Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- OLED TV topic
- Dell notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Damage
senior tag
válasz
Zozzer888 #20994 üzenetére
Hamarosan teszek fel pár képet, ami 18-35 F1,8-cal készült tág rekesz mellett (Budapesti Állatkert), amennyiben van rá igény. Annak a lencsének sem rossz a képe! Igaz, hogy nem keveset szívtam, mire lett egy használható példányom.
A képminősége és a fényereje kárpótol. A 17-55-ös mellé merem tenni a képét. (+ mellé egy 40 F2,8 STM és 50mm F1,8 és majdnem megvan a 17-55 átfedése)
-
Dictator^
veterán
Tokina 11-16 DX és DX II között egetrengető a különbség?
-
-
DemonDani
addikt
Kezdő állványnak szerintetek ez milyen lenne? [link] - alulra tekerve van részletes leírás
Ennyiért elég jónak tűnik, de hasonló áron bármi jöhet (10-12k max) -
belovary
senior tag
Igen, így van.
Most szeretném megrendelni, de már megint szűkítik a kört.
Nem tudom honnan szerzik be, de a végén már csak lencsét kapok.
A vicc, hogy már a EOS 5D Mark III-ast akarják beadagolni...Mondtam, hogy gyerekek, az elején még egy olyan kérdés volt, hogy 600D esetleg 700D, abból lett 70D, mert
csak az van, erre most...
De mondtam, persze, egyből 1D C, nem számít. Csapjatok hozzá 2-3 tízezer euró feletti objektívet, aztán megyek szúkőkutakat, meg templomokat lőni.Na viccet félretéve, megrendelem, aztán objektívet akkor rendelek, ha már jobban képben leszek.
Mert így elméletben oké hogy olvasgatom, tanulgatom, meg tesztek, de azért más kipróbálni, gyakorlott emberek tapasztalatát kérni. Tanfolyamot is kajtatok, de az sem egyszerű...
Lehet az alap obi is elég (18-55mm STM) amíg nem ismerem meg a gépet frankón, aztán utána majd értelmesebben döntök.Hallgatok rátok, ezért is írok ide. Lehet nem írja senki, de az itteni nyomásra
már egy csomó írásos tanulni valóm van, tök jó oldalakat kaptam, stb...
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #20972 üzenetére
Ahogy látom most megint előkerült az utazózoom....
Mi nem tudunk dönteni helyetted, sokan sok félét tanácsoltunk, mindenki egy kicsit a maga keresőjén keresztül, bármit vehetsz, fogsz vele tudni fényképezni, és nem egy életre kell venni egy kezdő szettet, hanem ha kialakultak a szokásaid, igényeid (elvileg 10 év alatt már ki kellett hogy alakuljon, még ha kompakttal is fotóztál), akkor nem kell félni eladni, és lecserélni olyanra ami közelebb visz a célodhoz. Innentől kezdve én nem rágnám sokat a körmöm a témán, mondom, semmi sem eladhatatlan, nem egy életre veszed, a lényeg a fotózás. ^^)
-
Morgal
aktív tag
válasz
belovary #20934 üzenetére
Ha nem szeretnél sokat cipelni, rá szeretnél érezni a komponálásra és egy később jól működő munkamenetet szeretnél kialakítani, Akkor vegyél egy fix sort
20 F2.8, 35 F2, 50 F1.4 és esetleg egy 85 F1.8! Egy idő után garantáltan nem lesz felesleges kattintgatás, szépen át fogod gondolnia legfontosabbakat, ami szvsz egy sikeres munkához kell: 1. Mit?, 2. Hogyan?, 3. Miért? Amikor majd ezekre pillanatok alatt választ adsz a fejedben, biztos lehetsz benne, hogy jó úton jársz! Mellesleg kezdésnek, totál elég egy 18-135, ahogy a többiek mondták - később ezért vagy azért az okért úgyis el fogod adni, de a tanuló fázisban felesleges jobb üveg
Nem kell szerintem ezt ennyire misztifikálni...én egy mezei Canon 300D-vel kezdtem a fotós sulit az ős kitobival, amikor másnak már az anno új D90, 50D meg ilyenek voltak és mégis megtanultam az alapokat ugyanúgy.
-
RomiJosy
aktív tag
válasz
belovary #20972 üzenetére
Nekem kb 1 éve van 550d-m.. kb olyan mint a 600.
Nem vagyok túl tapasztalt de azóta napi szinten olvasok,bújom a fotózással kapcsolatos témákat.
Szerintem ha te olyan szép helyen laksz,szeretnél hegyvonulatot,naplementét és olyan tájakat fotózni amit szépnek tartassz,akkor a kit obi 17-55 a kezdőszetted.
Ha állatokat szeretnél fotózni vagy távoli eseményeket láthatatlanul fotózni, 55-250 is ll
Nekem 17-55 lll van,nem a leg élesebb obi és rajta is vagyok a használt piacon,mert a balatonon nem tudtam rendesen megörökíteni a felhőtlen pancsolást. 55-250 lesz a következő..Szerintem neked kell eldöntened mivel kezdesz,és szólok előre,ha rákapsz az ízére,biztos fogsz még venni pár obit később.. obiból sosem elég 😀
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
_seth_ #20964 üzenetére
"Egyébként ahol szűk az 50-es ott a 35-össel sem lesz sokkal beljebb, pl beltérben, valamint ahol lábzoom kell ott az 50-essel is közel kell menni de a 35-össel még közelebb ha esetleg kijut a természetbe fotózni oda nem árt egy kis zoom, persze vehet kapásból 400-as tele fixet is"
Ezzel nem teljesen értek egyet. Mindkét objektívet használom, szeretem mindkettőt, de a 35-ös többször van fent a vázon. Sokkal jobban használható beltérben. Autókiállításon pl. esélyem sincs normális képet készíteni az 50-essel, mert olyan távolra kell mennem az autóktól, hogy szinte egészen biztosan valaki belegyalogol a képbe. A 35-össel annyival közelebb állhatok, hogy a nézők nagyobb része észreveszi, hogy fényképezni szeretnék és nem áll be elém.
-
_seth_
veterán
Sötétbe fotózok, a beépített az csak 4x15 azaz 60W, mindegyik halas fénycső így a szín az jó is, fölé... megpróbálom csak attól tartok akkor sok lesz az erős árnyék, de csak nem rakhatom tele apró derítőkkel
-
belovary
senior tag
Igazat adok mindenkinek, és írtam eddig is, hogy egyet is értek.
Ha úgy volna a dolog, hogy bemegyek a boltba, és az erre szánt összeget leteszem, és veszek magamnak
egy gépet, más lenne a szitu. Olcsóbb váz, stb...De tényleg kötve vagyok! Meg van adva hogy honnan kell, és ott milyet tudnak adni. Kész...
Írhatnám hogy sajnos, de legalább van lehetőségem rá, hogy így legyen "saját" gépem.
A cégnek kell, és nem számít én mit akarok.Így az enyém is lenne, meg nem is. Nálam lenne persze,
és nagy részét nekem kell fizetni, de a cég tulajdona lesz. Kissé komplikált, de ez van.Az objektívvel tudok variálni, de azzal sem sokat, mert ahonnan beszerzik, nem tipikusan egy ezzel foglalkozó üzlet. Amiket írtam, ezek közül lehet nagyjából összerakni, azt kész.
Már így is kivertem a biztosítékot, hogy a konkurens Nikon miért nem jó, amikor 3 év gari, (itt csak 1 fajta gép van) a Canon meg csak 1... Próbáltam érvelni, persze nem azzal, hogy nekem a Canon a szimpi...
Szóval én értem nagyon is amit Fattyu is ír, és igaza is van. Két fotós barátom is ezt mondta, de amikor már képben voltak a helyzettel, akkor Ők is nehezebben tudtak már mit mondani.
-
C^^
őstag
válasz
molnigee #20966 üzenetére
Normális.
A vakufény érvényesülésére (ésszerű keretek között) nincs hatással a záridőd, azzal csak a környezeti fény "mennyiségét" szabályozod. AV-ban pedig úgy mér fényt a váz, hogy a háttér (környezeti fény) kiexponálására törekszik, ezért nem látsz változást.
Van egy custom function (600D-n nem tudom, hogy hol), amivel vaku használatának esetén is le tudod fixálni a záridőt AV módban a vázad szinkronidejére.Egyébként ha vakuzol, érdemes a manuális üzemmódot tanulmányoznod, hogy megértsd a működését a vakufénynek.
-
molnigee
aktív tag
Üdv!
600d tulaj lettem pár napja.
A kérdésem, miért van az hogy av módban, vakuval, ugyanakkora záridőt ad mint vaku nélkül?
Valamit elalitottam, vagy ez normálisan, vagy hibás? -
_seth_
veterán
válasz
fattyu #20959 üzenetére
Ott bukik a dolog, hogy még el sem kezdett fotózni de már ki van adva neki, hogy fixel kezdjen, ez még csak csak el is menne ha az 50 1.8 lenne amit ajánlasz neki, mivel olcsó jó a képminősége és ha pl használtan vesz egyet 23 körül azt fél év múlva is el tudja adni 23e forintért és még csak nem is fog bukni rajta. De egy 35-ös már jóval húzósabb, annyiért már megkapja a teljes kezdő szettet: 18-55 + 55-250 + 50, ezekkel már ki tudja tapasztalni, hogy mégis milyen irányba indul majd tovább. Nem kell félni a kitobiktól, ár/érték arányban verhetetlenek, az IS II változatok képminősége is egész jó, az STM egyenesen csúcs de az már drágább is sajnos de lehet, hogy meg is éri azt a pluszt egy kezdőnek is.
Egyébként ahol szűk az 50-es ott a 35-össel sem lesz sokkal beljebb, pl beltérben, valamint ahol lábzoom kell ott az 50-essel is közel kell menni de a 35-össel még közelebb ha esetleg kijut a természetbe fotózni oda nem árt egy kis zoom, persze vehet kapásból 400-as tele fixet is
Egyébként az obi, váz téma ott bukik amikor XY csúcs vázzal és jóféle L-es obival is rosszul beállítva amatőr képet készít valamint ott kezdődik a tehetség amikor valaki egy IS nélküli öreg 18-55 kitobival és pl 300-350D-vel is szuper képet készít... ez a része a dolognak nincs benne sem az obiban sem a vázban...
-
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #20959 üzenetére
"Meg se merem említeni hogy vegyen valami használt játszós öreg vázat de normális üveget inkább mert agyon is leszek verve.."
pff, 13 ev dinamikatartomany alatt is van elet? tobbet foglalkoznak mar a betevedo kezdok is a dxomarkkal meg a szenzorokkal mint a fotozassal
amugy +1, hasznaltan azert nem olyan veszes egy 35 f2, nem? 60-70e? kar hogy canonnal nincs olcso 35-os, 1.8-as fix. olyan ami mukodik ahogy kell -
fattyu
veterán
válasz
DemonDani #20956 üzenetére
nem én dobálóztam 4-5 különféle obival amiből assetudja mi kell nemkell neki. Adtam egy életképes alternatívát. Nem a legolcsóbbat, de olyat amivel el lehet indulni egy értelmes úton.
Meg se merem említeni hogy vegyen valami használt játszós öreg vázat de normális üveget inkább mert agyon is leszek verve..
-
fattyu
veterán
válasz
zserbox #20955 üzenetére
ha onnan nézed hogy mennyi mindent meg lehet tanulni komponálásról helyezkedésről framingről, amikor "meg van kötve a kezed" szemben a tekerintek egyet a zoom gyűrűn mentalitással akkor nem kifejezetten kicseszésnek értékelem én.
egy fix bő két fényértéknyi előnyét esténként meg szintén nem a szopatás kategóriába sorolnám.
amugymeg 50 1.8 at ugyis akar venni. Ehelyett marhára 30/35 f2 vagy ilyesmit kéne. Apscre az 50 szűk ahhoz hogy ne érezd azonnal hogy kell alá valami. egy EKV 50 obival viszont már el lehet kompromisszumkodni.
szerintem
-
DemonDani
addikt
válasz
zserbox #20955 üzenetére
És egyébként sem hiszem, hogy hirtelen lenne felesleges 160 ezre, azok alapján, amik eddig felmerültek...
(#20957) fattyu
Ez szép és jó, csak egy olyan világban számít hasznos meglátásnak, ahol még nem találták fel a pénzt, vagy már mindenkinek olyan sok van, hogy senkit nem érdekel mi mennyibe kerül. Az 50 mm f1.8-tól több mint ötször többe kerül az általad ajánlott. Nincs miről beszélni ilyen szinten. -
.DLL
veterán
válasz
belovary #20942 üzenetére
Továbbra is ezt tudom tanácsolni
A 18-55 nem olyan drága, hogy hónapokat kelljen várni a megvételére, úgy is kell, akkor inkább előbb, mint utóbb, a Tele meg mivel drágább, azt érdemes a céges rendeléssel elintézni, ahogy mondtad.
A szép hegyekbe jól jön a tele.(#20954) fattyu: De a hegyek, a völgyek...! *nyálcsorg* Oké, én tudnám mit fotózzak ott. Nem mostanában lesz hogy kijutok ilyen vidékre.
-
Wa2x_
veterán
Milyen egyszerű, de nagyszerű program van, ami jó RAW megjelenítésre és nem kell másodperceket várni még a Camera RAW betölt?
-
belovary
senior tag
Jó kis kavart csináltam, mi? Technó? Azt inkább nem, inkább maradok a fotóknál.
Ajánlották már a 70-200 mm f/4 L USM... Az sem rossz kezdésnek, mi?Amúgy nem ellenkezem én a 18-135 STM ellen, főleg az infó szerint jó kis lencse, főkén a motoros fókusz, és még videjóhoz is jó választás.
Csak gondoltam megkérdezem, hogy ti mit tennétek.
Igaz, a 55-250 mm f/4-5.6 IS STM sem szar...Hát lehet, hogy ha azt írjátok, akkor az alap 18-55mm STM, és akkor 1-2 hónap múlva 55-250 mm STM.
Ez így?Azért szerencsétlenkedem ám ennyit, mert itt repkednek az összegek szépen, és mivel nem támaszkodhatom frankón a tudásomra, és nincs az sem hogy mindegy, rábökök 3-4 lencsére, azt had szóljon...
Szeretnék jó döntést hozni. -
copass
veterán
jepp, a telét mondjuk én portéhoz imádtam a 135 sonnar-omat, csak hát nem bírja már a szemem a gúvadást az éles pontot keresni a túró keresőben.
-
.DLL
veterán
válasz
copass #20936 üzenetére
Azért a látószöget és perspektívát nem lehet pótolni, max egy kicsit croppolni utólag de az nem ugyan az...
Ilyen szép hegyekbe, nagy távolságokra (mostmár, hogy kiderült ez is) biztos, hogy a két kit obit venném kezdésnek a 18-135 helyett.
Belovary: úgy jössz ki a legolcsóbban, ha a céges buliban megrendeled az 55-250-nel, az úgy megvan akcijósan, és utána magán úton rászánod azt a kis összeget, és egyből megveszed a 18-55-öt
Egy hónap múlva, ha már a menü, kezelés, stb-stb megy, összeismerkedtetek, akkor pedig az 50/1.8-at. -
DemonDani
addikt
válasz
copass #20933 üzenetére
Igen ezt megértem, és én is lusta vagyok, de azért az megint más kérdés, hogy most a 18-135-öt állítjuk szembe egy 18-55+később 55-250-nel. Azért nagyon nem egy kategória már a 135 meg a 250-es táv.
Nagyon nehéz döntés ez tényleg azért.
A 50 mm-es f/1.8as fixobi mellett viszont hatalmas up. Én biztos ellennék azzal az esetek 90%-ában
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #20934 üzenetére
Akkor viszont egy jó telen nem ártana, hogy esetlegesen össze tudd sűríteni a távolban lévő táj egy érdekes szeletét... nem egyszerű döntés ez... Egyébként mind a kitobi (18-55) mint a kit-tele (55-250) könnyű obik nem jelent nagy plusz súlyt a kettő, és a kitobinak 25cm-es közelpontja van (filmsíktól számítva), tehát félig-meddig makróban sem szenvednél kárt a tele 1,1m-e miatt.
-
belovary
senior tag
válasz
copass #20929 üzenetére
Főleg a hegyekben...
Salzburgban élek lassan 2 éve, és még belegondolni is szégyen, hogy ennyi ideig húztam, mert már nagyon régóta imádok fotózni, csak mindig van valami amire jobban kell a pénz. Most is így van, ez de egyszerűen annyi lefotózni való van itt, hogy már muszáj...
2000 méteres hegy lábánál lakom jelenleg, és ááááá milyen képeket lehetne lőni sokszor.
A terv, hogy megyek felfelé, aztán onnan... Szóval az biztos hogy hátizsákos megoldás lesz belőle, de nem tervezem hogy 2-3 vázat, meg 5-6 obit cipelek a jövőben.
Persze van itt még rengeteg hely, valaki itt Dachstein-ből is rakott fel képet, na de a vízesésektől kezdve, az elképesztő viharokon át minden van... Rengeteg fotós jár erre felé, van itt "modell" bőven.Na persze az már más téma, hogy én ebből mit fogok tudni visszaadni a géppel, de remélem beletanulok, és akkor nem csak én élvezem majd.
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #20928 üzenetére
általános felhasználásról beszélünk. az 55-250 erősen behatárolja a felhasználási lehetőségeket.közelpont, kezdő fényerő.
mondom ezt úgy, hogy megvettem én is elég sok obit már eddig a 28 fixtől az 55-250 ig.
a 70-200 F4 L még egy csoda, de hát az a súly, az brutál.(#20931) DemonDani: lusta vagyok, jópár fotós mondta már nekem hogy nem mindegy egy fotózáson hogy mennyi cuccot cígölsz magaddal egyrészt, másrészt, ami fontosabb szerintem, hogy amíg obit cserélsz lemaradhatsz egy fontos pillanatról közben.
-
DemonDani
addikt
válasz
belovary #20927 üzenetére
Bocsi, félre értettem igen.
Hát a váz+55-250 elég fura indítási kombó lenne szerintem, de ahogy látom mások szerint is.
Amennyiben járható az utolsóként felsorolt 18-55 és 1-2 hónap múlva 55-250 lenne szerintem a legjobb megoldás, mert ilyen formán a 18-135 kezdésnek eléggé magas felárat jelentene, és igazán nagy teléd ugye azzal még nem lenne. Ugyanúgy igényt éreznél később a 250-re ha telézni akarsz.Persze ha elégnek érzed a 135-öt akkor megint egyértelmű, hogy az a legjobb.
(#20929) copass
érdekes nézőpont ez, hogy egy obi legyen nálad, mert többet cipelni nyűg meg cserélni. -
belovary
senior tag
válasz
DemonDani #20924 üzenetére
Félreértettél, vagy bután fogalmaztam.
Nincs 18-55mm, hanem az is egy opció a megrendelésnél.
Ugye vagy az alap obi, vagy a 18-135mm, vagy csak váz, és 55-250mm...Most megrendelem, majd pár hónap múlva lehet vennék egy újabb obit.
Ezért érdeklődöm, hogy most elsőre a 18-135mm és akkor ne rendeljem meg már így a 55-250mm-t, vagy
18-55mm és 1-2 hónap múlva az 55-250mm....Matekozás ezerrel...
-
csacsi77
senior tag
válasz
belovary #20922 üzenetére
Egyértelműen 18-135 STM. Ha megveszed az 50mm f/1,8-at, akkor azzal belekóstolsz a fixek nehéz, de szép világába. Bár én megfontolnám a 40mm f/2,8 STM vételét is, mert szuper kis obi, 2,8-on is éles és a háttérelmosás is szép (nekem). Használtan nem olyan sokkal drágább, mint az 50-es.
(#20924) DemonDani
A 18-200-at senki sem ajánlja, az egy nagyon rosszul sikerült obija a Canonnak, csak a marketing miatt kellett. -
DemonDani
addikt
válasz
copass #20923 üzenetére
Ellenben ha most is van neki 18-55 (kit obi), akkor ezzel meg pont ki lenne egészítve 55-től 250-ig.
ha nincs kit obi akkor 18-135 mindenképpen vagy hát a 18-55+55-250 de ez már két obi, nem egy.
Ez akkor jöhet jól neki, ha csak egy obival szeretne mászkálni túrák során, de akkor meg inkább egy 18-200-at ajánlanék megfontolásra.
-
belovary
senior tag
Nem. Egyenlőre még nincs semmilyen. Csak ma kell választanom úgy néz ki, és ezek a verziók vannak.
Tudom (nagyjából, mert tanulgatom) hogy melyik mire is funkcionál, de mivel nem vagyok (még) gyakorlott benne, nem tudom melyiket lenne érdemesebb.Ugye vagy a 18-55mm STM vagy a 18-135mm STM, vagy 55-250mm II IS
Az 50mm f/1.8 II azért írtam, mert azt szerintem mindenképpen megveszem.Jó lenne olcsón kihozni, de azt sem akarom, hogy pár hónap múlva, meg már újra nézegetni kelljen.
Persze idővel gondolom kirajzolódik, hogy mire is lesz igazán szükség, de így kezdésnek... -
.DLL
veterán
válasz
DemonDani #20914 üzenetére
Na, valami ilyen sellereket néznék, kisebb a valószínűsége, hogy csak egy műanyag játékszert kapsz. Biztos hallottál már a hamisított iPhone-okról, amiben csak egy elem meg led volt... semmi sincs kizárva, de az ilyen arányú eladóktól nyugodtabban rendelnék, mintha csak 1-2 ezer ügylete volt.
Ismerősömnek legutóbb egy tabletet állítottak vám elé, pedig nem volt nagy csomag, de így 1,3-szer drágább lett, mint tervezte. Ezt bele lehet kalkulálni, én már így szoktam számoln, és akkor nem ér negatív meglepetés.(#20919) belovary: Mid van eddig? 18-55? akkor a 18-135 felesleges szerintem, a 55-250-nel kiegészítve sokoldalúbb (egyértelmű) tartományod lesz.
Ha még nincs semmid, akkor a 18-135 STM ajánlható, jobb a rajzolata, mint a sima IS-nek. Viszont a 250-es végről le kell mondanod. Egyelőre.
-
Wa2x_
veterán
válasz
belovary #20915 üzenetére
220volt.hu 2 év garit vállal!
Most rendeltem én is.
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Kicsit meglepődtem, de sajnos igaz, hogy a Canon csak 1 év garanciát vállal. Azért ez meglepő, mivel a konkurens Nikon alapból 3 évet. Na mindegy. Ez van.
Erről vélemény?
EF-S 55-250mm II f/4 - 5.6 IS obi
vagy
EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM? -
DemonDani
addikt
Maga az ebay ismerős, több száz alkalommal rendeltem már dolgokat, csak arra vagyok kíváncsi, hogy a hamisítás lehetősége fennáll-e ilyen termék esetében.
(2200 ügylet mellett as 98,6% egyébként azért nem ad aggályokra okot, és vám sem 100% azért (Konkrétan én soha nem fizettem még, persze egyszer lesz ami sose volt.).)
[link] - akad ilyen is itt már közel 10000 és 99,3, de láttam hasonló csomagot olyannál is aki 25ezer felett volt 99,4 %-kal
-
DemonDani
addikt
Melyik lenne a legolcsóbb tele obi amit tudnátok ajánlani is? Sigma és Canon egyaránt játszik, Tamronból nem tudom, hogy van-e már értékelhető, régebben nem volt 100 alatt olyan, amire azt lehet mondani, hogy elmegy.
-
grigo
őstag
Amúgy ha össze lehetne szervezni, én szívesen összeugranék olyanokkal akik még szintén kezdők a témában. Én is egy 600D-vel szabadultam rá a világra.
Választhatnánk valami korántsem sablonos és agyonfotózott helyett, mondjuk vár () aztán tanulgatnánk és akár még ragadna is ránk valami.
-
bl4ze
veterán
válasz
*Ropi* #20906 üzenetére
Most kezdtem a tükörreflexes gépekkel ismerkedni és kéne pár tanács,fotós tipp egy régebbi "motorostól".
Ezért kérdeztem van-e valami a "környéken" akit esetleg felkereshetnék ha van 1-2 órája és szívesen mutat trükköket, esetleg tanít.
Ez inkább személyes dolog, mintsem itt a fórumon kérdezni.
Erre irányult a kérdésem főként.DoF, stb.
-
bl4ze
veterán
Van itt valaki aki Dél-Budán, vagy Pest Megyében itt lakik valahol : Érd,Diósd,Törökbálint,Budaörs zóna?
Segítséget szeretnék kérni EOS 600D a gép. Ha igen, dobjon egy privit ne floodoljuk szét a topikot. Köszi
-
RomiJosy
aktív tag
Mit jelent a Dof rövidítés?
Szeretném azt is megkérdezni,hogy szoktatok e bizonyos időközönként fényképezőt tisztítani..érzékelőt,tükröt,ilyesmiket.. Jobb sz ilyet a profikra bízni? Kb mennyiért szoktak itt pestközelben egy általános tidztítást,ellenörzést canon vázon végezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Elite: Dangerous
- XIM 4 - Rendelés, tapasztalatok (Cronusmax, Venom X stb.), billentyűzet, egér használata konzolon
- VGA kibeszélő offtopik
- iPhone topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest