- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Z0mbi
senior tag
Atom N280 is the shit! Ezzel majd jobban szalad a 720p
http://www.pcworld.com/article/159060/[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
Azon agyalok hogy kellene egy netbook kütyü... Lecserélném a notimat... NEm csinalok rajta semmit csak szörf és filmnézés. 720p filmeket is gyakran nézek.
Az első kérdésem innen ered: Az atom procis gépek és külön grafikus kártyás gépek bírják a 720p megjelenítését?Egy szomorú észrevételem hogy HDMI kimenettel csak egy netbookot találtam (horror áron)... Létezik hogy a gyártók nem nagyon csinálják ezeket HDMI vel? Nagyon nem tűnik logikusnak az hogy egy számítógépnél ahol a méret csökkentésére törekednek, a majdnem legnagyobb D-SUB 15 ös régi analog vga csatlakozót rakják rá....
Egyébként akit érdekel: Asus N10J-HV009E Ezt Svédben találtam potom 8000kr ért ~210k
Van még öttlet hogy lehet e valahol HDMI vel kapni netbookot? Még talán az USA is jó lenne (majd valakit megkérek az importra ;)
Köszi a válaszokat
-
hanee
senior tag
válasz Dr.Jeckyll #1293 üzenetére
Szia!
Szerintem úgy ezek közül akkor EEE PC inkább..
hanee
-
Dr.Jeckyll
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném...napok óta keresen hogy melyik a legideálisabb netbook számomra, ami még a pénztárcámnak is megfelel. 90E volt a kezdetben rászánt tőke, ettől többet most sem akarok nagyon kiadni. Az alábbi géepeket néztem:
Acer EEE 901
FuSi Amilo mini
Acer Asp. 1
Lenovo S9
HP 2133
A winden és az asus 1000H is gondolkodom de azok már kissé magasabb árkategóriásak. Ami fontos a gépeknél: jól működő wifi, megfelelő akkuidő, legyen könnyű, és azért ne süketüljek meg a ventillátortól, és néha megnézzek rajta egy filmet...Ti melyiket ajánljátok? Én a FuSi felé hajlok, de kíváncsi vagyok más véleméynére is.
Köszi a segítéget![ Szerkesztve ]
-
hanee
senior tag
Nyilván ez valami boltban kiállított agyonkattintgatott gép volt, ami nyilván nem is volt megfelelően beállítva. A boltoknak egyébként nem szabad hinni. Amikor én voltam egyben, akkor nekem előadták, hogy mennyire vacakok ezek és hát bizony egy normális program sem fut el rajta, inkább vegyek subnotebook-ot drágábban.. (hát persze..)
hanee
-
BloodRay
veterán
Nem tudom te milyen sz@rt próbálhattál, de én windem 1080p-s hd filmeknél akad csak.
Böngészésnél és normál dvd minőségű filmeknél(480p-seknél sem, 720p-seknél kicsit alapon) nem akad a gép soha. Egyszerű játékok is simán futnak."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
dokar
addikt
ajánljatok nekem egy netbookot, amivel filmet is lehet nézni és prociigényes flash animációs oldalakon is lehet böngészni. talán még egy-két egyszerű játék is elmegy rajta (pl big kahuna reef). feleségemnek lenne. én kipróbáltam 1.6-os atom procival szerelt masinát, de az akadt mindenhol, mint a sz@r.
[ Szerkesztve ]
extra - SEXRay
-
-
Flashback
addikt
Sziasztok
Melyik netbook vagy olcsó subnoti tudja a 1***x768- as felbontást?
Üdv!profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Sca
csendes tag
A garinál az is fontos, hogy a szervíz itthon legyen. Mindenki olvasott már a külföldön szervizelt note/netbook gépekről. Nehezen tudod érvényesíteni az érdekeidet pl. egy külföldi szakvéleménnyel szemben.
Másrészről meg ismeretségből vásároltak GSM boltban. Amikor meg a garit érvényesíteni kellet, akkor körberöhögték a márkaszervízben.
-
Wajk
addikt
Én nem vásároltam onnan, csak tudom, hogy lehet.
Én azt hangoztatom (most az 1000H topikba is előkerült), hogy nekem megéri azt a + pár ezrest, hogy megbízható helyről vásárolom, netán ismerek ott valakit, vagy segítőkészek, mert ha garprobléma van, ami ilyen kütyüknél simán lehet, akkor lehet -ba
Meg én spec szeretem lakóhelyem közelében elintézni a vásárlást, hogy személyes jelenlétemmel is tudjak esetleg nyomást gyakorolni, mert a telefont kinyomhatják, emailt törölhetik, de engem aztán nem raknak zsebreVolt már eddigi elektronikai életem során nem egy garanciális problémám, és nagyon nem mindegy hogy hogyan viszonyul hozzád és a nagykerhez a bolt. Mindenki onnan vásárol ahonnan akar én sosem mondtams senkinek honnan vásároljon.
De láttam már sok szívó embert akik aztán hozzám is fordultak, de ha kétes helyről veszik a gépet, nagyon nehéz segíteni a gariztatásba.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Tombolo
tag
Mindig az előitéletek. Ezért szoktam általában csak olvasni. Belső ugyanaz, összeszerelésre se lehet panasz. Tapipad, bill nem olyan vészes mint ahogyan állitják. Tudom, mindenkinek az a legjobb amit vesz. Igazából csak némi tapasztalatot szerettem volna megosztani. Ne haragudj, hogy irtam. Legalább másnak is lesz egy kicsit több infója. Én is sokat olvasgattam ezt a fórumot. Sok a szubjektiv vélemény, de ha sokat olvasol, a végére majdcsak sikerül a neked megfelelőt kiválasztani. Ha thosibát veszel, irjál róla mert nem olyan sok tapasztalást olvastam vele kapcsolatban! Azért még kiváncsi vagyok.
-
Siera
senior tag
Figyelj,a felszerelése és az ára nagyon jó a fusinak,de sajnos a minősége fujitsu marad.tehát nem fogok fél-1 évre notit venni csak mert 20 000-rel olcsóbb.szerintem a márkáért érdemes fizetni +20k-t
-
Tombolo
tag
Hali!
Én is toshibát akartam venni, csak közben a fusi 70k lett a másik meg maradt 110. Toshibától csak a fényes kijelzője miatt féltem. Fusi matt, meg kisebb vinyó van benne. Kapacitásban is kisebb, de a méretében is. Most akcióban 70k a fusi + 2év gar 10k. Nem tudom, hogy cégnevet szabad-e irni, hogy hol. Kellemes meglepetés ért a sok elmarasztaló teszt után. Igaz, hogy ott még a 100-105 ezer forintos ár miatt fikázták a legtöbbet. Ennyi pénzért viszont nem hiszem, hogy olyan rossz vétel lenne. Én nem érzem azt, hogy átbasztak a pénzemért. Elsőre én is aspire-t szerettem volna, aztán az nem jött össze, utána meg már nem is akartam.
Nem néz ki ez se annyira szarul mint a képeken. Ott nekem se tetszett. De igy élőben egész más.
[ Szerkesztve ]
-
Siera
senior tag
A sok Pro-Kontra közt valószínüleg a toshibát fogom választani.kicsit melegszik,kicsit kilóg az akksi,kicsit rossz a bill,a tapipad,de 3 év garancia mellett maga a márka is garantálja,hogy ez nem 1 fujitsu szerű "remekmű".
az ok amiért nem a lenovo-t választom az az,hogy úgy hallottam,hogy nem kóser rajta a játékok futtatása ^^
márpedig néha rámjön a diablo2-zhetnék -
Siera
senior tag
itten van ni
nehéz döntés a noti választás -
Sca
csendes tag
Acer gépekkel az a gond, hogy legközelebbi szervíz Prágában van. De cáfoljatok meg ha nem így van. A toshiba nagyon jó de jóval drágább. Olcsón csak gari problámás helyeken láttam.
Jó választás lehet lenovo s9 és s10. minőség nagyon jó. Egyedüli nagy probléma a szar 3 cellás aku. De lehet kapni 6 cellást is.
-
Siera
senior tag
Toshiba NB100
eléggé tetszik kinézetben is.nemtudom mit mondtak róla rosszat/jót ^^
szervízháttere milyen a toshibanak? -
furic
csendes tag
Sziasztok!
- Lehet valahol ténylegesen linuxos Asus Eee PC 1000H-t venni?
Sok helyen ki van írva, de ahol valóban kapható is, olyat nem találtam.- A windows-os 1000H-hoz adott Windows eltér a normál Windowstól?
Tehát ha linuxosat veszek, formázom a vinyót, és a saját windows-omat rátelepítem, akkor bizonyos funkciók nem működnek majd? Ugyanez a linuxos verzióra is igaz, tehát mondjuk egy mezei Debiannal egyes dolgok nem működnek? (Gondolok itt például a processzor túlhajtásra és visszafogásra, a felbontás gombnyomással váltására.)- Igazából sima windowsos 1000H-t sem találok, kapható egyáltalán ez a széria, vagy még nem hozták be az újabb adagot a nagyker-ek?
Köszi ha válaszoltok a kérdéseimre!
-
Siera
senior tag
Mit gondoltok melyik netbook a legjobb választás max 85k-ig
ilyen paraméterekkel:
1.6os atom
1gb ram
60gb+ HDDa lényeg,hogy jól nézzen ki,jó anyaghasználat viszonylag,és lehetőleg minél jobb szervízháttér(tehát asus alapból kizárva)
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Milyen netbookot ajánlatok!
Mennyivel jobb az Intel Atom,mint a C2D vagy a Celeron?Tigris, tigris, csóvafény...
-
BloodRay
veterán
Na azért nem épp csak ezért.
Persze akinek fontosabb az akkuidő az ne feltétlenül vegye ezt. Vagy vegyen egy nagy akksit pluszban.
Számomra összevetve a készülékek előnyeit, hibáit ez volt még a legjobb. Az újak közül is mindnek van valami nagyobb hibája számomra. Kivétel HP új netbookjai, de azok meg nem kaphatók."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
rakal
senior tag
-
sanyaboy
csendes tag
Sziasztok
Tudna valaki mondani egy magyar helyet, ahol eeepc 1000 kapható? Mindenhol csak 1000H-t találok. Nekem szigorúan csak netre kéne, minimális súly, maximális akkuidő a fő szempontok.
Illetve 1000 vs 1000H ügyben milyen tanácsot tudtok adni? Melyiket vennétek, miért?
Köszi
sanyaAki sokat keveri a sz*rt, azt előbb-utóbb berántja a kanál...
-
Siera
senior tag
tudom,hogy hülye kérdés lehet,de azért felteszem.
vajon 1 atomos 1 gb ramos acer aspire one-on menni fog a sacred 2 texture pack nélkül ? -
rakal
senior tag
A Wind nagyon csendes,és nem melegszik,10 collos képernyő.
Én négy hónapja használom,és tényleg semmi gond nincs vele,nagyon megszerettem,mint egy kis szorgalmas őzike,teszi a dolgát.
A 4400 mAH-s plusz akksival kb. 4,5 órát megy,a nagy HP notebookom meg max. 2,5 órát,az utóbbit már félre is tettem,ha mobil alkalmazás,menni kell valahova csakis MSI Wind. -
Wajk
addikt
mert ő pont azt vette ;)
Én spec nem tudtam megbocsátani a Wind-nek az "Fn" gomb "CTRL" helyére való implementálását. Persze ez szubjektív, nálam ilyen kicsinységekkel is lehet bukniami miatt még anno én nem azt vettem az az akksiidő, persze ez is szubjektív, de én 3 óra üzem után nem szerettem volna dugó után rohangálni. Ezek az én igényeim.
Állítsd fel a tiédet és aszerint keresgélj, eléggé kibővült már ez a kategória is, de amit én javasolni szoktam, élőben mindnekiéppen érdemes megtapperolni a leendő kiszemeltet.
Jó vásárlást!
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Veron
addikt
válasz BloodRay #1252 üzenetére
És megkérdezhetem, miért pont a Wind?
Most kölcsönben egy Acert nyúzok, de annyira nem vagyok elragadtatva tőle sebességben. Az is igaz, hogy a McAffee Security Center fut, ami szerintem lassítja, de egyelőre nem tudom kikapcsolni."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Omni
aktív tag
Vettünk egy Asus eee 900-ast. Elégedett vagyok a kis géppel. A hozzá adott tokkal is kisebb mint az Acer-MSI netbook, nekem ez fontos.
A windowsXp, hála a 900-asokba szerelt gyors SSD-nek és egy kis registery turkálásomnak, 1.3 csík alatt betölt. A youtube alapján ez a leggyorsabb boot idő, amit ma egy netbooktól elvárhatok.
A WinXp újratelepítése egy szenvedés volt. A gyári recovery dvd-t próbáltam egy bootolható pendrivera tenni, sikertelenül...6 órát szórakoztam vele. Végül elmentünk egy notebook boltba, ahol tök rendesek voltak, térítésmentesen biztosítottak egy külső dvd olvasót, így 2 kattintás és 40 perc alatt új windowsunk lett (haszáltan vettük a gépet).
-
Veron
addikt
válasz blast3r #1247 üzenetére
Hi!
Valóban, de a PC csak a VGA miatt nyerőbb szerintem (illetve ott nagyon). nettopot azért nem vennék, mert ha már ilyen teljesítményű gép, akkor legalább hordozható legyen.
egyébként megvan a feelingje, mikor a fotelből netezel, de van otthon 19" LCD, szóval rá lehet kötni.
és mi szóltok az Amilo Minihez? azt jobb helyeken 70000 Ft bruttóért vesztegetik."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
blast3r
csendes tag
Hali!
Sztem ha nem fontos a hordozhatóság akkor felesleges netbookot venned!
Különbenis otthon hosszútávra a 9'os képernyő sztem elég kicsi! Ennyi pénzért inkább vmi normálisabb asztali pct vennék. Vagy ha fontos a méret olcsóbb laptopot,barebone pct,esteleg most jönnek ki a nettoppok, netboxok azok köszött is érdemes lehet szétnézni!Samsung N150,Nokia E51
-
Veron
addikt
Hello!
Szerintetek a netbookok teljesítménye mennyire van partiban a következő asztali konfigéval? Azon gondolkodom, hogy kiváltom régi PC-met egy netbookkal, mert sokkal kevesebbet játszom, mint régen.
-AMD A64 3000+
-1 GB Kingston RAM (400 MHz)
-160 GB Samsung HDD 8 MB cache
-Asus A8N-E alaplap
Tudom a VGA az sokkal rosszabb, mint a 6600GT-m, de mondjuk afelett szemet hunyok.A következő kérdés viszont az, hogy szerintetek melyiket? A jelöltek: Lenovo S9, MSI Wind, Acer Aspire 1. Ebből látszik, hogy a 80-100 ezres kategóriát céloztam meg. Meglátogattam már mindkárom fórumot külön-külön, de itt hátha van olyan, aki mindről van tapasztalata/véleménye. Ezek áráért már értelmes PC-t kapok, ezért érdekelne, hogy egy PC-vel összehasonlítva mit mondtok ezekrők a kis masinákról. Nekem nem létszüksélet a hordozhatóság, az csak egy "jó, ha van" opció. (De mint mondtam, az asztali VGA erőssége sem fő szempont, mert nem játszom annyit.)
Szóval várom a hozzászólásokat, kösz!
Veron"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bypet
tag
-
Dr V
őstag
Nekem a legjobban az asus eee 901 linuxos tetszik legfőképp az akksija és a winyója miatt. 80körül van. Csak erről nem találtam még konkrét tesztet.
Valaki tud egy táblázatot, ahol az összes eee össze van hasonlítva, mert nekem nem esett le nagyon, hogy mi a küölönbség köztük. Nem a 900vs901re gondolok, hanem 1000a, 1000ha és ilyenek.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Üdv!
A t-mobilnál van akciós Acer Aspire One netbook. Mi a véleményetek róla? Nekem az Asus eee 901 tetszik a 6 cellás akksival, linuxal a winyó miatt. Más alternatíva nagy akksival? Egyenlőre csak nézegetem ezeket a gépeket, de kb az asztalim teljesítményét hozzák
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Gergő_
őstag
-
madface
csendes tag
Nem akarok ilyet venni, csak egy üzlet során lehet beszámítottam volna, de már tárgytalan a dolog mivel a srác valami nagy összegekben gondolkodott! Már tavaly novemberben is az általa feltételezett árnak 70%-ért lehetett venni, amin még ráadásul gari is volt!
Szóval ennyi a sztori, de kb. én is erre számítottam garizás vagy javíttatás szempontjából!
"Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi."
-
Ratman
tag
Ha olyan netbook-ot keresnék, aminek van HDMI kimenete, és matt kijelzője van, akkor szerintetek melyik lenne a legjobb vétel?
-
rakal
senior tag
válasz madface #1226 üzenetére
Még nincs is itthon forgalomban szvsz.
Te meg már szervizt keresel??
Miért pont ilyet szeretnél venni?-ezt nem értem.
Szervizügyben pedig túl sok jóra ne számíts,az Asusokat is Csehországba viszik javítani(Ostrava,ha jól tudom),pedig az aztán elterjedt netbook kategória Mo-n. -
madface
csendes tag
-
madface
csendes tag
ECS G10IL ????
Valakinek vmi tapasztalat? Itthon nincs forgalomban, legalábbis én nem találtam. Egyáltalán lesz valamikor itthon?
"Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi."
-
-
Lollita
csendes tag
Lenovo IdeaPad S10e vagy Msi Wind u100-020? Melyiket érdemesebb?
-
Gergő_
őstag
[link]
Vajon a magyar tecsoba is jut belőle? -
Wajk
addikt
az egy dolog, hogy Wi-Fi van és arra csatlakoztál, de azon Internet is van?
Vagy lehet van rajta valami korlátozás, jelszavas.vagy a másik Wi-Fi-s simán rácsatlakozik és net is van?
Akkor lehet be van valami állítva a hálózati beállításoknál. IP, átjáró, DNS. stb.
Rakd automatikusra.iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Szpigi
csendes tag
Sziasztok!
Fontos és nagy problémám van.
Külföldön vagyok, van szabad wifi a szobában, csatlakozik is a windem, de az explorer, msn nem látja a kapcsolatot, nem megy fel a netre....
(Lap nem megjeleníthető...)
Mások gépén automatikusan "ráakad"....Mi lehet a gond? Sok itt a szaki, segítsetek!!! Sürgős lenne!
Akár mailben is.Köszönöm!
Wind U120, hp Compaq 6715b, Nokia N73, WC kefe és hőmérő tulajdonos
-
Zola007
veterán
válasz turbana #1212 üzenetére
A matricával is csak annyi volt a bajunk, hogy nem lehet normálisan átrakni egy másik gépre. Vannak itt páran, akik szedtek le már néhány matricát, de pl a winden lévőkkel azért meggyűlik a baj.
Illetve a tulaj a hülye, ha úgy megveszi.
A gép dobozán fel van tüntetve ugyanis, hogy milyen oprendszer v. anélkül van dobozolva és innentől nem jogtiszta a dolog, ha 30 db cd-t is pakolnak még a dobozba.A gépnek van egy sorozatszáma, a gyári adatbázisban pedig, hogy mit raktak mellé.
A nagyker jár csak jól, mivel te 5000 Ftért elherdálod az XP-det és ha 1x valaki elővesz miatta, akkor .... mint a torkosborz.
Ugyanis:
1, nincs jogtiszta oprendszered
2, OEM terméket adtál el, amit kizárólag a géppel együtt enged a jogszabály.Másodsorban a nagyker úgy ad XP-t a géphez, hogy gyárilag nem járt volna hozzá.
Szintén nem jogtiszta, a vásárló egy olyan gépet vett meg - visszakövethetően - amihez a gyár nem szánt OSt, tehát egy nem jogtiszta termékért fizet +10 ezret.Harmadsorban megeshet (bár nem ismerem, hogy a Lenovo mit ad a gépekhez):.
Akkor éri meglepetés, mikor rakná újra a "jogtiszta" XP-vel és telep közben elszáll a pl az SL300, mivel az s10 driverei vannak az OS-be integrálva.Tudom, hogy így mennek a dolgok, de marha nagy különbség van aközött, hogy valamit SZABAD v. LEHET megcsinálni.
(Asus gépeknél kérned sem kellett régebben, eleve kivették az oprendszert a gép mellől sok helyen és még olcsóbban sem adták)
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
turbana
csendes tag
válasz Zola007 #1211 üzenetére
Az Áfás dologban teljesen igazatok van. Viszont a matricával kapcsolatban. Egy nagyker-t nem érdekli, hogy hol a matrica, csak az hogy még több pénzt keressen. Bevált gyakorlat náluk, hogy leszedik a matricát egy olcsó gépről (s10e), és átrakják egy olyan drága(lenovo sl 300), amit xp nélkül jó áron vettek meg. Ezután az s10e-t 5e forinttal olcsóbban adja, majd az sl 300-at meg 10e forinttal drágábban. Az lehet, hogy a művelet nem lépésről lépésre stimmel, de ez a módszer.
-
Zola007
veterán
Mindenki azt csinál, amit akar.
Lehet Oem XP-t elszámoltatni, bár szvsz 5 ezret még megér. Illetve a matricát leszedni könnyebb, mint majd átrakni egy másik gépre. A nagyker pedig sorozatszám alapján kapja Xp-vel, linuxxal a gépeket.
Ettől függetlenül lehet ismerős vállakozó nevére venni vagy akár sajátban visszaigényelni az áfát, de akkor be kell venned a gépet a vállakozásba, ugyanis amit elszámolsz az oda tartozik.
Ergo ha ismerős nevére vetted, akkor apeh ellenőrzéskor nála kell legyen a gép, s erre az sem mentség, hogy "éppen ma kölcsön adtam a szomszéd srácnak".
Büntettek már itt meg nálunk a laptop áránál többre, mert nem tudták előadni a számítógépet, ami után visszaigényelték az áfát.
A másik vállalkozónak szervízbe volt a gépe, de addig nem mentek el az ellenőrök, míg a szervízzel telefonon le nem egyeztették, hogy valóban ott tartózkodik a gép, hiába a srác lobogtatta a szervíz átvételi elismervényét.De basszon össze mindenki az adóhatósággal, ha nem talál jobb hobbit 15 ezer forintért cserébe
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
hanee
senior tag
válasz turbana #1207 üzenetére
Szerintem Zola hozzászólása nem pont a művelet mikéntjére irányult (amennyire ismerem a hajszárítós módszert ő is ismeri ) hanem inkább arra, hogy nem kéne egy nyilvános fórumon hirdetni, hogy nem éppen törvényes módon jutsz valamihez (mert hát lássuk be, az ÁFA-csalás nem éppen törvényes dolog, és a matrica levétel sem ) Na nem mintha minket zavarna vagy ilyesmi, csak esetleg bajod lehet belőle..
hanee
-
turbana
csendes tag
Matrica levétel egy egyszerű hajszárító és egy sniccer segítségével történik.
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Ha velem csinálná ezt egy szerviz, akkor az csak az első lépésem lenne, hogy elmegyek a fogyasztóvédelemhez..
hanee
-
Zola007
veterán
válasz turbana #1198 üzenetére
Ha leveszik neked a windows matricát (már ha le tudják sértetlenül) attól még mit csinálsz az Oem XP-vel, amit a gépedhez adtak?
Garkiterjesztést legutóbb lenovohoz 14k-ért láttam
Az áfával meg vigyázz, mert még budipapírt is újraadóztatják veled vagy a kedves ismerőssel, ha kiderül a turpisság az Apehnél.
Egy-két ismerősre vartak már rá bírságot, mert olyan gépet vettek elszámolással, amit nem vittek be a vállalkozásba. ezzel csak az a baj, hogy az apeh számla 100k-tól indul és hidd el, nem lefelé.Elárulom amúgy, hogy a többi is alap 2 év garival van
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz blast3r #1194 üzenetére
Akkor mondjuk azt, hogy szerencséd volt, jópár asus cuccnak lett baja a környezetemben, s ez még egy dolog, mert megesik, de a javítás után a gratiszprogram
Nem az asus termékeket kiáltotttam ki egyébként. Nekem is van otthon íróm is pl, de jópár notijának a hosszútávú pályafutása a és a szervízproblémák kezelése finoman szólva hagy némi kívánnivalót maga után.
Reméljük neked nem lesz alkalmad megtapasztalniAsus szervízből sok gép jött vissza összetörve (van amelyiket csak egy beragadt bill miatt küldték be) illetve akku miatt is kértek már be komplett gépet és félbetörve (a gépet, nem a kijlezőt!) kapta vissza a tulaj. De szerintük ők már így kapták
Azért nem minden szervízről van szó a fogyasztóvédelemnél napi szinten.
Nekem pl a választásnál sokat nyomott latban ,hogy mivel a netbookok elég törékeny és kis masinák, ezért esélyes, hogy két éven belül lehet vele gond, ha csak egy ventillátor vagy egy vinyó bad sec, esetleg egy billentyűbeaakadá, akkufolyás, akármi.
Na ekkor viszont nem akarok kockáztatni az egész gépemet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Dell Precision M6800/15.6"FHD IPS/i7-4810MQ/32GB/256GB SSD+500GB HDD!
- Hp mini laptop
- Laptop Töltö adapter BAZÁR, HP DELL LENOVO használt eredeti töltö
- HP D9Y32AA Laptop dokkoló, választható adapterrel.Illetve adapterek, DVI kábel.
- HP Odyssey 15.6-16.4 új noti ill. túra hátizsák (fekete piros, bélelt háttámlás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest