Hirdetés
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Mostantól nem kell az Intel segítsége a többképkockás képgeneráláshoz
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
- A TCL egyebek mellett egy 1040 Hz-re képes monitorral készül az idei évre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Annyira drága a DRAM, hogy bukta a legjobb konfigurációját a Mac Studio
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A pénztárcák imádni fogják az ID-Cooling új CPU-hűtőit
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Micro Four Thirds
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
Aktív témák
-
kenwood3
addikt
Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma) Itt kérdezz erre rá ! Ezt zárni fogja 1 moderátor .
-
Moanster
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Mindenek előtt elnézést szeretnék kérni,hogy Prohardveres 'pályafutásomat' egy új téma létrehozásával kezdem. Ennek az az oka,hogy a következő témával kapcsolatban nem találtam érdemleges segítséget,elég kevesen ismerik ezt az alaplapot,azok száma,akiknek ilyen van,az meg pláne csekély. Node vágjunk is bele.
Tehát abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy miként tudnám kihozni a processzoromból a maximumot-ami jelen esetben egy Intel Core2 Duo E8400. Sokat olvastam már a tuninggal kapcsolatban,rengetegszer próbálkoztam,de maximum 3,2-3,4Ghz-ig jutok el vele,pedig tudom,hogy sokkal több van benne. A processzorra vásároltam egy jobb féle Zalman hűtést,gépházat is lecseréltem,melyben 2 ventillátor kavarja a levegőt,tehát elméletileg semmi nem állhat a tuning útjába. Aki most megtekintette az adatlapom,biztos furcsán néz,hogy mégis mi a jó francnak akarja ez az ember tuningolni a processzort egy 3850-es kártya mellett. Nos,nekik mondanám,hogy egyrészt azért,mert mostanában sokat renderelek,másrészről pedig közeljövőben szeretnék új VGA-t venni valamint némi memóriát,de sajnos új alaplapra nem nagyon futja így tehát processzorra sem. Ergó..ütném a vasat amíg meleg

Na,de visszatérve a témához.
Korábbi próbálkozásaim során 3,5Ghz körül már egyszerűen nem volt hajlandó bebootolni sem a gép. Próbáltam a memóriákat is piszkálni illetve a memória-processzor páros minden nemű feszültségállítását,de a vége mindig BIOS RESET lett illetve a fentiek szidalmazása.
Tehát a kérdésem az az,hogy ezzel a lappal felejtsem el a tuningot (ennyire nem lenne tuningbarát?),vagy mi a fity-fenét kezdjek vele?Alaplapról pár információ: [link]
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdvözlet!
Aktív témák
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo P52s 15,6" i7-8650 32Gb ram, 512Gb Nvme, számla, garancia
- Licencek + laptopok + dokkolók
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest