- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
ezt hogyan rogzited? a derekad korul van a pantja, es oldalt log le? ha a wind pont belepasszol, akkor az eee-nek elvileg kenyelmesen jo kell legyen
amugy en leginkabb vmi ilyesmire gondoltam, ez 100%-ban tokeletes lenne, csak ennel kisebb kellene
sajna a logitech nem gyartja kisebb meretben tudtommal[ Szerkesztve ]
-
miniapu
tag
"Mert ezeket én speciel használom nap mint nap"
Én meg hétszámra elő sem veszem. Mióta megvan a 24"-os monitorom, csak azon dolgozom. 1920-as. Minden ráfér egyszerre. Nap-mint nap dolgozni szerintem ez való. Aztán ha megyek valahová, a Windre feltöltöm azokat a doc-okat amik esetleg kellhetnek és belecsúsztatom az övtáskámba. Az enyémbe belefér. Nekem a Wind csak erre kell. Azért gondold meg, ha nem vinnéd sehová és már van nagymonitorod, akkor kellene-e minimotesz? Szerintem akkor luxus lenne. De főgépnek, nap-mint nap a Winden dolgozni, édes istenem!
"ez tuti nem valami humbug?"
Nem. Ez nem humbug, ez csak kézzel készített mintadarab. Le vannak maradva a fejlesztéssel. Kapkodnak. És aki kapkod a téveszt. Szerintem csak ennyi a történet. Nem szabad ennyit ragozni szerintem. Októberre megjelenik a boltokban, meg lehet majd tapizni. Akkor kiderül.
Engem egyébként a hangtalansága nyűgöz le. Ha 15,4-es normál notesz méretben lenne hangtalan, már rohannék is megvenni. Így is megveszem, mert kuriózum. Remélem a többi gyártócég is megirígyli a hangtalanságot és ők is bevezetik majd.
-
hanee
senior tag
Hát bízzunk benne, mert pl. erről totál hiányzik az € és $ jel pl.. így hirtelen ezeket fedeztem fel Mert ezeket én speciel használom nap mint nap..
Azt már írtam, hogy a funkcióbillentyűk hiánya is zavar engem, én az egészet gynaúsnak tartom, mert a DELL annyira jó gépeket szokott csinálni, nem akarom elhinni, hogy egy ennyire lerontott billentyűzettel jöjjenek ki.. ez tuti nem valami humbug?hanee
-
doc
nagyúr
erosen gondolkodom egy angol billentyuzetes Dell beszerzesen, a magyar billentyuzetes eee-vel ugyis csak a gond van, az egyetlen gep a kozelemben magyar kiosztassal, folyton keverem a billentyuket
teny, hogy eleg szukosen bantak a billentyukkel, viszon a kerdes, hogy mire kell a gep? amire nekem (repulon filmnezes, parommal skype-olas), arra szerintem igy is tokeletes
rendszerint ugyis ekezetek nelkul irok, szoval nekem nem igazan gond
en varom mar -
miniapu
tag
Szerintem várd meg amíg gyártásba kerül. Ezeknél a jórészt kézzel készített mintadaraboknál még lehetnek -és vannak is- buta dolgok. Nem valószínű, hogy a széria is pont így nézne ki. Szerintem. De persze majd meglátjuk. Én biztosan veszek, azt már eldöntöttem. Nálam most érzelmi okok dominálnak főként. A C64 óta ez lesz az első számítógépem ami nem zajong. Ez nekem minden pénzt megér, mert csendes környezetben élek. Az ergonomikus kialakítás már csak hab a tortán. Ehhez képest nálam most a funkcióbillentyűk léte vagy nemléte eltörpül.
-
PLacc
senior tag
Már csak 1 gondom van:
Hova fognak kiférni a magyar billes ö,ü,ó,é,á,ű,í betűk??[ Szerkesztve ]
-
miniapu
tag
"Az ugyanakkorákra bezzeg elfértek a funkcióbillentyűk"
Nem ugyanakkora a billenytűsor hossza. Másrészről az árkategória is eltérő. De a "bezzeg" kifejezéseddel igazad van, hiszen pont ezért csinálják. "Bezzeg a barátomé meg ilyen és olyan." Hogy legyen különbség a kategóriák közötti műszaki megoldásokban. Az már más kérdés -és ezt jól látod-, hogy ez egy műbalhé, vagy más szavakkal élve: tudatos visszarontás. Eről beszéltem a repedős-törős műanyag burkolat ügyében is.
-
miniapu
tag
válasz kelzsoca #277 üzenetére
Kösz a linket kelzsoca! A jóvoltadból egyre jobban be vagyok indulva erre a kis gépre. Végre a takaróra is rátehetem filmet nézni, mert nem szív alúlról levegőt. És ami a legizgatóbb benne, hogy hangtalan. Nekem a Commodore64 óta nem volt hangtalan számítógépem. Szóval eldöntöttem, kell nekem egy ilyen (is)!
-
PLacc
senior tag
Azt írják a teszben, hogy melegebb, mint egy normál Atomos gép, de elviselhető. Szerintem megér pár fokot, hogy ne kelljen hallani a ventit.
Egyébként volt már full passzív gépem (Dell X1 szubnoti), és ott a billenytúzet alsó fém része volt a "hűtőborda", kicsit melegebb volt, de tűrhető. -
miniapu
tag
"full passzív hűtésű, így SSD-vel teljesen hangtalan!"
Az igen!Ezt várják sokan szerintem! De hogyan csinálják? És mennyire lesz vajon meleg a billentyűzet és a tapipad. mert például én nem szeretem ha meleg. Az ember hőérzete megváltozik ha a kezei melegben vannak. Szóval vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban.
-
doc
nagyúr
a funkciobillentyuk a valtobillentyuvel, az A, S, D stb. billentyukon vannak
de jo, egy mondatdban haromszor irtam le hogy billentyu
amugy egy valoban mozgo alkatresz nelkuli, ssd-s gepre hajlando lennek lecsereleni az eee-t, szoval en kivancsian varomaz akksibol meg ne szedjenek ki semmit, legyen jo kic combos! az F-billentyuk ugyis ritkan kellenek, ez igy boven jo
sot, az eee-n annyira megszoktam a valtobillentyus pgup/pgdown-t, hogy mar kimondottan hianyzik a nagy notebookomrol[ Szerkesztve ]
-
PLacc
senior tag
Már lehet rendelni a mini Dell-t is! Nagyon jól néz ki, csak tényleg nem értem, hogy miért spórolták ki a funkcióbillentyűket (F1-F12)?! Meg az a fényes kijelző. Kááár...
[ Szerkesztve ]
-
miniapu
tag
Itt van róla még egy nagyobb kép:
http://chinese.engadget.com/photos/hivision-fake-mininote/1009166/
[ Szerkesztve ]
-
miniapu
tag
A kínai cuccosokból van ilyenis meg olyan is. Lényegében az összes PC-alkatrész a mai asztali gépekben és a notebookok belsejében is már kizárólag csak kínai. Akkor meg mi marad? A burkolat? Miért pont azt ne tudnának normálisat gyártani?
Az árról meg annyit, hogy majd megrendelem az E-BAY-en és kész. Jön közvetelenül a gyártótól, de ajándékként címezve. Ez megy ma a pendrájvtól a hintaágyig mindenben európában. Így aztán szerintem szállítási költséggel se lesz több 20.000-nél.
De igazán nem tudok tapsolni neki. Miért? Mert európa láthatóan mindenben lemarad.
Karácsonyra kapható lesz legalább 50 féle mininot és majdnem mind kínai belsőrészű lesz.
Itt egy link: [link] Érdemes minden vonatkozásban áttanulmányozni.
[ Szerkesztve ]
-
miniapu
tag
Letölthető film róla: [link]
-
miniapu
tag
Az Apvell E-Benton versenyzője: [link]
-
hanee
senior tag
Annak idején az Acer Aspire-ről is megjelentek olyan cikkek, hogy itt gagyi, ott gagyi, meg hogy be se csukd mert majd eltörik a zsanérja, a billentyüzet behajlik normál gépelés alatt, stb.. a fele sem igaz az egésznek!
Lehet, hogy nem olyan mint a business notebook a magnézium vázával, de a saját kategóriájában nagyon jó. Nem mindegy azért, hogy mihez hasonlítjuk ugye..hanee
-
miniapu
tag
Új versenyző: [link]
-
nyenyeC
csendes tag
Szevasztok!
Voltam ma az MM-ben hogy megnézzem közelebbről is a Windet és a 1000H-t de csak hd volt, na de nem is ez a lényeg. A Winden és a eee-n is 1024x600 (max) volt a felbontás, mégis az 1000hd n jóval nagyobbak voltak a mappák meg az ablakok fejléce, ami elég zavaró. Megköszönném ha vki ki tudna okosítani, hogy ez miért van így
Egyébként nagyon pöpec kis gépek, amiket olvastam tesztek hogy nem az igazi az eee billentyűje meg a melegedés, számomra szörszálhasogatások. Billentyű fasza, nem hajlik, a "melegedés" nem feltűnő. Kamera is prima, szoval ott van nagyon! Egyedül a feketén zavaró hogy minden meglátszik, pedig az azért csak elegánsabb lenne de így ...
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
azert a ketto kozott van akkora kulonbseg, hogy donteni lehessen
ami engem illet, nekem fontos a kis meret, igy eleve csak a 900-as maradna, persze azt neked kell tudni, hogy nalad mik a szempontokhdd vs ssd: en csakis ssd-vel veszem a kovetkezo netbookomat is, semmikepp nem kellene vinyo!
-
hanee
senior tag
Elvileg az oprendszer egy különálló partíción van elhelyezve ugye? Arról lehet készíteni másolatot, vannak rá megfelelő programok.. én nem csináltam még ilyet, de gondolom ghost és társai segítenek ebben, mert ezekkel lhet egy olyan cd-t/dvd-t csinálni, amivel bármikor azt az állapotot tudod visszaállítani. De majd ebben segítenek okosabbak, én mindent cd-ről / dvd-ről installáltam eddig (és most is úgy kapom a gépet).
hanee
-
jksx
senior tag
köszi.
Azt nem tudod, hogy az xp-s változathoz van-e recovery lehetőség?
-
hanee
senior tag
Szia!
Szerintem ha nem dobálod le, akkor nem. Nyilván az SSD-s változat abszolút strapabíróbb és nincsenek mechanikai meghibásodásaik, de azért a notebook winyókat notebook-ba fejlesztették ki, tehát hordozhatók.. Szóval attól, hogy magaddal viszed és használod terepen is, nem lesz baja szerintem. Ha leejted, dobálod.. az más kérdés
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Én biztosan a HDD-s változatot venném, hiszen az végül is bővíthető winyó cserével, ha szükséges (főleg ha videokat és audiókat is rápakolsz, akkor azért az a 80GB sokat számít..). Ráadásul ha jól tudom az SSD-t nem is igazán fejlesztik tovább (ezt csak hallottam valahol, lehet hogy tévedés).
hanee
-
jksx
senior tag
Sziasztok!
Én a 900-as és a 904-es között vacillálok. Egy árban van mind a kettő (75ezer).
Szerintetek melyiket érdemes inkább megvenni?
A HDD-st vagy az SSD-s változatot?
A 904-es XP-s re lehet-e linuxot (UHU) installálni, adnak-e hozzá recoery cd-t, az xp visszaállítására?
Netezésre, munkahelyi mérésekhez lenne használva, no meg audió, videó lejátszásra.
köszi. -
Prof01
veterán
Sziasztok!
EEE PC 701 vásárlásán gondolkodom. Az lenne a kérdésem, hogy ha vga kimenetre rákötném a Samsung 223bw-m és 1680x1050-es felbontáson használnám, azt elbírná ez a kis gép?
Köszönöm előre is a választ!
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
Polp
csendes tag
Fórum az S10 -ről! [link]
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm - kettőtöknek - a hozzászólást. Úgy adódott, hogy közben megoldódott a kérdés, mert az MSI-hez számottevően olcsóbban jutok hozzá. Mivel nincs nagy különbség a kettő között (MSI-t nagyobb akksival kapom), ez a pénzkülönbség számít annyit, hogy az MSI javára döntött.
Ez az "n" szabvány mit takar pontosan?
Majd beszámolok az élményeimről ha megkaptam
Hanee
-
Tuco Ramirez
őstag
A hardvert tekintve szinte ugyanaz a kettő (kivéve a WiFi kártyát, amely a Asus 1000h-ban ismeri az "n" szabványt is). Mindkettő bővíthető 2 Giga RAM-ig, de a Windnél ez garivesztéssel jár, ha nem kérsz rá engedélyt az Albacomptól. Az Asusnál is a hangszóró mágnesei tartják becsukott állapotban rögzítve a notit, hidd el, ilyen kis gépnél bőven elég az is. Nekem az Asus zsanérmegoldása strapabíróbbnak tűnt, de mivel új cuccról van szó, még nincs tapasztalat arra vonatkozóan, hogy bírja a Wind vagy az 1000h a gyűrűdést hosszú távon.
Windet 6 cellás aksival jelenleg max. külföldről tudsz szerezni, a 3 cellás aksival viszont fele-harmada az üzemideje az 1000h-hoz képest (igaz, fél kilóval könnyebb is annál).WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
parandroid
félisten
A címet módosítottam, hogy nézzen is ki valahogy. Remélem azért a capslockos rész még az olvasni bizonytalanabbul tudó fórumtársaknak is elég egyértelmű.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
doc
nagyúr
szerintem menj be egy MM-ba, es taperold meg mindkettot
olyan nagy kulonbseg szerintem nincs koztuk, bar en a 701-es eee-mmel nagyon meg vagyok elegedve, valoszinuleg egy 901-re fogom cserelni, kimondottan minosegi darab
a jobb shift meg szerintem minden notin/netbookon ott van, meglepodnek ha pont egy teljes meretu notebookrol hianyozna...a 701-esen szinten nincs zar, de eleg erosen osszecsukja magat, tehat nem kell attol felni hogy magatol kinyilik
en mar ket honapja cipelgetem magammal mindenhova, gyalog, vonaton, buszon, repulon, es remekul birja
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy NETbook vásárlás előtt állok, ha lehet így nevezni.
Jelenleg az Asus Eee PC 1000-es és az MSI Wind 100 U között vacilálok.Kérlek segítsetek a döntésben.. elolvastam az elérhető cikkeket, teszteket mindkét gépről, beleolvastam a megfelelő topicokba is, de ez csak mégnagyobb zavart okozott bennem, mert mindenhol mást írnak (az egyik oldalon az egyiket, a másikon a másikat tartják jobbnak). Nyilván minkettőnek mások a "hátrányai és előnyei", ezért is szeretném megkérdezni, hogy olyanok, akik esetleg már használják valamelyiket, mit tartanak rajta előnyösnek?
Nekem egy Acer Aspire 5720-as notebook-om van, amivel amúgy elégedett vagyok, hibátlanul működik, viszont ez a közel 3 kg nem jó kompromisszum a porckorong sérvemnek, és mostanában egyre gyakrabban viszem magammal..
Én ezekre használom a gépet: Word, excel, internet, webszerkesztés, photoshop, msn, e-mailezés.. néha megnyitok egyszerre sok ablakot, de kb. ez a leg megterhelőbb, amit egy géppel csinálok. Nem fogom sem játékra, sem pedig filmnézésre használni, tehát számomra a CPU, videokártya gyorsaság nem szempont igazán.
A memória viszont igen, tehát pl. kérdés, hogy mennyire bővíthetők? Azt láttam valahol, hogy az eee-t bővítette 2 GB RAM-ra, de pl. arról nem találtam infót, hogy ez az MSI-vel is megtehető?
A billentyűzetben ninscenek különleges igényeim, számomra picit fura, hogy az eee-n oda tettek egy Shift-et jobboldalra (ami még a 15,4"-es notimon sincs), de különösebben nem zavaró, max. nem használom.
A touch padot is ritkán használom, tehát ez sem túl nagy szempont (általában hordok magammal egeret is, mert utálom a touch padot, nem tudok rajta gyorsan dolgozni).
Az akkuidő azért nem szempont, mert az MSI-t is nagyobb akkuval venném, és nem érdekel az a fél óra különbség, amit az eee javára írnak.
Inkább a használat érdekel, és a strapabíróság. Párom azt mondta, hogy volt egy MSI a kezében, és azt tudta felhozni negatívumnak, hogy amikor lecsukja nincs rajta külön zár, hanem csak becsukja és kész (elvielg valami mágnes van ott, de azt mondta ő azt nem érzékelte hogy van). Az eee hogy záródik pl.?
Strapabíróság milyen? Nyilvánvalóan arra veszem, hogy mindenhova vigyem magammal, tehát a mobilitásnál a strapabíróság elsődleges. Melyik strapabíróbb?
Milyen lett az MSI zsanérja? Az egyik tesztben azt olvastam, hogy vékonyra sikerült, és remélik a végleges változat jobb lesz (nem végleges borítás volt a gépen). Nekem a fotók alapján úgy tűnt, az eee zsanérja strapabíróbb. Bár itt hozzátenném, hogy az Acer Aspire zsanérja is vékony, és sokan lehúzták, de mégsem okoz ez semmilyen problémát, abszolút stapabíró így is.
Köszi előre is a véleményeket
hanee
-
doc
nagyúr
Acer netbook
ez a topicatnevezes nem igazan tokeletes, a kereso nem talalja meg a "netbook" szora keresve... lehet szerencsesebb lenne mondjuk NETbook-nak irni -
PLacc
senior tag
Nah, az LG is beszállt a játékba... [link]
-
Carline
őstag
Eee 1000-be meg tökig bemegy, viszont nem rugózott, így ki se lehet szedni ha az embernek nincs körme
Hát az elég gáz.
A 701 és 900 rugós volt.
Nem lehet, hogy a tiédben adta meg magát valami?
Nem hiszem, hogy így elrontsanak valamit. Bár....˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
HavocS
senior tag
Aki negatívumként hozta fel a winddel kapcsolatban azt, hogy kilóg az SD kártya: az Eee 1000-be meg tökig bemegy, viszont nem rugózott, így ki se lehet szedni ha az embernek nincs körme Mondjuk ez a legnagyobb baja az egész gépnek
-
spyduck
nagyúr
Ez keményn lett
-
spyduck
nagyúr
Én is átjöttem már párszor véletlenül pedig ismerős vagyok erre
Milyen NETbookot vegyek?
Ez a cím kéne neki. Írjaon vki privit peterkeT-nek, sztem ő majd módosítja. -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy notit és a tanácsotokat szeretném kérni, hogy ez mennyire ajánlott szerintetek?
Ezért az árért jó a gép?
-
bejmuller
aktív tag
Szerintem a meret novekedese nem gond. Ahol elfer a 22-23 centis EEE 701/900/9001 ott efer a 26os Wind is... De kb a Wind merete kellene legyen a felso hatar Sulyban meg az 1000h, bar mar az is sok lehet. Nekem az Aspire One merete megfelelo, sulyan meglepodtem, nem gondoltam h ilyen kicsi es megis ilyen "nehez" (a meretehez kepest; azert 1.valamennyi kiloval meg megbirkozok ) Nem volt a kozelben 1 kilos suly h legyen mihez viszonyitsam, mikor kineztem magamnak
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D
-
Siera
senior tag
áhh már megint erre kattiontottam,nem a milyen notebook...-ra
-
doc
nagyúr
nagyon elkezdtek noni ezek a netbookok, lassan nem is lesz mar sehol 10" alatt...
-
Polp
csendes tag
Erre kiváncsi leszek. Kis gép, teljesítmény (HDMI-hez ugye kell...). No meg az ár [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest