- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
hálózatos multifunkciós, elsősorban színes tintasugaras, nyomtatót keresnék Canon MX925 kiváltására (javítása már nem éri meg) Otthoni használatra, havi 100 oldal nyomtatás alatt lehet az átlagos terhetlés.
Fukció ami érdekes volna:
- hálózatos működés (utp de lehet WiFi-s is),
- lapadagolós scannelés,
- könnyű kezelhetőség idősek számára is,
- Airprint, iOS app scannaléshez,
- Ne legyen akkora mint egy ház
Mi az ami szóbajöhet ezen szempontok alapján? -
do3om
addikt
Hi.
Otthoni használatra keresek gépet (nyomtató-szkener).
Fénykép nem lesz csak ami esetleg a szövegben van. Alkalmi használat, amit magamnak kell annyi, szóval ne dögöljön be ha esetleg egy hónapig áll.
Nem ártana ha utángyártott parton menne, vagy ne legyen drága bele az eredeti.
Van ilyen amit érdemes nézegetni? -
Zsoxx
senior tag
Sziasztok
A HP 3540 multifunkciós eszközt egy pár napja nem ismeri fel a HP Smart, de más szkennelő alkalmazás sem (pl. HP Scan and Capture). Nyomtatni lehet vele, csak a szkennert nem látja. Létezik, hogy elromlott, vagy inkább szoftveres hiba lehet? Pl. a Windows 10 updatelt aug. 31-én, talán az rontott el valamit? A HP Smart is frissítette magát néhány napja rendszerindításnál.
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, teszek egy próbát, habár a kereső nulla találatot adott a "HP 137" sztringre...
Szóval adott egy HP MFP 137, a datasheet szerint tudnia kéne 600 dpi-vel szkennelni:
Resolution Hardware: Up to 4800 x 4800 dpi; Optical: Up to 600 x 600 dpi;
Viszont se a Windows Scan, se a NAPS2 nem képes 300-nál nagyobb felbontásra, sőt, ha megnézem a scanner tulajdonságait, akkor ez ennyi:
WIA driver, WSD Scan device, Properties, Optical resolution: 300x300 DPI
A legújabb driver fel van telepítve: HP_Laser_MFP_131_133_135-138_Full_Software_and_Drivers_1.17.exe - bár szerintem továbbra is a generikus vindóz driver van használatban.
Próbáltam a TWAIN driverrel NAPS-ban, de az csak hibákat dob, hogy a szkenner nem érhető el.
Az egyetlen esély a 600 DPI-re a HP saját Scan szoftvere, ami problémás, mert a NAPS-ot jól szkriptelhetem, rengeteg doksit kellene beolvasnom, és azzal megoldott az automatikus OCR + PDF-be mentés. Szóval kerülném a HP szoftvert valahogy.
Mit bénázok itt?
-
PociAti
őstag
Talán ez segít.
Ha nem, akkor olvass még el pár oldalt a saját használati útmutatójából. -
Truman
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Ricoh Aficio MP201SPF multifunkciós készülék. Ha a dokumentum adagolójáról több oldalt egyszerre akarok szkennelni, beszkenneli az elsőt, majd az alábbi hibaüzenetet dobja:
Én nem állítottam be semmit. Azt se tudom hol kell. A másik nyomtató ugyan ezzel a szoftverrel simán beszkenneli az összes oldalt az adagolóból.
-
Nagya21
addikt
bocs nemide....
-
NSG
csendes tag
válasz
Kicsimix #4141 üzenetére
"Firstly turn off the printer.
Then press the power button and let down.
Now you have to press by two ocassions the stop/reset button (triangle within a circle)
Release the power button
Now the printer must submit to the “0” display or not present anything.
After that press the (+) button until you change the “0” to “1”on the screen printer.
To make color copies press the power button.
Then press the power button twice.
To access the cartridges open the door.
Remove the ink cartridges.
Next close the door giving access to the cartridges. At last turn on the printer. " -
NSG
csendes tag
Sziasztok
Van egy Canon MX475-ös készülékem, amelyet kizárólag szkennelésre használok.
Ma megjelent egy hibaüzi, hogy ellenőrizzem a toner-t, mert kifogyott és letiltott minden funkciót. Holott egyébként nem is nyomtattam vele... Akármit nyomok a készülékem, mindenre csak pittyeg.
Hogyan lehet szkennelni, anélkül, hogy elköltenék 15 ezret új tonerre? Mivel nyomtatásra van egy lézernyomtatóm, így fene se akar venni azért új tonert, hogy szkenneljek, holott ahhoz nem kell a toner...
Neten találtam egy leírást Canon gépekhez, amivel ki lehetne kapcsolni a toner figyelést, de ehhez a készülékhez nekem nem működött.
Esetleg valaki találkozott ilyennel és van ötlete?Köszi!
-
Kicsimix
őstag
Akkor lehet probléma mikor pl a router és a nyomtató között 1 szint van. Ilyenkor nyomunk 1 pinget és kiderül sokszor, hogy minden harmadik kérésre nem érkezik válasz. Ennek az a következménye, hogy néha nem nyomtat vagy nem érkezik meg a scannelt dokumentum.. Csak annyi kell hozzá, hogy pont kifogja a rossz pillanatot az ember : )
-
Kicsimix
őstag
-
Joshi
titán
válasz
Kicsimix #4128 üzenetére
Erre tudnál ajánlani konkrét típust? Ezeket találtam.
-
Joshi
titán
válasz
Kicsimix #4124 üzenetére
USB-t nem preferálom, viszont az utp kábelezést sem. Erről mi a véleményed? Ez működhet? Ha az USB-t bedugnám a nyomtató usb aljzatába, akkor külön áramforrás sem kellene. Vagy ez nem járható út?
-
Joshi
titán
válasz
Kicsimix #4122 üzenetére
Ja. Akitől vettem a nyomtatót felvilágosított, hogy a szkennelés nem úgy működik, hogy csak hipp-hopp beszkennelek valamit és elmentem a PC-re. Ez nem egy otthoni felhasználásra szánt nyomtató, hanem irodai (vállalati). Magyarul csak egy megosztott mappába hajlandó küldeni a beszkennelt fájlokat. Szóval be kell állítani a nyomtató webes felületén, mint ahogy egy routernek is. Majd holnap beállítjuk.
-
Kicsimix
őstag
Nem egyszerű USB-n keresztűl telepíteni ezt az mfp-t.. Egy TWAIN scanner driver-t kell hozzá beszerezned és egy olyan programot ami alkalmas twain scannerek kezelésére.
(Pl Faststone Image Viewer.)
A következő buktató ott lesz, hogy az eszközkezelőben esetlegesen találni fogsz egy sárgafelkiáltójeles ismeretlen eszközt ami a kyocera USB kapcsolatát hívatott működtetni.
Gyakorlatilag amíg az nincs telepítve addig hiába is próbálozol.
Ezeken kell túllépned : ) Valahogy.
Ha nem szeretnél vele sokat kínlódni akkor hálózatba kössed ahogy az meg van álmodva neki.. -
Joshi
titán
Ahogy nézem, nem nagyon pörögnek a nyomtatós/scanneres/faxos topikok. Na mind1.
Beszereztem egy Kyocera Ecosys M2030dn típusú multifunkciós nyomtatót. Az USB-és divert nagy nehezen sikerült telepítenem úgy, hogy Windows 10 64bit alól tudjak fájlból nyomtatni. Viszont a Scanner része nem működik a dolognak. Eléggé fura ez a márkanév, meg ahogy ez a driveres dolog működik. Vagyis nekem úgy tűnik, mintha nem lenne 100%-os Win 10 támogatása ennek a nyomtatónak. Mit és hogyan kell telepítenem hogy működjön a Scanner funkció is mondjuk a fapados Windows Fax és Szkenner progival is?
-
Kicsimix
őstag
Konica Minolta, és valamennyire Kyocera MFP-k kedvező feltételekkel való üzemeltetésében, szervizelésében, beszerzésében tudok / tudunk segíteni srácok.Kissebtől a nagyobb gépekig. Ha esetleg van kérdés vagy igény valamire.. Nagyobb referenciáink is vannak.
Csak jeleztem hátha valamikor szükséges lenne.
Keressetek bizalommal privátban is lehet.,hogy itt nem látom..
Szerk;
Inkább BP és vonzáskörzete de vannak kivételek. -
Patrik epson
kezdő
Hello!
Gondolom felfrissítem ezt az oldalt egy kérdéssel!
Szóval, van egy Epson Stylus dx6000. Az a bajom hogy a teljesen új ugy patronnal alig nyomtat 10-15 oldalt és üresnek érzékeli a feketét. A színesek 29%-on vannak.
A patronok T0711-14 itt vettem őket: [link]
Mi lehet a baja? (Vettem chip ressetert hátha...)
Várom a segítő mondatokat!
-
jeni
félisten
ez akkor a Canon hibája,ez lehet az elavulás első lépcsői,hogy vegyél egy másikat,én HP-t dobtam ki hasonló hibával-vadiúj eredeti gyári tinta patronok voltak benne!
nem vacakoltam vele ment a kukás autóba.
talán szét kéne szedni a nyomtatót és kézzel újra összerakni.
tudom ennek nem sok értelme van de ha ezzel sem javul meg akkor dobd ki az 50. emeleti lakásod ablakából a Canont. -
Ed_007
aktív tag
Tartok tőle én is...
Csak egy géppel próbáltam, másikat még nem használok, de jó felvetés: beüzemelek még egyet és meglátjuk, vajon ott is...
Nem kér drivert, a hibakeresés és minden más azt mutatja, hogy látszólag minden rendben van, csak nem nyomtat a W...néha a nyomtató eltávolítása és újrakeresése, telepítése megoldás, de többnyire nem; ekkor eltávolítom a telepített nyomtatót, eltávolítom a drivert és segédprogramokat, majd újraindítás, újratelepítés stb. A Canon support tanácsolta, és így tényleg ismét lehet nyomtatni, de elég macerás.
Amikor nem tudok nyomtatni, akkor scannelni sem tudok a gépre, azaz a hálózati láthatósággal lehet valami baja, de ez is misztikus. Tegnap pl. driver eltávolítás, újraindítás, telepítés stb. után tudtam nyomtatni és gépre scannelni, majd altattam a gépet, ma délelőtt nem, tudtam scannelni majd altattam a gépet, most este viszont ismét tudok nyomtatni, pedig azt hittem, megint újra kell telepítenem. -
jeni
félisten
Szerintem az MS sz@...... a Canon-t.
Más gépen is ugyan ez van?
Az is lehet a Windows felejt el mindent.
Mikor kéri a Canon drivert a következő bekapcsolásnál akkor az eszközkezelőnél mi látszódik?juve600
Nem lehet,hogy rosszul van beillesztve a patron. Általában ez akkor jön elő mikor valamiért letiltódik vagy hamisnak veszi a fejeket. -
Ed_007
aktív tag
Canon MX925 nyomtatóval szívok több, mint egy éve - kérem adjatok tanácsot.
A nyomtató rendben működik, nyomtatok vele, használom a szkennerét stb., majd egy-két nap múlva egyszerre a számítógép nem tud rá nyomtatni.
Eddig az egyedüli megoldás az volt, hogy leszedtem valamennyi kapcsolódó programot, drivert, újraindítottam a gépet és újratelepítettem a nyomtatót, majd a drivereket lecseréltem a Canon oldaláról letöltött driverekre.
Ez így elég macerás.
A Canon támogató oldalon ugyanezt a módszert ajánlották.
Szeretném tudni, mi van a háttérben, és mi a megoldás? Nekem az alábbiak jutottak eszembe:
1) A MS szop@tja a Canont, ki akarja nyírni, ezért jelent meg a probléma.
2) A MS és a Canon együttműködik, hogy X év után új nyomtató vásárlására vegye rá az ügyfeleket.
3) A Canon bénázik valamit és több, mint egy éve nem tud normális illesztőprogramot kiadni a nyomtatóra, vagy "csak" nem veszi a fáradtságot régebbi termék támogatására.
4) Valami egyedi probléma van a gépemmel - fogalmam sincs, hogy ekkor ez mi lehet, mert a frissítéseket telepítem, a proci és a memória több, mint elegendő, a kábelezés megfelelő stb.
5) Valami egyedi probléma van velem és nem tudom kezelni a gépet (bár a nyomtatás gombra kattintáson túl nem tudom, mit kellene még imádkozni a géphez, hogy kinyomja magából azt a színes papírfecnit, amit szeretnék).
Az tuti, hogy ha végleg berágok és nyomtatót cserélek, az nem Canon lesz.
Az is tuti, hogy már a W cseréjét is fontolgatom: ha két ilyen nagy gyártó nem tud együttműködni, azt ne a felhasználón verjék le. -
juve600
nagyúr
Üdv
Van egy új Epson Wp4525 készülékem,most bontottam ki a dobozból. Beleraktam a gyári patronokat, gép bekapcsol, végig nyomkodom a menüben amit kér,kiírja hogy inicializálja a patronokat,majd egy fél perc múlva hibát írt,hogy kapcsoljam ki a gépet majd be,de utána ugyanazt írja.
Mi lehet a gond ???? -
tpeter77
addikt
Sziasztok!
Kis irodába keresünk színes A3 lézernyomtatót, ami tudja az automata kétoldalas nyomtatást, és az utángyártott tonerek ára sem lesz az egekben.
Havonta pár 100 oldalt, max 500 lapot vagy még annyit sem nyomtatnak, de fontos a színes A3 nyomtatás.
Mit ajánlanátok?1. Lézer
2. Színes A3 (kétoldalas)
3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?) Marketing anyag, árajánlatok készítése. Nem fotó nyomtató kell.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban) összesen 500 alatt marad a nyomtatott lapok száma.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Előfordul, hogy havonta 1x fogják használni...
6. Milyen funkciókat vársz el? Kétoldalas nyomtatás, szkennelés. Ezen felül ha van benne beépített wifi az előny, ha nincs akkor USB-vel fogunk nyomtatni.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?) 250-300 ezer belefér a költségvetésbe, ha fontos 350-ig is elmehetünk.
8. Árérzékeny vagy? Nem.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat?
Utángyártott!
Az adott összegből ha többféle nyomtatót is kaphatunk, akkor azt választjuk, amihez az utángyártott toner olcsóbb.OKI C822N és OKI C824N ami tetszene árban a vállalkozónak, de nem tudom ajánlott modell-e.
Köszi. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Egy kis alapítvány szeretne wifis fekete-fehér, scannelős lézernyomtatót venni havi kb 10 db A4-es lap nyomtatására. Semmi extra nem kell nekik ezen kívül.Milyen olcsó készülék lenne az igényükre?
-
timirosicka
tag
Sziasztok.
2 nyomtató közül nem tudok választaniEpson L3050 - ez olcsóbb,a szinek is olcsóbbak bele
Epson L 3150 - ennek szimpatikusabb a szin betöltése.
Köszönöm a válaszokat
-
e_david
tag
Sziasztok!
Adott egy Canon Pixma MX535 tintás multi nyomtató. Kaptam rajta egy 5200-as hibakódot, ami azt jelenti, hogy megtelt a hulladéktinta szivacs.
Valaki javít ilyet és nulláz számlálót Vác környékén?
. -
cantus
tag
sziasztok!
Multifunkciós gépet keresek, az alábbi célokra:
- havonta 2000 oldal fekete-fehér szöveg nyomtatás
- havonta 100 oldal színes nyomtatás (komoly indok esetén erről teljesen le tudok mondani)
- szkennelés havonta 500 oldalnyi pdf-be dokumentumokat
- fénymásolás havonta 1000 oldal fekete fehér (színes nagyon ritkán lenne, erről is lemondhatok)Amit elvárok:
- normális garanciális ügyintézés, elérhető szervíz és emberi alkatrészárak
- fenntartásban a legtakarékosabb legyen, ez a legfontosabb szempont!
- sebességben jobb fajta kelleneSzívesebben dolgoznék lézerrel, sokszor megjártam már a tintasugarasakkal.
Egy pici irodába jól terhelhető gép kerülne, normális költségekkel, amibe nem horror a kellékanyag.
Keret: bruttó 200ezer
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm színes lézer multifunkciósat venne, hosszú távra, otthoni használatra. Jól látom, hogy fotót szkennelni nem lesznek jók? 100e alatti samsung, hp, canonokat néztem...
-
Gismo
addikt
Sziasztok!
Milyen olyan multifunkciós készüléket javasoltok megvásárlásra amiben van Wifi (meg akár ethernet is) színes lézernyomtatót tartalmaz és van benne wifi? Otthoni használatra kellene, úgyhogy ilyen alsó közép kategóriától fölfelé érdekelnének a javaslataitok.
Köszönöm!
Üdv, Gismo!
-
Cotty0
kezdő
Hali, akkor te konkretan dokumentum szkennert keresel, az egy kulon kategoria, es azon belul is van tobb fajta, nekem eddig csak Canon-nal volt dolgom, azon belul is vannak kisebb kapacitasuak, meg nagyon komoly gepek, amik tele vannak mindenfele szenzorral, hogy nehogy veletlenul kihagyjanak egy lapot is.
Itt egy [link] ami kezdesnek jo lehet, csak hogy kicsit tajekozottab legyel a kulonbozo specifikaciok, meg funkciok kozott.
aztan persze valoszinu, hogy talalsz majd olcsobbat mas gyartoknal, de erdemes jol korulnezni, mert nem mindegy, hogy milyen funkciokert mennyit fizet az ember.
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Párom családjából hozzám került egy Samsung Xpress M2070, gyűri a lapot.
Tudtok megbízható pesti szervizt ajánlani?Köszi,
Soma -
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Olyan scennert, vagy multifunkciós gépek keresek, aminek az elsődleges felhasználása tömeges scannelés lenne.
Magyarul berakok egy csomó lapot (számlát és ilyesmit), és az ő szépen magától behúzogatja, és elfogadható minőségben beolvassa pdf-be.
Az sem lenne baj, ha kifejezetten jó minőségben, nagy felbontásban is tudna szkennelni.Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest