- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mennyi a keret rá?
Még mielőtt zka beírja, a HP-k is ugyanúgy beszáradnak...
Ilyen használat mellett előbb-utóbb sajnos tuti beszárad, egy lézer lehet költséghtékonyabb lenne, de ha nincs rá pénz, akkor inkább tintasugaras.
Canon, Epson-t tdom ajánlani, hiszen olcsó bele a patron.
Sokan dícsérik a Brother nyomtatókat is, velük nincs tapasztalatom, de egyre több irodában használják. -
törölt tag
A görgős dolgot nem tudom, hogy ki kérdezte, nem is értem. Talán máshol máshogy kell javítani..
Nekem is volt már jópár nyomtató.
Érdekes én a HP-kat is a használhatatlan utángyártott patronok miatt adtam el.
Ezért tértem át lézerprinterre...
A többi (szerintem csak erőltetett) szenvedésedhez, és a stílusodhoz pedig grat.#1237: Ilyet nem is állítottam. Miért, ki tiltja és ki nem? A Chipes duma erre nem elég... Hivatalos szervízben ugyanúgy elküldenek a p***ába, ha utángyártott tintával hajtottad.
-
törölt tag
És? Chipes patronokat veszel.
HP szervíz sem fogja bevenni, ha utángyártottal töltögetted...
HP nyomtatók is ugyanúgy használnak el tintát, ez a műanyag kés csak ráadás bizonyos nyomtatókban...
Nem kell chipreseter, ott a chippel szerelt patron +50-100Ft-ért... És még mindig negyed anyniba kerül, mint a HP utángyártott... -
törölt tag
Elmondom neked, hogy a HP-kel van a legtöbb baj, ezt bármelyik szervízestől megkérdezheted.
És itt nem a tintabeszáradásról van szó... -
törölt tag
Ez röhej!
Bármely más tintasugaras készülékbe 500Ft-okért lehet ~500 Oldalra elegendő utángyártott patronokat venni. Pl Canon,Epson...#1225: MIVAN? A HP nyomtatóknál talán nem ez a helyzet?
Ááááh! most látom miylen szép HP-s agymosást vittél itt véghez a közelmúltban.
HP is csak addig nem szárad be, míg eredeti patronnal eteted... Utána meg jöhetsz a "műanyag késsel", ha egszer a fúvókákból az sem szadi ki a tintát.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #1066 üzenetére
Xerox MFP6110
-
-
törölt tag
válasz
BaCoNBazsó #974 üzenetére
Hát persze hogy nem kompatibilis. Miért is lenne az?
-
törölt tag
válasz
kopter21 #958 üzenetére
Azt jelenti, hogy nagyon gyagyi a minőség.
Számomra mindig használhatatlan volt. MEgvettem a 40-60K-s nyomtatókat, de kevés utángyártott patronnal tudtam valami tűrhető nyomatot készíteni. Utóbbiakban már szöveget sem tudtam, mert a színek teljesen rosszak voltak. A másik, hogy mindegyik egy éven belül tönkretette asszem 5 (vagy 4) nyomtatómat.
Hát csak ennyi.
Szenvedni bizony kell velük. Gyakorlatilag csak azt kell.(Ezért lettem lézeres)
-
törölt tag
válasz
kopter21 #956 üzenetére
Argep.hu-ba baírod. Jó, 24K.
Patront ezer helyen lehet venni... pl: webaruhaz.hu, nyomtassolcson.hu.
És még sorolhatnám. Lehet, hogy az említett helyeken pl 400Ft, de biztos lehet 300-ért is, ha már az az álomhatár.Igen, elég mindig csak azt a színt cserélni. Mondjuk ez minden nyomtatónál így van, ahol a 3 szín nem egyben van. Mondjuk nem tudom, de a mai nyomtatókra ez nem jelemző. Bár lehet hogy HP vagy egyéb csodáknál még jelen van.
Az olyan olcsó a patron, mert olyan sz@r is.
-
törölt tag
Ha nem érdekel, akkor engem sem, hogy neked nem megy.
Sajnos ezt a kombinációt én nem tudom, hiszen nem ismerhetem minden egyes nyomtató szervízmenüjét, talán a google segíthet.Itt nincs olyan h eredetinek érzékeli-e vagy nem. A chipen csak a tintaszint van.
Hogy lásd milyen aranyos vagyok, megkerestem neked: [link]
-
törölt tag
Mindenkinek megy kivéve neked.
Ha kifogy az színes, attól még kéne nyomtatni fekete szöveget. Megint nálad nem jó valami.Elmondom neked, hogy a tintafigyelést egy billentyűkombinációval ki kell kapcsolni, és az utángyártott patronoknál az természetes hogy nem működik..
kopter21: Ezért kell kezdetben többet beruházni 540-et már 20K-ért lehet venni (ami egy nyomtatóért igen csak jó ár), és 300Ft a patron bele...
-
törölt tag
Nem.
Az nálad fényképezőgépeknek van, ami pictbridge kompatibilis.
Más nyomtatónál még pendrive-ot lehet rákötni.
Routeren keresztüli nyomtatáshoz Ethernet vagy WLAN port kéne, külön erre szánt bensőségekkel.
Egyébként MP240 sem képes erre, valszeg elírták Iponék.20K alatt valamiféle olcsó Epsont ajánlanék. Vagy MP240, csak most nem tudom, hogy az működik-e utángyártott patronokkal. Ha igen, akkor azt.
-
törölt tag
Szintén Canon MP540-et javaslom.
(Brothert én mindig is hanyagolnám kategóriába soroltam, az az epson pedig annak jobb, aki fotót gyakrabban nyomtat. Én mindig inkább a Canonokat ajánlom. Eddig legalábbis összehasonlításokkor mindig az jött be jobban. Már 10 éve.)
Ha Ipon-nál veszed ott is van garanciafutár.C@rbon: Ő legalább rendesen megigazítja a fejet kezdéskor.
-
törölt tag
Inkább Canon MP540-et végy, abba is van olcsó utángyártott patron, persze picit drágább, hiszen még újabb.
Igen, minden szín kell bele, hiszen ezekből keveri össze a nymtatandó színeket.
No chipes is jó neki, akkor nem lesz tintaszint-visszajelzés. Bár ez amúgy is hülyeség szerintem. -
törölt tag
-
törölt tag
Az ócsó kategóriában kb ugyanaz, ott mindegy mi.
A felsőbben egyértelműen Canon a nyerő. (~40K körül)
HP-nak a szoftverére szoktak panaszkodni.
Ha nekem kéne választani akkor a Canon mellett döntetnék.
Mindenesetre én egy hete kiszálltam a tintasugaras nyomtatókból, mert megelégeltem.Egyébként előtte csak Canonom volt, mert mindig az jött ki jobban. Pontosan 4 Canon nyomtatóm volt 5 év alatt.
-
-
törölt tag
Hát egy chipresetter kb annyiba kerül.
Én anno mindennel próbálkoztam.
Ha a patron tetején lévő dologra gondolsz, azok nem chipek. Legalábbis nem resettelhető.
Kicsit másként működik, mint a hagyományos tintapatron chipek.
A fórumban feltűnő próbálkozások még nem nagyon jöttek be. Azokra a húzdki a konnektorból, mad nyomj meg 20 percig 18 gombot stb buherálásokra gondolok. -
törölt tag
Üdv!
Valaki tudna ajánlani 40K körül színes, multifunkciós lézernyomtatót? Vagy iylen nem létezik? -
törölt tag
A ptaronok dye típusúak, kivéve a PGI-t, amely pigment. Ez eredetinél és utángyártottnál is így van elvileg.
Utángyártott és eredeti patron között elég nagy a különbség, persze ez csak fotónyomtatásnál látszik. Én a tintacentrum.hu-tól rendeltem tintát, mert ott Orink van, és az valamennyire ismert, nem csak felmatricázott fos. Az a baj, hogy az eredeti nagyon drága, pedig fotónyomtatáshoz nem ártana. Végülis így is jó képeket csinál. (Ha nem a monitor előtt ülve hasonlítgatod össze a kinyomtatott képet, akkor teljesen jó. Amúgy is csak nekem szúr szemet az eltérés, a család többi tagjának nem).
Először nyugodtan használd el az eredetit! Azok nem fognak keveredni, és ha keverednek sem baj...
Az egyetlen olcsó fotópapír, ami most még olcsóbb!!! Naggyon olcsó!!!: [link] Ez elég jó minőségű.
Sima papírként valami nónémet használok, amit fater hoz a munkahelyéről...Ez szerintem mindegy mjen.
DVD borítót nem nyomtatok, max magára a DVD-re szoktam nyomtatni.Természetesen nem gond, nyugodtan kérdez csak, segítek, ahogy tudok.
Jah, egy kis tapasztalat: A nyomtatóval készült fotók kissé túl világosak, a fotóstól előhívatottak, meg túl sötétek, és ragyás az emberek bőre... Kinek melyik tetszik jobban, szerintem otthon jobbat lehet nyomtatni. Még annyi, hogy otthon kicsit erős a vörös színárnyalat, de nem vészes, ezt is csak az én hülye szemem látja szvsz.
Egyébként annyi még, hogy rendesen odaver, még az epson 6 tintás fotónyomtatónak kikiáltott hiperszuper nyomtatóknak is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Hagymásiné #798 üzenetére
???
Bármely nyomtató lehet hibás.
Ha utángyártottal eteted, akkor ezen nincs mit csodálkozni...
Véletlenül sem szériahibás, és nem ezért nem gyártják már, hanem azért, mert kifotott... -
törölt tag
Egyértelműen DX8400-at vegyetek.
-
törölt tag
Néha,néha beleolvasok a topikba, látom hogy 0 szakértelemmel osztod az észt, de gondoltam nem szólok, nehogy megsértődj...
DE(!) ez a hsz már tényleg kiverte a biztosítékot!!!
Szerinted mióta kell az MP610-be hátulról belerakni a lemezt???
Azé' ekkora baromságokat ne mondjunk már 0 tudással... -
törölt tag
Azt próbáltam veled is tenni, csak ugyen te megsértődtél...
Igen, akkor bukkantam fel, amikor megláttam böszmeségeid.
Persze, hogy beszólok, ha másokat marhaságra próbálsz rávetetni.
Információk, tények hiánya? Szerintem neked nincs meg még a középiskolai ismereted sem... Te vagy az aki a gyártók fecnijeiből élsz, és semmi tapasztalatod.
Logot: Mi közöd hozzá? Talán nem a te érdeklődési köröd.Vagy csak nem tudsz intellektuálisan beszólni?
Esetleg nem találsz fogást? Szánalom!
Nem találok rajtad fogást? De biza, én találtam, a te hsz-edben nem volt semmi szakmai évek óta...
Szerintem hagyd abba a marhaságok állítását...
De ha nekem nem hiszel, kérdezz meg valaki mást, akinek van szakmai tapasztalata, és nem csak a nyóc átaánosa van meg.
Részemről befejezve...#667: Chip nélkülit végy, csak az eredetiről át kell tenni az utángyártottra...
-
törölt tag
[OFF]Nem forgatom ki a szavaidat, ezzzel inkább te próbálkozol.
1. Gondoltam nem változtatod percenként az akaratod, mint a tizenévesek...
2. Nem tudom mennyire voltál jó fizikából, de próbáld meg kiszámolni, hogy mennyit ér pénzben + 25,50W (De 100-zal is számolhatsz). (Háziasszonyok nem szokták 24/7-ben használni a nyomtatót, tehát eleve itt bukik minden...)
3. Te miről beszélsz?Szerintem ezt gyorsan szídd vissza.
Utóiratodhoz: Akkor te miért nem készültél fel erre a szintre, és miért írsz hülyeségeket 0 szakértelemmel?
Gratulálok megnyilvánulásodhoz.
[/OFF]
#657: 20K alatt nem fogsz normális fotót nyomtatni...
-
törölt tag
1. Te mondtad, hogy 30-ig kéne...
2. Igen, azt a pár watt semmit sem jelent... Esetleg, ha 100W lenne kettőjük közöztt...
3. Tintafogyasztás nem éppen ennyire elenyésző. Hacsak nem 5 oldalt nyomtatsz havonta...
Tessék, mindent alátámasztottam... Olyat nem állítottam, hogy van olcsóbb... -
törölt tag
A 3 állításod közül mind óriási hülyeség.
Amin nagyon megakadt a szemem:
"-mert keveset fogyaszt mind energia, mind festék terén,
-és utolsónak, de nem utolsó sorban mert ebbe a nyomtatóba a legolcsóbb az utángyártott patron mostanában chipp nélkül, és chippel."
Ugyanannyit fogyaszt mint a többi, sőt az mp610 még kevesebb tintát egy picivel.
Az MP610-be és az MP520-ba ugyanolyan patron kell.Amúgy:
Igen, rálehet tenni, sőt rá kell tenni az eredeti chipet. Akárhányszor lehet.
Itt vedd a patront! -
törölt tag
"4pl cseppekel nem lehet nyomtatni?Miért?"
Én azt mondtam, hogy fotót nem lehet... Hogy miért? Próbáld ki."Mint írta nem profi felhasználásra vette és a 15000-es Epsonom is elég jó képet nyomtat."
De +5000-ért profit kaphatna... Kinek mi a jó. Nekem nem jó képet nyomtatna az epson.Igen ott elszámoltam , szégyellem is.
A két gép közt 10E Ft van, ha online shopokat nézzük.
A két patron között 480Ft különbség van, tehát webshopos árral 20.8 patronnal jön be az ára.
De mint mondtam úgy kell nézni, hogy +5K-ért kaphat egy jobb nyomtatót. És már a minőség behozza az árat. Ezen felül pedig jön az olcsóbb fenntartás.
-
törölt tag
Az hogy "az nem elég?" arra enged következtetni, hogy több kellene.
De igenis, hogy NEM! Egy olcsó nyomtatónak nem ártana, hogy legalább 3/2 pl-es legyen.
Az enyém 1pl-es. Nekem szükségem is van rá.
4800*1200-ra te írtad, hogy nem elég.
De ebből megint butaságod sugárzik, 4pl-es cseppekkel pl az életben nem fog minőségi, sőt használható/jó fotókat nyomtatni. És ettől csak 5K választja el.
Megint csak butus vagy, mert sosem mondtam, hogy te a Canon ellensége vagy.
Ha beszéltél volna vele privátban, nem csak 10 ezres kategóriára kíváncsi.Hogy mijen Canonra gondolok? Hát az MP520-ra. Az már nagyon szuper gép, és nagyon olcsón. Amikor én akartam venni (fél éve) akor még 35K volt, de még azt az árat is megérte volna. Majdnem nevezhetjük profi nyomtatónak otthoni felhasználásban.
Eleve baromság a két nyomtatót egymáshoz hasonlítani, mert eléggé különböző kategória...
Egyébként bőven megérné az a kis plusz, mert nem csak a tudás, hanem a tinta is visszahozná az árát. -
törölt tag
Na jah, csak 780Ft-ért 2,5 canon patronr kapok!
Tehát több mint 2-szer annyi a fenntartása.Úgy is kifejezhettem volna, hogy mindegyikhez jár. Akkor most így fejezem ki magam!
MP520-hoz 5db tintapatront adnak jobb helyeken.Mi az hogy elég a 4pl? Talán többnek kéne lennie?
"Ez az egy dolog, ami a Canonba jobb"
Hát akkor ajánlom nézz utána, mert ez megint fail...4800*1200 dpi nem tudom mire nem elég.
Főleg ilyen olcsó kategóriában.
Ezekből mind az jön le, hogy sajnos nagyon buta vagy ebben a témában.
Én meg azt mondom, hogy inkább áldozzon egy picivel több pénzt és milliókkal többet érő nyomtatót fog kapni.
-
törölt tag
Az utángyártott epson tinta a webaruhaz.hu-n 9ml és 700Ft.
Akkor menj be bermely Budapesti szaküzletbe, és megmondják a tutit.
A következő hsz-ed pedig marhaság. Általában minden nyomtatóhoz jár egy eredeti garnitúra...
A canonhoz ráadásul 5db tinta jár, nem csak 4, mint az epsonhoz...Az a 4pl elég gáz az epsonnál...
-
törölt tag
Nézz utána, az epson batronok drágábbak, és sokkal kevesebb tinta van bennük.
Epson patron: 9ml--->700Ft
Canon patron: 13ml--->300Ft
Tehát:
Epson: 77.7Ft/ml
Canon: 23.03Ft/mlSzemléletesebben:
Epson: 700.000Ft/liter
Canon: 300.000Ft/liter
Nem akarom rádtukmálni, csak jelezni akarom, hogy szvsz a canonnal jobban jársz. -
törölt tag
válasz
rayoliviero #612 üzenetére
Én meg HP-t sosem vennék, mert csak eredeti patront lehet bele venni.
Csak Canon termékeket vásároltam, eddigi életem során vagy 10-et, de mindegyikkel teljes mértékben meg voltam elégedve. -
törölt tag
-
törölt tag
Igen, ez az OK gombos művelet akkor van, amikor utángyártottat veszel. Vagyis akkor kell alkalmazni, és utána persze nem fogja látni a tintaszintet. Valamit valamiért.
Valószínűleg rossz volt a chip az új patronon.
Akkor biztos jók az Epsonokhoz is.
Tele van a t*köm ezekkel a tintashopokkal. Kervernek itt össze-vissza. -
törölt tag
válasz
elfelejtette #573 üzenetére
Canonhoz van nagyon olcsó utángyártott patron, nem tudom ez nálad mennyire érv...
Meg teljesítményben is sokkal inkábba canon. Pl ez a Canon is nagyon szép fotókat nyomtat! Egyébként meglepődtem, hogy miylen olcsó ilyen tudással. -
törölt tag
azért a digitális fénykép hagyományos előhívása még mindig jobb mint egy tintasugaras nyomtató.
Nem jobb a hagyományos előhívás.(szerintem)
Ez már elviekben is fotólabor minőségű. (mert ez már fotónyomtató)
Szerintem az élettartama is jobb az előhívott képnek.
Ennek az élettartama 100év eredeti tintával.És itthon legalább normális papírt nyomtatok, nem olyan fos vékonyat mint amit máshol adnak.
Egy nap alatt készült el. Retusálás is benne volt az árban.
Na, itthon 30 fotót olyan 10perc alatt nyomtattam ki. -
törölt tag
A tintacentrum.hu-n V3-as chip van ami csak 2007 előtti gyártmányúakat támogat...
Meg ugye Epsonhoz sokkal drágább a patron mint a Canonhoz.
Epson: 900Ft 13ml: 69Ft/ml
Canon: 300Ft 13ml: 23Ft/ml -
törölt tag
Hát látod azt én sem tudom, mert így gondolta azt Epson igazgatója.
Amúgy a patronon lévő chip nem kompatibilis az újabb nyomtatókkal valószínűleg.
Legalábbis az újakat már nem lehet átvágni az utángyártott chipekkel, egyszerűen nem fogadják be, mert nem eredeti Epson chip van rajtuk.. -
törölt tag
Nah, most kinyomtattam, egy albumot az MP610-zel.
Hát gyerekek, amilyen fotókat ez csinál, olyat semelyik fotólabor nem ad ki a kezéből, főleg nem ilyen gyorsan!
Először kicsit elgondolkodtam, hogy fölösleges volt ilyen drága nyomtatót venni, de ezek után...!
Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek! -
törölt tag
Canon MP520/MP610-be 300Ft a patron.
Epson körülményes, hiába tud szerezni, ha 07.03 után készült a nyomtatód odaveszett minden...
1500Ft a garnitúra, azaz 300Ft/db -
törölt tag
Hello!
Epson-t ne vedd, mert a 2007 március utáni nyomtatókba nem megy utángyártott tintapatron!MP520 jó kis nyomtató, de leírom mivel tud többet az MP610, ezek alapján döntsd el.
Szóval MP610 tud még:
-Duplex nyomtatást: a papír mind2 oldalára tud nyomtatni. Ez nagyon ritka, általában csak a drágább lézereseken van.
-Tud cd/dvd-re nyomtatni.
-Sokkal nagyobb felbontás
-1pl-es cseppeket tud előállítani, ezáltal sokkal szebb fotókat csinál.
-Tán még gyorsabb is, legalábbis fotónyomtatásban igen.Én lézerest nem vennék. Azok nem sokáig bírják, drága a toner, bár lehet utántölteni...
Meg ugye lézeressel nem tudsz fotót nyomtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest