Új hozzászólás Aktív témák
-
Jesus83
csendes tag
Az elmúlt héten nem igazán volt időm, de most újra tudtam foglalkozni kicsit a kérdéssel.
Beletettem egy új kártyát (nVidia 9500) a gépbe. Ugyanúgy csak x8-on fut ez a kártya is. Sőt időközben egy furcsa dologra lettem figyelmes: Ha újraindítom a gépet akkor már csak x1-en fut, de amint rendesen leállítom és ismét bekapcsolom újra x8-on száguld.
Ezt mind a 9800, mind a 9500 esetén ugyanúgy elköveti. Próbáltam szinte minden kombinációba Linuxon és Windowson, de egyszer se hibázott.
Egyre jobban idegesít a dolog, úgyhogy utánaolvastam a p55-ős chipset-nek. Rá kellet eszmélnem, hogy a PCI-e kezelését a proci és az alaplap megosztva végzi. Ha nem tévedek akkor az alaplap 8 a proci pedig 16 sávot kezel. Lehet, hogy a videokártyát most csak az alaplap kezeli 8 sávon?
Azt hiszem egy fontos dolgot korábban elfelejtettem említeni, hogy az alaplapban egy i3-as proci van.Összegezve: Azt hiszem mégis csak BIOS frissítésre kell adnom a fejem. Az MSI oldalán megnéztem a CPU Support-ot és ott támogatja az i3-asokat, de csak az 1.9-es BIOS-tól az enyémen meg 1.3-as verzió van. Szóval az ajánlotthoz képest egy őskövület.
shteer: Megkérhetlek esetleg, hogy segíts a BIOS frissítésben.
Nagyon megköszönném! Most sok munka, beadandó és egy szakdolgozat előtt állok. Szóval semmilyen gikszer sem fér bele most az életembe.
U.i.: Bocs a hosszú eposzért! Csak gondoltam másnak is hasznos lehet.
-
-
surgyi
senior tag
Nektek is úgymond elektromos hangot ad ki az alaplap, miközben villódzik a Phase LED?
-
surgyi
senior tag
Jah meg annyit, hogy a Turbo Boost be van-e nektek kapcsolva, esetleg nincs valamilyen negatív hatása?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek, csak még új az i5 a C2D után!
Köszönöm! -
surgyi
senior tag
válasz
Recon666 #288 üzenetére
Értem Urak!
Annyit kérdeznék még, akinek MSI P55-GD65 alaplapja van, csak egy alaplapi CD-t kapott hozzá, vagy volt mellé még egy másik is? Mert elvileg volna vmi Winki nevű dolog, s az lehet a másik lemezen tanyázik, amit én nem kaptam! MSI Extras cimkéjű talán a lemez, ha jól láttam valahol! :S
-
surgyi
senior tag
válasz
csillagkomp #280 üzenetére
Na és milyen az új Bios!
Mert azt szokták mondani, a legujabbat nem szabad soha feltenni, csak az egyel előbbit! -
csillagkomp
tag
-
Recon666
Közösségépítő
Én is nyomozok, hogy miért nem ég mindig az 5-ös cpu phae led, mikor a többi folyamatosan.
Most már a bios frissítésen gondolkozom, ehez kell pendrive vagy elég elindítani a windowsban az exe fájlt?
-
HZSolti
tag
válasz
csillagkomp #274 üzenetére
3DMark eredményed alapján jól kezeli.....szerintem.
-
surgyi
senior tag
válasz
csillagkomp #274 üzenetére
Erre honnan jöttél rá? Majd megnézem már én is...nekem HD6850-em van. De szerintem jó volt nálam, mert hozta azt az eredményt, mint amit Asus P5Q Deluxe lapban.
-
surgyi
senior tag
válasz
csillagkomp #271 üzenetére
Rendben, és köszi!
-
surgyi
senior tag
válasz
csillagkomp #267 üzenetére
Szia!
Mivel 250Km-re lakom a bolttól, ezért vissza postáztam a cuccot.
Ma kellett odaérjen a RAM+CPU. Elvileg összenézik!
Fogalmam sincs mi lehet a gond, de minden esetre az alaplap i7 procival +2x1GB Rammal hibátlanul ment a boltban. :S
Várom a fejleményeket, ha kiderül írok!
ui: 4 egyenletes rövid csipanást jelzett
Üdv: Péter -
csillagkomp
tag
Ez azért elég érdekes. Szerintem menj el személyesen, vidd magaddal a ramokat és a procit. Tegye be és tesztelje így. Szerintem vagy a csipszet rakoncátlankodik, vagy a procid. Nem valószínűsítem a ram hibát. Nem ártana kideríteni, hogy ami bios esetén mit jelent a 4 sípszó. A csippanások hossza és sorrendje is számít.
-
surgyi
senior tag
válasz
csillagkomp #260 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod!
A RAM lapján szerepelt ez az alaplap mint kompatibilis deszka.
Az volt a furcsa, hogy kb összesen 10 órát ment a gép rendesen, aztán egyszer csak netezés közben képernyő kikapcs, de minden venti..winyó ment.
Restart után viszont 4 csippanás, s kérte tegyek be USB-t, amin BIOS rajta van, Recovery végett.
Megtörtént, de továbbra is 4 csippanás, sőt kiírta: Bios is damaged!
Magától belépett a biosba, viszont ott csak a Bios flesselés menüpont volt, semmi más.
Azon keresztül is megcsináltam, de semmi változás! Pedig mindig Completed-et írt ki.
Egyébként BIOS-ba nem lehetett belépni...csak a Recovery utáni újraindulás után lépett be magátol. Tehát semmit nem tudtam állítani, mert nem voltak menüpontok!
Elemet is kivettem, Reseteltem, de semmi.
A bolt szervizese meg azt mondta, belerakott egy i7-8xx procit +2x1gb Kingmax 1333at, elem ki, s pöccre ment a lap, hibátlanul!!!
Ehhez mit szólsz/szóltok?Péter
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
csillagkomp #262 üzenetére
Már meg világít az 5-ös is, besz@rok.
-
Recon666
Közösségépítő
Üdv,
Egykérdésem lenne, akinek P55 Gd65 lapja van, az lenne szíves megnézni hogy a Cpu 5-ös phase led szokott e világítani neki, mert egy óvatlan pillanatban mikor odanéztem mindegyik világított, csak az 5-ös led nem. -
csillagkomp
tag
Itt már elvileg a proci közvetlenül vezérli a ramokat. Tehát az alaplappal kapcsolatban csak a kompatibilitás a lényeg. Nem nézted meg az msi oldalán, hogy szereti-e a lap? Ha ott nincs infó, akkor a memória gyártó oldalán próbáld! Én ugyanilyen lapban hajtok 4x2gb GEIL EWO TWO CL8 1800 tuning ramokat, de a procit tekernem kell hogy ki tudjam hajtani őket, viszont csak sokadik próbálkozásra jött össze a stabil konfig, molyoltam sokat a beállításokkal. Dos módban teszteld ki memtest-el a g.skill ramokat először alapon, ha úgy ok, akkor a beállításokkal volt gond.
-
surgyi
senior tag
Helló!
Egy MSI P55-GD65 lapom van, i5-760-al,s G.skill 1600MHz RAM-mal, de mint pár napja írtam, behalt a rendszer. A boltba visszaküldve, azt mondták, náluk a lap tökéletesen működik, igaz 2x1GB Kingmax 1333 RAM-mal. A szervizes azt javasolta küldjem vissza a RAM-okat is, összeteszteli, de szerinte az okozta a hibát.
Viszont ha átcserélik, a Kingmax RAM-ok nem fognak 1333MHz-nél többet menni, azt tudják , de többet nem!
Valakinek tapasztalata RAM téren ezzel a lappal? -
HZSolti
tag
válasz
csillagkomp #256 üzenetére
Több mint elég....tuti x16-os a PCI-E.
-
HZSolti
tag
válasz
csillagkomp #253 üzenetére
Futtass egy 3DMark06-ot és kiderül. A konfigod kb.24000pöttyöt tudhat / találsz itt a PH-n ranglistát is/, és ha jelentősen eltérő eredményt kapsz.....na akkor van bibi
Ja, némi cpu-tuninggal / kb. 3.8GHz/, viszonyításnak talán elég.
-
csillagkomp
tag
válasz
Recon666 #252 üzenetére
Már egyszer próbáltam, ma felkerestem egy szervizt is, de nem tudtak segíteni, őszerintük jól működik a rendszer, csak az energiagazdálkodás becsapja a gpu-z-t. Kéne valami rendes hardverinfós és/vagy teszt progi ami látja a busz sebességét, mert ugye a legtöbb progi csak hardvertől magától, kér infót a buszon keresztül..
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
csillagkomp #249 üzenetére
Most már kezdem azt hinni, hogy az energiagazdálkodás szól bele ebbe is, kapcsold ki az energiagazdálkodási dolgokat a BIOS-ban és úgy nézd meg hátha. Most figyeltem, hogy nekem is váltja gpu-z alatt, de csak azt, hogy v1.1 és v2.0 a pci-e foglalat, de a sebessége nem változik.
-
HZSolti
tag
válasz
csillagkomp #249 üzenetére
Tuning van?
-
csillagkomp
tag
Ezt írja a GPU-Z: PCI-E 2.0 X16 @X4 2.0, ezek szerint 4x-esen megy csak a vga? Konfig: p55gd65, sapphire hd5870 vapor-x 2gb gddr5, i7-860. A procihoz közelebb eső PCIe 16x van foglalatban természetesen a kártya. Másik kártyám, amivel tesztelhetem nincs, próbáljam a másik 16x-os sinen?
-
Jesus83
csendes tag
válasz
Recon666 #242 üzenetére
Azt hiszem kerítek egy másik videokártyát és megpróbálom azzal is. A BIOS frissítéstől félek egy kicsit. Sosem próbáltam még és utánaolvasgatva úgy látom könnyen rosszul sülhet el. Igazából csak munkához kell a gép és ott még nem éreztem semmi hátrányát. Csak hát mégis zavar, hogy nem működik tökéletesen.
Recon köszönöm a közös elmélkedést, de ha neked vagy bárkinek ötlete, tapasztalat lenne a kérdéssel kapcsoltban ne fogja vissza magát.
Ha jutok valami használható eredményre akkor, persze leírom ide.
-
surgyi
senior tag
Helló!
Gyors segítség kellene!
Tegnap vettem MSI P55-GD65 lap, i5-760, G.Skill 2x2Gb 1600MHz 1,5V RAM-ot.
Összeraktam, ment szépen. Ma este ment a gép, firefox futott...néztem a TV-t közben, egyszer csak kép fekete, monitor lekapcsol. Újraindítás...minden felpörög, de kép nincs, s 4et csippan a lap.
Próbáltam VGA csere, RAM-ok egyenként más foglalatba is, CMOS Reset, Elem ki..de semmi. Kéri rakjak be USB, amin van Bios. Letöltöttem netről ami volt rajta v1.9 Megleli Penről, megcsinálja, újraidúl de csak csipog. Sőt ha kihúztam a pent, akkor BIOS is damaged kiírás van. Belép a Bios-ba magátol, de ott csak a BIOS EZ van, tehát bios frissítési funkció, ott is megcsinálja, de semmi javulás?
Mi a fene lett vele, 1 nap alatt?! Tuningolva semmi nem volt benne!
Péter -
Jesus83
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI P55-GD65-ös alaplapom, az elmúlt napokban arra figyeltem fel, hogy az ASUS nVidia 9800GT videokártyámat a x16-os foglalatban csak X8-on futtatja. Először arra gondoltam, hogy a kártyával van gond. De átraktam egy másik gépbe és ott meg simán x16-on fut. Szóval most teljesen tanácstalan vagyok, hogy az alaplom miért nem kezeli rendesen. Vagy, hogy egyáltalán mi okozza a problémát.
Kérlek segítsetek.
-
HZSolti
tag
-
Recon666
Közösségépítő
A cpu vtt-t állítsd 1,3v-ra a memóriát 1,63v-re, utána simán meg kell lenni-e a 4ghz-ek. De ha leveszed a memória feszt akkor a vtt-t állítsd auto-ra.
dokee78: Tuningra Msi P55 GD65, bár ez sem lehe rosz amit linkeltél (drmos, jő hűtés, de majdnem ennyiért van a GD65 több extrával)
-
dokee78
félisten
Erről a lapról vélemény,tapasztalat?
Csak 4 pines a CPU tápellátó.
Teszt.
Tuningra kellene. -
HZSolti
tag
Sziasztok,
egy kis segítségre szorulok, elakadtam a tuningban.
MSI P55 CD-56 alaplap
i7 860 cpu /cpu core VID:1.32V/
Corsair Dom. 2x2GB 1600 RAM
3.8GHz-nél megáll a tudomány. Cél: 4GHz / remélem nem irreális álom csupán/
Cell Menu:
---Cpu Feature: Intel EIST : D
Intel C-State: D
C1E support: D
Overspeed prot.: E
Hyper-Threading F. : E / kipróbáltam kikapcsolva is: ugyanaz/
Execute Bit support: E
Set Limit CPUID MaxVal..: D
Intel Virtualization Tech.: D
Intel VT-d Tech. : DActive processor : All
Intel EIST : D
C1E sup.: D
Adjust CPU Base Freq.: 190
OC stepping : D
Adjust CPU Ratio: 20 /3800MHz/
Oc Genie Button Op.: D
Base Clock Button : E
DRAM Timing Mode : Auto / -9-9-9-24/
X.M.P.: D
Memory Ratio: 4 /1520MHz/
QPI Ratio: auto /6840MHz/----ClockGen Tuner : Cpu Amp.: 800
PCI-E : 800
Adjust PCI-E Freq. : 100
Auto Disable PCI Freq. : ECpu Voltage: Auto / amint emelem....be sem bootol., csak WIN alól engedi emelni/
Cpu Vcore : 1.312V /nem állítható....miért?/
Cpu PLL : 1.900V
DRAM Voltage : 1.630V
DRAM többi fesz. .: auto
PCH : 1.05V / auto/Spread Sprectum: E
Ezek lennének a beállításaim.
Van valami ötlet ami hozzásegít a 4GHz-hez?
Ja: BIOS legfrissebb 1.9 ver.
WIN alól 1.4-ig emeltem a corefeszt, de csak melegedett, az IntelBurnTest kidobott, nem volt stabil. Még 3.9GHz-nél sem.
Cpu-hűtő: Scythe Mugen2 rev.B, 2 venti.Előre is kösz.
-
jilian
addikt
Helló
Próbálkoztam ott is, de talán tudtok nekem ebben segíteni: katt.
-
aleister
veterán
Köszi a válaszokat!
Én is a GD65 felé hajlok. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy milyen lényegi különbség van a P55A-G55 és P55A-GD55 között?
Amennyire én látom a specifikációk között a DrMos, a JBOD mód, eSATA és 1394 port.A DrMos tapasztalatotok szerint mennyire fontos? I7 860 tuningra kéne a lap.
Egyébként a tuning lehetőségei esetén van különbség a különböző szériák (GD56, 65, 80, 85) között? -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok.
Msi P55 GD65 lapom van, és ki lehetne kapcsolni valahogy, hogy állandóan változtassa a proci szorzóját és sebességét az alaplap? -
dokee78
félisten
P55-GD65 nél tényleg nem lehet 190-nél nagyobb BCLK-t beállítani max szorzónál?
-
dokee78
félisten
Valaki segítsen:HELP
-
törölt tag
Sziasztok. Nagyon jó vétel volt annó az MSI GD65-ös deszka csak ajánlani tudom! Lazán viszi az i5 750et 4GHz-en(20x200)
köszi msi ezt a remek lapot
-
shteer
titán
beszálltam egy p55-gd65 lappal
+ i5-750 + Mushkin Silverline 1600 cl7egy gyors indításra futotta a 7vége előtt, felesleges cuccokat kikapcsoltam + ramot belőttem xmp profilra
a 7en fogom kitapasztalni, hogy hogyan is jó nekik -
MrPG8
aktív tag
-
albert8
veterán
Üdv
azt szeretném kérdeznihogy megéri megvenni a gd 80 as lapot akinek van vele tapasztalata megoszthatná -
aproo
tag
Hali
A kérdésem az lenn,hogy 1 P55-CD53 lapom van ami a napokban egyszer csak "ledobta" a billt+egeret. ps/2 mind kettő, ezután rendszertelen időnkét ismételgeti ezt...Játék alatt,net,proginyitás/zárás. Ez csak restartal orvosolható,ami nem túl szerencsés...Bios frissítve (1.6) nem segített xp újrahúzva ua. win 7 dettó. Ha usb-ps/2 átalakítón használom a hiba így is előjőn. (usb-nek sok köze nincs a ps/2 porhoz gondolom)
Ötletek a megoldásra ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chrome
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Revolut
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest