Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zola007

veterán

válasz turbana #1212 üzenetére

A matricával is csak annyi volt a bajunk, hogy nem lehet normálisan átrakni egy másik gépre. Vannak itt páran, akik szedtek le már néhány matricát, de pl a winden lévőkkel azért meggyűlik a baj.
    Illetve a tulaj a hülye, ha úgy megveszi.
    A gép dobozán fel van tüntetve ugyanis, hogy milyen oprendszer v. anélkül van dobozolva és innentől nem jogtiszta a dolog, ha 30 db cd-t is pakolnak még a dobozba.

A gépnek van egy sorozatszáma, a gyári adatbázisban pedig, hogy mit raktak mellé.
    A nagyker jár csak jól, mivel te 5000 Ftért elherdálod az XP-det és ha 1x valaki elővesz miatta, akkor .... mint a torkosborz.
    Ugyanis:
    1, nincs jogtiszta oprendszered
    2, OEM terméket adtál el, amit kizárólag a géppel együtt enged a jogszabály.

Másodsorban a nagyker úgy ad XP-t a géphez, hogy gyárilag nem járt volna hozzá.
    Szintén nem jogtiszta, a vásárló egy olyan gépet vett meg - visszakövethetően - amihez a gyár nem szánt OSt, tehát egy nem jogtiszta termékért fizet +10 ezret.

Harmadsorban megeshet (bár nem ismerem, hogy a Lenovo mit ad a gépekhez):.
    Akkor éri meglepetés, mikor rakná újra a "jogtiszta" XP-vel és telep közben elszáll a pl az SL300, mivel az s10 driverei vannak az OS-be integrálva.

Tudom, hogy így mennek a dolgok, de marha nagy különbség van aközött, hogy valamit SZABAD v. LEHET megcsinálni.

(Asus gépeknél kérned sem kellett régebben, eleve kivették az oprendszert a gép mellől sok helyen :) és még olcsóbban sem adták)

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

• Zola007

veterán

Mindenki azt csinál, amit akar.

Lehet Oem XP-t elszámoltatni, bár szvsz 5 ezret még megér. Illetve a matricát leszedni könnyebb, mint majd átrakni egy másik gépre. A nagyker pedig sorozatszám alapján kapja Xp-vel, linuxxal a gépeket.

Ettől függetlenül lehet ismerős vállakozó nevére venni vagy akár sajátban visszaigényelni az áfát, de akkor be kell venned a gépet a vállakozásba, ugyanis amit elszámolsz az oda tartozik.

Ergo ha ismerős nevére vetted, akkor apeh ellenőrzéskor nála kell legyen a gép, s erre az sem mentség, hogy "éppen ma kölcsön adtam a szomszéd srácnak".
    Büntettek már itt meg nálunk a laptop áránál többre, mert nem tudták előadni a számítógépet, ami után visszaigényelték az áfát.
    A másik vállalkozónak szervízbe volt a gépe, de addig nem mentek el az ellenőrök, míg a szervízzel telefonon le nem egyeztették, hogy valóban ott tartózkodik a gép, hiába a srác lobogtatta a szervíz átvételi elismervényét.

De basszon össze mindenki az adóhatósággal, ha nem talál jobb hobbit 15 ezer forintért cserébe

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

• Zola007

veterán

válasz turbana #1198 üzenetére

Ha leveszik neked a windows matricát (már ha le tudják sértetlenül) attól még mit csinálsz az Oem XP-vel, amit a gépedhez adtak?
    Garkiterjesztést legutóbb lenovohoz 14k-ért láttam
    Az áfával meg vigyázz, mert még budipapírt is újraadóztatják veled vagy a kedves ismerőssel, ha kiderül a turpisság az Apehnél.
    Egy-két ismerősre vartak már rá bírságot, mert olyan gépet vettek elszámolással, amit nem vittek be a vállalkozásba. ezzel csak az a baj, hogy az apeh számla 100k-tól indul és hidd el, nem lefelé.

Elárulom amúgy, hogy a többi is alap 2 év garival van

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz blast3r #1194 üzenetére

Akkor mondjuk azt, hogy szerencséd volt, jópár asus cuccnak lett baja a környezetemben, s ez még egy dolog, mert megesik, de a javítás után a gratiszprogram
    Nem az asus termékeket kiáltotttam ki egyébként. Nekem is van otthon íróm is pl, de jópár notijának a hosszútávú pályafutása a és a szervízproblémák kezelése finoman szólva hagy némi kívánnivalót maga után.
    Reméljük neked nem lesz alkalmad megtapasztalni :K

Asus szervízből sok gép jött vissza összetörve (van amelyiket csak egy beragadt bill miatt küldték be) illetve akku miatt is kértek már be komplett gépet és félbetörve (a gépet, nem a kijlezőt!) kapta vissza a tulaj. De szerintük ők már így kapták :W

Azért nem minden szervízről van szó a fogyasztóvédelemnél napi szinten.

Nekem pl a választásnál sokat nyomott latban ,hogy mivel a netbookok elég törékeny és kis masinák, ezért esélyes, hogy két éven belül lehet vele gond, ha csak egy ventillátor vagy egy vinyó bad sec, esetleg egy billentyűbeaakadá, akkufolyás, akármi.
    Na ekkor viszont nem akarok kockáztatni az egész gépemet.

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz turbana #1190 üzenetére

Kűfődről?
    Egyébként biztos vagy te abban, hogy meg lesz neked 3 évig? Mert ha nem, akkor nem érdemes kiadni +15-t egy év garira.

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz blast3r #1187 üzenetére

Meg aki nem akar csehországi szervízt: [link]

• Zola007

veterán

válasz blast3r #1187 üzenetére

bocs, 2x

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz BloodRay #1161 üzenetére

m912-es gigabyte:

ilyen, csak két darabban :)

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz BloodRay #1158 üzenetére

Nekem nem is a súlyából volt elég, hanem abból hogy külön táska kell hozzá (laptop hátizsákot hagyjuk) és egyből két cucc.
    Illetve nagy notinak bent a laborban is csináljak neki egy külön asztalt, ennek meg elég épp félretolni valamit és ami nem rossz --> egy az egybe befér a legkisebb fiókunkba is.

• Zola007

veterán

válasz BloodRay #1155 üzenetére

Várj, megkeresem a kitört kijelző Gigabyteot
    Á, mindegy, nem találom, de kűfődi fórumon volt több olyan vélemény, hogy nyekereg már pár hónap után

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Omni #1151 üzenetére

Árgépen még mindig 16-nak írják, gondolom többen rendeltek sebtiben és felnyomták az árát.
    [Ármasina]

• Zola007

veterán

válasz BloodRay #1148 üzenetére

Igen, ezt már nem mertem említeni, hogy anyagilag sem mindegy. Mert egyből jött volna az ellenérv.

Most volt egy tárgyam, amiből az össz diaszám ~700
    Ha ezt kinyomtatom 4 dia/lapra, akkor az minimum 175 lap
    Mivel aprólékos ábrák, ezért minimum digitális lézerrel érdemes, ami nálunk a legolcsóbb helyen is 10 ft/lap, tehát 1800 forintomban van 1 tárgyam.
    Én ebből félévente van 6-7 darab.
    Na de mindegsy, én sem közvetlen tanulásra vettem, hanem mobilgépként és mivel nincs szükségem teljes értékű laptopra, akkor miért adjak érte 1130-50-t vagy cipeljek 15,4 collt és 3 kilót.
    Amire kell, arra elég, legalábbis nekem.

Én még mindig azt merem állítani, hogy aki nem tudja tételesen összeszedni magában, hogy miért is jobb netbookot vennie, mint nagy laptopot, annak nincs valós szükséges rá.

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #1146 üzenetére

Most nézegettem és úgy néz ki, hogy a Samu gyártja az OCZ-nek is az SSD-ket
    Más kérdés, hogy a pixmániától nem rendelnék semmit sem.

• Zola007

veterán

válasz BloodRay #1138 üzenetére

Én mondjuk nem paplanon tartom, de jól jött, mikor odaraktam magam mellé az éjjeliszekrényre és nem kellett magam görnyeszteni az asztali gépnél 6-8 órán keresztül.
    Egyébként még mindig nagyobb az egységnyi diaméret, mintha kinyomtatsz mondjuk 4 diát egy A4 lapra. (Ennek ellenére én is jobban szeretek papírról/könyvből tanulni)
    az 1024x768ban pedig egész szépen görgethető

• Zola007

veterán

válasz Omni #1137 üzenetére

SSD is megy tönkre, ezért is csömörlött meg egy kicsit a kezdeti sikersztory. Illetve a sebesség-ár-tartósság arányt még nem sikerült a vinyók szintjére hozni. Lehet hogy egyikben másikban jobb, de összességében a mezei júzer jobban jár egy winchesterrel.

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #1136 üzenetére

Vannak fórumok, ahonnan majd téged is kivágnak

• Zola007

veterán

válasz martonx #1134 üzenetére

Nekem jól tud jönni tanulásra is, mikor mondjuk az egyetemen van üres időm.
    19 colon nekem is jobban esik a pdf, de azt nem vihetem magammal.

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #1127 üzenetére

vigyáz rá :)

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #1125 üzenetére

Lehet, hogy maradi vagyok, de nekem se magánrepülő se saját sziget nem kellene.
    Én tökéletesen megelégszem egy normál polgári életvitellel, legyen egy normális autóm, házam és a boltban ne az Aro-s tejet kelljen levennem a polcról, ennyi

Látom, Hanee már megelőzött.

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #1123 üzenetére

"....Intel processzorral érkezik. A vásárlók 60 GB-os HDD vagy 128 GB-os SSD közül választhatnak, az operációs rendszer....."
    akkor mit is csinál a Sony? semmit

• Zola007

veterán

ezért sem jó a macbook air!!:

azért komoly lehet ülni egy tárgyaláson, odébb húzod a kezed a gépen és elvágod a méregdrága zakód ujját. :P

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz hanee #1114 üzenetére

Az az igazság, hogy korábban keresgéltem és nem nagyon találtam sehol senkit, aki vett volna HP 2133-t.
    Szerintem még most is porosodik belőle jópár raktárakban, esetleg céges ajándékként eloszotgatták, hátha népszerűsít legalább.

(#1117) hanee : ha nem is első gépnek, egyelőre mindenféleképpen jobb választásnak tartom a vinyót. Számomra 64 gigágtól kezdődik a normális tároló méret, az pedig ssd-ben legutóbbi infóim szerint cirka 50-60 k körül van a legolcsóbb forrásból is.
    Ergó kb 150 lett volna a wind ssd-vel azzal meg nem kellene senkinek sem, így ismét igazat kell adnom. :)

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz hanee #1113 üzenetére

De láttam, tapsikolok is :C :C :C :C
    Örülök hogy végre sikerült szert tenni a csöppségre :)

• Zola007

veterán

válasz VRomi #1111 üzenetére

Na, látom nem adták fel a HP-nál, hogy harapjanak a piacból.
    Csak azt nem értem miért kellett fél év az oly okos managementnek, hogy rájöjjenek a procicserére :F

• Zola007

veterán

válasz Machado #1106 üzenetére

Van [topicja], ott jobban képben vannak a dologgal.

(#1102) Szpigi: igen, valóban sokan hajlamosak elfelejteni manapság azt amit írsz. Én is abból indultam ki, hogy eddig se bírtak többet a mezei laposok és elégnek kell lennie. Elég is lett.
    Én még mindig azt szajkózom, hogy aki tudja, hogy kell neki a hosszó akkuidő, az vegyen asust, akinek nem, válasszon a többi közül
    Ja, és 2 év a gari!!!

amúgy látom volt némi takarítás mióta nem jártam itt :U

hanee: Szia, küldtem mailt :))

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #1108 üzenetére

3 dolog a VAIO-val kapcsolatban:

- port-ok
    - mi a fenének jó egy 1600x768 felbontású 8 colos kijelző. Azon már tényleg élesek, de hangyatökényiek is a dolgok.
    - 1000 dollárért azt hiszem sokan 2 netbookot vesznek inkább

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #1034 üzenetére

Akkor továbbra is fenntartom az igényem egy fotóra a

- Macbook Airről
    - Fuji U9200-ról
    - a másik két régebbi notidról az előző kettő notid társaságában
    - arról a kocsiról, aminek a csomagtartójába ezeket pakolod

és mindezeket valami jellegzetes és felismerhető helyen az élethűség végett.

Az előbbiekhez: Attól hogy akármelyik gyártó elkezd könnyű 14 colos notebookot gyártani, attól még a fizikát nem lehet megkefélni.
    Az angol 1 col továbbra is 25,4 mm marad és a 14 colos noti pedig túl nagynak ahhoz, hogy egy kisebb kézitáskában elférjen.
    Persze jó lenne akár 17 colos is, de akkor csinálják olyanra, hogy félbe lehessen hajtani a kijelzőt is

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #1025 üzenetére

Nagy

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #1018 üzenetére

Hát elég nehezen fog pert nyerni mivel nem a márkanevek szerves részeként használták a cégek.
    Ez olyan mintha beperelné a Sony az összes boltot, mert 15 éven keresztül úgy árulták a hordozható zsebkazettásokat Aiwától philipsig, hogy .....walkman...ft
    Pedig az az ő levédett márkajegyük.

Amúgy is az asus alig 100x-os évi költségvetéssel bír, mint a Psion. Ha nem akarnak perelni, akkor fogják és megveszik

• Zola007

veterán

válasz Cyrin #1013 üzenetére

Én nem keresgélek, van mindenhol.
    De nem is ezért mondtam, hanem hogy nem kell erőltetni az akkut, döntse el magától hogy van-e szüksége rá.
    Mivel ilyen alapon nem is maradt volna más típus a piacon, pedig windből is eladnak havi 250 ezret

Nekem elég, mondjuk nem elsődleges gép

(#1015) Gergő_: ha nem is eleve azzal szerelni, de nem túl nagy árkülönbözettel legalább választhatóvá tenni a vételkor

• Zola007

veterán

válasz bypet #1014 üzenetére

van az 17,5ből is csak jó helyen kell keresni

• Zola007

veterán

válasz Szpigi #1010 üzenetére

Egy kutya. Azt döntsd el, hogy kell-e a hosszú üzemidő vagy nem.
    Ha igen, akkor egyértelmű
    Ha nem, akkor azt vedd amelyik tetszik a valóságban is megtapizva

cyrin: Mint korábban is említettem, nem mindenkinek az akku a lényeg.
    Én pl utólag rájöttem, hogy teljesen fölösleges lett volna a 6 cellás akku. Örülök, hogy nem rendeltem a windhez sem.
    elég a 2 óra üzemidő a mobilitáshoz. Azon kívül - és szerintem ezzel nem vagyok egyedül - sokat vagyok konnektorközelben.
    2 pont közt hurcolom a gépet, a kis töltő elfér, tápkábel van mindkét helyen, viszont mégis mobil és kicsi (és könnyebb és tetszik)

Azt legyen képes mindenki eldönteni magától, hogy mennyire fontos neki az akkuidő. Utána lehet tanácsokat osztogatni

• Zola007

veterán

válasz sasa311 #1008 üzenetére

A 2 giga olyan szempontból nem mindegy,ha sok ablakot nyitsz meg mondjuk Firefoxban, akkor képes bepapálni 7-800 megát.
    Illetve emellett már kilőheted a swapet és nem nyúzza a vinyót állandóan

A méret az valóban mindegy, ahova elég a 120, oda a 80 is

• Zola007

veterán

válasz Wajk #1001 üzenetére

Oké :)
    Csak mindenhol hangoztatom ahol tehetem, hogy legyünk segítőkészek és toleránsak mindenkivel minden szinten. Így lesz jó közösség civakodás helyett :)

• Zola007

veterán

válasz mixery01 #999 üzenetére

Acert nem ajánlom én sem, de lesznek akik majd megvédik. Akiknek van az ismeretségi körömben azoknak vagy volt vele gondja vagy semmivel sem jobb mint más hasonló kategóriás noti. Szerintem (!)

MSIvel nem nagyon szoktak gondok lenni
    Asust inkább hanyagolnám.

Dell, Lenovo, Toshiba szerintem a legjobbak, sorrend nélkül, típustól függően
    Illetve HP business kategóriás laposai, de amik tényleg azok! Ugyanis sok helyen szeretik pl a 6720s sorozatot is business classnak emlegetni, pedig köze nincs hozzá. Amire xxxxB betűre végződik, azok a minőségi laposok.
    Illetve HP-compaq gép legyen. Pavilion szériét kerüljed messziről

HP Renew gépek közt is érdemes szétnézni, pl [itt], ugyanis 30%-kal olcsóbban vehetsz egy tökéletes gépet (vagy gyári visszahívott vagy bemutatódarab vagy hibás alkatrésze volt, de újra cserélték) és origi HP garival vehető, ráadásul még garanciakiterjesztést is vásárolhatsz hozzá

Röviden ennyit, de itt többet tudnak az aktuális kínálatról :[link]

wajk: legközelebb mond is meg neki, hogy hova menjen, ha már elküldöd máshova

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #988 üzenetére

Persze más szempontok miatt sem a legjobb, de a via-val nagyon elcseszték, illetve 9 cols, stb. De a fémház és a kivitelezés minősége például szolgálhatna néhány gyártónak.

Rakj már fel képeket a Airről a másik noti mellett :K

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #986 üzenetére

Hát elég hülye választás volt a HP részéről, hiperintelligens mérnökeik/managementjük lehet.
    Azért egy kategórialapító netbookot nem ilyen procire kellett volna építeni abban a világban, ahol már 2 procigyártónak is alig van hely.

• Zola007

veterán

válasz rakal #984 üzenetére

Egyáltalán vett valaki valaha HP 2133-t?
    Vagy csak én vagyok figyelmetlen vagy valóban nem túl kelendő a kis vasláda?

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #969 üzenetére

Viszont ez a külföldi áraktól függ és kint ennyi a difi közte :K
    Arról nem az XP tehet, hogy a kereskedők (kis és nagyker) iszonytatosan pofátlanok és tudják, hogy úgyis inkább ezzel veszik a népek (főleg céges gépnek)

• Zola007

veterán

válasz karesz501 #968 üzenetére

valóban nem zuhanás :R
    mondjuk ahhoz képest, hogy a többi se csökkent szinte egy vasat se

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #965 üzenetére

Miért lehetetlen XP-vel?

A gépekhez az XP licenszet ha jól emlékszem 22 dollárért adja hozzá a Microsoft, tehát ezzel max 3-4k spórolható :K

Ellenebn még mindig azt mondom, hogy teljesen fölösleges a kinti árakat nézni, ha csak a hazain van lehetőségünk megvenni.
    Ha külföldön ingyen adnák, akkor sem érintené a vevők 90 %-t, mert itthon, a saját városában, kézbe fogva, netalántán hitelre akarja megvenni magyar billentyűzettel, garanciával és kaján eladói vigyorral

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz karesz501 #964 üzenetére

A jövő év senkinek sem lesz kedvező, de nem látom biztosnak, hogy tavaszra 100-ra zuhanna

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #962 üzenetére

Hát ez az, képesek 25 ezret kérni 80 gigával nagyobb vinyóért és +1 colért? :F :W

Ez egy baromi rossz húzás, ugyanis nyílvánvaló, hogy 90-ből (persze jóval kevesebből, de ez a vége) meg tudják csinálni az alapgépet, a 160-as vinyó felára max 2-3 ezer forint, míg egy 1 collal nagyob kijelző is csak 2-3 ezret szabad dobjon az áron.
    Ergó 100 körül még viszonylag elfogadhatónak tartanám, de a 115 az idiótaság

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #957 üzenetére

Na, még egész cooltúr áron hozták be az új vezsönt [link]
    én inkább tippeltem volna 115-120 közé, de nem baj. Mondjuk továbbra sem tetszik

Exy papa most ráfaragott, se nem 50 netbook (ha én is jól számolom, akkor minden típussal együtt max 15) és végképp nem 50-60 ezer körül.

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #948 üzenetére

Várjuk a képeket továbbra is Dzsez_!

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #953 üzenetére

Van az edigitalnal S10 is raktáron [link]
    Mondjuk szerintem nem éri meg a 115k, de van

s9:

Már nem azért de szerintem ez így bűnronda, nem igaz, hogy egy kis ízlés nem szorul a tervezőkbe.
    Mondjuk legalább csak 90-et kérnek érte

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #949 üzenetére

Azért nekem hiányozna róla a többi usb és az utp aljzat

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #945 üzenetére

Tudnál róla képet dobni, hogy hogyan néz ki normál notijaidhoz képest?

Gondolom a másik két notid nomrál méretű 15/15,4-es?
    Fotóról papírvékonynak tűik, vajon milyen egy átlag 3,5-4 centis gép mellett :F

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #941 üzenetére

Úgy valóban könnyű vásárolni.
    A fentebb írtakhoz hozzátennlm, hogy én egyetemi ösztöndíjból vettem a gépet
    Amúgy szintén jó látni, ahogy tapadnak rá a tekintetek (fekete wind) :)
    Tegnap is megkaptam a laborban az egyik kolleginától, hogy "legközelebb tényleg ellopom tőled azt a gépet Zoli!" :)

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #939 üzenetére

Gratula hozzá, ha már megvan, de egy MacBook Air az árban tényleg nem egy wind/1000H kategória
    tényleg nem kötekedésképpen kérdezem:

--> Nemrég nem azt mondtad, hogy 150-nél nem adnál többet egy ilyen kaliberű gépért?
    azért a 0,35 milla jóval túlnyúlik ezen a kereten

--> Mondjuk ezüst színű, de őszintén: ennek mivel van kevésbé bunkó vastag kerete, mint a többinek?

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #932 üzenetére

Oké, oké, akkor nem kötekedtünk. Ez esetben öröm és bódottá.
    Nekem úgy túnt mint aki abszolúte gépvásárlási szándékkal írogatnál a fórumra [link]

Mit vettél egyébként?
    Privit megkaptam, megnéztem, de csak futtában egyelőre. Az öregúr esete a főzelékessel viszont már ki is van nyomtatva nehogy elvesszen ez a kedves és megható történet.

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #935 üzenetére

De nem igazán tudsz mit csinálni, ha ott áll a futár az ajtódban és csak akkor adja oda az árut, ha kifizetted, amennyit neki a lapra írtak.
    Ha előre átutaltad, akkor nincs ilyen gond (bár én nem fizetek előre), de a szerződés él.

Viszont lehetnek olyan pofátlanok, hogy utánvétes megrendelést törölnek és akkor nem igazán tudsz mit tenni. Persze lehet perelni miatta, kérdés, hogy mégéri-e a vesződséget.

Nekem fülhallgató rendelésem volt edigitaltól, amit elírtak.
    A srác mondta, hogy alulárazták, de kiadta. Viszont véleményt már nem tudtam írni a füles minőségéről, mivel mire hazaértem már törölték a webshop kínálatából.
    Enyhén szólva vicces :) de ez Mo.

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Alex91 #931 üzenetére

Sajnos van és egyre gyakrabban lesz összefüggésmentes a magyar piac a beszállítóitól.

Én sem dőzsölök a pénzben, nagyon is át tudom érezni a dolgot.
    S ha már limitről van szó, akkor nekem is a wind ára volt a határ, amit még egybe kiadtam volna notebookért (eredetileg egy pr210-t akartam elhozni médiából 0% thm-re)

A webshopokkal azért tényleg vigyázz, az még a jobbik eset, ha kiszólnak, hogy bocs haver, de mégse annyi, amennyit kiírtunk.
    Az a rosszabbik, ha akkor jössz rá, mikor a futár más árat mond, mint amennyiért megrendelted. Történt már ilyen a környezetemben.
    Persze ilyenkor vissza lehet mondani, csak nem gyengén illúzióromboló

• Zola007

veterán

válasz Alex91 #924 üzenetére

"Ha nem ugrott volna meg az arfolyam, akkor itt is csokkentek volna az arak..."
    Ebben igazad van, de nincs "mi lett volna, ha"
    Nem úgy történt, sajna megugrott, most ez van és visszamenőleg már nem tudunk vele mit csinálni (nem mintha most tudnánk)
    Én nem mondom hogy igazam van és főleg nem vagyok gazdasági elemző, a mostani helyzetet én így látom.

Az árak fél éve stagnálnak, illetve ki tudja meddig. Elektronikai cuccokat venni még nyugodt pénzügyi helyzetben is lutri, hiszen ki tudja, hogy
    - mit újítanak az elkövetkező 1-2 hónapban, ami lenyomja az árat
    - melyik gyár ég le (mint pl a wind akku beszállítója) vagy pl. az ellopott Intel proci szállítmány valamelyik éven
    - milyen pénzügyi probléma jelentkezik a nagyvilágban

Sok az ingatag tényező és nem lehet axiómát kimondani. Sajnos se te se én nem vagyunk jósok, így mindkettőnknek lehet majd igaza

Most hogy kezd egy kicsit lenyugodni a helyzet, valószínűleg elkezdenek csökkeni az árak, de szerintem (!) nem olyan mértékben mint korábban. S ennek kapcsán kell mérlegelni, hogy a jelenlegi helyzet alapján megéri-e várni még a vétellel.

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #928 üzenetére

Fejezzük be a kötekedést és ezt most nem bántás képpen mondom, hanem mert lehet viszonylag objektíven beszélni egy témáról, főleg ilyen gépeknél, amik fix adatokkal rendelkeznek.

Nem olyan szándékkal írom ezeket a dolgokat, ahogy értelmezed. Tudom, a Marxista politika eredménycentrikus, de több hozzászólásom volt, ami nem kötekedésnek szántam.

Légyszíves írd le pontosan, hogy mire keresnél laptopot, talán hamarabb tuduk megoldást/javaslatot találni, netalántán olyat, ami más számára is hasznos lehet, aki a fórumot csak olvassa.

• Zola007

veterán

válasz Alex91 #921 üzenetére

A kinti árak valóban csökkentek az 500 dollárról ~430 környékére. Ez átlagár, persze lehet többért és kevesebbért is beszerezni.

Aki mer külföldről rendelni/hozatni az elég jól képben van ezekkel a dolgokkal, ellenben a netbook tulajok döntő hányada valószínűleg Magyarországon szerzi/szerezte be a gépét.

Ez esetben viszont teljesen mindegy mennyibe kerül külföldön, hiszen őket csak a magyar árak érintik, azok pedig nem csökkentek az elmúlt hónapokban, illetve nagyon mérsékelten.

Pár ezer forintos árkülönbözetért nem érdemes hónapokat várni (legalábbis szerintem).
    Ha olyan tendenciáról lenne szó, amit Dzsez_ említett - tehát rövid időn belül tízezres nagyságrendű áresésről - akkor valóban érdemes lenne várni a vétellel, de ez főleg itthon nem fog rövid időn belül bekövetkezni

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #916 üzenetére

Én nem vitázni akarok, csak egy hozzászóláson belül ütötte az egyik szavad a másikat.

Fentebb említettem én is, hogy fölösleges kategorizálni, a fő, hogy tudja az ember, hogy mire van szüksége. Nem gurultam be és hidd el semennyire sem fájt, hoy kattintottam egyet az egyik emoticonra :)

Ezzel a "kivárom míg lemegy az ára" dologgal a többieket is emlékezteted valakire itt a fórumon, akinek valószínűleg azóta sincs gépe, illetve ha mégis vett, akkor azt a büszkesége nem engedte közölni.
    De ettől eltekintve nem fognak lemenni az árak az általad várt szintre, bár úgy legyen

Csak nézd meg a windet/asust, fél éve piacon vannak és tartják az árukat.
    Van itt olyan, aki
    - júliusban vett winder 94k-ért
    - én augusztusban 94k-ért
    - és van olyan is aki a múlt héten (elárulom, 100k-ért)
    ugyanis nem találsz olcsóbban.

Tehát én megvettem a gépem augusztusban 94-ből, örülök neki mint majom a farkának és nem bánom, hogy nem vártam rá, hisz most se kapnám meg se olcsóbban, se jobban.
    Na így jár, aki türelmetlen, mint én :K

Ha feltűnt volna, itt nem csesztetni akartunk az elejétől fogva, hanem arra terelni, hogy ha tényleg szükséged van egy ilyen gépre, akkor válassz a mostani kínálatból és nem fogsz rosszul járni.

Viszont akinek van arra fél éve, hogy megvárjon egy újabb szériát, annak - nemcsak az én véleményem szerint - NINCS VALÓS SZÜKSÉGE az adott eszközre.

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #913 üzenetére

:DDD :W
    "Nem az ár a lényeg, hanem az, hogy deklaráltan netbook"

--> Ha nem az ár a lényeg, akkor miért nem vesz mindenki/nem veszel MacBook Airt?
    A netbook kategóriát a 400 (max 500) dollár alatti gépek kategóriájának álmodták meg, amitől már sajna rég messze vagyunk

"Mondtam én, hogy nincsenek kategóriák. Íme, most beláthatjátok ti is."

--> Ha deklaráltan netbook, akkor pedig vannak kategóriák, hisz épp az első mondatoddal jelentetted ki, hogy ebbe tartozik.

Ellenben ha figyelembe veszed, amiket korábban leírtam, akkor láthatod hogy nem fejlődés, hanem butítás látszik a Dell gépén.
    Hiszen a kijelzőméreten kívül mindenben lemarad a mostani - már fél éve - piacon lévő gépek (Wind, 1000H és még a 901) mögött is.

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #905 üzenetére

Bocsi PNP, az előző Dzsez_ kollégának ment volna!

Még annyit, hogy rakal kolléga már megelőzött, dem ég hozzátenném, hogy
    - 1,33 Ghz-es Atom és NEM 1,6 és ki tudja hogy lehet-e egyáltalán húzni 2 Ghz-re?
    - itt sincs n-es wifi
    - 1 év garancia!!!!
    Nem azért de a Dell laposokra 3 évet szoktak adni, talán ebben nem bíznak annyira?

600 dollárért (itthon lesz 160 rugó) már kapsz hozzá nagyobb akkut, 1,6 gigaherzet, illetve 60 gigás vinyót, de a fordulatszám, vga, garancia ugyanolyan kuka marad

Ja és 300x230 milliméter, ami pont ugyanakkor, mint bármelyik 12 colos sub(!)notebook, pl MSI PR210x 303x231 mm
    szemben áll pl a wind 260x180 mm-es méretével

[gyártói weboldal]

Hö?

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz PNP #906 üzenetére

Ha más nem, már 2 hónapja fix volt a dolog: [link] :B
    [link]
    "Dzsez_:" azért érdemes végigolvasni: "Az új Dell mini laptop egyelőre csak Japánban kapható, 89 800 jenért (kb. 205 000 Ft). "

Ennyiből, de legkevesebb 550 dollárból (+áfa és vám ~28%) lesz neked egy
    - 1,3 kilós
    - 40 gigás 4200-as vinyóval szerelt
    - 24 whr akku ~ 1,5-2 óra
    - intel GMA500-zal szerelt géped

3Dmark 2001
    intel GMA 950: 4600 pont
    intel GMA 500: 680 pont

"Nem én vagyok az egyedüli akiben ez összeált. 12-13 col, 12 óra akkuidő, 1 Kg körüli tömeg és kicsi, elegáns külméret. "
    Szóval akkor ebből mi is teljesül a Dell személyében? :F

[ Módosította: philoxenia ]

• Zola007

veterán

válasz L.C.S. #881 üzenetére

:)
    De azért gondolom előre meg vannak írva mondjuk az ingatlan adásvételik/ajándékozások, stb ;)
    ON: Én főleg szövegszerkesztésre használom és nekem tökéletesen megfelel.
    Nem nagyon tudom részletezni a dolgot és hogy mire vagy kíváncsi, de 10 col szerintem pont használható, különösebb kompromisszumok nélkül.

~ 215 mmm széles a wind kijelzője, állíts be úgy bármilyen másik monitoron egy dokumentumot, hogy ~190-200 széles legyen a látható lapméret (vonalzó+görgető mgé férjen mellé) és akkor be tudod lőni, hogy egy 10 colos kijelzőn kb mekkorák lesznek a használatos (gondolom 12 TNRoman) betűk

Én mielőtt megvettem csak natúr XP-vel ellátott verziót tapiztam, s mikor először dolgoztam rajta wordben, akkor kimondottan meglepett a használhatósága. Őszintén kisebbre számítottam.
    De mint mondtam, könnyen kiderítheted, hogy mennyire zavaró, hisz elég szubjektív

• Zola007

veterán

válasz furic #880 üzenetére

Mindenféleképpen linuxosat akarsz?
    Eleve 22 dolárral kerül csak kevesebbe, mint az xp-s verzió, szerintem ennyit megér egy jogtiszta ikszpé

Egyébként itt nézd meg még:
    [link]
    Rendes a srác, edigitalos rendszer, ingyen szállítás
    a másik: [link]

illetve nála megkérdezheted: [link]

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #872 üzenetére

"Ki kell mondani: Fenőttnek a 10 col munkára alkalmatlan"
    versus
    "Játszani meg teljesítménye folytán nem alkalmas"
    lassan ideje lenne akkor eldönteni, hogy mi is a fontos

Attól függ egyébként, milyen munkát végez a felnőtt.
    --> Egy ügyvédnek nem tökmindegy mekkora képátlón nyitja meg az előre megírt doc-jait vagy ír pár sort egy szerződésként?
    --> egy tanárnak, hogy mikor bemegy előadni egy 200 fős terembe, nem tökmindegy miről indítja
    --> egy üzletkötőnek, aki vesz hozzá egy mini ledes 3M projit (12x6x2 centi) és meg van oldva minden körülmények közt a prezentáció, akár egy cég vagy család otthonában is, hiszen semmi egyéb nem kell hozzá
    --> egy egyetemistának (azt hiszen nyugodtan sorolhatjuk a felnőtt kategóriába, mind intelligencia, mind munkaképesség terén) is fontos, hogy könnyen tudja hurcolni. Nekem például kifejezetten jó, hogy be tudom csúsztatni a fiókba, illetve kis helyet foglal a bench-en.
    --> egy hivatásos fotósnak, aki a puszta közepén is meg tudja nyitni a képeit számítógépen

Ez pár példa, pedig mindegyikük csak annyit akar, hogy be tudja csapni a gépet a hóna alá és semmi egyéb technikai bravúr.
    Na nekik is készült a netbook kategória.

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #872 üzenetére

Egyébként ezt a definíciót:
    "Egyszerűen az van, hogy a netbook egy könnyen hordozható gépet akarna jelenteni amivel jól lehet netezni"

miben rúgja fel a keret vastagsága?
    Minden benne foglaltatott kívánlom teljesül attól függetlenül, hogy 0,5 vagy 2 centis kerete van a kijelzőnek.

Egyébként azért is fél milla, mivel drágább egy ilyen kijelző előállítása, persze nem arányosan, de az autós példával élve a Ferrarinál is lehet érdeklődni, hogy a régi magyar poénnal: "Mi kerül ezen ennyibe"

A 10 col persze nem 3D-re lett kitalálva, de egészen jól használható. Ehhez talán leginkább a magyar módszer illik.

Hogyan növeld olcsón a láthatót képfelületet ---> ülj közelebb

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #873 üzenetére

Hoppá, most nézem, hogy valamiért nem jól adja a linkelt képet a fórum. Na mindegy, nyomjatok "kép megjelenítése"-t

Az addig rendben van, hogy összeállt, bennem is hasonló gép fogalmazódott meg anno.
    Én speciel subnotit indultam le keresni, már majdnem meg is rendeltem egy Pr210-t, mikor a fórumlistában rátaláltam a wind topicra.
    Ekkor volt július eleje és odébbcsúszott a vétel, olvasgatás, gondolkodás, mérlegelés követte, majd augusztusban pedig lett belőle egy U100.

A hidegenhagyás pedig csak a business class gépeket nem/kevésbé érinti, de azért ott is jól megfizettetik az újításokat és hogy azt érzi a vevő, hogy ezt pont neki találták ki.
    Ebből a sávból szoktak az új dolgok szépen lassan lecsorogni a consumerbe.

Az a baj a kívánalmakkal, hogy a mostani állás szerint ezek az igények
    - 12-13 col
    - 1kg
    - 12 óra akkuidő
    ééés a legvégére
    -mindezt 150k-ért

Na ez kemény falat lesz, s még mindig azt merem állítani, hogy nem azért mert nem tudják megcsinálni, hanem mert nem fogják!
    Illetve szépen apránként.
    Az ára csak a végén fog közelíteni az elvárthoz. Tehát az egy dolog, hogy a vevő mit mennyiért szeretne
    Nagyon sokáig megélnek még ezekből a netbookokból, ne legyen igazam, de ezt a hozzászólást majd kéretik visszanézni 1 év múlva :K

Mondjuk ha így áll a dolog, hogy 2 notid van már, akkor tényleg ráérsz várni. Én speciel első notinak vettem, egyetemre és nem bántam meg, főleg hogy még most is ugyanannyiért osztogatják

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #862 üzenetére

a keret egyébként 6 milliméter, nem 3
    ezen egy kicsit jobban látszik

[link]

[ Módosította: Bordoi ]

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #859 üzenetére

Azt hiszen most már tényleg kellene valami határt húzni, hogy ne hasonlítgassunk 100 és 600k-s gépeket.

Mi elfogadjuk, hogy neked kevés a 10 col, nekem se tetszett asztali 19 és 22 után, de azoknál a gépeknél a billentyűzet nagyobb, mint az egész Windem. Neked valóban a 12 colos kategória való, de szerény véleményem szerint nem biztos, hogy érdemes várnod ezekre a gépekre.

Az u300-t én 200 fölé tippelem, nem fognak konkurenciát állítani a saját netbookjaiknak (Microsoft után szabadon), hiszen az u110, 115, 120 típusokkal és a többi árcsökkenésével telítve lesz a 40-120 ezerig való kategória.
    40 eee700
    60-70 eee900
    80 aspire one
    95-100 wind, 1000H
    110 (tipp) u115
    120 (tipp) u120

Az a baj, hogy hiába összeállt benned, hogy milyen gépet szeretnél, ez finoman szólva hidegen hagyja a gyártókat. Legtöbbször még a nagyközönség igényeit sem veszik figyelembe, főleg ha abból némi profitkiesés származna.
    Vegyük például a windet: még most is 3 cellás akkuval nyomják, nagyker listákon már felleltük az u120-at is, de szerintem ez is 3 cellával fog magyarhonba érkezni.

Pedig mindenki 6 cellással szeretné, de ez nem érdekel senkit rajtunk kívül, viszont így is viszik mint a cukrot, a 6 cellás verziót meg majd el lehet adni ismét.
    Végülis ez nem a máltai szeretetszolgálat, hanem kőkemény biznisz, mi meg úgyis megvesszük, "há má olyan kici meg cép"

Szóval kompromisszumokat kell keresztbe-kasba kötni még most is - így 2008(lassan 9)-ben - ha még ebben az életben gépet szeretnél venni magadnak.

Én javasolnám egyébiránt megtekinteni a kis 12 colos [fujit], ha eddig még nem olvastál róla.
    100 körül gyakorlatilag ez az egyetlen noti, ami közelíti az igényeidet

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz fanthomee #868 üzenetére

3000 :W bazzeg, azért nem tudom, hogy milyen marketingesek ülnek a Fujitsunál, de azért elég durva lesz, hiszen mire ideér(ne), addigra elérhetné a 700.000 forintot figyelembe véve a szállítást, áfát és a magyar kereskedők telhetetlenségét.

• Zola007

veterán

válasz rakal #857 üzenetére

Hát ha őszinte akarok lenni, akkor én sem vennék u120-t. Az egy nem mellékes dolgo, hogy nem tetszik külsőleg, az meg hogy n-es wifi és talán nagyobb vinyó, valahogy nem hat meg. Az egyetemi wifi így is jó sebességgel megy, illetve vinyóból meg nem kell nagyobb. 3,5g-re nincs szükségem. Jó lesz nekünk a gagyi u100, nemde :) (2gb nekem is)

• Zola007

veterán

válasz rakal #855 üzenetére

Rakal: u120 lassan rendelhető, nézz be a wind topicba
    De szerintem ezekből is 3 cellásakat küld majd az msi ide parasztfalvára közép-euba

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #849 üzenetére

Ha a wind külméretét vesszük alapul, akkor az 260x180 mm
    Ehhez nem kell más, mint a Pitagorasz-tétel vagy legegyszerűbb módon egy vonalzó és máris megvan, hogy ekkora méretben milyen kijelzőt bír el egy ilyen noti.

Ezek szerint 316 mm lehet a teljes átló, 13,3 collhoz 338 milliméter kellene, de abban nincs benne a keret.

Azaz nagyon maximum egy 12"-os kijelzőt lehet beletenni, s ebben az esetben is alig 3 milliméter lenne a keret, ami finoman szólva is semmi.
    Ez igencsak messze van mind a 13,3 colltól, mind a törésmentességtől és legfőképp a 100ezer forintos kategóriától.

A 13,3 coll pedig azért kellene teljes értékű gépet jelentsen, mivel ekkora méretbe a jelenlegi technika alkalmazásával már akár optikai meghajtót is lehetne építeni, amit persze nem muszáj, de szerintem minden tulaj jó néven venné.

Ki fognak jönni ilyen modellel is szvshz, azonban egyelőre a mostani telítéssel foglalkoznak. Ha később hozzák ki, akkor újra el lehet adni azt is.

Egyébként ha látnál a szemedtől, a hozzászólásom végére írtam a ne beszélgessünk róla többet dolgot, azaz zárás képpen.

Nem a szakemberekkel van a gond és mivel nem kötekedni vagyok itt/nem azért fórumozok, ezért nem is mondom, hogy veled van baj.
    Ha összeírod egy hozzászólásban, hogy pontosan mik az igényeid vagy csak, hogy mire szándékszol használni, akkor szívesen válaszolok részletesen

Igaz, hogy nekem még csak 4 hónapja van netbookom, illetve előtte is utána is láttam már az összes típust, de nem muszáj hinni nekem.

Egyébként az opeles topicban sem fognak sohasem Ferrariról beszélni, pedig mind designban, mind sebességével, mind stílusban odaveri, de ettől még nem lesz belőle családi autó.

• Zola007

veterán

pár definíció normálisabb helyekről:

pcmag: "A subnotebook computer that costs less than $400. The term was coined by Intel in 2008 for computers that use the Intel Atom microprocessor. However, it may refer to small PCs that use non-Intel CPUs such as those made by AMD and Via"

best buy: "netbook is a streamlined mobile device designed for the Internet, so you can stay connected on the go. Get up-to-date news, the latest scores and weather information, access your e-mail and social networking sites, and enjoy digital videos, photos and music.Netbooks may look like laptops, but they don't have the full capabilities of a computer. Instead, a netbook specializes in mobility and the Web, so it's great for travel or as a supplement to your main PC."

• Zola007

veterán

válasz Dzsez_ #845 üzenetére

Valóban fölösleges vitatkozni arról, hogy milyen kategóriába soroljuk ezeket.
    Mindenki döntse el, hogy mire van szüksége és ha ezeket elmondja egy hozzáértőnek, akkor kategóriafüggetlenül tud neki konkrét típust javasolni.

Alapvetően méret alapján célszerű a laptopokat csoportosítani, elég objektív jellemző.
    a 10 colos gépek pedig valóban egy átlagos könyv méretét mutatják .

Attól még nem neveznék NETbooknak egy gépet, ha
    - van benne webcam
    - nincs benne odd
    - mondjuk 1,5 kiló

de:........ van egy 20"-s kijelzője
    Pedig technikailag meg tudják csinálni. Az U300 egyértelműen subnotebook kategória, bár tömege valóban alacsony.

13,3 col már nem a kicsi kategória, hanem egy teljes értékű gépet kellene, hogy jelentsen.
    Speciel azt sem értem, hogy miért kellett kihagyniuk az optikait, hiszen ekkora méretbe már bele tudnak rakni egyet, ugyanis készítettek már iszonyat vékony (<1cm) optikai meghajtót korábban is.

Subnotesz kategóriás gépet már vehetsz 100e ft alatt, de pl az MSI Pr210 szériája is sokáig futott 135k körül, amit az u300 lazán túl fog lépni.

De tegyük félre ezeket a fölösleges dolgokat.

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Carline #842 üzenetére

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

Nekem speciel számított az esztétika és ez qvára szubjektív. Mindenkinek az tetszik, ami.
    Ezzel nem lehet vitázni, normális embernél bebeszélni se. Meglátod és azonnali csodálat/undor, ami sose vakarsz ki többet a fejedből.
    Vaciláltam én is anno, de eldöntöttem, hogy nem veszek olyan gépet, ami nem tetszik.
    Vékony és tetszik, már 6 cellással is otromba, nem kéne, dettó a vetélytárs.
    A kategória ellenben szükséges volt, mivel elfér a mappámban, de kisebb hátizsákban mindenféleképp, ami már 12col mellett is zaccos.
    Asztalon sem foglal sok helyet, nekem csöndes, nem hangosabb, mint az 1000h, kb egál.

üzemidő: 2 óra még mindig elég volt, mondjuk gyakran járok konnektorközelben.
    Akinek kell a min. 4 óra naponta huzamosan, annak egyértelmű, a többiek mérlegeljenek.
    Ha leülsz 5 percre és átgondolod, hogy mire is használod még a mostani céljaidon kívül, akkor pár év számtech után ennek belövése nem szabad, hogy problémát jelentsen.
    Én mondjuk nem nézek filmet rajta, netezni sem folyton, inkább magángép/saját környezetet jelent egyetemre. De itt gyakorlatilag 100 méteren belül mindenhol van gép, ha netezni kell és áram is.

Melegedés: én nem ágybafekvősnek vettem, így az alja nem érdekel, viszont a billentyűzet hűvösebb volt, mint az Asusoknál.
    Mondjuk annak örülnék a legjobban, ha még hűtése is lenne:-) Na de én már csak ilyen jegesmedve-projekt vagyok.

Kijelzőnél cipeléssel azért vigyázzatok, hol nyomjátok meg, gyönyörű felhős képe tud lenni egy laptop tft-nek, ha maradandóan sérül.

Tehát nem ennél fogva kell cipelni és nem leejteni. Nem vödör és nem tégla.

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Wajk #771 üzenetére

Da
    Én is mindig ezt hangoztatom, ennek ellenére még mindig sokan jönnek azzal, hogy azért csak megrendelték látatlanban.
    Nem igazán értem, hisz mindenkinek van szerintem elérhető távon belül hely, ahol megtapizhatná :F

• Zola007

veterán

válasz Wajk #769 üzenetére

Na ezt már el is felejtettem, tényleg csak 900ban nem volt.
    Mondjuk akkor sincs nagy gond, ha nem lenne benne. Mint írtam, van akinek még jobb is ha adapteres (feltéve, hogy annyival olcsóbb)

• Zola007

veterán

válasz Wajk #766 üzenetére

Azért is az eee901-t támogatnám, mint a kolléga, mivel helytől függően 30-40 ezerrel olcsóbb, mint a Toshiba és a bluetooth-t pedig meg tudod oldani egy 2-3k-s micro BT adapterrel, ami legalább más gépekben is tudsz használni.
    Én sokallom egy 9"-os netbookért a 110-120 ezer ft-os vételárat, még ha Toshibáról és bankválságról is van szó

• Zola007

veterán

válasz PNP #763 üzenetére

Nem tudom milyen lehet az eeexp, de vagy semmi extra egy normálhoz képest vagy az eee drivereit tartalmazza alapból.
    Én szvsz nem ajánlanám, csak a sávszélt foglalod a letöltésével.
    Mint mondottam, egy gyári/carlosca féle XP és kész.

Buherával azért óvatosan, itt leginkább az érintőképernyőre gondolok. Ha nem vagy túlságosan jártas a szerelésben, akkor érdemes hanyagolni kicsit.

• Zola007

veterán

válasz PNP #761 üzenetére

Az én véleményem szerint egy buherálatlan xp-vel jársz a legjobban, esetleg egy integrált carlosca verziót rakhatsz fel, mivel abba csak a frissítéseket építi be.
    Ha linuxot lusta vagy megtanulni, akkor tényleg ne azt rakd fel, ezzel méretes problémától kíméled meg magad.
    Egy 2007/2008-ig integrált XP (nekem 2007 febr. carlosca) tökéletes számodra, beleértve az energiagazdálkodást. Vista valamivel előrébb van (+20 perc), ennek ellenére én marhára örülök, hogy a Microsoft nem kötötte az ebet a vistához, akarom mondani karóhoz, hogy XP-vel lehet árulni a netbookokat.

Hát igen, a 4 giga az megfogja az embert rendesen. Én nem Vistázni akartam, viszont a 16-os írási sebessége marha lassú ssd berkekben, többek közt ezért is esett ki a 901-es.
    Azt pedig előrebocsátom, hogy a 16-osra nem ajánlott rendszert rakni....[ezért]

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz PNP #758 üzenetére

Nem tudom, hogy fogdostad-e már élőben, de netbookot mondhatni tilos :K úgy megvenni, hogy még előtte nem nyomkodtad saját (!) kezűleg.
    Lehet egy teszt objektív méretek fogyasztás, hang, külalak, hardver, minden egyéb szempotjából, de hidd el, hogy az összképet semmi sem alakítja ki benned annyira, mint mikor élőben megnézel egy ilyen kis mütyűrt. Gyakorlatilag ott dől el.
    Persze vannak dolgok (mint az általad említett akkuidő, méret, stb), amit előre el tudsz dönteni, de ez is változhat az első szermrevételkor.

Pl nem zárom ki, hogy méret szerint neked most a 901 teszik, de csak az asusnál maradva élőben már azt gondolod, hogy az 1000H is belefér és hóval bővebb szolgáltatást kapsz mellé.
    például

Tehát menj be mediamarktba, saturnba, edigital, stb nagyobb boltokba, ahol az összes modell ki van állítva és csak azután dönts. Persze ha kinézted, nem kötelező ott venned. Rendeld meg a legolcsóbb helyről és kész.
    Ezért is nem mondok most konkrét ajánlást.

Jó kis gép, nekem is alternatíva volt, ezekért esett ki:
    - a kijelzőből hiányzott még az az 1 col
    - a billentűzet fura volt és nem nagyon tudtam volna megszokni
    - 5k-val volt akkor olcsóbb mint a windem
    - ssd kevés lett volna (ha duplája, akkor pipa)

Linux csere nem problémás, lezúzod a régit róla, aztán fel pendriveról egy XP.

PCX-nél most 80-ért van és megbízható a bolt. Nem mellesleg ingyen kiviszik 50k fölött.

• Zola007

veterán

válasz kapcs-ford #756 üzenetére

Hát b, ehhez kell a pofa. :W
    Amúgy kipróbáltam. Pár óra PS után nem nagyon esett jól tovább bámulni, pedig a wind 10 col. :(
    Legalább visszanéznéd, hogy ennek az "újabb hozzáértőnek" mióta van netbookja és talán volt már pár hasznos hozzászólásom nekem is ezekben a fórumokban.
    Vagy tudod, hogy mi volt egyáltalán az eredeti kérdés?
    "Köszönöm! Akkor marad valami átlagos noti... :( Gondolom nincs olyan netbook ami tudná az 1024x768-at?"
    Még az ezt megelőző kérdésre épp te válaszoltál a srácnak :C

Felőlem bárki nekiállhat CADezni 9 colon atommal.
    Bár én nem furatot, alkatrészeket és épületeket tervezek, de moleculatervezéshez 21 colos monitor mellett SGi gépekkel sem mindig leányálom egy nagyobb méretű 3D-s szerkezet forgatása.

Egyébként nem külső monitorról volt szó, hanem hogy a saját vga+kijelző mennyire használható erre. (De azért külsővel sem túl jó 19-21 col alatt)

• Zola007

veterán

válasz Flashback #749 üzenetére

Írja, hogy van benne 2 memóriaslot. Legalábbis ha itt megnézed: [link]
    Akkor azt írja, hogy "a bővíthetőség felső határa : 4,096 MB"
    Tehát ha kihajintod (értsd eladod) a gyári 512-st, akkor +12 k-ból lehet egy 4 giga ramos géped
    Az már csak elég?
    Vagy ha megtartod a gyárit és belezuhintasz egy 2 gigást, akkor 6-7 ezerből 2,5 gigás laptopod, ami szintén elég mindenre, amire notit vesz az ember

Illetve saját 256 ramos a VGA és 80 gigának pedig elégnek kell lennie. De ha nagyon nem bírsz magaddal, akkor azt is kicserélheted.

Szvsz 135-ből jó kis erőgépet lehet ebből faragni :K

• Zola007

veterán

válasz Flashback #747 üzenetére

Igen, sajnos nagyon felnyomták az árát, Imibácsi még 140 körül vette. Nem tudom mikorra fog rendeződni a bankvilág, de egyhamar ne számíts rá, hogy lejjebb megy.

Esetleg még megnézheted ezeket: [link]
    a Toshiba jó kis gépeket gyárt. Lehet hogy nem a legkisebb, de még mindig jobb mint 15,4-es dögök.
    [link]
    a fujitsunak is elégnek kell lennie és 12 colos. Mostanság talán már nincs olyan sok gond velük szervíztéren.

• Zola007

veterán

válasz xedos #744 üzenetére

A második meg drága.
    És 9 colon 1280x768 mellett szinte még aznap megvakulsz CAD mellett.

• Zola007

veterán

válasz F1DO #743 üzenetére

Hát szinte mindegyik Atomra épül, de ezekkel az Asus 1000H és a Wind.

A winchesteres megoldás sem pörög feltétlenül egész nap, mivel mondjuk a WD vinyókkal szerelt windek biztos, hogy parkolópályára állítják a fejet, ha nem használod. Egy internetes rádiónál szerintem nincs akkora átvitel, hogy folyamatosan használja a vinyót.
    De emiatt nem érdemes aggódnod, mivel nagyon jól bírják a laptopvinyók és ha egy idő után emiatt kezdene haldokolni, akkor vagy szervíz vagy gari után 7-8 ezer forintért veszel bele másikat.
    De gyakorlatilag a két gép ugyanaz, némelyik itt-ott előnyben van a a másikhoz képest, de enm igazán létezik objektív eredményhirdetés, azért is nem írok most konkrétumot.
    (utánam biztos bepótolják, van egy tippem rá :U )

Tessék elmenni Médiamarktba, saturnba, stb és meg lehet nézni a gépeket, hogy melyik tetszik jobban összhatását tekintve, s ez ebben a kategóriában nagyon is fontos.

• Zola007

veterán

válasz fanthomee #741 üzenetére

Maximum netezésre. :)
    Azért AutoCAD-re aránymentesen már abszolút nem használható.

A windet is rá lehet bírni 1280x1024-re is, ha egy eredetileg nem gma950-es drivert rakunk fel, de egy kijelző maradjon csak a natívjában.
    Én továbbra is azt mondom, hogy 12 col alatt el kell felejteni bárminemű képszerkesztést.

Aki komolyan csinál mondjuk PS-t, úgyis normális gépet vesz alá (mind asztali, mind legalább 14-es noti), illetve egy lapos szűkebb lehetőségeket tartogat kalibrálásban is.

• Zola007

veterán

válasz Flashback #738 üzenetére

Tudják, csak görgetős megoldással. Pl Windben is be lehet állítani, annyi, hogy továbbra is 1024x600-t látwsz, az alsó 168 pixelhez lejjebb kell görgetned a képernyőt.

Erre a célra leginkább egy 12" noti lenne a megfelelő neked, mondjuk MSI Pr210-as sorozatát megnézném a helyedben. Most feljebb ment kicsit az áruk, de még ígyis megéri. AMD, 2giga ram, 4 órás akku
    Imibácsi csinált róla házitesztet kb 3 hónapja, keressrá a prohardveren.

• Zola007

veterán

válasz kapcs-ford #710 üzenetére

Nekem könnyű, kicsi és csendes. Ha kisebbet akartam volna, akkor veszek egy PDA-t. :U

szép: kinek a pap....nekem nem jött be a szín, amivel beharangozták, lehet nem vagyok egyedül
    Könnyű: hát igen, sajnos nem a legkönnyebb :) a wind 8 dekával nehezebb mint az acer, cserébe 1 collal nagyobb a kijelző
    Kicsi: sajnos 1 centivel nagyobb is mint a az acer :B
    csendes, hűvös: valamit valamiért: "Sajnos hőmérsékletben már nem volt ilyen jó a helyzet. Bal tenyerünk alatt 43 fokig melegedett az Aspire One, és ujjaink alatt is közeledtünk a 40-es számhoz. Mindez azért volt még zavaróbb, mert a jobb oldal 6–8 fokkal hidegebb maradt, így két kezünkkel komoly kontrasztot éreztünk. Bizony a levegőkifúvóval ellátott bal alsó rész (a képen a felfordítás miatt jobbra került) is alaposan felmelegedett, pedig terhelés közben nem ölben, hanem az asztalon ült a kicsi Acer. Egy kicsivel pörgősebb, hangosabb ventilátor valószínűleg csökkenteni tudná a hőmérsékleteket"

Mellesleg a 9 coll nekem már kicsi volt, ezért esett ki például az eee901. De ugyanezért ki esett volna az Acer is. :U

No mindegy egyébként MINDENKI VEGYEN AMIT AKAR, tessék elmenni médijamárktba, saturnban stb és megnézni, megvenni, hazavinni, vigyorogni

(#711) Kalandor: Ha azt mondom, hogy alternatíva volt nekem - mint fentebb írtam - az 1000H, akkor kiegyezünk? Ismétlem, nem fikázni akarom, tapipadja valóban jobb most hogy senteliccel gyártják a windet.
    Szerinted miért írtam több dologhoz is egyértelműen az 1000H-t?
    De azt hiszem ezek a dolgok már rég lerágott csontok, aki csak egy-két oldalt olvas el valamelyik fórumból, az úgyis rájön ezekre és ha nem ididóta, akkor figyelembe veszi.

Az eddigi más Asusokkal való kapcsolatom tántorított el főleg az 1000H-tól (majdnem mindegyik volt már szervízben). Mindentől függetlenül azért remélem nektek sokáig fogja bírni a cucc

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz krisi047 #706 üzenetére

Szia!
    Nekem MSI Windem van, eddig tökéletesen bevált (kb 2,5 hónapja nyúzom)
    Kipróbáltam az 1000H-t is, de a Wind a nyerő (billenytűzet, kinézet, tömeg, nekem 2 év garos, melegedés)
    A hangszóró érdekes módon nekem is jó, nem rosszabb mint az 1000H-é. Laptop szint, egy kilóból mi a fenét akarunk még, hogy főzzön is?

Na jó, komolyan és amennyire telik, reálisan.

Könnyű, kicsi gép kell: Wind

Hosszú akkuidő kell: 1000H v. Wind+ 6 cellás akku külön (drágább)

Csendes, hűvös gép kell: Wind

n-es wifi kell (bár nemtom mire mennél vele most....és nem 3 év múlva!): 1000H

szép gép kell: szubjektív, de azért sokaknak a Wind tetszik jobban

garancia: 1000H

Ha mindenáron pontozásos versenyt akarunk, akkor írd össze, hogy mely tulajdonságok fontosak és nézd meg, hogy melyik típus szerepel többször.

Megpróbáltam nagyjából olyan kategóriákba sorolni a dolgokat, amit itt ott kiemelten fontosnak tartottak egyesek, ezért nincs jogunk megmondani, hogy egy ismeretlennek mennyire befoláyosoló tényező.
    Azt hiszem statisztikai és tény alapon helytálló nagyjából minden, amit írtam, de lehet vele kötekedni

Az Windnek valóban az 1000H a párja és én sem védeni akarom, de nem mindig az akkuidő számít a legjobban és a billentyűzet pedig szintén egyéni dolog, hogy kinek mi jön be jobban. Nem volt rossz az 1000H-é sem, de nekem a Wind-é jobban tetszett, ennyi.

Elmész, megnézed, eldöntöd hogy melyik kényelmesebb.
    Nem bonyolult, úgyis első 3 perces döntés lesz, hidd el.
    Nem hiszem, hogy bármelyikkel nagyot buknál most a netbook korszak hajnalán. Szinte tök egyformák, mindkettő jobb 1-2 dologban mint a másik, de ez egyéni döntés tárgyát kell képezze.

Akkor kellett volna felrúgni exy-t mikor ezt a fórumot 2 gép közti versenyeztetés és vitázás céljából nyitotta (szvsz akkor van egy ilyen fórumnak értelme, ha legalább 4-5 variáció létezik)

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Wajk #703 üzenetére

Több külföldi fórumon és az msiwind.neten is írják, hogy 3 év a gari és godn viszont nem sok van vele. :K
    Azt mondják a kamera is egész korrekt, szépen tudja azt a felbontást, egyébként meg ha használok is, akkor is max 10 centis ablakban megy a kép, tehát nem látnék túl sok difit köztük. :) Bluetooth pedig korrekt, hogy adnak hozzá, én korábban azt hittem abszolút nem jár hozzá.
    Sőt, azt mondom, hogy van akinek még jobb biznisz ez a külön BT, hiszen kölcsön tudja adni családban, ismerősöknek, stb és nem kell vinni a gépet. Nekem is egyszerűbb hazavinni a kis donglet, mikor tesóm elnyögi magát, hogy fel kellene rakni a telefonjára csengőhangot vagy képet leszedni
    Mint említettem a netbook kategóriában pedig kifejezetten hasznos a 3 év gari, mivel ultramobilitásra készülnek, így biztos többet hurcolják a népek, mint egy nagy notit, ergó hamarabb nyeklik a ház, adja meg magát a vinyó vagy egyáltalán több ütést kap, s mozgatják bekapcsolva is.

• Zola007

veterán

válasz PNP #700 üzenetére

Nem feltétlen bestbuy, csak gondoltam berakom.
    De a 3 év gari elég kecsegtető egy netbooknál, ahol nem jósolok a gépeknek túl hosszú jövő a hordozgatás miatt :)

• Zola007

veterán

Medion Akoya megjelent a magyar piacon.
    Rakal kolléga helyzetjelentése [link]

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #687 üzenetére

főleg halott akkuval ad nagy mobilitást :DDD

• Zola007

veterán

válasz Gergő_ #682 üzenetére

És még gyúrni is lehet vele, tiszta kánaán fiataloknak :)

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz csibor #683 üzenetére

Hol tesztelték azt a procit? Dobj majd egy linket
    Egyébként itt csemegézhetsz laptop procik között: [link]
    3Dmark CPU tesztben gyorsabb ugyan. de vajon mennyire melegszik, mennyit fogyaszt és meddig bírja majd? (illetve fognak vmit szerelni vele a jobb márkák közül?)

mod: úgy nézem a tdp-je a via-nak az 1.0 Ghz ULV kivitel esetén 5 watt, a sima via nano esetén 17 w. Hát ez nem nagyon közelít az intel atom 2,5 wattjához, már amennyiben összevethetők az eredmények (ki tudja milyen mérési metódussal dolgoznak)

[ Szerkesztve ]

• Zola007

veterán

válasz Kalandor #679 üzenetére

A sörcsapolót kihagytad... :D

• Zola007

veterán

válasz bypet #672 üzenetére

Úgy látszik próbálnak rágyúrni még az 1000H szériára, de készülődik valami a háttérben. Az MSI is így kezdte el tologatni a 120-as windet

• Zola007

veterán

Egyébként nektek se ment tegnap este a prohardver?

• Zola007

veterán

[link]
    Ez elméletileg az a leírás, amiről beszéltem csak egy másik oldalon leltem rá

Na de csak ráleltem arra is, ami mentén én csináltam a sajátomat. ---> [link]
    Semmi bonyolult nincs benne, de érdemes követni a leírást

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés