- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Még kezdő vagyok, és ismerkedek a dolgokkal.
Van egy asus routerem, és arra szeretnék föltenni wordpress szervert. Ahhoz van egy leírás, viszont a mysql-nél elakadok. Egyrészt mert már régi/elavult a leírás (már php7 van a tárolóban) és ki kell javítgatni, illetve a van olyan csomag, ami nincs benne (php5-mod-mysql), de annyit már kiderítettem, hogy php7-mod-mysqli kell helyette.
Aztán itt akadok el:mysql_install_db --force
"chown: unknown user root
Cannot change ownership of the database directories to the 'root'
user. Check that you have the necessary permissions and try again".Erre később kaptam ezt a választ: [link]
Lényege számomra az, hogy kicsit több csomagot teszek fel, és az /opt/etc/mysql/my.cnf fájlban a user-nél a root-ot át kell írni adminra, illetve a bind-address-t 0.0.0.0-ra.
De ez sem lesz megoldás:
Ilyen hibaüzeneteim vannak: "cat: can't open '/opt/var/run/mysqld.pid': No such file or directory"
De a mysqld.sock is hiányzik.Valaki tud ilyesmibe segíteni, vagy van valamilyen tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest