Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vaku topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
DonDennis #19560 üzenetére
Neztem az EU-s boltokat van-e elorendeles ha mar azt allitjak matol van, de nem talaltam egyelore. A nemeteknel az Alternate es a Caseking-et neztem mert ezek szerepelnek az AMD listajaban is es a komplett.se oldalt is, de egyelore sehol az AM4-es CPU-k vagy alaplapok.
-
Omli85
őstag
válasz
DonDennis #19539 üzenetére
Az egyszerűbb "beakasztós" hűtők kompatibilisek lesznek. Amik viszont csavaros rögzítéssel vannak azokhoz új "adapterek" kellenek mivel a csavar furat távolság nem egyezik.
A régebbi H-s hűtőknél beakasztós volt a felfogatás azok minden gond nélkül használhatóak lesznek az újabbak csavarosak ott kell az új felfogató. (H60 volt nekem az akasztós volt abban a szériában jött a H80 és a H100 is szóval szerintem azok is akasztósak.)
-
dezz
nagyúr
válasz
DonDennis #10309 üzenetére
"az LGA2011 esek mennyivel lesznek egy SB előtt"
+2 mag, de alacsonyabb órajelen = 10-20% többletteljesítmény...
"bőven egy 2500K hoz képest is le van maradva a Bull"
Érdekes, nekem határozottan úgy tűnt, hogy a 2500K és a 2600K között van. Jó, persze, játékokban többé-kevésbé le van maradva, de ki a fene játszik egy komolyabb konfigon 1024x768-ban, ahol ez jobban kijön?
-
Ueda
senior tag
válasz
DonDennis #10080 üzenetére
A cache memória alapvetően a rendszermemória és a központi egység közötti sebességkülönbséget hivatott áthidalni, ezért nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget a mi szemszögünkből. Úgy gondolom elsősorban ez a mérnökök feladata, hogy a processzor ill. rendszer felépítéséhez szabják a cache memória méretet. És mivel eltérő a felépítés Intel és AMD esetében ezért a méretük is más lesz. Így számszerűen meghatározva szerintem már nagyon bele kéne menni a részletekbe vagy esetleg nem is lehetne így meghatározni. Ezért elegendő a tesztekben nyújtott eredményük alapján egymáshoz hasonlítani őket. (Úgyis a végeredmény számít.
)
A SB-E és a Bull nem egy kategória lesznek. Főleg árban, teljesítményben nem tudom mekkora lesz a különbség.
Szerintem jó lesz az FX 8150 is. Egyrészt a gyártástechnológia javulásával jobb processzorokat fognak kihozni (pl. arra tippelek, hogy a 8150 megfelelő procit 95 W TDP-vel is ki fognak tudni hozni), de nem biztos, hogy megéri vagy akár lenne türelmünk kivárni ezt. Másrészt a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzet szintén megnehezíti a döntést, bár ha nagyon rosszul alakulnak a dolgok, akkor már mindegy, hogy milyen számítógéped lesz (tisztelet a kivételnek).
-
válasz
DonDennis #10080 üzenetére
Jelenleg nincs semmi biztos info. Vard ki a megjelenes elvileg 2 heten belul lesz, akkor a nagyobb oldalakon tuti lesz teszt es fel lehet merni mire kepes. Felolem akar johet L3 nelkul is, ha ugy is versenykepes az Intel processzoraival. A versenykepesseget teljesitmeny/ar visznylatban erdemes nezni azoknal a programoknal, amit hasznalsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Mikrotik routerek
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Synology NAS
- Milyen SSD-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest