Új hozzászólás Aktív témák
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Na végülis áll a rendszer win7-el, most már kék halál sincs, de az első nap naponta 10X, mert a hülye win 7 állandóan lefrissítette a drivert...
Szal most már megy az MSI 785GM-E65 lap az X250-es procival, de a bios leírása nekem szerény, úgyhogy valaki mondja el az Ő beállításait biosban, mert pl én az alap 200 Mhz helyett beállítottam 210-et, és máris meghalt a gép...Aztán beállítottam neki max fsb-t, erre 200-ról felvitte vagy 350-400-ra az alapot, viszont a Ramot letette 1300-asba...Feszt nem emeltem egyszer sem. A 4200-asnak adtam + 256Mb ramot a DDR3-ból és 500-ról 600-ra raktam a mag frekvenciát...Ja és a 4200-as nekem digitálisan nem ad ki semmit. Villog az LCD power jelzője, mint amikor nem érzékel hálókártyát, míg a sima régi porton most is szépen megy az LCD monitor...Egyenlőre itt tartok a HDMI-t még nem tudtam tesztelni...Ja és amit észrevettem win7 alatt, hogy az utorrent sokkal rosszabbul megy..Eddig XP alól ment a max fel és max le egyszerre, most pedig ha letölt maxxal, akkor nem tölt fel addig, amíg le nem töltött 100%-ra, utána rögtön megy a max sebességgel felfelé, de ez nyilván nem a lap hibája.... -
agemate
addikt
Arról mit tudtok, hogy a Gigabyte MA-785GT-UD3H lapon melyik ventialjzatok vezérelhetők?
1-es revíziós lapnál. -
Fredo
tag
válasz
benedekco #1295 üzenetére
2 G ramot mindjárt bele akarok tenni.
A végösszeg után pedig meglátom majd, aztán lehet 4 G is futja majd.
Amennyiben az ember a legújabb játékokkal akar örökké játszani, akkor szerintem mindig újítania kell, mert egyre nagyobb igényűek és egy csomó pénz, ha az ember lépést akar tartani.
Köszönöm a válaszokat! -
A 785-ös chipset 10.1-et támogat, sztem ez bőven elég lesz még egy jó ideig. Amúgy sem ezen van a hangsúly, hanem az erején. Ha nincsenek ilyen óriási igényeid mint ahogy azt írtad is, akkor sztem a 11-re nincs szükséged és bőven elég lehet egy alaplapi valami izmosabb memóval(mint az asrock AM785GMH/128-án vagy az msi 785gm-E65-én) ellátva, meg ahogy írták előttem is, jó neki megosztani még a rendszer memóból 256-ot és akkor bőven elég lehet játékra, még HL2 is elröcög majd.
-
Pista0001
addikt
Ez szerintem baromság. A DX10-es kártyák még sokáig jól használhatók maradnak. Persze baromi szép a DX11, de azért a DX10 se kutya, viszont nem csak ettől jó egy játék, sőt! Néha még hátrány is. DiRT-ben egyszer azért buktam el egy versenyt mert a sziklafalat bámultam hogy "bakker ez k***a jól néz ki"
.
-
Fredo
tag
válasz
Pista0001 #1288 üzenetére
Kérdeztem már más topicban is a grafikus kártya kérdését. Sok vélemény szerint ma már nem érdemes olyan kártyát venni, amely nem Dx 11.
Személy szerint sokallom a 30 ezret egy kártyáért még akkor is, ha van rávalló, mivel nem vagyok egy hardcore gamer, nem azért veszek gépet, hanem minden napos használatra. -
törölt tag
válasz
benedekco #1264 üzenetére
Nem bonyolítom a dolgot. Ami benne van a Catalyst-ban azt felrakom. Ami nincs benne, ahhoz meg egyébként is jobb a W7 saját drivere (pl AHCI).
A SidePort önmagában nem is lesz elég. A maximális teljesítményt UMA+SidePort módban adja az összes HD3000 és HD4000 IGP. Ami azt illeti, a 780G-s lapomon még csak nincs is SidePort, anélkül értendő a fent említett teljesítmény HL2 alatt. Konkrét fps-eket nem tudok írni, sosem nézem. Ha nem szaggat a játék, akkor játszható.
-
BluEyes
őstag
Na szóval a 800-ra állított ram + fsb emelés nem fog menni, a korábban leírtak miatt. A 667 még kísérletezésre szorul, majd kiderül, mire jutok.
Köszi a segítséget mindenkinek! -
Pista0001
addikt
Nem kell 30-40 ezreket VGA-ra költeni. Korábban már téma volt, egy 4650/70-es Radeont megkapsz használtan 10 körül, újan 15-17 ezer és teljesítményben eléggé ott van (kb egál a 3850-emmel amin DiRT2 1440*900-on MSAA 2X, amúgy minden full simán megy), mellette nem fogyaszt sokat.
-
BluEyes
őstag
Jól érted. 1066-os ramok, ha vissza teszem 800-ra, nem tudom az 1066-os timinget beállítani nekik, ergo nem tudok fsb-t emelni.
Namost a kérdés az, hogy ez csak nálam, a teljesen tucat Kingmaxok miatt van, vagy mindenkinél?
#1279 próbáltam lejjebb is, ugyanaz, nem engedi magasabbra a timinget, tehát a 667-hez nem tudok 800-as időket beállítani.
-
éN79
addikt
Max régi játékok futnak el az integrált vga-n normális felbontásban, bár állítólag a HL2 egészen játszható, gondolom alacsony részletességgel.
Az általad választott lap véleményem szerint teljesen rendben van, ahhoz elvileg már DDR3 rammal szerelt sideport memo tartozik, azzal talán jobban futnak a játékok. -
válasz
BluEyes #1276 üzenetére
akkor állítsd 667-re... nálam egy pár Corsair XMS2 melózik CL5-ösök de engedi a 6-6-6-18 beállítását, ez a max amit enged
milyen BIOS-od van?
Amúgy éN79-nek igaza van. Én is azt tettem, hogy 667-re állítottam simán a ram-jaimat mikor 230-240-es FSB-vel próbálkoztam. És ebben az esetben az időzítések maradhatnak alapon mert a default értékhez közeli órajelen üzemelnek.re: (#1277) Fredo
Melyik nfs lenne a választás? Nem tudom mennyit nyom a latba az MSI 1333MHz-es sideport-ja de érdemes körülnzni, tesztek után, lehet sokat számít. Épp itt ecseteltem, hogy mennyire megfogja az asrock-on lévő gyenge ram a vga teljesítményét. Ha nem sajnálod a lét, akkor érdemesebb egy 785GM-E65 lapot beszerezned. Én már bánom, hogy spór voltam. -
éN79
addikt
válasz
BluEyes #1276 üzenetére
Valamit akkor nagyon félre értek.
Ha defaultban, azaz HT 200 esetén a ramod 1066-osként rendelkezik valamilyen stabil és alap időzítéssel és emeled az fsb valamint egyidejűleg a ram "órajelét" is visszaveszed, akkor emelt fsb-vel nem az 1066 felé közelítesz? (avagy ha visszaállítod 800-ra máris nem adhatsz az eredetivel megegyező időzítéseket, akkor ezt nem igazán értem, mert az én ramjaim 900-asok, de elvileg minden gyári értékét be tudom állítani, ha visszaveszem a sebességét akkor is) -
Fredo
tag
Üdv mindenkinek!
Konfig összeállításon gondolkodom és mivel nem vagyok egy nagy játékos, esetleg néha néha Need for Speedeznék, ezért erre az alaplapra gondoltam: ASROCK M3A785GM-LE/128M
Az erre integrált grafikus kártyával felejtős a dolog? Semmilyen játék nem fut el ezeken az integrált kártyákon?
A választ előre is köszönöm! -
BluEyes
őstag
A minimum nálam is ok, de nekem felfele kellene állítani. Ugye a mem 800-ra, fsb mondjuk 240-re, akkor a memória 960-on jár. Oda már nem jók a 800-hoz tartozó értékek, viszont a lap nem engedi feljebb állítani az időket.
Kérdés, hogy ez most tényleg "asrock-okosság", vagy az alaplap nem teljesen kedveli a moduljaimat, és nem tud/akar mit kezdeni velük?
-
BluEyes
őstag
válasz
benedekco #1269 üzenetére
A memóriák időzítései 1066Mhz/6-7-7-25/1,8V, ill. 800Mhz/5-5-5-18/1,8V.
Én szeretném a biosban 800-ra állítani, viszont az 1066-hoz tartozó időzítésekkel, így az fsb-t 266-ig állíthatnám szabadon anélkül, hogy a memóriák miatt aggódnom kellene. Ámde ha 800-ra teszem a memóriát, akkor a lap önkényesen beállítja, hogy a CL kivételével a többi időzítésnek mennyi a maximuma, azaz X(cl)-5-5-18 a legmagasabb érték, amit beállíthatok. Így aztán értelemszerűen az fsb-t nem tudom feljebb vinni 200-ról, mert a memóriákat nem tudom a magasabb fsb-hez időzíteni. Azaz no cpu tuning.
A kérdésem az, hogy nálad (ill. a többieknél), más típusú memóriákkal is így működik-e a lap és a bios, vagy én lámázok el valamit?
Köszi, ha megnézed.szerk: még lejjebb (667Mhz) ugyanez, csak ott még kisebbek az értékek, és ugyanúgy nem tudom feljebb (800-as értékekre) állítani.
-
éN79
addikt
válasz
BluEyes #1268 üzenetére
Ram időzítések nálam 1.2-es bios alkalmazásával tökéletesen állíthatók, csak éppen annyi lehetőség van, hogy inkább hagyom auton.
Hogy ez miatt nem tudod az fsb-t azaz a HT-t variálni nem egészen értem, elvileg a ram osztó segítségével normális sebességen tarthatod a ramjaidat, ha nem akarsz az időzítéseivel bajlódni. -
válasz
BluEyes #1268 üzenetére
Igen, pontosan miket szeretnél módosítani? Ha megmondod kipróbálhatom Én is. Tegnap este kapott egy új BIOS-t. Még az 1.00 volt fent már az 1.20 van, habár nem sok változást írnak, lehet volt valami update iylen téren is. ACC is került bele.
re: (#1265) Pista0001
A legfőbb probléma az EMU 0202, de remélem nem lesznek gondok. Sokan írták, hogy úgy sazr a vista driver 7 alatt mint állat, ráadásul ASIO kell és az még finnyás is nagyon. Még a C'n'Q-tól is megszakad szegényke. -
BluEyes
őstag
válasz
Erről van szó? A785GMH/128
-
Pista0001
addikt
válasz
Amihez nincs Win7 driver ahhoz nyugodtan telepítsd a Vista drivert, szó nélkül vinni fogja. Amihez meg Vista driver sincs azt is nyugodtan megpróbálhatod, nagyon sok dolgot jól kezel a Win7 saját driverrel. Nekem egyedül az IrDA-t nem sikerült életre kelteni, de csak RTM-el próbáltam, véglegessel még nem.
-
válasz
#65675776 #1263 üzenetére
Igazad van. Nem a 785-re kellett volna drivert keresnem, hanem a HD4200-ra, igaz ezt meg is tettem és le is szedtem iziben. Nomeg az is igaz, hogy uaz a Catalyst. De a southbridge-hez csak nem volt. Gondoltam nekik is van valami olyan mint a VIA-nak a 4in1 vagy ilyesmi. Valami csomag amiben van az északi ill déli hídhoz driver. Nem, ahhoz külön kellett leszedni, de a déli hídhoz nem találtam drivert a központi amd support-os oldalon. Csak az amd game vagy live vagy mi a tököm-ön. Mind1.... már megoldódtak ezek a dolgok. Nem volt nagy kaland, csak nem értem miért kell ennyit bajlódni vele.
A másik a gpu. Pont azért választottam ezt az integrált chipset-et, mert nézegettem róla teszteket és úgy láttam, hogy bőven hozza az ATI Radeon X800-at teljesítményben. Hát mondom akkor ezen a HL2 is pöccre fog menni (nomeg a tesztek is ezt igazolják). Erre meg nem
Nekem ez az integrált memória a gyanús, egy kalap szart nem ér. Mert mikor húzom a memó órajeleit akkor észrevehetően javul a teljesítmény, de nincs benne semmi szufla mint írtam. 500MHz-nél nincs tovább. Ellenben az MSI 1333RAM-okat dobál a lapjaira, amikben ugyanúgy LEHET tartalék. Nade mind1. W7 feltesz és azzal úgyis jobbak lesznek a dolgok (gondolom ÉN). Csak van 1-2 eszközöm amikhez nincs w7 driver.
-
törölt tag
válasz
benedekco #1262 üzenetére
Ha az AMD főoldalán keresel a legördülő menükben, akkor megtalálod a HD4200-at. Egyébként nem tudom mit kell ennyit foglalkozni vele. Ugyan az a Catalyst kell hozzá, mint bármi más AMD GPU-hoz HD 2000 felett.
Viszont nálad valami nem jó az IGP környékén. HD 3200-zal 1280x960-ban tudtam akadás nélkül HL2-zni.
-
Az MSI deszkán a realtek tudott stereo keverőt felvenni és ez számomra is alap. A játékban szerintem egyáltalán nincs igazad. A régebbi játélkoknak azért kéne futniuk akár kissebb felbontásban (GTA 3 és társai, Quake3 engine-es szarok, régebbi autós gamék(2001 és előtte)). Ha úgy mondanánk, hogy a mai játékokra alkalmatlan akkor rendben van, de azért egy BUS driver 640*480-ban való futtathatatlansága elég gáz. A 3dMark 2001-et se nagyon érdemes ráereszteni, mert ugyan a csúcs értékek kimennek 200FPS-re így hogy a rendszer memóriából is táplálkozik, de a minimum meg 3FPS ami hát mit is mondjak....
és nem a 200 az általános hanem inkább a 30-60 de annyira szaggat, hogy hiába minden....
-
éN79
addikt
válasz
benedekco #1258 üzenetére
Nálam pont a VIA hangkeltő tetszik a lapon, lévén a korábbi Asuson lévő ALC1200 a fenéért sem akart stereo mix/what u hear opciót. Ez apróság, de nekem hiányzott. GPU: integrált vga-val a játék eleve elrendeltetett, a video lejátszási ereje viszont szvsz. teljesen rendben, bár a korábbi HD3200-as int. is jó volt ezen a téren.
A procituning terén nekem más a tapasztalatom, mint neked, eléggé jól bírja a magas HT-t. Számomra kifejezetten komoly meglepetés a lap, egyedül az ps2 usb power jumpert kellett átállítanom, mert a 2,5-es külső hdd-nek nem adott elég kraftot, azóta viszont pöpec. -
-
Pista0001
addikt
válasz
benedekco #1258 üzenetére
Nekem MSI-m van, az az 1333-as sideport 1600-on is simán megy. Egyszer próbálgattam mit tud a vga (amúgy diszkrétet használok), játékkal nem kísérleteztem de Win 7 alatt nem vettem észre semmi lassulást vagy szaggatást (full aero bekapcsolva).
Szerk.: Amúgy van egy ASRock lapom is, egy 760G-s AM2+-os, Sempron 140-el. Simán megy fesz emelés a 250-es refclk, és mások is ennyiről számoltak be AM3-as proci esetén, akár AM2+, akár AM3 lapban. Szerintem neked inkább a procin múlik hogy nem megy 240 fölé.
-
Az AMD Overdrive progijával nézegettem a dolgokat. Valóban 500/400-on megy a HD4200/sideport. De a GPU órajele terhelés nélkül csak 200MHz. Sajnos ennél lejjebb nem tudom állítani semmilyen progival, pedig a régi X800-as is elment 100/100on. Ráadásul csak a GPU órajelét állítja a memóriáét nem.
A GPU órajel maximumja nálam 800nál van 1.25V-on, felette leállások vannak(nemtudom meddig mehetek fel feszkóban. Ha a sideport memória órajelét megemelem rögtön furcsa leállások illetve problémák adódnak, max 500MHz és kész, 600nál már szétesik a kép. Amíg nincs rendszermemória támogatás addig teljesen használhatatlan a GPU 3D-re, sőt az ablakmozgatós szaggatás is csak azután szűnt meg, hogy kapott 256megát a rendszer memóriából. (nem tudom, hogy az MSI alaplapja mit tud valójában, de náluk írják, hogy 1333MHz DDR3-as ram van sideport-ként, szal ott azért biztos jobban megy a buli rendszer memória nélkül)
Az alaplap proci tuningban elég jól állja a sarat, a régi VIA chipes MSI-m (nem tuninglap) 235MHz ig bírta az utóbbi időkben, de ezzel megy 240-et is (feszemelés nélkül).
Nekem ez egy csalódás. Lehet nem kellett volna as-rock lapot venni, de ez olcsónak tűnt (volt AM2-es procim + DDR2-es moduljaim, persze lehet jobban jártam volna, ha megszabadulok tőlük és váltok AM3-ra).
A VIA alaplapi hangeszköz szépen szól (mármint ahhoz képest, amit egy alaplapitól elvárhat az ember), cserébe elég buta és nehezen kezelhető szoftvere van. A realtek messze megelőzi szoftveres tudásban ezt a karit. (eddig ALC883-at használtam a régi MSI deszkán, és ASIO4ALL-al variáltam)
Ezek után nem ajánlom az As-Rock 785GMH/128M alaplapot azoknak akik régebbi játékokat is szeretnének futtatni. Illetve azoknak sem akik az alaplapi hangkártyát szeretnék használni otthoni/hobbi zenélésre. -
Nálad rendesen van 3d-s gyorsítás? Azaz ablakok mozgatásánál tökéletesen siklik a kép. Illetve 1080-as filmeknél folymatos a lejátszás...(nálam is folymatosnak tűnik, de látni ahogy felülről lefele tolja ki a képet a monitorra és ha valami hirtelen változik a képen, főleg jobbról, balra mozog akkor látni, hogy szaggat)
(ja Nekem winxp-m van, friss, sp3, dx legfrissebb, meg minden egyébb frissítés rajta)az amd oldala akkora szar mint ide nagykáta... nincs külön 785-ös chipsetről szó sehol... nemértem ezeket pl. itt sincs a product alatt, se HD4200, se 785G, milyen támogatás az ilyen? Mintha valami csökevény lenne ez a 785...
-
Nekem is pont ez a problémám.
Mellesleg az is érdekelne, hogy mivel lehet online állítani az órajeleit, lefele vagy akár felfele. Sajna az AtiTool nem képes állítani, sőt az még a hőmérsékletét se képes kiolvasni.
Más:
WinXP SP3 alatt ha pl ie8 ablakát mozgatom akkor elég masszívan szaggat a kép (méret nagyítás, vagy csak megfogom és odébb teszem), 500/400-on pörög most a vga/ram. -
bubu126
tag
válasz
Lesliegold #1250 üzenetére
Gyakorlatilag ugyan ilyen gépem van a táp megegyezik, csak másik házzal. Nekem a táp teljesen hangtalan. A hűtő ventilátor fordulatát akár 50%-ra is visszaveheted.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Azt a valamit vedd le 50%- 40C fokig.
-
Pista0001
addikt
válasz
A BIOS-ban mindkét ventilátor aljzat vezérelhető. A system ventit fix 50, 75 és 100 százalékra tudod állítani, a CPU ventit pedig hőmérséklet alapján tudja szabályozni az alaplap. A beállított célhőmérséklet elérésekor kezdi emelni a venti fordulatát, addig a beállított minimumon járatja. A minimum 3 pines venti esetén 50% lehet, 4 pines esetén akár 0% is beállítható. 12,5%-onként vannak a beállítható értékek. Amikor a proci eléri a célhőmérsékletet kis lépésekben kezdi emelni a fordulatot a lap, ha a hőmérséklet emelkedése megáll akkor nem emeli tovább a fordulatot se, amint hűlni kezd egyből veszi vissza a ventit.
-
éN79
addikt
A 785G-s lapokon lévő HD4200 egyik újítása volt a fejlettebb energiagazdálkodás, ha jól tudom. Ellenben az Asrock 785GMH/128 lapomon Everest szerint a GPU órajele standard 494 MHz. Akkor most van energiagazdálkodás vagy nincs?
-
Lesliegold
tag
válasz
Pista0001 #1248 üzenetére
Kingmax DDR III hűtőbordás, vagy mifene, 1600 Mhz 2X2 Giga...
Most pedig szórakozok a 2 gép között, mert a win 7 teljesen ismeretlen, outlook expres ->windows live mail-> így mentem át a win7-re, de mire rájöttem???????
Nagyon sokba került az új gép (130K), és majdnem sírtam, mikor a Gigabyte GZ-X2-nek is hallom a wentillátorát, mint a réginél...
Most nem a biossal foglalkozom, de minden tippet szívesen fogadok...Valamit levettem 75%-ra a biosban (rendszer hűtést talán), meg aktiváltam az AMD cool and quiet-et...
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Lesliegold #1247 üzenetére
Jó döntés. Nem fogod megbánni.
-
Pista0001
addikt
válasz
Lesliegold #1247 üzenetére
Kérdezz bátran ha elakadsz vagy valami nem tiszta. Milyen ramot kapott a drágaszág?
-
Lesliegold
tag
Jelentem, 785GM-E65 az új gépem deszkája...Csak is miattatok, úgyhogy most már segítsétek az újoncot tanácsokkal...
-
csl1982
tag
válasz
Pista0001 #1244 üzenetére
Igen is meg nem is
Alapvetően második gép nekem, édesanyámnak elsődleges, nemrég pukkant el az előző alaplapom, ezért összeraktam egy mostani "alap" gépet, ami manapság nem olyan drága, és nem olyan gyenge - szempont volt az új, hogy garis legyen (hibatűrés miatt IGP-s). Hétvégente esetleg játszanék rajta 2-3 órát, ha épp szar idő van és a családban mindenki elfoglalt, tehát 30-at nem adnék videókártyára, viszont 5-6 ezret rádobnék a mostani vga-mra, dx10+ és egy kis teljesítmény miatt. A 4650/4670 ebből a szempontból jó lehet, főleg ha garis...
Egyébként 5750/5770 valóban egy korrekt ötlet lenne, ha elsődleges gépbe menne, sőt olyanom már van
-
Blaze71
őstag
válasz
Pista0001 #1242 üzenetére
Jogos, csak nem árt manapság előre tekinteni. A 4770 és az 5xxx széria már 40 nm-es DDR5 memóriával, ami a fogyasztás/teljesítmény mutatót előnyösen befolyásolja.
Egyébként megjegyzem, hogy a Dirt2 a mostani X1950pro kártyánkkal is megy szépen 1280x1024-ben, ami nagyjából megegyező pixelszámot jelent az 1440x900-al. Délután megyek a HD5750-ért, kíváncsi leszek rá, hogy milyen lesz...
-
Pista0001
addikt
válasz
Blaze71 #1241 üzenetére
Az Atti_2010 által javasolt 4670-es (meg amúgy korábban én is a 46xx szériát javasoltam valakinek) használtan asszem 10 ezer körül megy, újan kb 15-16K és kb ugyan akkora a teljesítménye mint a 3850-esemnek amin a DiRT 2 1440*900-on 2*MSAA, Vsync off amúgy minden high-on simán megy. Csak úgy viszonyításnak.
-
Blaze71
őstag
válasz
csl1982 #1238 üzenetére
Nekem is volt hasonló ASRock lapom és én is tettem bele nVidia kártyát egy 8500GT DDR3 személyében. Innentől kezdve kicsit meghülyült a rendszer, tehát ezt inkább hanyagolnám a helyedben és eladnám a 7900-ast. A H-CF, ahogy a kézikönyv is írja, csak a 24xx és a 34xx kártyákkal működik, ráadásul annak teljesítménye is kétséges. Az IGP húzása meg azért nem jó, mert ha csak netezni, vagy filmet nézni kell a gép, akkor minek, ha meg játszani, akkor még úgy is kevés. Eleve játékra minimum 128 bit kell a 64 bites dolgoknál nagyon kevés a sávszélesség. Ha nem akarsz sokat költeni rá, de kell az elfogadható teljesítmény, akkor DX10-re 4770, DX11-re 5750 a javasolt. Ez utóbbiból is van 512 MB-os, amit kis szerencsével 30 körül be tudsz szerezni.
-
luci
aktív tag
atti_2010:Látom ugyaz az a lapunk van ! (msi -785gt -e63) neked normálisan írja ki az everestbe a proci hőfokot ? Bios verzioszám ? -meg a bánat tudja mit elállítottam a biosba és gyengébb lett a fényerő bootnál az laplapi vga-t használva
-
csl1982
tag
Sziasztok,
végül egy Asrock M3A785GMH-LE mellett döntöttem.
A kérdésem: van egy Nvidia 7900GT (256MB) vga-m, érdemes ezt használni?
Mi a legjobb kombináció? Húzzam az IGP-t, ekkor nincs szükség a vga-ra, rakjak mellé egy 3450/3470-et (ha jól értem itt is bukom a DX10-et, de annyira nem érdekel), vagy esetleg megy hibrid crossfire-rel egy 5450 - valahol itt linkelte valaki, hogy esetleg ezzel megy, erről láttatok már tesztet?Köszi
-
Pista0001
addikt
válasz
Lesliegold #1234 üzenetére
Szerintem is 2*2 GB ramot szerezz be a gépbe, úgy tuti a zökkenőmentes működés.
Amióta Win 7-et használok azóta csak 64 bitest, nem tapasztaltam semmi driver vagy program kompatibilitási problémát.
-
bubu126
tag
válasz
Ha van rá keret akkor feltétlen 2x2Gb és 64 bites win7. De mindenképp 2xvalami, hogy a dual chanel-t ki tudd használni. ( a kingmax egy kis teszt erejéig intel gépben is remekül muzsikált )
-
UdVi86
aktív tag
válasz
De válaszoltam már:
"Ha 2GB ram mellett döntesz, akkor elég a 32bites, ha 4 GB-ot (szigorúan 2x2GB kitben), akkor kell a 64bites." - ennek oka, hogy a 32bites rendszer 4GB-ig kezeli le a memóriát, úgy hogy ebbe minden beletartozik (IGP, VGA memória), így a rendszermemóriából csak 3-3,5Gb-ot lát csak a win.
-
bubu126
tag
válasz
Lesliegold #1227 üzenetére
Az MSI 785GM-E65 már támogatja a jövőbeli 140w-os AMD procikat is! Erre való utalást a Gigabyte-nál nem láttam.
-
Pista0001
addikt
válasz
Összehasonlító jelleggel már csak azért se tudunk nyilatkozni mert - tudtommal - senki nem rendelkezett mindkét lappal.
Az tény hogy mostanában a Gigabyte lapokkal szokták a legjobb (nem extrém) tuning eredményeket elérni, kérdés hogy mennyire akarsz tuningoni. Ha lesz végül diszkrét VGA (ha akarsz játszani vagy mindenképp kell a két egyszerre üzemelő digitális kimenet) akkor az IGP tuning máris nem mérvadó. Több MSI lapom volt már (konkrétan egy Asus kivételével csak MSI-m volt) és mindegyik kitűnően működött. Roppant stabilak és megbízhatóak a márka termékei tapasztalataim szerint. Gigabytról nincs személyes tapasztalatom.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
#19617792 #1230 üzenetére
Igen, nagy a valószínűsége, hogy emiatt hallható. Na de valahol a hőt is el kell vezetni, sajnos kompromisszumot kell kötni. Használtan vettem 4k-ért, annyit megért. És lehet kicserélem benne a szivacsot hepe-hupásra. Olyat használnak a számítógépház halkítására is, hátha bejön.
Valószínűleg a Himuro-val keverted össze. -
UdVi86
aktív tag
válasz
#19617792 #1226 üzenetére
A QD-ban is van szivacs körben, persze alul és felül nincs, mert ott adja át a hőt a vinyó a doboznak. És ebben is magasabb a hőmérséklet. De lehet hogy jobb a Nexus, én elhiszem.
Lesliegold: Ahogy írtad is, a Gigabyte nem kapható szinte sehol. Így valószínűleg nem sok embernek van ilyen lapja. MSI-vel viszont többen is rendelkezünk, ezért ajánlotta több ember is neked, mert elégedettek vagyunk. A két lap ugyanarra a chipsetre épül, ugyanolyan kimenetei vannak (ahogy írtad is), de tesztekből kiderül, hogy fogyasztásban jobb az MSI és te ezt is fontosnak tartottad. Ha azt hiszed, hogy a Gigabyte jobb márka, mint az MSI (általában a számtechboltosok állítják ezt), akkor ez tévedés. Mindegyik márkának van rosszabb és jobb szériája. Az MSI-nek a 785G chipsetes egy nagyon jól sikerült széria, a Gigabyte fogyasztásban rosszabb, de az lehet, hogy az IGP-t 100MHz-el fentebb tudod húzni, mint az MSI-nél. Engem inkább a fogyasztás érdekelt és nem ez utóbbi dolog. Döntsd el neked mi a fontos.
Az ár viszont kicsit gyanús nekem a Gigánál. Biztos, hogy GPMT-s, mert csak ezen van Sideport. Korábban néztem és pár ezerrel drágább volt a Gigabyte.Prociból meg szerintem felesleges a 250-es, azon spórolhatnál és inkább ramra költhetnéd. De ez csak egy ötlet, ahogy jónak látod.
-
rob2174
tag
válasz
Szia!
a side portos giga lapot hol árulják magyarországon?
én sehol se lelek
küldenél linket?üdv
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Célegyenesben vagyok két lap maradt a végszó előtt, de csak az egyiknek leszek a tulaja:
- MSI 785GM-E65 19.200 + ÁFA
- Gigabyte GA-MA785GPMT-UD2H 17.100 Ft + ÁFAAz MSI-ről sokan nyilatkoztatok pozitívan, viszont én a Giga felé hajlok...Gyakorlatilag ugyanazt tudja mindkettő, ugyanolyan portjai vannak, szal gyakorlatilag a két lap ekvivalens egymással (kérlek javítsatok ki, ha tévedek) csak talán az MSI-t kisebb fogyasztásúnak írtátok...A Gigabytot sokáig nem lehetett kapni, csak külföldön az árgép mai napig nem hoz rá 1 db kereskedőt sem. Valahol viszont olvastam, hogy az IGP-jét 1100-ig különösebb hűtés nélkül lehet húzni...
Van egyáltalán valaki akinek van már ilyen deszkája, és mondana véleményt róla? Az összes hszt elolvastam, de emlékszem ilyen esetre...Segítsetek dönteni/összehasonlítani legyetek kedvesek, de ne az MSI-t dícsérjétek, mert azt olvastam már eleget, hanem összehasonlító jelleggel mondjátok, hogy ez ebben jobb, az pedig amabban...
További kérdés, hogy elég e 2 Giga DDR3 1600-as Kingmax a win7-nek hosszú távon, vagy inkább legyen 2X2 Giga, de akkor már 64 bites win 7? Lenne bármi hátránya a 64 bitesnek a simához képest, akár driver, akár alkalmazás terén?
A végeredmény ezekkel van tervezve:
Gigabyte X2 460W ház, a ramot fentebb kérdeztem, Athlon II X250 procival, és egy 500GB 7200RPM 16MB CACHE SATA-II/300-as winyóval...Előre is köszi a segítséget...
-
törölt tag
Azért, mert a QD valójában csak simán fém, a Nexus Drive-A-Way komolyabb (szivacsbélés, gumibakos rögíztések), de nem szabad hűtőként tekinteni rá, mert kicsit melegebb lehet benne. Eredendően a zaj csökkentését szolgálja és emiatt zárt.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Pista0001 #1224 üzenetére
Nekem nem nagyon jött be a QD. Annak ellenére, hogy most egy egytányéros Samu vinyó (F3) van benne, eléggé kihallatszik a motorhang és a seek (jobb halkítást vártam). Bár lehet hogy már a gép többi eleme túl halk. Na de hamarosan jön az SSD és akkor már nem fog állandóan menni a Samu.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Lesliegold #1216 üzenetére
Azért jó az mATX, mert ha nem kell 7 bővítőhely, akkor felesleges az ATX méret és az mATX-et beteheted egy kisebb gépházba. Van akinek az a fontos (mint nekem is), hogy ne egy böhöm nagy gépe legyen, hanem egy pici HTPC-je. És minőségben ugyanolyan egy mATX lap, mint egy ATX. Nekem ez a véleményem. Szóval csak gyártsák az mATX lapokat.
-
Pista0001
addikt
Én is már tudatosan vettem mATX lapot, elvégre teljesítményben nincs különbség, és a házgyártók is felismerték hogy átlag géphez bőven elég és elég szép mATX házakat készítenek már. Egy CM Elite 341-ben lakik a gépem és pont belefér minden, akár a Quiet Drive is (tervben van
), elöl-hátul 120-as venti helye van és akár hosszabb VGA is elfér.
-
éN79
addikt
Ha már felmerült a uATX kérdése, akkor én tegnap ruháztam be egy Asrock AM2-es A785GMH-ra. Az utóbbi időben tudatosan keresem a uATX lapokat, nekem ettől valahogy szellősebbnek tűnik a gépház belseje.
Maga az asrock lap számomra minden szempontból pozitív csalódás (elötte egy asus M3a78-em volt). A bios opciók nagy hányadát nem is értem (főleg a ram finomhangolásnál), működik az integrált hanggal (VIA) a stereo mix funkció, amit én speciel nagyon szeretek, valamint igencsak tetszik a magok külön-külön engedélyezése és az L3 ki-be kapcsolásának lehetősége.
A magok hőmérsékletét egyelőre nem tudom mérni (az everest is csak a CPU-ét látja, külön-külön nem), de ha valaki ismeri a bios ilyen rejtelmeit, akkor elárulhatja hogy tudnám kicsalni belőle az infót. -
Pista0001
addikt
válasz
#19617792 #1215 üzenetére
Jogos a korrekció, köszönöm
.
Lesliegold: A mATX és az ATX között a méret miatt csak a bővítőhelyek száma a különbség. Régebben a mATX lapokat nem szerelték annyi "extrával", ezért az előítélet a mai napig. A mai mATX lapok sem a tápellátás, sem az egyéb dolgok tekintetében nem tudnak kevesebbet mint az ATX lapok, kivéve a több VGA-s rendszereket (erre is van kivétel, a DFI-nek van például 790GX-es két hosszú PCI-E foglalatos mATX lapja, 2*8 sávos CF lehetőséggel).
Eugene2: Ha a tévének van digi kimenete akkor én a Radeon HDMI-jén küldeném a tévére a képet és a hangot is, és a tévére kötném az erősítőt. Így nem kell feltétlenül az erősítő is filmnézéshez, és ha csak optikai kapcsolatot lehet összehozni (merthogy manapság az alaplapokon is csak optikai kimenet van) akkor elég egy rövid kábel is.
Szerk.: Természetesen mehet a HDMI jel ugyan így az erősítőre is és onnan csak a kép a tévére de akkor egy romantikus filmhez vagy egy drámához is be kell kapcsolnod az erősítőt ami ugye ezekben az esetekben fölösleges áramfogyasztás. Amennyiben az erősítő stand-by állapotban is tovább tudja passzolni a jelet akkor ez utóbbi lehet a jó megoldás.
-
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy az alábbi logika kivitelezhető-e a valóságban.
Adott egy MSI 760GM-E51 alaplap, melynek sajnos nincs optikai és koax audio kimenete - amennyire tudom ez csak opcionális plusz kivezető bracket-tel, de nehéznek tűnik a 3pin-es beszerzése.
Azonban szeretném a gépet olykor csak LCD TV-vel valamint olykor csak erősítővel (zenehallgatás) és mozizás közben természetesen mindkettővel használni.Az alaplaphoz szeretnék venni egy ATI 5570 kártyát, mihelyt kijön és a fentieket szeretném véghezvinni a plusz audio bracket nélkül.
Így az alábbiakat gondoltam ki:
Az ATI VGA HDMI kivezetését HDMI elosztóval kettédobnám és az egyik HDMI kábel menne az LCD TV-be, a másik pedig az erősítőbe.
Így, ha jól értem a HDMI kábel lényegét, ha csak a TV-t szeretném használni monitorként, akkor a TV-n képem és hangom is lenne.
Amennyiben az erősítőt is szeretném használni házimozizásra, vagy akár csak zenehallgatásra, akkor abban az esetben csak be kell kapcsolnom az erősítőt.Vagy létezik ennél egyszerűbb megoldás is???
Például úgy, mint a videók esetében, amikor csak sorba vannak kötve és a kikapcsolt (stand by) videó mellett is a TV megfelelően, hanggal működik.Legyetek szívesek felvilágosítani a témát illetően, sajnos nem tudom kipróbálni a fent leírtakat, azonban úgy tűnik, hogy az audio bracket beszerzése nehézkes viszont nem akarok az E65-ért plusz 7-8 ezret kiadni.
-
törölt tag
válasz
Lesliegold #1216 üzenetére
A felhasználók javarészének mindegy, hogy ATX v. mATX (PH!-n kívűl). Aztán az SFF, meg HTPC házakba legtöbbje mATX méretű lapokra van tervezve. Azért mert neked nem tetszik, még nem jelenti azt, hogy a mATX nem fontos, meg nem jó. Meg legtöbb felhasználó amúgyis int VGA-s gépet használ (PH!-n kívűl), szóval oda a mATX is sok.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Lesliegold #1213 üzenetére
Fogyasztást tekintve nincs vetélytársa az MSI lapnak. De ha azt nézzük, hogy AM3-as, Sideportos és mATX, akkor a GA-MA785GPMT-UD2H, de sajnos nem nagyon lehet kapni.
Ha 2GB ram mellett döntesz, akkor elég a 32bites, ha 4 GB-ot (szigorúan 2x2GB kitben), akkor kell a 64bites. Bár ha megveszed,lehet jobb már most 64bitet, ha később bővíted a memóriát, akkor is jó legyen.
-
Lesliegold
tag
Tovább érdeklődnék...
Ha MSI-ben a 785-ösök közül a 785GM-E65 a csúcs, akkor Gigabyte 785-ös lapok közül melyik a vetélytárs, melyik a legjobb a konkurenciánál, ha a HDMI kimenet feltétel?
Másik kérdés, ha Windows7-et vennék hozzá legálisan a simát, vagy a 64 bitest vegyem e laphoz és AM3-as procihoz? 2G memória is elég, vagy inkább gyüjtögessek még, mert 4 Giga DDR3 kéne azért? Ha mindenképp kell 4 Giga, akkor 2X2Giga duálban, vagy 1X4Giga?köszi!
-
csl1982
tag
Sziasztok,
mennyivel lassabb az AM2+ -os lap az AM3-asnál a 785G-s chipset esetében?
És mennyivel lassabb a DDR2 a DDR3-nál?Ilyesmit néztem ki egy Athlon II X2/X3 procival.
Köszi
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Lesliegold #1203 üzenetére
Fejlettebb VGA majd a Lianoban lesz, de hát addig még sok idő van.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Pista0001 #1204 üzenetére
Hát igen, drága lesz az biztos. Főleg h a 890GX a felsőkategóriát képviseli. Az olcsóbb chipset (gondolom 885g) majd később jön, ha jön.
Lesliegold: "Ha diszkrét kártyát mondtok, akkor miért fizetném meg most e lappal együtt az integráltat, ha nem kell vész tartaléknak?"
Akkor pont az LCD TV miatt. -
Pista0001
addikt
válasz
bubu126 #1202 üzenetére
Ha engedélyezed a Surroundview-t akkor nem.
Lesliegold: Az IGP nem hiszem hogy sokkal fejlettebb lesz, elvégre a 780G, 790GX, 785G trió között sincs sok különbség, sőt a 760G is csak a visszavett órajelben különbözik. Ha fejlettebb is lesz némileg, a teljesítménye nem lesz sokkal nagyobb. Szerintem a fontosabb különbségek kimerülnek a több PCI-E csatornában meg a natív USB 3.0 és Sata3 támogatásban.
Szerk.: Ja, és valószínűleg elég drága lesz és - főleg eleinte - nem nagyon lesz mATX méretű.
-
Lesliegold
tag
Az a baj, hogy ha integrált VGA nélküli alaplappal, az alaplapi hdmi is eltűnik, nekem pedig kell az lcd TV-hez...
Lehet várnom kéne 2 hónapot...
"Tavasszal érkezik az új generációs AMD lapkakészlet. A 890GX és az SB850 párosa számos újítást hoz a felhasználóknak."Gyakorlatilag, ha jól sejtem ez a 785 továbbfejlesztése egy lehelletnyivel jobb integrált VGA-val...Vagy mégsem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Biliárd és snooker topik
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- ASUS X470 PRIME X470-PRO alaplap,I/O Shielddel,hibátlan állapotban!
- Crucial Ballistix 2x8GB 3200Mhz DDR4 RED memória kit,hibátlan működéssel!
- Kingston FURY Beast RGB 2X8GB ( 16GB ) DDR4 3600MHz memória,hibátlan működéssel!
- 8 GB, DDR4, 3200 MHz, G.SKILL Aegis XMP 2.0 Desktop RAM
- ROG STRIX B550-A GAMING alaplap+proci+ram
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest