Aktív témák

• kamikaze boci

őstag

A kérdés nagyon egyszerű, de sajnos béna vagyok a php-hez, nézzétek el nekem (egy cms alá kell ez a kód, mert sajna nincs hozzá olyan modul, ami nekem kell).

Egy egyszerű tábla x oszlopának beolvasásról és kiíratásról van szó (úgy, hogy a kiírt adatokhoz egyenként tudjak classokat rendelni, lásd lent).
    Ami eddig megvan:

$connection=mysql_connect($host,$user,$pw);
    mysql_select_db($db, $connection);
    $quotes=mysql_query(''select id, title, sectionid, catid, created from $table'', $connection);
    $rows = mysql_fetch_row($quotes)

Így most van egy $rows változóm, amiben minden benne van, amire szükségem van, de ömlesztve.
    Amit szeretnék:
    -csak x darabot olvasson be, ne az egész táblát (pl.: $counter=5).
    -minden adathoz rendelnem kellene egy css/html utasítást:
    például, ha 3 sort akarok kiíratni, a végeredménynek valami ilyesminek kellene lennie:

<span class=''date1''>elso sor datuma</span><span class=''title1''>az elso sor cime</span>
    <span class=''date2''>elso sor datuma</span><span class=''title2''>az elso sor cime</span>
    <span class=''date3''>elso sor datuma</span><span class=''title3''>az elso sor cime</span>

Egy hasonló modult találtam, ami ezt csinálja, de sehogy sem sikerül az eredeti kódba a fenti sql utasításokat begyömöszölni:
    $i = 0;
    $lists = array();
    foreach ( $rows as $row )
    {
    $lists[$i]->link = $link;
    $lists[$i]->title = $row->title;
    $lists[$i]->introtext = $row->introtext;
    $lists[$i]->created = $row->created;
    $i++;
    }

és a megjlenítés része (kicsit fura a szintaxis a cms miatt):
    <?php $counter = 1; ?>
    <?php foreach ($list as $item) : ?>
    <span class='date<?php echo $counter; ?>'><?php echo substr($item->created, 11, 5)?></span>
    <span class='title<?php echo $counter; ?>'><?php echo $item->text; ?></span>
    <?php endforeach; ?>

Minden segítséget köszönök!

Aktív témák