- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
petrelli86 #1649 üzenetére
Legjobb megoldás egy használt olcsó 4670 beszerzése, amit utána el lehet adni, vagy meg lehet tartani "vész helyzetre".
-
atti_2010
nagyúr
válasz
vegyszer #1552 üzenetére
Nem értem miért kellene mindkettő működjön, gondolom nem huzigálod naponta ki-be a 9800-at, persze hogy nem működik ahogyan beállítottad, hiszen a Bios lekapcsolja a PCI-E foglalatot (mert az integrált-ot tetted elsődlegesnek), a Windows pedig keresné az Nvidiát ha lenne mit. Ha ATI diszkrét kártyát teszel be az Nvidia helyett és kiveszed nem kérdez, nem panaszkodik semmit csak átkapcsol (személyes tapasztalat).
-
atti_2010
nagyúr
válasz
vegyszer #1550 üzenetére
Hát ha betettél egy 9800GT -t az integrált kikapcsolt és most valóban nincs olyan a gépben, ha kiveszed a 9800 lapot és nem oldódik meg újratelepíted az ATI drivert, ha viszont marad a 9800 az ATI drivert uninstalalod a vezérlőpult programok eltávolítása-telepítése menüből.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Levente012 #1541 üzenetére
Próbáld egyenként berakni és indítani.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Pista0001 #1470 üzenetére
Hát egyszer azért mert ha expreszbe indítod oda az energiagazdálkodás, minden megy maxon mint állat, régen a Winre kellett várni rendesen, de most SATA0-ba a Win 7 egy pillanat alatt betöltődik (nem beszelve az SSD-ről), akkor meg minek kínlódni mikor pár másodperc alatt teljes rendszered van? Akkor volt olyan hogy a wi-fi nettel nem ment az expresgate meg nem kapcsolódott stb.
-
atti_2010
nagyúr
Itt nincs ctr+f1, HW/monitor/ cpu smart fan target 40C
CPU min fan speed %25 úgy állítod be a szamokkal ahogy akarod, az a Silent meg ilyesmi egy szutyok mert ők döntik el mi a csendes, többnyire rosszul.A CPU voltage a page up/ page down gombokkal változtatható, ne hülyéskedj egyforma lapunk van. -
atti_2010
nagyúr
A ventiket egyetlen alaplap sem tudja 12V-ról 5V-ra állítani, de értelme se sok van.
A RAM feszültséget a Cell Menu/DRAM voltage/Page up,Page down gombokkal lehet állítani.
Az időzítéseket pedig Advanced Timing Configuration/Dram Timing mode/Auto-rol Both-ra teszed, és mindent be lehet állítani, a ventilátoroknál pedig megadod hogy adott hőmérsékletig hány % menjen a ventilátor, természetesen csak a processzornál. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Lesliegold #1250 üzenetére
Azt a valamit vedd le 50%- 40C fokig.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Lesliegold #1203 üzenetére
Fejlettebb VGA majd a Lianoban lesz, de hát addig még sok idő van.
-
atti_2010
nagyúr
Mint írtam a kézrátétel az északi később a déli hidra igen egyszerű de annál hatékonyabb lehet, ha forró akkor nem OK, ha pedig simán állja a kezed nincs semmi gond, én a mosfeteket is úgy néztem meg, ha lehet ne vizes kézzel, nagyon sokszor azok a szenzorok rosszul mérnek, kiváltképp a Gigabyte-nál.
Johnny001:A LED-eket könnyen meg lehet találni csak engedélyezni kell a biosban.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Levente012 #1147 üzenetére
A HD 4200 nem mehet Hybridbe az 5830-al mert olyan mintha egy Trabantot kérnél meg hogy segítsen már egy BNW-nek gyorsabban menni, tehát csak visszahúzná.
Nem tudom milyen programra gondolsz, fogyasztást csak műszerrel lehet valósan mérni, a szoftveres kütyük csak játékok a homokozóba. -
atti_2010
nagyúr
Ha már megvan a lap mindegy, egyelőre hagy az időzítéseket mert ha most állítod nem fogod tudni hogy mi volt a baj oka, ha nem fagy többet a magok voltak, később beállíthatod azokat az értékeket ami a memórián van.Az MSI és az Asus jobb vétel, a Gigát nem tudom miért reklámozzák annyira rémesek, és azért az 1-2000 forint árkülönbségért nem éri meg a kínlódást.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Pista0001 #1011 üzenetére
Azért a Led dologért nem az MSI felelős hanem az AMD, a Phenom I prociknál úgy volt hogy ha nem volt terhelés idle ment egy mag a többi le volt kapcsolva, ha elkezdted terhelni bekapcsolt a 2 mag majd további terhelésen mind a 3 vagy 4, a Phenom II nem lehetett megoldani valamiért, így ha az 1 mag idle a többi minimumon megy, de ha terheled felugrik az összes mag egyszerre. Remélem a Buldózerbe megoldják rendesen.Ezt különben az AOD grafikonja is mutatja ha fel van téve.
-
atti_2010
nagyúr
A felbontást nem írja, és valószínű hogy minden ki van kapcsolva, tehát a fapados változat megy fapad nélkül, ha érted mire gondolok de ez nem is baj mert nem arra való hogy max felbontásban játsszál a legutolsó játékokon, hogy fapadosan menjen a CODMW2 kell egy HD 4670 legalább.
-
atti_2010
nagyúr
Mint a reset,power,clr cmos gombok az alaplapon, Easy oc tuning gomb a lapon, 4darab kék LED ami mutatja menyire teker a proci, és a színvilága is nagyon bejön, pl mikor a haver meglátta azt mondta hogy biztos 30k fölött van az ára, nem tudom hogy veszed te olcsóbban az Asus lapot mert mindenhol drágább.
-
atti_2010
nagyúr
Ha számít a fogyasztás igen, ha lényegtelen akkor mehet, nekem az MSI-be más is tetszik, apró figyelmességek amiket sem az Asus sem a Giga nem pakol a lapjaira.
Azon felül az Asus lapba nem lehetett 1.37V felül állítani a feszültséget, valahogy béna volt a Biosa.
Jelenleg én 2800 helyett 3400-on hajtom a procit, és csak azért nem megyek 3500-ig mert nincs csak gyári hűtöm, ha ez nem jó tuning egy olcsó laptól akkor mi az? -
atti_2010
nagyúr
válasz
DeckardCain #999 üzenetére
Ezt személyesen is tapasztaltam -25w idle mikor beraktam az MSI lapba ugyanazt a procit.
somaszEz egy olcsónak mondható csipkészlet nem tuningosoknak készült, ha tuningolni akarsz arra ott a 790, és most jön a 890 csipkészlet Márciusban, de megsúgok valamit a 35k Gigabyte lapban rosszabbul ment a tuning, és a 25k Asusban is, habár nem annyira.
-
atti_2010
nagyúr
Ő kérdezett a Giga alaplapról is , ajánlottam neki két házat, most megint küldjem máshova, akkor épp nem volt túl zsúfolt a topik, elfelejtettem offolni már későre járt.Nem azért küldtem a Giga topikba mert zavart, hanem ott többen fognak tudni segíteni neki,de aztán derült ki hogy ez egy összevont topik lett az MSI -ből, nem vettem eszre.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #990 üzenetére
Antec NSK2480 microATX
Ez a típusa, szerintem 25k körül van az ára.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #988 üzenetére
És ez?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #986 üzenetére
Mondjad a háznak ne igyon annyit.Vagy nem a ház volt piás? Te tudod mi az elképzelésed a géppel, de rosszabb mint egy kicsi ház nem létezik, minden kicsi, semmi se fér, és melegszik mint állat.Ajtó nélküli házikót vegyél, egy példa:
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #979 üzenetére
Már belezed is kifele?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #976 üzenetére
A 785GM-E51.mATX
785GM-E65. ATX -
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #973 üzenetére
Pista0001Most nézem hogy van power és reset gombja is ennek a lapnak
Van bizony meg 4 kék LED ami úgy alszik ki ahogy kapcsolja le a proci fogyasztását, de lehet neked is van. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #973 üzenetére
Jó lesz az, ha gond van írjál és ha tudunk segítünk.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #966 üzenetére
Nagyon jó lap egy még jobb árban, ha minden jól megy még a Buldózer is belekalapálható lesz, milyen procit szánsz bele? Amúgy ha már mindenes a topik az Asus se rossz vétel, de ha energia megtakarításra játszol vagy számít az MSI most verhetetlen, a Gigával sok a gond csak néz bele a Giga lapok topikba, az Asrock meg mit tudom én, nagyon kicsi az árkülönbözet, nem éri meg.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #961 üzenetére
Persze de Gigát vagy Asust akarsz, jobban jársz ha azokban a topikokban kérdezel, viszont ha MSI-is megfelel kérdezz nyugodtan, amúgy milyen tanácsot adhatnék alig várom hogy megszabaduljak a Giga alaplapomtól.
wody21Viszont az akkor így nem túl jó mert valahogy külön lehetne válogatni, egy idő után nagyon zavaros lesz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Retroboy78 #958 üzenetére
Itt Msi lapokról tárgyalunk, légyszi válts topikot.
-
atti_2010
nagyúr
Nekem eddig kb 15 alaplapom volt, különböző márkájú drágább-olcsóbb lapok, a másik gépbe is MSI-t teszek csak jelenjen meg a csipszett, Na meg lehet addig sikerül megszabadulni a Gigabyt-tól.
-
atti_2010
nagyúr
Az MSI lapoknak nagyon jó az energia ellátási rendszerűk, és a leg takarékosabb lapok, nem hogy Katónéni mondta hanem fent van a netten tesztekben meg lehet nézni.
-
atti_2010
nagyúr
Milyen üzlet volt az? 10ből 6-7 problémás az hatalmas arány, abból nagy botrány lenne és az egész internet azzal lenne tele,nekem egyszer azt mondták ne vegyek LG monitort mert mind hibás csak azt vettem és kitűnő, sőt még egy hibásat sem láttam.Kérdezd meg mi a gond velük, vagy vegyél egy normális helyről.Régebben volt probléma velük de annak mar 2 éve, és minddel van (a Gigával, Asusal) de nem olyan arányba ahogyan mondják, akkor egyetlen nagyker se foglalkozna velük. Vannak üzletek akik bizonyos márkákat valamiért jobban tolnak.
-
atti_2010
nagyúr
Sokkal stabilabban kezeli a dolgokat, a Giga már 5% tuningnál is csinált olyanokat hogy nem indult egyáltalán csak ha teljesen áramtalanítottam majd újra bekapcs,az MSI 25% megy 1,37V (a gigába küzdött 1,43V) és semmi gond vele, plusz a Gigánal volt egy olyan dolog hogy ha kinyitottam a szorzót nem ment a C&Q.
-
atti_2010
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest