Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
-
Chaser
legenda
Azt még mindig nem tudom, hogy az us2h-n levő NB hűtés helyére tudok-e zalmi NB47-et rakni?
-
UdVi86
aktív tag
Hidd el nekem ez az ECS lap ugyanolyan mint az MSI színben. Fekete a panel és barnásak az áramkörök rajta. Majd ha lesz időm készítek neked egy közeli fotót a 785GM-E65-ről. Amúgy itt van pár kép róla, bár igaz hogy sötétben készült és távolról. De nekem összességében akkor is feketének hat. Én 21800-ért vettem, hűvös, jó alkatrészek és sideport is van.
-
Chaser
legenda
MSI 785GTM-E45-ről írják többen neweggen: Cpu vcore állítási lehetőség nincs, ha FSB-t emelsz akkor emel magától amennyit gondol...."szép"
-
Chaser
legenda
Most hogy nézegetem az árakat, meglepődve látom hogy az us2h és az msi lap közt 20$ különbség van az msi javára, ami úgy már teljesen korrekt lenne. De a boltokban max pár száz ft-os különbség van itt
-
Chaser
legenda
Élőben kellene ezt megnézni, fénykép nem mindig elég. Ott vannak pl az FSP epsilon meg everest tápok, 2 epsilonom már volt, fényképet még nem láttam, ami visszaadná az igazi színét. Ha jól látom ez az ECS lapocska fekete. De lehet csak illúzió
És milyen jól felszerelt! De mivel am3 és ECS ami itthon nem elterjedt, ilyenem se lesz. Ez a Foxconn lap se semmi, vagy fekete vagy barna, de távkapcsos, meg valami különálló LAN kártya van rajta 3 porttal+wifi 100$-ért...
Pista0001: Majd megnézem személyesen ha odajutok, feltéve ha finomodik az ára, ennyiért az us2h sokkal jobb választásnak tűnik elsőre. Tudom a szítől nem lesz facább a gép, de kell a csímnek'
Ez meg a minél halkabb gép a hobbim.
-
Chaser
legenda
Ez sztem barna képek alapján, személyesen még nem láttam, de ddr3-as amúgy sem jó.
Pista0001 : Bárhogy nézem ez is barna
Amúgy jó lenne, nézegetem már régebben ezt is. Ami nem jó benne: barna, csak 2 dimm, nincs esata, firewire, GB-nek olcsóbban vagy ugyanennyiért belefér, talán még optikai hangkimenet is van rajta.
szerk: Ez a lap elvileg kapható pirosban is, sok netes listán ilyen színben van és teljesen ugyanúgy néz ki mint a barna verzió, tehát nem sok esélye van hogy rossz képet raktak ki. Pirosban még jobb lenne, de sajnos a fenti hiányosságok miatt ilyenem nem lesz, majd ha bruttó 15k-ért osztogatják akkor esetleg.
szerk: Szép, csak ennyiért sok sztem.
-
Chaser
legenda
GB lapom volt az elmúlt években csak, nálam bizonyítottak.
MSI: régen mATX lapok terén az antituningosság sok lapjuknál kiábrándító volt, a 785gt-e63-at már nézegettem mikor nem lehetett kapni, de azóta lett egy tuti mATX házam is amibe nem fér bele, és nem tetszik a barna PCBHa lesz nekik mATX feketében és kezesbárány mint a GB, akkor talán...
Asrock: hát egen, 2 év gar amiért nem és régebbi nem jóó tapasztalatok.
Asus: folyamatosan bizonyítja nálam, hogy lowend, middle szegmensben nem sok keresnivalója van. Pár hete gyorsba' kellett egy gép, nem volt GB g31 a boltban, lett asus g41. Szép meg jó, csak cpu feszt nem lehetett állítani biosban, és nem lehetett egér/billről bekapcsoltatni, érdekes, a p3-as tusi-m asus lapjaimban valahogy megoldották ezt a funkciót...ráadásul semmilyen tuning nem ment, szerencsére megoldottuk hogy becseréljék GB g31-re, szárnyal benne egy e3200További negatívum: általában szutyok via hangkodek és batár készenléti teljesítményfelvétel, csak asusnál láttam ilyet.
Ami tuti minden téren tetszene a GB mellett, sőt talán jobban, egy szép kis ECS lap, de ahol én vásárolok ott ilyen nincs, innentől kezdve kiesett. -
AKs
tag
Sziasztok!
Egy hete üzemel nálam egy ASRock M3A785GXH/128M.
AthlonII X4 620, Cooler Master Hyper TX3 hűtő, 2x1 GB Corsair DDR3 1333,
Corsair VX450 táp, MSI 3850 VGA.Eddig minden nagyon szép és jó, ilyen halk gépem még sosem volt.
Tuning eddig nuku, majd ha minden a helyére kerül.Viszont van egy problémám:
Két külső 2,5"-os házzal, két notebook vinyóval is eljátssza azt a cucc,
hogy nem hajtja meg Y USB kábellel 2 portra dugva a merevlemezeket rendesen,
valószínűleg nem ad le elég áramot.
Egy kábel esetén még érteném, 5V, 500mA - határeset.
Az Y kábellel azonban érthetetlen.
Egy 250 GB és egy 400 GB satás Samsunggal lett próbálva, kétfajta külső házzal is.
A házak külön 5V-os táppal kiválóan működnek a vinyókkal.
A 250-es samu a gépen belül a Corsair tápról nemkülönben.
Ugyanez Abit KN8 Ultrán kiválóan működött.Valakinek ötlet, tapasztalat... stb?
-
törölt tag
(semmi)
-
Gyuri27
félisten
Én szeretem a giga lapokat. De ez a bios irás mostanság nem megy nekik.
Nézz szét msi-l. Mostanában jó lapokat csinálnak (asrocot nem mondom mert arra 2 év a gari). Asust még érdemes lenne. A csomó kaki helyett használható lapokat készitenek mostanság. [link] ha most vennék lapot ezt venném. -
Chaser
legenda
Az us2h kell majd nekem, sok minden változhat, de a lap GB lesz az biztos. Valami kis alap athlon vagy sempron am2 procival, aztán ha ténylegesen tudom mire használni akkor x4..ram van 2x2GB, ddr3-at meg nem akarok, hadd forrja csak ki magát, meg olcsósodjon
Pista0001 : Valami dolby szutykot nem tud elvileg, tegnap 17200ft-ért volt egy helyi boltban, nem rossz
nekem most alc883 van, nem vettem észre még DTS-nél se, hogy különösebben hiányt szenvednék hangzásban. A vga témáról meg csak elmondtam a véleményem, bizonyos esetekben igp-nek van értelme, máskor meg lowend diszkrétnek, én magam részéről nem bánom ha van igp. szereztem olyan faca mATX házat hogy az biztos marad úgy 10 évig, mATX lapból meg talán ha elvétve akad igp nélküli
-
H0bi
tag
GA-ma785gmt-ud2h alaplap, phenom 965 processzor, Patriot DDR3 1600MHz 4GB Viper Kit, WD 500Gb winchester! Ez a gépem, többször kiirt kékhalált! tudnátok valami bios beállítást javasolni! köszi
-
Pista0001
addikt
Nem semmi hogy 5 ezerrel olcsóbb mint az UD2H. Van más különbség a kondikon kívül? Én nem találtam. Mondjuk a kondikat is vagy 15 perc után vettem észre
Elég meddő vita lett ebből a VGA dologból. Nem akartam senkinek a lelkébe gázolni és a speciális igényekkel se számoltam. Régebben én is távol tartottam magamat az IGP-s lapoktól, ennek az volt az oka hogy játék miatt diszkrétet használtam, akkor meg minek legyen. Régebben az is belejátszott ebbe hogy nem csináltak jobb teljesítményű chipsetekből IGP-st. Manapság már más a helyzet. Az AMD jelenlegi csúcs chipsetjének is van IGP-s változata, és építettem már úgy gépet hogy nem tudtam volna diszkrét VGA-t tenni bele helyhiány miatt és az a gép nem játékra volt így ez kifejezetten IGP-s lapra volt bele szükségem. A mostani asztali gépemben is IGP-s lap van, mert ebben a kategóriában -tudtommal- az AMD nem gyárt IGP nélkülit (!). Tehát ha IGP-s lap kapható csak és nem játszok akkor meg minek legyen plusz alkatrész a gépben, ami plusz minimum 7000 forint (újonan) és akkor az még csak ugyan annyit tud mint az IGP? Ha már néha egy kicsit akarok játszani (mert hogy a témaindító hozzászólás szerint ez szitu van) akkor 12000 helyett inkább kiadok 15000-et és adott esetben akár egy kicsivel nagyobb felbontáson tudok ugyan azzal a játékkal játszani. Aki meg tényleg viszolyog az IGP-től az vegye meg a leggagyibb nVidia chipes lapot, vegyen bele egy 4350-est/8400-ast, azokból -tudtommal- úgy sincs DDR3-as és legyen vele boldog. Pont, písz.
-
Chaser
legenda
válasz
Pista0001 #655 üzenetére
Én láttam rendelhető listán, mára több mint 1k-val drágább, mint tegnap
De nem baj, kivárom a jövő évet. Az újnak jobban bejön a színe.
Nem minden lapon van igp, és valaki kifejezetten írtózik tőle, viszont nem játszik, ddr2-es vga olyanoknak bőven jó.
DDR3-as 4650-et csak a Sapphire adott ki, már maximum beragadt készleten lehet találni. 4670-től csak ram és gpu órajelben különbözik, másban nem. Nekem volt ilyen is, meg egy rakat 4670, ahová 4650 ddr3 kevés volt oda 4670 is.
Monyesz: Ha nem tévedek nagyot, csak 16 bites rendszerbusza van annak a ddr3-as igp-nek.
-
Pista0001
addikt
válasz
#65675776 #670 üzenetére
Nem állt szándékomban személyeskedésig eljutni... Ami azt illeti amikor a 3870-es kijött akkor a még a GDDR3 is elég jó dolog volt, napjainkban viszont a DDR2 VGA-n egy kissé idejétmúlt. Másrészt gondolom akkoriban -vagy talán most sem- 2-3 ezer forint volt a különbség a GDDR3 és GDDR4 verzió között. Csak azért mert mostanában egy DDR2-es 4650 és egy DDR3 4670 között kábé annyi. És ugye nem csak a memória közt van különbség (DDR3-as 4650-et hirtelen nem is találtam, de nem ez a lényeg). Písz.
-
Monyesz
aktív tag
Eugene2 !
Ez a 250 vs 240e téma mindig ott végződik, hogy az energiatakarékos procik gyárilag válogatott és deklaráltan alulfeszelt darabok. Ugyanakkor alulfeszelésre alkalmas bármelyik most futó amd-s proci (gyak hasonló mértékben mint az e-jelű párjuk).
Inkább azt érdemes nézni szerintem, hogy 65-80-95w-os procit raksz-e bele. Pl. az Athlon II sorozat kevesebbet fogyaszt alapból. Sok függ aztán a procik húzásától. Csak frekvenciával játszva nem növekszik a fogyasztás, a feszemeléssel viszont elég jól oda lehet vágni a waatoknak. -
Jmedve
tag
Köszi a segítséget mindenkinek.
Meg van hogy mi okozta a CRC hibát tömörített file letöltésnél és ennek kicsomagolásánál is. Sajna a 120 Gb-os HDD-m elhalálozott (béke poraira). Kapott a gépem egy új 500 Gb-os W.D. HDD-t. Ezzel tökéletesen mükszik.
-
Pista0001
addikt
Szerintem is. Egy 4650-essel szerintem nem fogyasztana többet és árban se vinné el nagyon a konfigot.
Csibor: Azt hogy csináltad hogy csak 20 W-al van kisebb TDP osztályban a procid de -elvileg- nagyobb fogyasztású VGA-d van és 30 W-al kisebb a max fogyasztásod?
Nincs kedved játszani kicsit a Race Driver GRiD-el? Én azzal mértem a legnagyobb fogyasztást.
-
Eugene2
csendes tag
Köszi a gyors válaszaitokat.
A konfiguráció Pista0001-re hasonlítana MSI, csak a 250 helyett (mondhatni energiatakarékos verziója) kb. 240e.
Jól látom, hogy mindkettőtök kártyája már tudja a ATI PowerPlay funkciót (bár ez már lehet, hogy régebbi fejlesztés)?
Azonban a kártyáitok kb. max. 90-110W-ot fogyasztanak, tehát hasonló konfigurációval és kb. 50 TDP-vel szerintetek benne tudnék maradni a kb. üresjáratban 60-70 és terhelve a max. 120-as tartományban? -
Pista0001
addikt
Nekem Radeon 3850 van, azzal üresjáratban (Win7 desktop) kb 30 wattal fogyaszt többet, terhelve meg ugye az a terheléstől függ
Ebben a hozzászólásomban leírtam a mérési eredményeket és a konfigot. Diszkrét kari nélkül Win7 desktop kb 50 W nekem.
-
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy egy diszkrét VGA kártya úgy ~50-55 max. TDP-vel mennyire nyomhatja meg a rendszerfogyasztást az integrált VGA-hoz képest üres járatban, vagy terhelve.
Nem tudom valaki találkozott-e már hasonló teszttel valahol?
Légyszi segítsetek.
A célom egy HTPC építése lenne, alacsony fogyasztással, de azért néha-néha le szeretnék ülni játszani is - na nem csúcs játékokkal, de egy játszható COD4, Need for Speed és Sims3 egyszer-egyszer jól jönne egy 82cm-es LCD-n (tehát normális felbontásban, nem túl élesítve, szűrve stb. csak élvezhetően).
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy az alacsony fogyasztási szintet megtartva milyen kártyák jöhetnének szóba (amelyek teljesítenek is), vagy egyáltalán mennyit fogyaszt az integrált VGA csúcsra járatva.
-
Chaser
legenda
Mostanában melyik us2h lapot lehet kapni? Látom van már 1.1 rev-es is.
-
Chaser
legenda
785gm-us2h-ra vajon felszerelhető a zalman NB47-es hűtő?
-
-
Jmedve
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az alábbi hibával kapcsolatban.
Utorrent-ell, egerészve, tömörített file letöltésekor CRC hibával kifagyasztja a gépet. Van amikor ugyan végig fut, de akkor meg visszatöltésnél áll he szintén CRC hibával. Persze az ilyen File-t semmilyen progival nem sikerült eddig kicsomagolni, mert az is leáll CRC hibával.
Hozzátenném hogy a régebben letöltött tömörített file-kat simán ki tudom csomagolni. ezeknél nem jelentkezik ez a bosszantó hiba.Konfig:
* GA-MA785G-UD3H
* AMD Athlon 64 X2 6000+
* 2x 1Gb Kingmax DDR2 (1-2-es slot-ban) (Memtest lefutott rajta hibátlanul)
* Sapphire HD3470
* HDD 120Gb
* COOLINK 400W (Tudom hogy nem a legjobb, de korábbi szerzemény és akkor csak erre tellett)A memóriára gyanakodtam, ezért futott rajta a Memtest, de az meg hibátlanul lefutott rajta. Talán valami driver hiba lehet? Volt ilyen problémátok már?
Légyszi segítsetek!
Előre is köszönöm! -
caleb
aktív tag
-
nyunyu
félisten
Van egyaltalan ertelme ennek a hanyfazisu a procitap mizerianak?
Ertem en, hogy ha tobb fazis van, akkor egyenletesebb a procinak adott feszultseg, nem leng ki annyira terheles ingadozas hatasara -> 1-2 szazaddal kisebb feszultseg is eleg lehet ugyanakkora orajelhez tuningkor.
DE kezdunk atesni a lo tuloldalara, ugyanis 2x annyi fazishoz 2x annyi alkatresz szukseges, tehat 2x annyi lesz maganak a tapellatasnak a fogyasztasa, igy amit megsporolnank a reven, annak tobbszoroset bukjuk a vamon...
Ha azt vesszuk, hogy a 2 eve vett P35-DS3 lapomon 4 fazisu tap volt, C2Q tuningra kihegyezett lapoknal is csak 6, nem ertem, mire nem eleg az egyszerubb 785G-k 4 fazisa, minek kell a csucslapokra 12 fazis.
4000 helyett 4001 MHz-hez?Nem hinnem, hogy 100MHz-nel tobbet jelentene tuningban, viszont a lap fogyasztasat csunyan megdobja, akkor is, ha nem tuningolsz.
-
Monyesz
aktív tag
De ha már itt ez a cikk, ezt magyarázzátok el:
"Next was the MSI 785GM-E65. Sincerely, I did not know what to expect from this board also equipped of a 4+1 phase power design. I would qualify its overclock as being medium to good."
Mások az alaplapi tápcsatlakozási kivitelezések ? -
Monyesz
aktív tag
Akkor fogyasztás ügyben pro és kontra is vannak tesztek. Az biztos, hogy az MSI fogyaszt a legkevesebbet és tapasztalat szerint az alaplap is elég enyhén melegszik. Aztán jön az Asrock.
Könnyen lehet, hogy a tuningolás módja sem mindegy, ezért is lehetnek eltérő eredmények. A frekivel tuningolás nem emeli a fogyasztást, míg a feszemelés annál inkább.Az biztos, hogy ez az MSI lap nem gyenge, csodálom is hogy kevés vele a tapasztalat.
-
caleb
aktív tag
Az Msi tényleg nagyot alkotott azzal a lappal,azt aláírom
.
Én linkelnék egy másik tesztet is : [link]
Érdemes megemlíteni hogy a Giga MA785G-UD3H DDR2-s,tehát az kicsit többet eszik a DDR3-as versenyzőknél. -
Pista0001
addikt
Ebben a tesztben is a Giga fogyasztása volt a legnagyobb...
-
Monyesz
aktív tag
Bocsika, asszem linkeltem már, de ha nem, akkor a Tomshardware cikkéről volt ebben szó.
Igazságot nem tudok tenni, de mindjárt nézem a linkjeidet. -
caleb
aktív tag
-
Blaze71
őstag
válasz
Den Hadnagy #624 üzenetére
Amiket írtál, teljesen rendben vannak. Ha valami elszállt Everest teszt alatt, akkor kell egy kis feszt adni neki. CPU mehet 1,45 V-ra, RAM 1,8 V-ra, az NB meg fejből nem megy, hogy mennyi, de talán 1,1 V az alap, azt emeld 1,2 V-ra. Ezzel még abszolút nem terheled agyon, ráadásul a CPU feszt C'n'Q alatt így is visszaveszi. IGP-t nem húztam még, de megpróbáltam egyszer próbaképpen. Mivel nem jött össze, nem szórakoztam tovább vele, mert úgy is ment bele az X1950pro. Ha jól vettem ki, akkor csak Sideporrt választása esetén van lehetőség érdemben húzni, de lehet, hogy valamit félreolvastam. Ezt majd más, pl Nyunyu megmondja, mert Ő szórakozott vele.
-
Monyesz
aktív tag
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #629 üzenetére
Upsz, van még egy különbség... Az E51-nek csak a prcoci tápellátásáért felelő részein vannak szilárdelektrolit kondik, a többi hagyományos (akárcsak az ASRock-nak). Bár normál felhasználásnál szerintem nincs sok jelentősége, a teljesen hagyományos kondikkal szerelt 10 éves Compaq gépemben is hibátlan mind
.
Szerk.: Ja, és az Asus amit linkeltél DDR2-es, míg a többi DDR3-as, erre figyelj oda, nehogy nem bele való ramot vegyél feleslegesen.
-
Pista0001
addikt
Ha max 20e-t szánsz a dologra akkor én ezt ajánlom (gyári oldal). Annyival "tud" kevesebbet mint az E65 hogy nincs Firewire, nincs hátul optikai S/PDIF, nincs Sideport és nem hűtöttek a FET-ek. Minden másban ugyan azt tudja, így szerintem nagyon jó vétel ha nem annyira a tuning, inkább a stabilitás és a megbízhatóság a fő kritérium.
-
Jared
aktív tag
válasz
Den Hadnagy #624 üzenetére
Hi!
Pár észrevétel:
Szerintem vedd vissza a ht szorzóját 9 re, így nem lesz elég stabil szvsz.
750 felett pedig már hiába tuningolod az igp-t nem lesz lényegesen gyorsabb (tapasztalat), nem még gyorsabb (magasabb) ht-vel sem.
Nem tudom, hogy az igp feszültsége auto-ra van-e neked állítva, de ebben a beállításban ált. a lap maga emelni szokta a feszültséget, legalábbis az én lapomban biztosan.Egyébként ez egy elég jó írás összefoglalóan a témáról: [link] (HT és társai)
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdésem van: ha a lapom nem bírja tovább az EC emelését, tudok-e ezen segíteni egy kis feszemeléssel valahol? Illetve minek is kéne a feszültségét emelni ehhez?
Előre is köszi. -
Den Hadnagy
senior tag
Az everest 1 perc után hardware failure-t jelez, bár azóta sem fagytam ki, sesemmi...
Nem mutatja, h mivel van baja. Hőmérséklet, ilyesmi nem játszik, CPU alig 34 fokos.
Bocs a sok kérdésért
-
Den Hadnagy
senior tag
Akkor eddig:
RAM: 240-el 1599-et mutat biosban
cpu-z szerint:
NB: 2399
freq: 800
fsb:dram: 3:10
időzítés: 9-9-9-24-1TCPU: 15*240=3.6 ghz alapfeszen, CnQ műxik
240*4= 960ra veszi vissza magát az eddig 800 helyett, ez teljesen OKHT: 10*240 alapon (csakhogy következetes legyek)
Így OK szted?
További kérdéseim:
Ugye jól tudom, hogy ha csak szorzókkal és frekikkel játszom, akkor nincs fogyasztásemelkedés? Az csak feszemelés után van?
Másik kérdésem: ha az igp-t akarom mondjuk 500-ról emelni, akkor melyiknek is van köze hozzá? a HT-nek? Olyan értelemben, hogy azt érdemes hozzá húzni, nem?
Minden alapnál 750-ig engedte magát alapfeszen az IGP, de miután a fenti cucc eddig stabilnak tűnik, ki akarom vaslani belőle az 1ghz-et 500 helyett. Ilyenkor mit javasolsz? Fesz meddig mehet?
Az összes eddigi modot figyelembe véve, mivel tudom az egész system stabilitását legjobban tesztelni?
-
Blaze71
őstag
válasz
Den Hadnagy #620 üzenetére
Igen, jól látod az EC-t. Azt állítsd át 240 MHz-re és akkor a 15-ös szorzóval menni fog 3,6 GHz-en a processzorod. Az időzítéseket hagyd auto-n, de úgy, hogy először auto-ra teszed a memóriát, kilépsz a BIOS-ból mentéssel, majd ismét vissza és csak utánna állítod át az EC-t. Ha az EC-t átállítod, akkor fixáld manual beállítás mellett a memóriát 1333 MHZ-re. Mivel 1600 MHz-es a modul, nem kell neki feszt adni, ha meg kifagyna, akkor elég lesz a minimális 0,050 V.
Meglátásaid jók. Maradhat a visszavett HT és NB freki, de ha adsz 0,1 V-ot az NB-nek, akkor mehet tovább manual beállítás mellet 10x-en. HT is bírja 2,5 GHz-ig, tehát az is mehet akár 10x, de az annyit nem számít, ezért tedd csak 9x-re. Ez csak 20% túlhajtás, nem olyan vészes.
Ja, C'n'Q működni fog.
Nyunyu! Ez betudható annak az elcseszett hazai rendelkezésnek, hogy az év végén felhalmozott árúkészlet is adóköteles. Vagy valami ilyesmi. Ezért igyekszik mindegyik cég kisöpörni a raktárait év végére. Mi meg szívunk a készlethiány és a magas árak miatt. Legalább az egyiket megszüntethetnék. Inkább a magas árakat száműzném, mert alkatrészre hajlandó vagyok várni két hetet.
-
Den Hadnagy
senior tag
Illetve még annyi, hogy a CPU-val, NB-vel, HT-vel meg a többivel mi legyen?
Mert most visszavettem 12,5-re a CPU szorzót manuálisan, mert azt akarom, hogy működjön a CnQ ill. egyéb energiatakarékos alkalmazás. Eddig ugye 15 volt.
Ugyanez a NB-nél, eddig 10*200-on ment, most 9*240-re vettem, hogy legalább kb az alap 2000 környékén járjak (alaplap szerint vagy 8* vagy 9*, tehát 1920 vagy 2140, 8,5* nem lehet).
Vagy hagyjak mindent autón, csak vegyem 240-re amit mondtál, és akkor az egész gép kap egy kis tuningot (mert 10* és 15* szorzókat használ)?
Nem bánom, ha megy alapfeszen, meg működik a Cnq és tsai...Köszönöm!
-
nyunyu
félisten
Állítólag a nagykerek nem rendeltek be elég árut, féltek a válság okozta kereslet visszaeséstől, és most persze mindennek felment az ára...
Ezzel csak az a baj, hogy minden evben eljatsszak az ev vegi hianygazdasagot.
Oktober vegeig, nagyon max. november elso 1-2 heteig erdemes hardvert venni, utana vagy eselytelen vagy draga. -
Den Hadnagy
senior tag
-
Blaze71
őstag
válasz
Den Hadnagy #606 üzenetére
A K10-es processzorok eleve 1333 MHz-ig kezelik a memóriát, tehát az 1600 MHz már tuning. Ezt elérheted, ha húzod a procit, méghozzá az EC emelésével. Próbáld meg úgy, hogy 1333 MHz-re állítod, az EC-t meg 240 MHz-re teszed. Ilyenkor az 1333 MHz 6,66 szorzója pont 1600 MHz-en fogja hajtani a memóriádat. Az 1600 MHz-es modul csak egy lehetőség arra, hogy nem kelljen visszaosztani a memóriát tuningnál.
Hoby! Nekem X1950 van az AsRock 785-ös lapban. Az IGP sem rossz, mert amikkel eddíg találkoztam, messz alulmaradnak a HD4200-zal szemben, de azért az X1900 odaver neki bőven. Eleve 256 bites, stb... A helyedben megtartanám és idővel vennék bele egy 5xxx kártyát. Amit már más is ajánlott, ha elfér a házban, akkor ne maTX legyen a lap, hanem normál ATX.
Monyesz! A tököm tele van azzal, hogy itt van lassan karácsony, meg azért az AM3-as procik és az 5xxx kártyák sem tegnap jelentek meg a piacon és lassan többe kerülnek, mint a megjelenésük után 2 héttel. Pl ezt a 620-at is majdnem kerek 20 ezerért vettem, most meg 23 fölé jönne ki a kedvezményemmel együtt. Megnézték tegnap az 5770-est és az 5850-est. Előbbi 35 ezer, utóbbi 58 ezer. Még én is várok a vásárlással, pedig nagyon szeretné már a fiam azt a kártyát. Mondtam neki, hogy ennyit nem adok érte, majd megkapja február végén szülinapra.
Egyébként röhej, de nekem nincs gépem a családban. Az egyik a fiamé, a másik a nejemé, én meg mindig odakuncsorgok valamelyikhez...
-
Monyesz
aktív tag
"Bakker, ennyit változtak az árak...."
No ezért is nem most veszek gépet, majd ha lezajlott a mizéria, megvolt a leltrá és a nagykerek magukhoz tértek, és visszatérnek a normális árak.
Állítólag a nagykerek nem rendeltek be elég árut, féltek a válság okozta kereslet visszaeséstől, és most persze mindennek felment az ára...Persze az asszonyé az elsőbbség, ez vitathatatlan !
-
Blaze71
őstag
Bakker, ennyit változtak az árak....
Október végén raktam össze havernak egy Gigabyte 770T-s alaplappal gépet, amibe Kingston 1333 MHz-es 2 GB-os modulok kerültek. Még 10.600.-ért vettem őket a kedvenc boltomban. Igaz, hogy van kedvezményem, de általáűban drágábbak szoktak lenni, mint az Ipon. Sajnos az egyik modul azonnal meghalt és szívtam is vele egy napot, mert nem akartam elhinni, hogy szar. Aztán cserélték és döbbenetesen, gyors a gép. Sokan szidják az Elpida Chippeket, de szerintem csak azért, amibe én is belefutottam, azaz eleve szar a modul. Nos, miután kicserélték, rosszat nem mondhatok rá. Simán alapfeszen megy 1400 MHz-en úgy, hogy mivel eltoltam egy napot a rossz modul miatt, nem maradt időm hangolgatni.
Monyesz! Felejtsd el. Ha esetleg összejön a feljavított 425, akkor a 620 megy nejem gépébe L3 nélkül. Úgy is odaver bőven a 4200+-nak.
Mercutio! Nem az IES-re gondoltam, hanem az OCTuner-re. Azóta megnéztem, csak a hozzászólás irásakor nem akartam kiugrasztani a gyereket a játékból, így nem tudtam megnézni a nevét. A memóriám meg már nem a régi...
-
Mercutio_
félisten
-
Hoby
tag
köszönöm a választ.
amúgy geil ramokat menyire szereti ? Geil 2x2GB DDR3 1333MHz CL7 Value kit .
tudom nem ide tartozik de nagyjából idevág -
zork212
csendes tag
Szia!
Felejtsd el az integrált kártyát. Az x1900-as sokkal jobb (használd továbbra is). Persze nem tudja a directx 10.1-et, de hidd el nincs is rá szükséged. Alaplapban ezt azért merem ajánlani, mert ha meghal a videókártyád akkor még mindig ott az alaplapi.
Egyébként jó választás mindkét lap. Ha fér a házban, akkor ne microATX-est vegyél! (Tehát UD3H) -
Hoby
tag
sziasztok
nemsokára szeretnék újítani gépet és a kérdésem az lenne hogy a 785 csipbe integrált kari milyen szinten van a rég x1900 asomhoz képest? Még nincs pénzem új vga-ra. Vagy maradjon a régi amíg össze nem jön a pénz? giga am3/dd3 lapban gondolkodom GA-MA785GT-UD3H vagy GA-MA785GMT-UD2H.
de ha nem ajánljátok az integrált vga-at akkor milyen lapot(aktiválhatós chipsettel/ BIOS-szal)
Előre is köszönöm.
-
zork212
csendes tag
válasz
Den Hadnagy #608 üzenetére
CL7-es időzítéssel kingmax?
Nem hiszem el hogy viszi 1600 MHz-en 1,85V-on
Szerintem tedd nagyobbra az időzítést!
Hidd el nem lesz vele gondod, úgyse jelentős a különbség. -
Pista0001
addikt
válasz
Den Hadnagy #606 üzenetére
Zse'La kolléga is ugyan erre panaszkodott egy másik topikban ugyan ilyen lapban
Lehet hogy majdani BIOS frissítéssel jó lesz
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Nekem is gondom van a ddr3 Kingmax 1600-os memóriáimmal.
A lap:Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
Memória: 2 x 1 gb
CPU: Athlon II x250Ugye miután certified 1600-ra a memória, biosban manual szorzóállítást eszközöltem auto helyett (mert akkor asszem csak 1333 vagy 1066-ban viszi, hirtelen nem tudom), meg manuálisan adtam neki +.0.200 voltot (így 1.8) - az everest meg egyéb források szerint is ez a garantált használható profil.
Random bluescreen, reboot, fagyás, pláne, amikor sokmindent elindítok, pedig a rendszer amúgy bírná. Napi 1-2, de azért engem zavar, nem is kicsit.A bios f3-as.
Próbáltam állítani az időzítéseket autóról 7-7-7-20-ra, nem lett jobb, próbáltam 1.850-es feszen, nem lett jobb.
Most visszavettem 1333-ra, auto időzítésekkel, de nekem fusson már 1600-onMit javasoltok, milyen feszek, milyen szorzók, milyen időzítések?
A melegedés vagy ilyesmi tuti nem gond, nyitott házzal is próbáltam fűtetelen szobában, meghát elég sok borda van a ramon...
Előre is köszi.
-
Juhiii
csendes tag
Én is erre gondoltam, de egy hozzáértő azt válaszolta, hogy:
"1600Mhz-est RAM-ot nem ajánlok,mert többen kínlódtak hetekig fagyással, reboot-okkal. 1333-asok stabilan működnek"
Vélemény? Melyiket?
Árak: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 13.125 Ft.
(IPON) KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 14.938 Ft. -
Juhiii
csendes tag
Sziasztok!
Egy GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H lapba milyen memóriát vennétek?
Akinek ilyen van, milyen memóriát használ benne?
Köszi a válaszokat. -
Suba53
csendes tag
A fene se érti ezt. Az AMD compare products táblázatában a 4800, és 4850e-s összehasonlításánál egyértelműen azt mutatja, hogy a system bus speed 2000.
A Wikipedia AMD processors táblázatában a 4800-asnál 1GHz HT busz sebességet említ.Most már csak a revision kód különbségére gyanakodhatok.
Egy típuson belül két kiadás ennyire nagy eltérést mutasson, furcsa.Bár az intelnél is vannak elég nagy eltérések néha a steppingek között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- EAFC 25
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Asrock X99 Extreme 4 alaplap hibátlan új allapotban
- ASUS X470 PRIME X470-PRO alaplap,I/O Shielddel,hibátlan állapotban!
- Crucial Ballistix 2x8GB 3200Mhz DDR4 RED memória kit,hibátlan működéssel!
- Kingston FURY Beast RGB 2X8GB ( 16GB ) DDR4 3600MHz memória,hibátlan működéssel!
- 8 GB, DDR4, 3200 MHz, G.SKILL Aegis XMP 2.0 Desktop RAM
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest