- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
*Ropi* #10591 üzenetére
Hát igen, speckó dolgokkal foglalkozó üzletek nem igen nyitnak ki vasárnap is. Azt meghagyják a ruhaboltoknak.
hcl: sajnos Győr sem jobb ebből, csak a főváros. Ez az egyik hozománya a Trianoni feldarabolásnak, centralizált lett az ország, pedig addig több pólusú volt. De ez már politika meg történelem.
-
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
Az egy másik része a történetnek. Van hová fejlődni az nem vitás, de azért nézzük már meg a többi részletet is ha már a nagy Nyugat-ot emlegetjük lépten-nyomon. Számomra alapvető az, hogy direkt nem szopatom az embertársaimat, nekik is lenne magánéletük, talán lehet hogy gyerekek várják otthon, vagy csak egyszerűen van neki is valami dolga. Ebbe nem igazán gondol bele senki, csak azt mantrázza hogy: de én csak most értem rá, meg én minden nap dolgoztam és csak zárás előtt tudok jönni.
Még egy dolog a végére és befejeztem:
A nagy szocializmus bukása után az emberek kiszabadultak a fentebb emlegetett Nagy Nyugat-ra, és ott azt látták hogy az eladók máshogy viselkednek, kedvesek, mosolyognak, hellyel kínálnak, stb. Hazajőve, az ottani szlogent nyomták lépten-nyomon: A vevőnek mindig igaza van! és a A vevő az első! Ez mind szép és jó, de ez csak egy olyan közegbn tud hatékonyan működni, ahol az emberek ismerik az együttélés íratlan szabályait. Ott a társadalom nagyobb fele toleráns és megértő. Itthon ezek csak üres frázisok, Van ahol be tartják, de legtöbb helyen szarnak rá. De ahol igen, ott sokat nyel az eladó, azt elhihetitek. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
*Ropi* #10581 üzenetére
Azért ez nem egy szép dolog. Az eladók többsége szinte minden nap túlórázhat fél-egy órát, mert a kedves vevők nem tartják tiszteletben a nyitva tartási időt. Tudom, volt szerencsém kereskedelemben külsősként lehúzni pár évet. Mikor azon a héten már negyedszer nem érsz haza időben (nem 10 perc pluszról van szó) mert nem tudsz bezárni, és ez van heteken keresztül, akkor elszakad a cérna, és nem haragudj, de Te sem tudnál mosolyogni az ötvenedik alkalom után. Szerintem az emberi együttélés szabályai mindenkire vonatkoznak, legyen bármely oldalon az illető. Én a mai napig nem megyek be már zárás előtt ha nem muszáj, ha meg még is, akkor igyekszem minden esetben azt a hivatalos idő előtt elintézni. Ezt csak az tudja aki már dolgozott kereskedelemben. Az meg egy vicc, hogy csak az eladók a bunkók, a felnőtt emberek nem tudnak köszönni ha rájuk köszöntem. De mondok ennél durvábbat is: a szülő bejön a gyerekekkel, anyuci-apuci elindul szétnézni, a kölykök meg nálam randalíroztak a tervezőasztalnál. Nekem kellett rászólni a szülőre hogy: ugye nem szeretnének mínusz 300000ft-al hazaballagni? És hogy ne legyen annyira pojénos, nem kétszer történt ez meg.
Persze tőlünk nyugatabbra ebben is más a helyzet, ott illetlenség bemenni zárás közeli időpontban, vagy ha mégis sürgős akkor a fentebb vázolt módon járnak el az emberek. Ott senki nem csinálja azt hogy egész héten én szoptam, mos má' hadd szopassak én is egy kicsit, vagy nincs jobb dolgom, megyek plázázni. Tudom, rokonaim élnek kinn Nußbaum-ban, ami egy kedves kis falu Németország talán legszebb és legkulturáltabb részén, közel a Fekete-erdőhöz, és minden évben megtapasztalom az ottani emberek kedvességét.
Szóval azért látni kellene a másik oldalt is. -
Sza_Sa
senior tag
Üdv mindenkinek!
Vennék egy portrézásra is megfelelő macro obit, az új canon 100 is változat mennyire jó? Megéri azt a sok pénzt, vagy vegyek egy 70-200 f4 is-t ha portrézni akarok, makróra meg valami olcsóbbat? -
Sza_Sa
senior tag
Canon adok-kapok?
Egyébként tényleg lehetetlen a zajosodásra konkrét tippet adni, nagyon sok függ a körülményektől, a váztól és az egyéni tűréshatártól is.
-
Sza_Sa
senior tag
Természetesen 1920*1080 a felbontás, és még 1:1-ben nézve is jók a képek. A monitor méretét azért írtam mert itt már 132cm a látható méret, ekkorát meg nem hinném hogy valaha fogok nyomtatni. Azt lehet mondani hogy plakát méretben nézegethettem az elkészült képeket, persze nem egyszerre, csak egy bizonyos szeletét, és az eredmény engem meggyőzött.
-
Sza_Sa
senior tag
Ma világosban értem haza, így gyorsan lőttem pár képet hogy lecsekkoljam a gépet. Azt kell mondanom hogy nagyon meg vagyok elégedve. 52 collos kalibrált monitor/tévén nézve nagyon rendben van a minőség, még ekkora méretben is. Ha 100%-ra nagyítom akkor sem találok benne kivetnivalót. Helyén vannak a színek, az élesség kifogástalan, és még az iso 100-on emlegetett zajosság sem észrevehető, maximum ha direkt azt keresem. Hétvégén ha szép napos idő lesz akkor megnézem a fénymérést is, illetve hogy mennyire szereti a nagy kontrasztkülönbségeket a szenzor.
-
Sza_Sa
senior tag
A Nikon után a Canon is átállt a un. transzmisszív lcd-re, ami annyit tesz hogy a mattüveg és a prizma közé betesznek egy lcd fóliát ami fényáteresztő, de az információ a fény útját kitakarja, így látható lesz rajta a kívánt dolog. Ezzel a megoldással sokkal szabadabban lehet a fókuszpontokat kijelezni, már csak azt látod ami aktív, a többi az nincs megjelenítve. De így lehet segédrácsot, és egyéb információt is elhelyezni a keresőben, amit simán ki is lehet kapcsolni ha nincs rá szükség. Sajnos ez a Canonnál még nem elterjedt technika, az alsóbb osztályban egyáltalán nem használják, mondhatnám hogy a 7d-n kívül még nem kapta meg egyik utána érkező váz sem.
-
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
pcMANiac #7273 üzenetére
Olvastam, ez is olyan hogy tisztába voltam vele hogy zajos, csak más mikor az ember a saját szemével látja. De nem vészes a helyzet, így is szép képeket tud csinálni, és kárpótol a bitang pontos fókusz. Nekem többet ér az éles de kicsit zajos kép, mint a gyönyörű, de homályos.
Ha a keresőt nézed, próbáld meg tele állásnál mondjuk f5,6-nál, és napfényes, világos helyen.
-
Sza_Sa
senior tag
Az utolsó egy d7000 volt. Az első benyomásomat nagyjából leírtam, tényleg más világ. Még a zoomgyűrű-fókuszgyűrű sem arra forog amerre megszoktam. Állítanék telére nagylátóról, és azt veszem észre hogy szinte letöröm az obit a vázról, de nem mozdul
Nagyon sok dolog van ami számomra szokatlan, már-már zavaró. Ebből van ami könnyen megszokható, és van ami nagyon nehezen. Nekem a Nikon -mások szerint átláthatatlanul bonyolult- menüje szerethetőbb.
A képminőségről egyelőre nem tudok nyilatkozni, de az tény hogy a homogén kék ég már iso100-on is szemcsés. De azért vannak pozitívumok is: pontosabb fénymérés, pontosabb élesség, kézreállóbb váz. -
Sza_Sa
senior tag
Nem vészes, csak meglepő. Csak tele állásban észrevehető, és élességállítás után is egy picit megmarad. Nem hinném hogy ez egyedi jelenség lenne, max csak az én szemem nem szokott még hozzá.
pcMANiac: ne gondolj erős mattulásra, inkább olyan a dolog mint mikor kiveszed az akkut a gépből és belenézel a keresőbe. Sok kis apró sötét pöttyöt látsz, mivel az lcd nem lesz átlátszó. Na kb ezt látom telénél is, csak persze közel sem ennyire erősen, de ezt a kicsit pöttyös karaktert. De halványan látható szinte csak nagyon erős, napfényes időben vehető észre.
-
-
Sza_Sa
senior tag
Én is beléptem (egyenlőre) a Canon táborába egy 7d 15-85 párossal. Nikonról váltottam, sajnos ott volt egy garis vitánk aminél nem sikerült közös nevezőre jutnunk, így szomorúan megváltam minden Nikon dolgomtól, bár az SB-900-at még őrizgetem.
Első tapasztalatok a vázzal: semmi sem ott van ahol lenni kellene
Nagyon jó fogás, nagy tárcsa, viszont a mattüveg sokkal zsizsikesebb mint a Nikonnál, ez tele állásban nagyon látható. Ez nem tudom hogy egyedi eset, vagy minden 7d ilyen az lcd fólia miatt. Érdekes, mert ezt a Nikon sokkal jobban meg tudta oldani.
A zár hangja elég kemény, az én fülemnek bántóan csattogós, fémhangú, de legalább gyors.
A vakuvezérlés bántóan egyszerű, ez a dolog ami nagyon hiányzik a Nikonból, a többi megszokható (remélem)Az objektívről is egy pár szót: nagyon gyors és tényleg hangtalan fókuszmotor, ebben előrébb van a Canon, nagyon jó élesség. Viszont olyan mértékű a vignettálása hogy attól majd' elájultam. Tesztekből tudtam hogy nem az erőssége, de hogy ennyire erősen jelentkezik az minden várakozásomat felülmúlta
Teljesen mindegy hogy nagylátószög vagy tele, a sarkok bődületesen sötétednek, kis rekeszeléssel ez csökkenthető, de nem tüntethető el teljes mértékben. Ezt leszámítva nagyon szépen dolgozik, és ahogy néztem a nagytesó 17-55 f2,8 nál is jelentkezik erősen, bár ott még van hova rekeszelni.
Nagyjából ennyi, ha lesz időm próbálom megszokni a technikát.
-
Sza_Sa
senior tag
Canonos kollégák:
Jó mindenes a 15-85 egy 7d elé? Illetve mi a vélemény a 70-200 f4 usm-ről, megéri az árát, vagy az IS-es verziója sokkal jobb? Sajnos árban is sokkal több. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
tgulyas #6131 üzenetére
Nikonos vagyok úgyhogy ne vedd 100%-nak amit írok, de összefüggésbe lehet a fényviszonyokkal. Tehát ha sok a környezeti fény (világos van) a fókuszpontok nincsenek megvilágítva. Ha kevesebb -mondjuk félhomály, akkor bekapcsolnak a piros ledek. Az offtopik vázamnál pölö be lehet állítani hogy auton kapcsolgassa vagy én határozom meg hogy miként legyen, Canonnál nem tudom hogy van ez, de az biztos hogy az auto mód kavar be neked.
-
Sza_Sa
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest