- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vázat már régóta tervezek venni egy komolyabbat, de most bejött ez a DSLR FF akció. A MILC viszont azért lenne nyerőbb mert nincs benne tükör. 1ébként átcserélem én az obit nem arról van szó, de nyugodtabb vagyok ha úgy viselkedik mint egy bridge gép
Az FF MILC megfontolandó, kérdés mennyiért jön majd az is és mikor. Nem ártana ha ebben az évben, mielőtt másra költöm az összeget
-
*Ropi*
félisten
Topik összefoglaló: "a színterek beállítása a fényképezőgép vázakban".
A tapasztalat az, hogy az olyan hazai cégek, mint a CEWE / DM / MM / Porst / stb. a kompaktos képminőségre vannak beállva, így a gépeiken előre beállított korrekciók is ehhez igazodnak: ha bead nekik az ember egy, már eleve korrektül kidolgozott anyagot, akkor azon is automatikusan a csillagos egekig húzzák az élességet és a szaturációt). Egy dolgot lehet tenni: ki kell kötni (a programjukban be kell jelölni), hogy semmilyen képjavító (ez esetben romboló) eljárást nem alkalmazhatnak.
-
PuMbA
titán
Az újabb 800D-nek azért vannak bőven előnyei a 750D vagy 760D-hoz képest. Majdnem kétszer annyi akksi idő, amivel egy 15k-s pót akksit megspórolsz; 49 kereszt AF pont, ami sorozatfotónál sokkal jobban tud követni; Dual Pixel AF; új szenzor, ami már eléri a Nikon D3400 szintjét dinamikában
Az ára természetesen ennek megfelelő.
-
Mirman
őstag
Én sem ebből élek , sőt. A régi "dobozos" többszázezres Adobe árak sosem voltak számomra elfogadhatóak de én mióta az előfizetési csomag van előfizető vagyok. 3965 Ft a lightroom + photoshop ára. Ez 2 ebéd ára. Szerintem a hobbi fotósok nagy részének ez belefér ( főleg hogy ez egy igen költséges hobbi ). De ha más programmal is meg vagy elégedve akkor nyugodtan használd azt csak tudd hogy ez azért egy egyszerűen használható és hatékony megoldás.
Pici off : Tavaly megpróbáltam lemondani az előfizetést mert épp nem volt gépem . Ez nem úgy megy hogy kattintasz kettőt és kész. Supportal kell egyeztetni chaten ami nagyon szórakoztató volt .
Én : Le szeretném mondani az előfizetést:
Support: Megértjük de mit szólna 1 hónap ingyen előfizetéshez inkább ?
Én : Köszönöm de inkább lemondanám.
Support : Na és két hónapért ?És ez az alkudozás így ment 6 hónap ingyen előfizetésig amiért végülis maradtam .
-
Soká
senior tag
Remélem megnyugtat, a DPP megfelel a céljaidnak. Nyilván LR-ben van még annyi plusz, amit Te legfeljebb a további képfeldolgozás során mondjuk a GIMP segítségével tudsz megvalósítani, de valójában azok a funkciók, amik a RAW-ban rejlő lehetőségek kiaknázására valók, azt a DPP is nyújtja. Szóval használd nyugodtan!!! Én emlékszem arra, hogy 2001-ben milyen szoftvert adott a canon a RAW konvertálásához, hát, az elég siralmas volt ahhoz képest, amit most a DPP tud.
-
Warton
őstag
Én azt használom. Ha váltanék akkor LR-re, de pénzem nincs rá, warezzel meg nem foglalkozom. A többi ilyen olyan programnak, meg esélyt sem adok, mert ki tudja milyen egyéb trójai meg ez meg az jönne le vele. Úgyhogy marad a DPP, hobbi felhasználásra nekem jó, próbálom a kamerával a lehető legjobban eltalálni az expót, a fókuszt meg ilyenek és akkor annyival kevesebbet kell posztba mókolni.
-
PuMbA
titán
" A raw képek teljesen úgy jelennek meg mint a kész jpeg képek és nem is lehet őket visszahúzni nyersebb állapotba."
Vissza lehet őket húzni. A Picture Style-t átteszed Neutralba, kikapcsolod az Auto Lightning Optimizer-t
Még az objektív korrekciókat is kiveheted, de az egyáltalán nem ajánlott.
-
*Ropi*
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szia!
Téma összefoglaló "Nem éles a kép, mellétalál az automata fókusz." írása foglalkozik ezzel a problémával.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest