Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
kenwood3
addikt
Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma) Itt kérdezz erre rá ! Ezt zárni fogja 1 moderátor .
-
Moanster
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Mindenek előtt elnézést szeretnék kérni,hogy Prohardveres 'pályafutásomat' egy új téma létrehozásával kezdem. Ennek az az oka,hogy a következő témával kapcsolatban nem találtam érdemleges segítséget,elég kevesen ismerik ezt az alaplapot,azok száma,akiknek ilyen van,az meg pláne csekély. Node vágjunk is bele.
Tehát abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy miként tudnám kihozni a processzoromból a maximumot-ami jelen esetben egy Intel Core2 Duo E8400. Sokat olvastam már a tuninggal kapcsolatban,rengetegszer próbálkoztam,de maximum 3,2-3,4Ghz-ig jutok el vele,pedig tudom,hogy sokkal több van benne. A processzorra vásároltam egy jobb féle Zalman hűtést,gépházat is lecseréltem,melyben 2 ventillátor kavarja a levegőt,tehát elméletileg semmi nem állhat a tuning útjába. Aki most megtekintette az adatlapom,biztos furcsán néz,hogy mégis mi a jó francnak akarja ez az ember tuningolni a processzort egy 3850-es kártya mellett. Nos,nekik mondanám,hogy egyrészt azért,mert mostanában sokat renderelek,másrészről pedig közeljövőben szeretnék új VGA-t venni valamint némi memóriát,de sajnos új alaplapra nem nagyon futja így tehát processzorra sem. Ergó..ütném a vasat amíg meleg

Na,de visszatérve a témához.
Korábbi próbálkozásaim során 3,5Ghz körül már egyszerűen nem volt hajlandó bebootolni sem a gép. Próbáltam a memóriákat is piszkálni illetve a memória-processzor páros minden nemű feszültségállítását,de a vége mindig BIOS RESET lett illetve a fentiek szidalmazása.
Tehát a kérdésem az az,hogy ezzel a lappal felejtsem el a tuningot (ennyire nem lenne tuningbarát?),vagy mi a fity-fenét kezdjek vele?Alaplapról pár információ: [link]
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdvözlet!
Aktív témák
- Asus Strix Z270f Gaming
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL48 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Gembird Fornax 500 DeepCool 400W
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest