív tag
A legújabb cheepo: 2003.02.22., innen tölthető le: Bővebben: link
Illetve van HoneyX OC Bios: 2003.03.27., letölthető innen: Bővebben: link -
OLE-3
tag
Hi! Nekem is ilyen lapom van a pro valtozatbol. Kerdem en: van hozza uj cheepobios? Most gyari van rajta, azthiszem a legujabb.
Udv. -
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #684 üzenetére
#659, #662, de azért köszi. Gondoltam hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel az OC csodával. Azt hiszem egy próba kedvéért nem fogok biost frissíteni...
-
wassermann
addikt
Az FSB állítgatást a CheepoBIOS-sal is meg lehet csinálni. Csak nem ez a
progi kell hozzá, hanem a Speedfan. Egyébként sajnos finom FSB állítgatha-
tóságot ne nagyon várj, mert a K7S5A nem egy tuning álom.
- Sajnos az enyém sem! De ennek ellenére egész jól elvagyunk... -
sky77
aktív tag
Én erre gondoltam Bővebben: link. HoneyX OC BIOS. Ez nem ugyanaz sztem, és asszem ehhez van valami setfsb.exe vagy mi a t*köm, amit nekem cheepo-val nem sikerült kipróbálnom (azt mondta, csak az oc bios-szal használható). Ezért kérdeztem, meg amúgy is kíváncsi vagyok.
-
sky77
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Valaki próbálta már az OC Bios-t? Ha igen milyen? Mennyivel jobb/rosszabb mint a CheepoBios? -
wassermann
addikt
Az újabb Cheepo-BIOS-sal a K7S5A támogatja a manapság elterjedő hatalmas
vinyókat és felismeri az újabb procikat is. -
Monya78
veterán
Még mindig megvan ez a jó kis alaplapom..., nagyon megakarták venni én bele is mentem az üzeletbe...sőt haza is vittem egy nForec-os alaplapot de az nem szerette a HynixD43-at, kipróbáltam a memót egy Abit Nf7-ben is ott sem müködött a memóm...ezért üzlet lefújva marad a jó kis ECS K7S5a alaplapom...
Egy kérdés még a régebbi chep biosom van fennt, érdemes felrakni az újatt, valami kicsi változás van benne??? -
quino
tag
igaz, h a k7s5a az uj biossal tamogat 2500as bartont is?
-
LordX
veterán
-
-
tomika
aktív tag
Itt elsősorban a pénzről van szó, nem elvekről!
Ha lenne pénzem, hidd el, hogy réges-rég lenne 754-es deszkám.
Kb, másfél/két évig nem lesz semmi új a gépben, mert nem játszom, a többire meg elégnek kell lennie (net, world, autocad). Namármost, ha kb 2 évig él a platform, akkor minek vegyek 754-est (másfél/két év múlva)? Majd akkor betárazok mindenből újat: S939-es deszka, PCI expresses hangkártya, tvtuner, hálókártya, DDR2, stb...
Szép kis összeg lesz. -
haxy
tag
ez rosz össze hasonlitás volt mert ha azt nézük akkor az athlon 1700+ = 1433 MHz vel ami az alaplapban 1423MHz n megy plusz 5%kal lasab ez az alaplap igy johogy gyorsabb volt az intel 1600MHz procija de tegyél bele egy 1900+ = 1600MHz procit és nézd meg ugy ott hagya mint a sz@rt.
egyébként nekem sincs semmi bajom vele nekem már a második van de ez már k7s5a pro Rev: 5 viszont ez kicsit lassab mint a régi kvs5a rev 3 lapom volt.
sajna nem megy 166/133 ez tény de lehet ha sd helyet ddr raknék bele mene.
nem tom van valakinek ddr bene és 333fsb vel rendelkezö procija? -
LordX
veterán
Igen, ez a mondat pontosan rólad, és hozzád hasonlókról beszél
Az én fejemben nem motoszkál, mert tudom, hogy minimum 2 évre előre van utánpótlása a platformnak, és utána is kötve hiszem, hogy megölné az AMD, lásd még mindig csinál K7-et életben tartó procit (bár gyenge, mint a dög, erősebben konkurencia lehete már saját magának is)
Egyéként ha vetted a fáradtságot, hogy beidézz a cikkből, olvasd már végig, legalább azt, ami utána van... -
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #662 üzenetére
Speedfannal nekem a 150-nél is bekrepált, ami egyébként biosból meg jó.
Nemt'om, biztos én vagyok béna. -
wassermann
addikt
Én is próbálgattam már CHEEPOBIOS-sal és hasonlók a tapasztalataim: 150MHz-es FSB-n simán boot-ol és stabilan megy, de feljebb sajnos nem tudom már szoftveresen (SPEEDFAN-al) sem lőni.
[Szerkesztve] -
sky77
aktív tag
Ha nem Cheepo biost használsz hanem OCbiost, abban 160 ill. 200-as fsb állítási lehetőség van, persze ezer helyen leírja, hogy ezen nem bootol a lap. Tanácsa a megoldásra: bootoljunk alacsonyabb FSB-n, majd az OC tool-szal toljuk fel (ehhez kell az ocbios). Nálam cheepo-val megy, így nem tudtam kipróbálni (150MHz-en viszont sikerült bootolnom, stabil is volt, csak a memeket kellett lejjebb venni).
-
wassermann
addikt
A jelenleg árusított összes 32bites AMD proci elmegy benne, de természetesen csak azon az FSB sebességen amit a lap tud. Ez az FSB alapból 133MHz, de
tunning BIOS-sal általában fel tud menni 147MHz-ig. Némelyeknek a 150MHz is sikerül. -
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #658 üzenetére
XP2800, XP3000, XP3200 nem megy benne, 133-as FSB-vel?
-
wassermann
addikt
Használhatsz 166-os vagy 200-as DDR-t is, mert a csatlakozásuk tök ugyanaz mint a 133-asé.
Egyébként a max.-ot az XP2600/133MHz-el vagy mobil 2500/2600-as Barton-okkal (133MHz) lehet belőle kipréselni, de ilyeneket sajnos nálunk sehol sem árulnak. - de ha olcsón kapsz egy 1800MHz-es Durcit az sem rossz.
[Szerkesztve] -
góliátbéka
csendes tag
Tehát vennem kell két 133as DDR ramot plusz egy 2400+ Athlont és elértem a max sebességet? Én bőven örülnék a végeredménynek
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
góliátbéka #654 üzenetére
Nehogy valami nagyon magas FSB-re gondolj! - a 266MHz itt és sok helyen
máshol is a DDR miatt 133MHz*2-őt jelent. Ez nem az ECS átverése, hanem
egyszerüen nem tisztult le a megfogalmazás szakmai körökben.
Egyébként semmi gond a 2400-assal, jól megy benne. -
góliátbéka
csendes tag
A héten szereztem egy ilyen lapot, de az első indítás után elfüstölt egy ellenállás a lan-csatlakozó doboz mögött. Ettől az apró történettől függetlenül a lap egész jól megy.
A lap leírásában 266-os fsb-t írnak.
Kérdés: használja valaki 266-on a gépet normális ramokkal és athlon XP 2400+ körüli procival? -
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #649 üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled! Nekem is ez lesz az utolsó 32 bites rendszerem. Remélem kitart a Socket 939 elterjedéséig a rendszer (legalábbis én nem vagyok hajlandó még többet költeni 32 bitesre, és korlátozott idejű 64 bitesre sem (socket 754), aztán veszek valami újabb ECS csodát, és majd Cheepobiossal fogom tuningolni...
-
riki
senior tag
válasz
wassermann #649 üzenetére
Sziasztok! Hogyan lehet elérni hogy az alaplap mind a 4ide csatornát ata módban kezelje.Az enyém az egyiket mindig pio -ban kezeli. Köszi!
-
wassermann
addikt
Az utolsó mondatoddal egyetértek! - bár folyamatosan viaskodok önmagammal,
hogy vegyek egy A7V880-at, valószínűleg a jó öreg K7S5A lesz az utolsó 32bit-
es alaplapom. A következő lap amibe beruházok feltehetőleg már 64bites lesz.
De csak ha lesz már stabil 64bites W* oprencer... -
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #647 üzenetére
Hát, inkább nem drótozok én semmit... Marad az 1985 MHz.
Új alaplap?! Ugyanmár, imádom a K7S5A-t!
-
wassermann
addikt
Valószínűleg drótozós trükkel feszt. kellene emelned ahhoz, hogy a proci
gyorsabban is bírja. Ha mindenképp tunningolni akarsz és nem vagy igazán
jártas a hardver buherálás terén, akkor szerintem válts lapot!
-
tomika
aktív tag
Sokan írták, hogy megy nekik a procijuk 150-as FSB-n. Nekem sajnos nem. Lehet valamit tenni ez ellen? Mert szeretnék 2000 MHz fölé menni...
-
inden
csendes tag
visszatetttem 2400+ -t, berakás után azonnal indult, utána csak sokadszorra, most ez van benne 133/133- on elindítottam a cpu stab testert , 15 percig hagytam aztán leállítottam a logja hibát nemírt , rock solid
Miért indul egyből mikor berakom és utána miért nem???
Szerintem az alaplap egy rakás sz.r
Köszönöm szépen a segítségeket
[Szerkesztve] -
inden
csendes tag
A négy sarkán pici pillanat ragasztó közötte pedig hő paszta
3 órája megy még nem vettem észre problémát
egyébként más fórumon is olvastam hasonló problémát ugyanezzel a lappal és egy 2100+ amd-vel
sajnos ő se kapott választ
köszönöm szépen a linket, ha sikerül beindítanom letesztelem még utoljára
alaplap csere
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tomika
aktív tag
Link javítva: Bővebben: link
-
inden
csendes tag
tomika cpu stability tester, miez ha program honnan lehet letölteni
egyébként azért tudta az ismerősöd elforgatni, mert egy igénytelen két oldalas ragasztóval van felrakva (most szedtem le) -
inden
csendes tag
zotyesz
''A chipsetnek azért nem mindegy, hogy 100-as vagy 133-as FSB-t nyomat.
2400+ VCore=1,65V''
Tudom, hogy nem mindegy, de a processzor 100-on is ugyanúgy csinálja
Egyébként megfogadtam a tanácsod leszedtem és modszerrel + hő vezető pasztával újból felraktam -
zotyesz66
őstag
A chipsetnek azért nem mindegy, hogy 100-as vagy 133-as FSB-t nyomat.
2400+ VCore=1,65V
[Szerkesztve] -
inden
csendes tag
Egyébként mekkora feszültség kellene a 2400+ procihoz?
-
inden
csendes tag
zotyesz66 szerinted nem melegedne a duronnál is és jelentkeznie kellene a problémának, egyébként ettől függetlenül kifogom próbálni.
nem lehet, hogy tényleg szar a processzor (ha sikerül beindulni tökéletesen működik) nem leheth, hogy az alaplap nem képes kezelni a procit -
zotyesz66
őstag
Azt a chipset bordát próbáld meg leszedni. Én már olyanról is hallottam, hogy már attól megjavult, hogy leszedték és úgy hagyták. A gyárban olyan kétoldalas ''hővezető'' ragasztószalaggal teszik föl, viszont ez sokszor inkább szigetel, mint hűt. Én egy Zalman bordát tettem rá, de nekem az eredetivel is jó volt.
-
inden
csendes tag
A legfissebb bios van benne, probáltam tunning biost és nem jó
a feszültséget nem tudom pontosan, de kb 1,62 volt -
zotyesz66
őstag
Hát, nem tudom.
Nekem van egy K7S5A lapom (nem pro), abban először egy 1000-e Thunderbird ment kb. 2 évig. Aztán decemberben vettem egy Thorton 2400+-t, azzal is teljesen jó volt, de a tápot (DTK 300W) ki kellett cserélnem egy 400-as UltraPowerre, mert többször rebootolt. Aztán vettem egy másik alaplapot, a K7S5A-t meg odaadtam a gyerekemnek egy 1.4-es Duronnal és a régi táppal. Tökéletesen működik, most is arról írok. Mondjuk a 400-as Mercury nem egy nagy eresztés, de azért illene mennie. Mik a feszültségértékek a biosban? Esetleg biost is frissíthetsz benne még a régi procival. Leszedheted a chipsethűtőt és valami jobb bordát ragaszthatsz rá. Ha ezek után sem megy, akkor passz, cserélj alaplapot. -
inden
csendes tag
Gondoltam már én is energia ellátásra ,de úgysem indult, ha csak proci, memória, 1 fan, + gagyi vga /s3 tiro 1mb vga/ -
inden
csendes tag
hűtés spire falconrock II (amikor betudtam jutni a biosba nem volt tobb 42 foknál)
táp mercury 400 watt(táp cserét már próbáltam ) -
inden
csendes tag
Sziasztok
Nekem is van egy ilyen ''csodálatos'' alaplapom (ecs k7s5a pro 1300 duron, 512 mb 400 mhz infinion ram, ati 9600 pro 400-as táp.) Lecseréltem a procit egy 2400+ t-bredre. azóta nem indul a gép csak sokadszorra. Ha be indul akkor is csak 100/100 indul be, de ha ezen hagyom akkor is a következő leállításnál is jelentkezik a probléma. Tehát akármilyen proc beállításnál, akármilyen memória beállításnál sem jó.
Kérem segítsetek
bios frissítés volt, memória csere volt, tápcsere volt
A régi procinál nem jelentkezik a probléma -
Todd
csendes tag
Hello! Lenne egy sürgős kérdésem. RAM-ot kell bővítenem és arra vagyok kiváncsi, hogy az alaplap egyáltalán működni fog-e A-DATA Vitesta 500Mhz-es memóriákkal. Azt itt írtátok, hogy DDR 400-assal elszaladgál.
Ja, a cucc nem tuningra kell, csak olyat akarok venni amit remélhetőleg a köv alaplap/prociban is ki tudok használni. -
tomika
aktív tag
Hol tudom megnézni, hogy az alaplap 1.1 vagy 3.1-es? Revízió.
-
fsb
csendes tag
na be üzemeltem az alaplapot.eddig elég jonak tünik meg vagyok vele elgedve.csakegyet hiányolok rola az a hálo kártya de igy is meg felele.
-
fsb
csendes tag
válasz
wassermann #611 üzenetére
Bocsesz de én még nagyon kezdö vagyok.és nem értem meg igy egyböl.Azért kérdeztzem meg mert van aki azt mondja hogy bele lehet rakni az athlonxp 2.2-es procit de van aki azt mondja hogy nem mert nem fog rendes telysitményen menni.
/Ere lettem volna kiváncsi.Ha netán meg gond hogy megint rá kérdeztem akkor bocs./
[Szerkesztve] -
fsb
csendes tag
milyen és mekkora proci a legnagyob ami belemehet ebbe az alaplapba?
-
nemtommi
senior tag
+ Tényleg atomstabil tuning biossal is.
- max. ATA100 -
wassermann
addikt
Kb.3-4 éves fejlesztés. Minden SocketA-s proci megy benne, de a 166-as és
200-as FSB-jű Bartonokat, Xp-ket nem tudja a névleges frekin hajtani, mert ő
max 150-ig megy.
A legnagyobb hivatalosan belerakható a 2600XP (133MHz-es).
De a javasolt a 2400XP vagy az1800MHz-es Duron, mert ezeket még
kb. +10%-al túlpörgetni is tudja. -
fsb
csendes tag
még kb egy két hét és már tapasztalatokat is tudok mondani.mert akor lesz procim hozzá.Tényleg ha procinál tartok medig lehet bele pakolni procit mhz-ig?
-
fsb
csendes tag
kösz az infot
látom van hátrányais de még mindig jobb mint a mostani p2 k6 amd-s.Ez a k7s5a menyire régi?
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Jó, hogy atom stabil. Rossz, hogy öreg...
Jó, hogy kezeli a régi 100-as AMD-ket. Rossz, hogy csak 150-ig megy...
Jó, hogy tehetsz bele mindenféle SD vagy DDR memóriát,
de nem tud kettőzött memória kezelést... -
fsb
csendes tag
sziasztok
én itt uj tag vagyok.nekem most lesz ilyen alaplapom én ha tudotk akor irjatok rola egy pár sort hogy.mi jobenne és mi rosz.
elöre is kösz. -
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #601 üzenetére
Persze, igazad van.
-
wassermann
addikt
Mivel a gyártástechnológia folyamatosan fejlődik, egyáltalán nem
törvényszerű a nagyobb fogyasztás. A hasonló méretű, de különböző
évjáratú kocsikat sem érdemes fogyasztás alapján összehasonlítani, pl:
Trabant ≠ SuzukiSwift ≠ FordKA ≠ CitroenC3
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- War Thunder - MMO Combat Game
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Gitáros topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest