- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte 785GM-US2H (rev.3.3) típusú alaplap. Mivel a videokártyám kitakarja a 2db PCI slot közül az egyiket, és a másikban is nagyon közel van hozzá a hangkártya, így a geforce túlmelegszik.
Gondoltam semmi gond veszek egy pcie-es hangkártyát (asus xonar dgx/dsx). Csakhogy a pcie slot mögött közvetlenül ott van az északi híd hűtése, ami ugyan alacsonyabb a slot mögött, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy beférne a hangkártya.Szóval befér vagy nem?
Remélem érthető voltam, a bonyolult megfogalmazás ellenére.
-
MinionFlasH
senior tag
Mindegy szerintem hagyjuk az egészet, nem érdemes ezen "veszekedni"!
Idáig amikor ide írtam mindig találtam megoldást, vagy választ a gondomra-kérdésemre!
Régen sok AM2 lapba raktak cpu supportba nem szereplő procit, ezért tettem fel a kérdést, de megoldottam vettem neki egy PhenomII 965-öt "olcsón" annyival nem jobb a 6100, hogy a lap menjen a levesbe!(pláne amihez ő használja)! -
Z10N
veterán
válasz
MinionFlasH #1887 üzenetére
A mondandod masodik fele nem helytallo, de mindegy. Ha itt nem kaptal valaszt, sem a masik topikban, irj egy levelet a GigaByte support-nak. Ok majd megmondjak a biztosat.
-
Z10N
veterán
válasz
MinionFlasH #1884 üzenetére
Mar nem azert, de ahogy a kollega is mondja (#1885) mi sem tudunk tobbet, mint ami ki van irva. Le lehet szalni a magas lorol. A kerdesed pedig ertelmeztem, de ezekszerint nem tudod hasznalni a forumot. Nagyobb esellyel kapsz valaszt az AMD-FX-s topikban attol, akinek talan van 785G chipsetje es meg talan hasonlo alaplapja is.
-
gbal65
aktív tag
válasz
MinionFlasH #1884 üzenetére
Most nem azért, de olyat kérdezel, amit senki sem tud, max a Giga. Látatlanba annyit lehet mondani, CPU mikrokód ha bekerül(ne), lehet elindítaná.
-
Z10N
veterán
válasz
MinionFlasH #1882 üzenetére
Nagyon nehez volt kikeresni
, tessek: csak az FX-4130 -t tamogatja (125W) hivatalosan. Viszont, hogy melyik BIOS verziotol az nincs ott, gondolom a legfrissebbel gond nelkul.
-
MinionFlasH
senior tag
Most belemegy a 6100 vagy nem? Hol vannak a megmondóemberek?
-
gbal65
aktív tag
válasz
MinionFlasH #1880 üzenetére
És tényleg támogatja, ez már az új steppinges B2
Egyelőre még csak lehet elírás... -
_csocso_
senior tag
válasz
MinionFlasH #1878 üzenetére
A lap AM2+ -os, csak AM2 és AM3-as procikat támogat, így Bulldozer nem megy bele.
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
Ismerősnek Giga 785g ud3h lapja van, ebbe belemegy egy 6100 buldozer??? CPU supportnál csak 4130-as van más nincs! köszi
-
lacam71
tag
Lehet, hogy csak magamnak írom: Giga 785G-s alaplapomhoz kiadtak új BIOS-t ami már 18.5 szorzó felett is kezeli a C&Q-t Phenom II 955.
-
lacam71
tag
CM 612S van benne. Nekem van 1 olyan érzésem, hogy az AIDA keveri ezt a két szenzort. A kérdéses hő szenzor jele tökéletesen együtt mozog a CPU hőmérséklettel de jóval nagyobb a "túl lövése" meredekebben emelkedik és csökken mint a CPU grafikon. Míg a CPU és CORE hőmérsékletek max 54 fok( 4GHz-en járatott PH II X4 955 1.425V) addig ez az érzékelő bele-bele csap a 60 fokba együtt mozogva a proc. hőmérséklettel. A proci feszelésével természetesen arányosan mutat több/kevesebb hőmérsékletet. Lehet, hogy a feteknél lehet vmi szenzor?
(A fetek-re "rászerkesztettem" hűtőbordát biztos ami biztos alapon)Igen, valóban a BIOS csak a CPU és Alaplapi szenzort mutatja, tudom az AUX pedig "nem hozzárendelt" szenzort jelent de ugyanakkor hülyeségeket sem mutat...
-
lacam71
tag
Sziasztok,
Segítség kellene ehhez a laphoz giga GA-785GM-US2H, az AIDA a pirossal bejelölt részen lévő hőmérséklet érzékelőt úgy azonosítja hogy AUX. Egy másikat ami fogalmam sincs merre van azt pedig alaplapi hőmérséklet szenzornak azonosítja, a gondom az, hogy ez az "alaplapi" szenzor hőmérséklete játék közben igencsak felmegy 60 C fok fölé. Merre lehet ez a szenzor? próbáltam spray-el de nem találtam.
Köszi
Laci
-
-
b76beci
csendes tag
Sziasztok van egy Gigabyte GA-MA785GMT alaplapom amd athlon II x4 620 proci ddr3 2GB ram. A kérdésem a következő lenne van lehetőségem kikapcsolni az integrált VGA kártyát és használnom egy PCI expresszes kártyát??? Vettem egy ATI radeon vtx3d HD6450 kártyát az eszközkezelő felismeri fel is telepíti de nem működik lehet hogy nem is lehet másik VGA kártyával használni??? Vagy esetleg BIOS szinten kell valamit állítani a segítséget köszönöm
-
janpier
tag
Helló,
Van egy M4A785TD-V EVO alaplapom.
Kicsit ,,mozognak" a sata csatlakozók a lapon... Ez normális vagy csak nálam ilyen?
Volt már valakinek gondja a sata csatikkal?
( elég rossz helyere tették szerintem a tervezők a sata csatlakozókat )
üdv.: janpier -
gbal65
aktív tag
válasz
stevewonder #1860 üzenetére
Kell hogy kezelje, a support nem akkor készült mikor lett is volna 4gigás modul piacon, max csak kevés. Nem frissítek ezmiatt.
-
gbal65
aktív tag
válasz
stevewonder #1858 üzenetére
Összesen 16 giga memóriát fogad, 4 ram slot van... így 16/4=4 szóval vegyed csak bátran!
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy 785gt-ud3h lap.
A kérdés a következő: támogat-e 4Gb-os modulokat? Szeretnék belerakni 2x4Gb corsair venegance memót, de nem merem megvenni, mert félek, hogy nem működne.Köszi, hogy segítetek!
-
spiritex
veterán
válasz
humilislupus #1841 üzenetére
Ha jó memória slot-okba raktad a 2 memóriát, akkor automatikusan dual-ban fognak működni. Ez lenne a KIT lényege, de nem KIT-es memóriák is működhetnek dualban, de a késleltetési értékeik megegyeznek.
Minden alaplap kézikönyvében benne van, hogy melyik 2 slot-ba kell rakni, hogy dualban menjenek. Ha pedig csak 2 slot van, akkor jónak kell lennie. Egyébként le lehet ellenőrizni a boot utáni képernyőn. Meg kell nyomni a Break gombot, ha túl gyorsan elkapná az infókat és nem látnád. Ott írnia kell, hogy 2048 MB Memory - Dual Channel Mode. Ha Single Channel Mode-ot ír, akkor vmi nem okés. -
Byga007
aktív tag
Szeretnék egy olyat kérdezni igaz egy kicsit nagyon off topik de nem találtam témát ezt illetően . Az egész ott kezdődik hogy haveromnak egy msi media live diva alaplapja van az 5.1 es 780 as chipsettel és kapott egy Amplifier kártyát ez egy valamiféle erősítő kártya és nem tudjuk sehogy sem elindítani és ehez kellene egy kis segítség
-
Z10N
veterán
-
törölt tag
válasz
Swordsmith #1852 üzenetére
Erre nincs megoldás. A chipset nem támogatja ezt a megoldást.
-
Swordsmith
csendes tag
Vettem egy Geforce 460 gtx-et. Az alaplapon(Asrock 785g) egy integrált hd 4200 videókártya van. Azt szeretném megcsinálni, mikor dolgozok, akkor csak az
integrált videókártya menjen. Hiába állítom be a biosban az elsődleges videókártyának az integráltat (onboard),
a gtx 460-on továbbra is forog a ventilátor. Ha pedig csak az integrált kártya menne jóval halkabb lenne.
Tudnátok nekem mondani erre megoldást? -
-
yanq1617
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-MA785G-UD3H lapom van.
Melegedési problémákkal küszködök.
Pár perc terhelés után az alaplapi chip 70 fok fölé emelkedik.
Átpasztáztam ( a gyári paszta kőkemény volt), jó lett,
másfél hónapig és most megint ugyan az a gond.
Ha valakinek esetleg volt ilyen írjon valami tippet, hogy mi a gond.
Thermaltake pasztát használtam. -
Z10N
veterán
Hi,
785GM-E65 bulldozer (am3+) kompatibilitas eselye az msi listaja alapjan
785gm-e65 7596V2x BIOS
785gm-e65 kep760gm-e51 7596V1x BIOS
760gm-e51 kepA kepeket osszehasonlittva nem latok jelentosebb elterest, igy gondolom a feszultseg regulator modul (VRM) is megegyezik. A lapok model szama is ugyanaz (MS7596) az e65-nel V2, az e51-nel V1. Igy valoszinuleg a feszultsegekkel meg fog tudni birkozni, plane ha figyelembe vesszuk a meretes plusz bordat.
Udv!
-
somasz
addikt
Üdv!
785GM-E65-höz tudnátok mondani feszültség értékeket, amik hosszútávon még egészségesek? X6 1090T procit szeretnék benne tesztelni, mennyit bír, de lekapcsolt prime közben a gép. Szeretnék biztosra menni, hogy nem a lappal van probléma.
Nb fesz, sb fesz, meg ilyesmik érdekelnének, meg hogy milyen/melyik biost érdemes ehhez használnom.
Válaszaitokat köszönöm előre is! -
Byga007
aktív tag
Sziasztok
Adott egy msi 785g-e53-as alaplap csak azt szeretném megkérdezni hogy elméletben 140w cpu-t is befogad, de 8-as csati helyett csak 4 es van az alaplapon. egy phenom 2 x4 es procit kibír?
egy phenom ii x4 865 er gondolom lecserélni a 2 magosat
-
Zsocó
aktív tag
Hali. Van egy Asrock A785GMH/128M lapom,és azt csinálja pár hetente,h a BIOS logó sokáig látszik,és vagy betölt a lap,vagy nem,vagy fekete a monitor sokáig,BIOS reset után ismét jó egy darabig. Ha BIOS reset után IDE módban indítom a lapot,akkor ACHI-ra átállítva besem tölt,csak ha ismét resetelem a BIOS-t és egyből ACHi-val indítom.Valaki tud megoldást a problémákra ? BIOS a lehető legfrissebb van fent,és hiba után régebben újra lett tolva,de semmi,ismét jelentkeznek a problémák. Lehet,h az elem merül? Nem régi a lap ! Meg akkor max az időt meg a beállításokat vesztené el.
-
törölt tag
valaki homályosítson fel, hogy miért veszi vissza az integrált vga a ram órajelét.
ezen a képen everest 1066 (közeli) értéket mutat, de gpu-z 800-at, és a szenzor fülnél is ugyanezt írja. számomra magas, hogy ugyanaz a memória 2 órajelen jár, mivel nincsen sideport memória, és a rendszerramból lopja az igp.
a választ előre is thx -
humilislupus
tag
Elég kezdő vagyok. 890-es lapom van es most cseréltem a memóriát . 2x1G kit van most benne. Ez automatikusan duálban fog müködni vagy be kell állitani valamit?
-
vatomi
aktív tag
Volt már 780,785 és most egy 880G alaplapom, de AHCI módban, se e-sata, se sata csatolón levő eszközökhöz sem jelenik meg a "hardver biztonságos eltávolítása" ikon WIN7x64 alatt. N-force-nál még a sata dvd rom is ott van, az AMD-nél meg csak usb eszköz csatlakoztatása után jelenik meg. Miért?
-
Zsocó
aktív tag
Az lenne a kérdésem,h van egy 785g-s lapom meg egy hd5670-em. Szóval az 5670-en van egy DVI, DisplayPort meg egy HDMI,és a DVI-ra van monitor csatlakoztatva. És nem tudok rárakni már D-Sub-os monitort.Szóval valahogy az megoldható,h a D-sub-os monitort az alaplapra rakom, a másik moncsi meg marad a VGA-n. ? Kipróbálni nem tudom mivel nincs elfekvőben moncsi. Mivel ati mindkettő látok rá esélyt,h működhet
A választ előre is köszönöm... -
UdVi86
aktív tag
válasz
Sandrew #1834 üzenetére
Szerintem 128MB nem lesz elég... nekem nem volt, minimum 256MB nem árt a sideport 128MB-ja mellé, hogy menjenek gond nélkül az 1080p-s filmek. Nálam jelenleg 512MB van lecsípve a 4GB-nyi rendszermemóriából, de ez már túl van biztosítva. De a legegyszerűbb ha fokozatosan növeled és kitapasztalod.
-
Sandrew
őstag
Sziasztok!
MSi 785GM-E65 - lapnál mi a legoptimálisabb GPU beállítás? Sideport+128MB?
Köszönöm a válaszokat előre is
-
rumkola
nagyúr
válasz
benjemin1994 #1828 üzenetére
semennyit, nem vinné jobban a másik lap
-
nyimsolt
tag
Sziasztok,
egy MSI 785GM-E65 alaplapom van és nem találom a BIOSban hol tudom a memória időzítéseket egy kicsit megpiszkálni, hogy picit többet kihozzak az 1333-as Kingmax modulokból.
Merre találom a memória időzítéseket a BIOS-ban?Köszönöm!
-
benjemin1994
tag
Heló nekem ga ma785gt ud3h alaplapom van és asus hd5870-t akarok berakni. A játékokban mennyit számít a chipkészlet? Mondjuk egy 880 as alaplap jobban vinne vmilyen játékokat?
Előre is kössz! -
-
erpi
csendes tag
válasz
Boryszka #1822 üzenetére
Tapasztalatom szerint, ha a Bios sem megy rendesen (lassú, nem jelenik meg jól), az memóriaproblémára utalhat. Frekvencia, időzítések, vagy hibás a ram.
Én kipróbálnám csak egy memóriamodullal (pl.: csx), azt is másik foglalatba tenném. A biosban load defaults, vagy clear. Majd memtest86 (ha nem indul, vagy ha hibát jelez akkor egyértelműen memória). Így végignézném az összeset. Foglalatokat megtisztítani, ha poros, memóriamodulokat is 2x 3x kivenni, majd betenni - ezzel is tisztul, jobban érintkezik. -
erpi
csendes tag
Javaslom egy MSI 4ledes usb-s diagnosztikai eszköz beszerzését az segíthet kitalálni a hiba forrását (ha támogatja az alaplapod, azaz van rajta JDB connector). Nekem volt ilyenem, és valóban jelezte a memória hibámat anno.
Ha a monitort sem kapcsolja fel, akkor hardverre gyanakszom. Próbálj más vga-t is.
De ha próbálgatod is, csak alaplap, proci, ramok, vga menjenek csak, más ne! A táp is lehet gond, vagy érintkezési probléma. (Láttam már olyat egy csatlakozónál, hogy egy vezeték kicsúszott a műanyag foglalatából, mert nem volt bele rögzítve megfelelően és ezért nem érintkezett rendesen. Az alaplap tüskéje hátranyomta). -
erpi
csendes tag
Sziasztok, megoldódott a problémám az Asrock A785GMH/128M -es lappal.
Igazából nem is a hardverrel volt a baj, hanem a felhasználóval, azaz velem.
A hibát én generáltam a tudatlanságommal...
A problémám ott kezdődött, hogy a szeretett CRT monitoromat csak 85Hz-en volt hajlandó meghajtani, magasabb lehetőségeket nem ajánlott fel.
Így kénytelen voltam belépni a Catalist Controll Centerbe. (Előzményként tudni kell, hogy a régebbi ATI videókártyám driverét Control Panellel társítottam. A CCC-t nem szerettem).
Ott azonban a képernyő tulajdonságainál sem tudtam beállítani a 100Hz-et, mert nem volt választható. Max. 85Hz volt ott is. Mivel ezt nem fogadtam el, elkezdtem kutakodni a CCCben, hol lehet a hiba, mit kell beállítanom.
A monitor tulajdonságai menüpont alatt a Jellemzőknél ki kellett vennem a pipát innen: "Kibővített megjelenítő azonosítók (EDID), vagy a meghajtó alapért. beállításainak használata."
Ekkor már manuálisan be tudtam állítani az értékeket, ami meg is jelent a kijelző beállításoknál is, így választhattam magasabb frissítést is.
- hogy ezt nem lehetett volna egyszerűbben... ? -Szóval, ahogy ismerkedtem a CCCvel, beállitgattam/elállítgattam dolgokat a 3D menüben is, és ez volt a probléma.
Gyári Alapértelmezettet kiválasztva azonban megtáltosodott a grafikai teljesítmény:
Alaphangon - Bios minden default, illetve auto (gpu500, ram800), sideport + 256mb uma: 3DMark03 3472 pötty. Majd a Biosban a listából kiválasztottam a 800mhz mGPU lehetőséget, amelyhez 1066MHz ram, és 1.4v fesz van beállítva, de nálam stabilan megy 1.3v-al is. Mást hagytam defaulton, tehát az alap órajelet (200MHz) nem növeltem.
Így 3DMark03 4025 pont, 3DMark05 3147.
Ezzel számomra a HL2-ben, és más régebbi játékokban is az elvárható szintet hozza.
Érdekességképpen egyéb 3DMark03 eredményeket osztanék meg Veletek:
Csak Sideport(128MB): 1312 pont; csak UMA 256MB: 3071 pont; Sideport(128MB) + UMA 256MB: 3727 pont. A beállítás mindenütt: mGPU 700mhz/ram800/1.25v.
Az external clock mindvégig maradt 200Mhz! Nem is foglalkozom vele, mert a következő lépés úgyis egy Athlon II X2 lesz.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Boryszka
tag
Szóval: Ha lefagy, akkor függőleges vonalak lesznek az egész képernyőn, ami egyszínű, és 10 mp. múlva újraindul a gép!
Ezután kiír egy "Hypertransport sync flood error occured on last boot" hibaüzit...na most külföldi honalpokon utánaolvastam, hogy a memóriák feszültségének emelése sikerrel járhat, ugyanis az lehet a probléma, hogy automatán rossz feszültség értéket állít be a memóriáknak! Ez rendben is volna, de ha bemegyek a BIOS-ba, akkor nem tudom a Cell Menüben átállítani a feszültséget egy picit nagyobb értékre, mert minden szürke!Hogy a túróba lehet azt állítani??
Üdv!
És köszi az eddigi válaszokat! -
Boryszka
tag
Üdv!
Kilátástalan helyzetemben írok a problémámról! Random időközönként, főleg ha játszok akkor lefagy a gépem, gondoltam a memóriák nem férnek meg (két kingmax, egy csx) de ha kivettem a csx-et, még mindig csinálta a fagyogatásokat!! Nemrég a TEMP mappában viszont találtam egy WGAErrLog.TXT fájlt, amiben a lefagyások során tele van mindenféle számmal:
D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-563-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-529-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-529-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-529-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-529-80004005
Ez a VGA memóriájának a címzési területei??? Vagyis a VGA memóriája a szar??
HEEEEEEEELP!!!!!!!!!!Még nyúzom egy picit, és ha tönkremegy, akkor vissza a feladónak!
Üdv! -
Cancer
senior tag
Üdv, nem tudom, hogy alaplapos téma-e ez, de az történt, hogy egyik este még normálisan használtam a gépet. Ja, előtte vírust jelzett a gép. A firefox-ot megnyitotta vagy 200x. Az Avira Antivirral átnézettem a gépet. Talált is két trójait. Ezeket töröltettem, majd amikor meg akartam nyitni a "report"-ot, azt az ablakot is megnyitotta úgy 60-80x. majd miután kiléptem, úgy tűnt, minden rendben. Kiléptem kikapcsoltam a gépet.
A baj másnap történt, amikor is bekapcsolás után nem történt semmi! Mármint felpörögtek a ventillátorok, de a monitor és a billentyűzet "halott volt". Illetve folyamatosan felpörögtek az üres DVD olvasók. Kipróbáltam, hogy lahúztam a DVD meghajtókat, sőt a régi vinyót is, és egymásikat dugtam a gépre, de az eremény ugyanaz.Lehet, hogy az alaplap durrant el? (Bár sem hang-sem fényjelenség nem volt) Vagy a proci adta fel? (Erre utaló jeleket sem tapasztaltam).
Még az fordult meg a fejemben, hogy a vírus a BIOSZ-t támadta meg. Bár csináltam egy clear bios-t, nem segített.
Az alaplap MSI 785G-E51; a proci Athlon II 3 Ghz.
A segítséget előre is köszönöm!
-
erpi
csendes tag
válasz
BluEyes #1816 üzenetére
BluEyes, daa-raa!
Köszönöm szépen az útmutatást.
Ha hazaérünk (év vége felé), kipróbálom, és megosztom a tapasztalataimat. A HT-t akkor 4x-esre, azaz 800MHz-re teszem. Tulajdonképpen, ha jól értem így minden 800-on fog menni, és a ht emelésével, minden megy feljebb, mert még van tartalék. (ravasz!)
(Ha jól emlékszem a gpunak 800MHz-en az 1,25v kevés, kékhalállal leáll az ATI.cmd betöltésekor. 1.3v-nál már végigfut a trémárk.) -
BluEyes
őstag
Ha emeled az órajelet, a memória és a sideport is megy vele, ha a side 1066-ról indul, akkor nem feltétlen szereti a +5 százalékot.
Uma + sideport, adj neki 256 megát a rendszermemóriából, sideport fesz legyen a magasabb érték, ram fesz 2V-ra, gpu freki 650-re, gpu fesz lehet a legkisebb vagy az eggyel nagyobb, ram és sideport freki is 800Mhz-re, ram időzítéseket állítsd az 1066 értékeire (cpuz és Everest/aida64 kiolvassa őket, amit nem, az mehet autora), Spread spektrum, termál trotyi disabled.
Ebben a formában egyrészt stabilan kell mennie a cuccnak, a márk is kell hogy 5k pont körül adjon, másrész készen áll az alapórajel emelésére. 240-ig ezekkel a beállításokkal mehet nyugodtan, de akkor az nb és ht szorzóját vedd lejjebb eggyel. -
erpi
csendes tag
válasz
#65675776 #1813 üzenetére
1.82-1.92v lehet adni a sideport memonak. A rendszermemó jól bírja 1.9v-on (800MHz), Memtest végigfut hibamentesen.
3trémárk, de 2003-as, nem 2006-os!
A HL2-csak simán 1024x768-ban szeretném, de már a MaxPayne2-vel is meggyűlt a baja.
Most elutazunk, nem leszek a gépem közelében, de minden ötletet szívesen veszek. -
törölt tag
-
erpi
csendes tag
válasz
adorjant #1811 üzenetére
köszönöm
Ha normális jelenség, akkor próbálgatom. (Bár a visszakapcsolásnál sztem izzad még a Delta belsejű ASUS A-45GA tápom is. A táp ventije is leáll közben - furcsa).
2. mGPU 800MHz, Sideport 1066, rendszer alap, és csak 250 pontot ment felfelé, azaz 3DMark03 1751p. Ezért megéri húzni?
(WinXP, alaplapi driverek fent, a hozzá kapott lemezről.)
Nem értem... -
erpi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy AsRock A785GMH/128M alaplap + Athlon X2 (4400+) + Kingmax 1066 2x1gb. WinXP, sp3.
Két kérdésem van vele kapcsolatban:
1. Ha a BIOSban a default beállítások mellett, ha a CPU frekvenciáján csak 5%ot is módosítok, akkor a mentés, és exit után lekapcsol a gép. Megáll a tápegység, a ventik, minden! Majd pár másodperc múlva újraindul a rendszer. Ez ennél a márkánál normális? (elég ilyesztő, nem is próbálgattam tovább...)
Csak a CPUmódosításra csinálja, ha mGPUt, vagy a memóriák beállításait módosítom, akkor nem.
2. IGP+128sideport+128uma mellett minden alapon (CPU2300; HT200; RAM800; IGP500...stb) akkor a 3DMark03 eredménye csak 1491. Ez elég kevés. Azt gondoltam, hogy legalább a régi ATI9600xt-vel hasonló teljesítményt tud nyújtani, (GPU500Mhz, DDR600Mhz) így a régebbi kedvenceimmel (pl.: HL2, FarCry, Prey), ha van kis időm, akkor tudok játszani. De így eddig ez csalódás. (Ráadásul az előző lapomban alapfeszen 240-en, azaz 2760MHz-en járt a proci...)
Vajon hibás az alaplap?
Mi lehet a gond? Mi az optimális beállítása az mGPU-HT-CPU-Memóriákra?? -
Chaosftw001
tag
Sziasztok van egy asrock a785gmh/128m alaplapom azt szeretném kérdezni hogy akinek van hasonló alaplapja ref clockot meddig lehet húzni?
másik hogy az pontosan mit jelent hogy f1-es bios meg f2-es meg ctrl+f1
-
kasza blanka
aktív tag
na már van egy asus td-m evonk is a td-v evo mellé.
ugye ez csak 4+1 fázis, nem 8+2 de a phenom II 550 elmegy alapfeszen 3900-en. 250-es fsb, ramok 1667-en.használtan vettem itt ph-n, és 29e-ben még egy CS TX3 is volt. minden garis.
a chipseten lévő "sydney operaház' itt kisebb mint a td-v-n, és emiatt jobban melegszik. bár csúcsra járatva is csak 44-45fokot ír, de már 40nél is olyan szinten éget a borda, hogy egy pillanat alatt hólyagos lesz az ujjad. pedig cseréltem alatta pasztát. CNQ-val netezgetve, elpötyögve 36C, nem éget, de majd lehet megy rá egy alpenföhn ötzi.
ami fontos: van egy bug a BIOS-ban. rosszul adták meg a chipset overvoltage-nál a léptéket, és valójában a dupláját emeli. ugyebár alapból 1.1V. amikor 1.2V-ra állítod, már 1.305-t ad, 1.25V-nál már 1.415-t, 1.3V-nál 1.525-t. egy laza 1.4-es beállítással a 250fsb/800gpu kombónál sikerült neki 1.7V-t adni, de turboV-vel boot után visszaraktam 1.415-re.(alapból nem adnak emellé turbov-t, és nem is tudsz vele mindent állítani.
ami meglepi: a 9éves, 20tűs, 300W-os enermax tápom ezt is elviszi még tuninggal is. elviszi? hideg a táp, pedig a hátsó, kisebbik ventije már évek óta ki van kötve zajcsökkentés jegyében. igaz, ez nem vargáné, se nem codegány, itt a 300w, az 300w. egyetlen 12V-os ágán 22A-t tud leadni, az alaplap leírásában min15A-t kérnek ilyen esetekre. a 20 tűs csatit csak rányomtam a 24-es alaplapira úgy, hogy 4 üresen maradt. simán megy
(én meg még átalakítót, sőt tápot akartam venni)
via 7.1es hang (nem realtek), firewire, esata, dvi,vga és hdmi kimenet is.
én 13ért vettem itt az aprón garival, igaz, hátlap nélkül, de ez engem nem érdekelt.(majd szerzák rá, ha kell) lett volna másik márka 16ért lejárt garival, de csak 5.1 hang, másikon nincs firewire meg dvi, szal 785-ben sztem asus m4a785td-v vagy td-m evo. -
Monyesz
aktív tag
Sziasztok !
Egy MSI 785GM-E65 lapom van, tuning Ph II 555BE procival (alá Herr Z). Szépen lehet húzni, 4maggal is megy 3900-at, lehet feljebb is, de nem erőltettem. Aztán az NB-t felvittem 2600-ra, most jönne a HT. Viszont én is észrevettem, hogy melegszik (nem vészes, de nyáron azért csak +10fokkal több lesz) a VGA. 700MHz-et adtam neki eddig. Az a kérdés, hogy nem túlmelegítve, hova érdemes belőni a NB, HT, IGP frekit ?
Ahogy utána olvastam, érdemes kikapcsolni a sideport ramot, és adni a RAM-ból (2x2GB 1333MHz van). Mondjuk 512MB elég vagy 1GB inkább ?
Szeretnék a négy elmenthető bios beállítás közül egyet ilyen grafikus teljesítményre belőni.Van valami bevált kiegészítő hűtés, amivel be lehet segíteni a csövesnek, hogy a VGA (NB) ne melegedjen annyira ? Elég kicsi az a borda, nem tudom mit lehetne rá felfogatni.
-
Ayg0
senior tag
válasz
kasza blanka #1804 üzenetére
gondolom ez csak megfelelő hűtéssel igaz. ebből a szempontból nagyon befürödtem az msi-vel. azt hittem milyen
faszafrankó a hőcsöves borda, de a túrót az... csak felforralják egymást a mosfet-ek és a northbridge. különálló heatsink-kel biztos az egekig húzható, de így...
amúgy csak a driver miatt kérdeztem a játékot. nem tartom valószinűnek, hogy visszatérek a gamer-es berkekbe. : ) -
BURN28
tag
Persze, gtx 460 lett helyette,mert játszok régebbi játékokkal is,melyek openGL-esek és a legújabb ati catalyst driverek ezeket már nem támogatják,el sem indulnak velük,ezért inkább visszaváltottam nvidiára.
Meg néha az 5770 produkált érdekes laggokat,ami szerintem szintén a catalystnak köszönhető,mivel a 3870 is ugyanezt csinálja
:S
-
kasza blanka
aktív tag
tavaly giannitól vett 785td-v evo-ban simán fel lehet tolni 1100mhz-re, ha játszani akar az ember. crysis ment vele a csilivili nélkül, de cod4-5-6 is még éppen játszahtó vele. a cod2, a wolfET, a WoW 'hasít'
én is épp most akarom fejleszteni a gépet. egy 785td-v evo és egy sempron140@athlonII x2 lesz belőle. talán megúszom 24eFt alatt és 6-7 évig megint nem nyúlok a géphez, max majd egy fasza phenom2 be x2@x4 vagy x4@x6 belemegy 1-2 év múlva, amikor azt adják annyiért, amennyiért a sempron140-t használtan.
ha tud vki olcsón, használtan vmi 785-g-t, legalább 1000mhz-ig húzható igp-vel, dobhat is egy privit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest