- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
addikt
Ja, csak ezt a fos barna dizájnt felejtené már el az asus...
Szerinted 1,35V-os kitet érdemes venni? Mi a tapasztalat, meddig lehet a biosban lefele állítani a feszt? És felfele mennyit bírnak ezek el? Merjek cl8asat venni, vagy nézzek inkább cl7et? (ami jelenleg nincs) Vagy ott a cl9, az olcsóbb, de nem szeretnék vele befürdeni, szerinted melyik az értékállóbb/használhatóbb? Melyiket nem bánom meg valószínűleg?
-
Chaser
legenda
Én mindig olcsó gépet akarok összerakni
De olyat amit szükség esetén bármire lehessen használni. Most intel vonalon GB g31m-es2l -szintén olcsó de qrvajó'- van, e3200-vel, 4GB rammal. 1etlen bibije, hogy csak dsub van, a tv-n meg csak HDMI. Ezért kénytelen voltam venni egy használt alap vga-t amin van DVI, így átalakítóval össze tudom kötni. De így már árban ott vagyok, mintha megveszem a 740g lapot, amiből 1ébként van hdmi-s verzió is, de azért nem fizetek többet. Energiagazdálkodást én szabályzom, az nem gond. Win7 x64 aero tökéletes a g31 igp-vel is, ami valljuk be nem nagy szám, de elég sok mindenre jó. Esata egy vicc, sata kivezetve más foglalattal hátulra, de amint láttam esata kábelt nem sok lap mellé adnak, meg valahogy tápot is kéne adni a vinyónak
Van esata backpanelem, spéci sata kábellal, aminek mind2 vége sata, nem kell esata rackkel szenvedni, meg van méteres sata kanócom is ami szintén sok mindent megold
Firewire-ra nincs szükségem,, tehát nekem pont jó lenne a 740g-s lap. 785g-t csak az ACC miatt vettem volna, de ha már a 740g is tudja nekem felesleges drágább. Majd ha átváltok ddr3-ra, de akkor már sata3 és usb3.
-
Blaze71
őstag
Szabályozza a házventit is, csak nem tudom állítani. Amikor bekapcsolom a gépet, akkor Everest szerint 2000-2400 körül megy, aztán szépen, ahogy melegszik a cucc, felmegy akár 5600-ra is. 4000 fölött már van hangja rendesen. Na, igen. Giga lappal nem volt vele gond. Lehet, hogy lehúzom a csatiját és kész.
-
törölt tag
Mert régebben nem volt Abit lapod, pláne nem µGuru-s. Azok után minden fapad. Az AN8-on az összes ventilátorcsatlakozó (6db) szabályozható volt, be lehetett állítani azt is, hogy minek a hőmérséklete alapján, és milyen feszültséget kapjon.
AW8D ugyan ezt tudta, de már 8 csatlakozóval.
Ja és mindezt külön program nélkül, a BIOS szintjén tette.
A Giga lapok esetén csak ki és bekapcsolható a szabályzás, hogy mit mi alapján csinál, azt már nem köti az orrodra. Elméletileg EasyTune 5-tel lehet finomhangolni, de ilyen alap dolog miatt nem igazán akaródzik felrakni egy akármilyen programot.
-
nyunyu
félisten
Amúgy netezés, filmezés közben beéri 50W fogyasztással az alapkonfig monitor nélkül. Ami szép eredmény 80W-os BE procival!
Azt meg hogy?
Nekem az A785GXH+A2 X3 425 bootolas kozben produkalt 80W-ot, BIOSba lepve ~110W.
Win alatt sajnos nem tudtam megnezni fogyasztasmerovel, pedig kivancsi lettem volna ra.
[szerk:]Milyen jo, hogy elobb nyomom a valasz gombot, aztan olvasom tovabb a topikot
-
Blaze71
őstag
A múlt éjjel raktam össze a gépet, így nem igazán mélyedtem el benne. De ezt a részét ennyire, amennyire az előbb leírtam, megkukkoltam már. Most a tesztek lefutottak, a gép megy szépen, a gyerek le is nyúlta már délután....
Kérdésem is volna. A CPU hűtőnél vannak szintek, azt hiszem 1-9 között, amivel tudom állítani, hogy mennyit pöröghessen max a venti. Nincs valahol ilyen, vagy hasonló beállítás a házhűtőre? Amíg Gigabyte lap volt a gépben, addíg 1200 és 1900 között pörgött, most meg "ordít" 3000 fölött. Amúgy kussban lenne a gép, de ez már idegesítő. Ráadásul a venti is Chieftech, így nem hinném, hogy eleve szar lenne.
-
Blaze71
őstag
Az ACC menüben van olyan, hogy all core, meg per core. Mivel nekem eleve négymagos, próbálgatni nem tudtam, meg annyira nem is akartam. Viszont ez a két kifelyezés, meg a per Core menü kiválasztására megjelenő négy sornyi beállítás arr enged következtetni, hogy pont a magok bekapcsolgatására való. Ha mégsem, akkor bocsesz, de nekem így jött le a dolog.
-
UdVi86
aktív tag
Hogyne lenne heatpipe az mATX lapon: MSI 785GM-E65
-
UdVi86
aktív tag
A ram miatt érdemes átnézni a lapok memória kompatibilitását. Az MSI-nél szerepel egy OCZ Platinum, de még a régi fajta. Valahol viszont olvastam, h az új Low Voltage nem megy (sajnos már nem emlékszem hol), meg a Neweggen, h a Reaper HPC sem.
De ez persze nem a lap hibája. Na meg lehet egyedi esetek.
Én is MSI-t tervezek venni, pontosan az alacsony fogyasztása miatt. Igaz nem volt még dolgom a gyártóval, de szerintem ennek a lapnak nagyon jó a minősége.
"A déli híd volt egy kis harmadik radiátor, összekapcsolt Heatpipe hűtési rendszer, a többi a lemezt. Az egész hűtőrendszert szerelt kombinációját használja gwintowego. Az első alkalommal találkozunk egy ilyen megoldás egy ilyen olcsó alaplap - Shout ki a gyártót!"
"A hűtőrendszert szerelt használja a menetes kapcsolatok - ebben az árkategóriában van egy figyelemre méltó az indulás"
Ezek a lengyel tesztből vannak, szóval a hűtőrendszer nem rossz
És az MSI az Asus és Giga mellett a 3. legnagyobb gyártó. De Pista0001-re hallgass, ő már egy ilyet nyúz -
Pista0001
addikt
Az MSI nagyon megbízható, nagyon stabil. Régebben a kis tuningpotenciál miatt nem szerették az emberek, meg az esetenként kicsit bonyolultabb BIOS miatt. Tuning téren rengeteget fejlődtek (régebben nem is volt céljuk a jó tuninolhatóság, de manapság ez is elvárás), a BIOS-uk is már elég átlátható és megmaradt a régi stabilitás. Csak ajánlani tudom.
Az Asrock gyakorlatilag az Asus olcsó márkája, ezért a magasabb fogyasztás itt is fennállhat.
A Via hangcsip szerintem nem feltétlenül rosszabb mint a Realtek. Az Asus nem szokott gagyit pakolni a lapjaira és a legcsúcsabb lapokat leszámítva Via-t használnak mindegyiken. Azt ugye mondanom se kell hogy a csúcs lapokon se Realtek van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest