Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
Gyuri27 #1421 üzenetére
Nem lesz valami tudományos, inkább csak tapasztalat jellegű:
1: Vista és Win7 alatt ahhoz, hogy automatikusan induljon a rendszerrel, az UAC-t ki kell kapcsolni. Persze lehet rendszer indulás után manuálisan indítani, ez sem egy tragédia, főleg addig, amíg igencsak nem teszteli ki az ember, hogy stabilak-e a beállításai.
2:maga a program: A P-state fül ami számomra érdekes volt. Elvileg 5 profilt lehet konfigurálni, de a gyakorlatban szerintem 2 is elég, a tálcáról úgyis lehet váltani a különböző profilok között.
Az FID egy kvázi szorzó, a DID-t meg mint a HT-t tudtam azonosítani. PL: FID:14 DID:0 ->3000MHz, FID:14 DID:1->1500MHZ. FID:14 DID:2->750MHz, magyarul próbálkozni kell a kívánt sebesség és fesz eléréséhez. A lényeg, hogy a programban jelzett elért MHz-ek az alap, 200-as HT-ra vannak vetítve, azaz ha biosban a HT sebességét 200-ról pl. az én esetemben 240-re emeltem, akkor a fenti " FID:14 DID:2->750MHz" a valóságban a 20%-kal emelt HT miatt (200->240) a programban jelzett órajelet is 20%-kal növeli, azaz 750 helett a valós órajel 900 lesz. Nekem ezen órajelhet 0,800V a stabil a CPU Voltage-ben beállítva. Az NB és CPU feszeket meg nyilván a valós órajelhez próbálod belőni, nálm az NB 1,125V-ot minimum kér, az alatt nem stabil. -
Chaser
legenda
GB lapom volt az elmúlt években csak, nálam bizonyítottak.
MSI: régen mATX lapok terén az antituningosság sok lapjuknál kiábrándító volt, a 785gt-e63-at már nézegettem mikor nem lehetett kapni, de azóta lett egy tuti mATX házam is amibe nem fér bele, és nem tetszik a barna PCBHa lesz nekik mATX feketében és kezesbárány mint a GB, akkor talán...
Asrock: hát egen, 2 év gar amiért nem és régebbi nem jóó tapasztalatok.
Asus: folyamatosan bizonyítja nálam, hogy lowend, middle szegmensben nem sok keresnivalója van. Pár hete gyorsba' kellett egy gép, nem volt GB g31 a boltban, lett asus g41. Szép meg jó, csak cpu feszt nem lehetett állítani biosban, és nem lehetett egér/billről bekapcsoltatni, érdekes, a p3-as tusi-m asus lapjaimban valahogy megoldották ezt a funkciót...ráadásul semmilyen tuning nem ment, szerencsére megoldottuk hogy becseréljék GB g31-re, szárnyal benne egy e3200További negatívum: általában szutyok via hangkodek és batár készenléti teljesítményfelvétel, csak asusnál láttam ilyet.
Ami tuti minden téren tetszene a GB mellett, sőt talán jobban, egy szép kis ECS lap, de ahol én vásárolok ott ilyen nincs, innentől kezdve kiesett. -
Chaser
legenda
Az us2h kell majd nekem, sok minden változhat, de a lap GB lesz az biztos. Valami kis alap athlon vagy sempron am2 procival, aztán ha ténylegesen tudom mire használni akkor x4..ram van 2x2GB, ddr3-at meg nem akarok, hadd forrja csak ki magát, meg olcsósodjon
Pista0001 : Valami dolby szutykot nem tud elvileg, tegnap 17200ft-ért volt egy helyi boltban, nem rossz
nekem most alc883 van, nem vettem észre még DTS-nél se, hogy különösebben hiányt szenvednék hangzásban. A vga témáról meg csak elmondtam a véleményem, bizonyos esetekben igp-nek van értelme, máskor meg lowend diszkrétnek, én magam részéről nem bánom ha van igp. szereztem olyan faca mATX házat hogy az biztos marad úgy 10 évig, mATX lapból meg talán ha elvétve akad igp nélküli
-
J.R.Ewing
tag
egy modullal próbáltam.
ha vmelyik csatorna 2.slotjába teszem(A2/B2 - fekete foglalatok), akkor hibázik alapon.ha a világoskék foglalatokba( A1, B1), akkor a gyári 1.89V-t 1.8V-ra visszavéve is jó.memtest és prime és hibátlanul megy órákig.
érdekes.
jah,és ott DDR2-nek ismeri felőket, pedig ugyebár DDR3-sok.
-
Blaze71
őstag
Tudom, azért nem a kártya helyett kérek újat. Mondjuk nem volt egy túl rossz kártya, mert a 3DMark2005 8400 pontot dobott. Gyárilag húzott, DDR3-as példány volt a Gigabyte-tól.
Ennek ellenére jobb lesz helyette ez az alaplap. Csak mint közben kiderült, a Cédrus továbbküldte, de az üzlet, ahol vettem, már rugdalja őket és holnapra ígérték a választ. Holnap délután mennek a Cédrushoz árúért, így ha addígra megkapják a választ és elismerik a garis cserét, akkor csütörtök este, de legkésőbb pénteken megkapom a lapot. Aztán hétvégén nekiesek és megrángatom benne a 620-ast.
-
Blaze71
őstag
Már szóltam az üzletben, hogy AsRock lapot kérek és ha belefér, akkor az éjjel ajánlott 785-ös lesz ATX kivitelben. Valószínüleg 4-5 ezret kell majd ráfizetnem a tönkrement 8500GT-re, így nem fogok vele rosszul járni. Csak még nem tudom, hogy a nagyker rábólintott-e.....
-
Blaze71
őstag
Köszönöm a választ, meg Neked is Nyunyu.
Mindjárt megnézem a teszteket, mert van feltöltött 3DMark2006 eredményem.
Gyuri!
Azt hiszem, hogy maradok a 780-as lapnál, mert olcsóbb és még rá sem kellene fizetnem az elromlott VGA-ra. Ha holnap lefixálom, akkor péntekre biztosan megkapom. Kérdés, hogy a nagyker 3 hét után végre rábólint-e a cserére. Ha jól vettem ki Daa-Raa által linkelt tesztből, akkor a 785-ös lapok már AM3 és DDR3 párosításban elérhetők inkább, de nekem egy Athlon X2 4200+ procim és 2 GB DDR2 memóriám van hozzá. Húzni annyira nem akarom, olyan 230-240 körüli EC-vel elégedett leszek. MSI-t néztem, de sokan dícsérik az újabb AsRock lapokat. Mi legyen? Bevállaljam az AsRock-ot, vagy maradjak a bevált MSI, vagy Gigabyte lapnál? Győzzön már meg valaki.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest