Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mirman #40764 üzenetére
Köszi!
Abban is lehet valami, amit PuMba ír, mert relatív régi MILC-ek is jól burstölnek már, pedig feltételezem azok lassabb CPU-val rendelkeznek, mint egy viszonylag friss Digic 7-8. Szóval valószínűleg egy kis szegmentálás is benne van a dologban a technikai limitációk mellett.
-
copass
veterán
-
PuMbA
titán
válasz
Mirman #40335 üzenetére
Erre valóak a bevizsgált használtak, azokkal semmi gond sincs: 220Volt, FotOptix (itt még 6 hó gari is van), Tripont, Fotoplus. Az biztos, hogy a 250D helyett az általam felsoroltakkal sokkal jobban jár
Onnan pedig már könnyebben dönt, illetve rájön, hogy a fényképezőgép objektívek nélkül még nem sokat ér önmagában, szóval ez a kisebb pénzbeli tétel.
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mirman #38009 üzenetére
"60-70%a az új eladott gépeknek Amerikában még mindig DSLR úgyhogy egy ideig nem fogják eldobni ezt a vonalat ."
Szerintem ez nem meglepő.
Az ultra kompakt gépeket már nagyon jól utolérték a kamerás mobilok. És az átlagember nagy többségének ez tulajdonképpen elég is, hogy lekattintsa azt, ami éppen ott van. Nem komponál képet, nem utómunkázik, stb... Akinek ettől valamivel több kell, az vagy valamilyen komolyabb, nagy zoomos obival ellátott kompaktot vesz, vagy még feljebb lép, MILC, SLR vonalra. -
p_adam
addikt
válasz
Mirman #37680 üzenetére
Szerintem nem elegendő (ha azt nézzük a Canon sem, de az élességével, telekonverterrel való együttműködésével ezt kompenzálja) persze helytől is függ, de ahogy a korábbi előadás is illusztrálja, gyújtótávból nem nagyon van az, hogy túl sok, főleg ha zoom.
De pl. tájképekre FF géphez telének elég jó egy nagylátószögű zoom mellé.
Ahogy írtam, az én módszerem egy újszerű használt 150-600 ebay-ről, az már szinte annyi, mint egy új Tamron 100-400 (a Canon verziót még nem láttam nagyon olcsón), a méret miatt sokan megveszik, de aztán nem cipelik sok helyre.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mirman #37319 üzenetére
Szerintem a megtérülési ráta miatt nem teszik: az APS-C vonalnak jóval nagyobb a felvevőpiaca, hamarabb hozza vissza a kutatás & fejlesztés árát, az EF-M pedig eléggé marginális. A Sigma túl kis cég ahhoz, hogy bizonytalanra téve kockáztasson: csak megtérülő termékvonalba fektetnek pénzt (szerintem).
-
p_adam
addikt
válasz
Mirman #37285 üzenetére
Jó belépő szintű mirrorless gép (kevesebbet tud, de mégis kifinomultabb, mint az M5) de ennél többet nem is ér, 300e+ szerintem teljesen irreális ezért a szettért, szóval jobb, mint a többi itthoni ár, de nem feltétlen ott van a zavar, szerintem idő kérdése, és ennyi lesz mindenhol.
Kíváncsi vagyok, mi lesz most, hogy az EOS R révén "kiderült", hogy újabb firmware-el majd elérhető lesz a sorozatfelvétel üzemmódban a követő szem autófókusz és az elektronikus zár is, fognak-e ezzel az ugyanúgy Digic 8 processzoros géppel bármit is kezdeni, de a Canon-t ismerve gyanítom, hogy majd csak az M5 Mark II-ben jár majd
-
csacsi77
senior tag
válasz
Mirman #37202 üzenetére
Igen és is így gondolom, ez egy tükör nélküli 6D MII.
Annak 2000 $ volt az ára, ez mondjuk lesz 2200$. Az 2200 €, amihez hozzáadva a világbajnok ÁFÁ-nkat kijön, hogy kb. 900 eFt lesz a kezdő ár. Mondjuk a Canon jó fej és 799.990 Ft-ért nyitja nálunk...
Csak működjön rendesen az EOS-R adapter.
Picit még várok a beszerzéssel. -
p_adam
addikt
válasz
Mirman #37199 üzenetére
Szerintem irreális abba az ársávba várni, ha papíron nem is, de a gyakorlatban sok dologban jobb lehet nála (vegyük pl. az LCD-t, sokkal jobb minőségű, tökéletesen reagál az érintése, forgatható). Majd később lesz olcsóbb modell is.
És mivel az EF bajonett 100%-ban támogatott ezért még így is sokkal olcsóbb, mint a Sony.
Videót a Canon a profi vonalon kívül eddig sem tudott két kártyára rögzíteni, mégis még most óriási számban látni mindenhol, ez pedig egy sokkal modernebb megoldás (és ugyanúgy ez az ára a korai belépésnek) -
Terapeuta
őstag
válasz
Mirman #37199 üzenetére
Én nem hiszek a Canon-nak
. Abból indulok ki, hogy sztem egyik DSLR gép felségterületére sem fogják betenni. 6DII, 5D IV...."nagy hézag"...1D. Tény, ebbe a nagy hézagba járna 2 slot. De nagy hézagról van szó, szerintem belefér ide egy 1 slotos és 2 slotos gép is.
Persze azért még álmodozom és azt gondolom, hogy majd rádobják a 6D-re (vagy inkább: 5D IV alá)....de attól tartok, csak annyit tesznek bele, hogy ne vátsanak a canonosok más rendszerbe. 5 FPS az esküvő/portréfotósoknak épp elég -
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mirman #37123 üzenetére
Attól függ, hogyan használod és tárolod, hogy a rugók mennyire lazulnak ki.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Mirman #36517 üzenetére
Sehol nem olvastam, h a megapixelen kívül mennyivel jobb lenne.
De ami vele készült képeket láttam, engem meggyőzött. Nem napi használatra kell és nem művészi fotókhoz. Csak szebb képeket lehessen lőni vele, mint az Lg G3ammal.Pénzben sem akartam feljebb menni, mint amennyiért vettem. Van család és véges az erre szánt pénz.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mirman #35922 üzenetére
Amúgy meg a Portrait Pro mellett minden smafu.
-
vbali
csendes újonc
válasz
Mirman #35926 üzenetére
Kedves Mirman!
Természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni mire mennyit költ. Egyáltalán nem tartom drágának az előfizetést csak nem szeretnék ennyit sem áldozni rá.
Én egyébként a havi részleteket ki szoktam számolni egy évre, mert számomra úgy többet mond, reálisabb az összeg.
Tehát ps+Lr = kb 48000 Ft/ év, Dpp+Gimp= 0 Ft/ év
Nekem az utóbbi a jobb alternatíva, de nem azért, mert nem ér ennyit a Ps+Lr, hanem , mert ezt az összeget számomra fontosabb dolgokra költeném.
Ezért is érdeklődöm a dpp programról és bízom benne, hogy beválik.
Üdv!
Kedves Soká!
Köszönöm, valóban megnyugtat, hogy ez a véleményed.
Üdv!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mirman #35922 üzenetére
Az olyan semmilyen: azzal reklámozták, hogy alapbeállításon mennyivel szebb bőrtónust ad, mint a Lightroom. Azonban aki dolgozik vele azt nem az érdekli, hogy alapbeállításon mit tud, inkább az, hogy mit lehet belőle kifacsarni, ahogy a csövön kifér. Meg aztán a Lightroom kötegelt feldolgozásban verhetetlen...Akinek egy-egy képpel van ideje elpepecselni annak jó lehet, de több száz képes anyagokhoz már LR kell, ha nem akar megőszülni közben az ember.
-
copass
veterán
válasz
Mirman #35676 üzenetére
ff szenzoron sokkal több színed lesz, mert sokkal több adatot tárol le a nagyobb és jobb szenzor.
én kapásból megmondom szemre egy koncertfotón hogy az most kropposból esett ki vagy ff-ből.
kropposnál kva sok a színhiba magas iso-n kékes,lilás és fakóbbak a színek, lapos lesz.
1300D iso 6400 másik
6D iso 6400 másik
igaz ezek stúdiós képek, annyira nem látszik a különbség. de amikor nincs fény akkor eléggé hátrány a kroppos váz. -
copass
veterán
válasz
Mirman #35113 üzenetére
észérvek? mármint neked? ne viccelj már!
a 4K parasztvakítás, te is megvakultál. fingod sincs az egészről csak jössz itt a dögre.
a profinak hasznos "fícsörök" kellenek és ezt tudja jól a canon is. miért nem rakja bele? mert a videókamerái felé akarja terelni a népet.
valamiért pont most jön ki a profi 4k kamerája, (egyből a 6dm2 után) de már tavaly óta kint van az XC10 ami már 4k és cfast kártyás...
ennyit ez érvekről, lássuk mi van a blikkben! -
copass
veterán
válasz
Mirman #35108 üzenetére
anyáborogass! tényleg ez hiányzott már ide, egy mobilhuszár!
a telefonodból egy szutyok felskálázott kép esik ki egy légyfing szenzorról...ami még hd-nek is vicc!
jah és ideális fényviszonyoknál, amint nincs fény baxhatod a mobilod!
rohadtul nem mindegy, kell a 4k-s tartalom hogy legyen mit nézni! -
copass
veterán
válasz
Mirman #35103 üzenetére
blablaba...ezt a hisztit!
4K messze nem alap még, tv adás van? nincs.
a 6D sose lesz olyan mint az 5D széria, ezt kéne már felfogni végre.
eléggé nyilvánvalóvá tette ezt a canon már ez elsőnél is:
világbajnok szenzor, -3 Fé fókusz, de csak 1 db keresztfókuszod van.
több extrát rakott bele, több keresztfókuszt, dual pixelt, kihajtható kijelzőt...egyértelmű hogy ezt melyik rétegnek szánta. -
*Ropi*
félisten
válasz
Mirman #34991 üzenetére
Egyébként pedig itt a fotóstáskás topik.
-
válasz
Mirman #34991 üzenetére
Tegnap betévedtem a 220Volt üzletébe és meglepően sokféle táskát árulnak, egészen nagy méretben is. Kiindulásként nézd át a honlapjukon a táskák választékát. Vannak fényképek a belsejükről is.
Aztán ha találsz megfelelőt, akkor Vaterán, Jófogáson (esetleg aliexpressen) is keresgélhetsz eladó darabot.
-
Warton
őstag
válasz
Mirman #34734 üzenetére
Tudod mi a régi? A Minolta SRT101-esem, na az régi, 50 éves és még mindig működik ráadásul fullframe. És nem kell agódni a back/front fókusztól sem.
Szerintem nem kell félni a használt dolgoktól, minden cuccom (70D + 5 Canon obi +2 szovjet csoda) használt és nem tapasztaltam problémát velük. Kivéve a 18-55mm-es obim, amit újonnan vettem, amit anno az 550D-vel kaptam kitben, a gép már elment, de az obi megmaradt, mert nem képvisel túl nagy értéket és vagyok olyan perverz, hogy még szeretem is.
Visszatérve a 70D-80D kérdéskörre, minél többet gondokodom rajta egyre inkább azt mondom, hogy az olcsóbbik verziót érdemes választani, mert annyival nem jobb a 80D. Az a 4 MP nem tűnik olyan egetrengetőnek a többlet funkciók sem olyanok, amik megérnék a 100k+ különbséget.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mirman #34737 üzenetére
Sokan hiszik, hogy profi fotóstól ex-munkagépet venni őrültség, mert biztosan azzal ásta fel a kertet, meg még a szomszéd 600 nm-es kecóját is azzal festette ki...Egy profinak érdeke, hogy vigyázzon a felszerelésére és rendesen karban tartsa, hogy mindig 100%-os teljesítményt nyújtson, különben munkát+pénzt+megélhetést veszíthet miatta. Ezért a magam nevében mondva én inkább veszek egy lekövethető életúttal rendelkező, karbantartott vázat.
Ha hiszed, ha nem: úgy vettem 7D-t egy esküvőfotós kollégától, hogy nem is volt rá szükségem, csak amióta megjelent, azóta szerettem volna egy olyan vázat birtokolni (a 7D2 szerencsére már nem hozott ennyire lázba).
-
torzo
őstag
válasz
Mirman #34737 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy rábeszéljelek, de a 7D-ből pont a korossága miatt kaphatsz olcsó darabot. Vannak megkímélt példányok. Nekem is sikerült ajándékba vennem néhány hónapja újszerű darabot. Természetfotózást írod. Hát azt a vázat bizony erre tervezték. Azaz, akcióra. Gyors, strapabíró, megbízható, pontos, (fél)profi váz.
Szóval spórolhatnál a vázon és lenne eggyel több jó lencséd a megtakarított zsetonon.
A 7D kvalitásait csak a mark II hozza tudomásom szerint (jó, az persze le is pipálja), az pedig jóval drágább. -
belovary
senior tag
válasz
Mirman #34734 üzenetére
A 70D régi???
Akkor fogom azt kidobom...
Most nem akarok itt káromkodni, de kibeba@ott jó kis gép, és nem azért mert nekem is van ilyen, hanem mert az! Volt rajta már minden féle obi, és semmi gondom vele! Be lehet állítani mindent vele, nem tudom mi ez a rinyálás itt miatta...
Nem kell ennyire beképzelni mindent, hogy tuti rossz lesz, mert akkor mindegy milyen váz lesz, tuti valami lesz is vele. Személy szerint kedvelem a 70D-t, és nem is adtam el, nem is fogom. 77D- nem ismerem, de biztos az is faja kis gép. Egyikkel sem fogsz mellé, akármelyiket is választod! Bár nem tudom mire kell, mi lenne a cél... -
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mirman #34678 üzenetére
Ugye ezek nem croppolt képek, amin a 70D középső AF pontjával próbáltál fókuszálni? A 70D-k közül soknak van egy (a Canon által el nem ismert) betegsége, hogy 2.8-as vagy annál jobb fényerejű üvegekkel afó kusza. És persze az is megállja a helyét, amit a többiek mondanak.
-
válasz
Mirman #34678 üzenetére
Attól tartok, hogy az objektív ilyen mosott.
Az élesség finomhangolás csak akkor segít, ha a gép az adott objektívvel front vagy backfókuszos.
Ha a képen az élességet a hölgy szemére állítottad, akkor nem megfelelő fókuszálás esetén az arc közelebbi, vagy távolabbi részeinek élesnek kellene lennie.
Persze lehet, hogy annyira front vagy backfókuszos, hogy az arc nem elég nagy (mélységében, előre-hátra
), hogy legyen rajta éles rész.
Ezt ki kell próbálni egy élesség ellenőrző sablonnal, azzal kiderül, hogy mosott az obi képe, vagy nem jól fókuszál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Androidos tablet topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Viccrovat
- Gyúrósok ide!
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest