Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
pakriksz #58604 üzenetére
A csattanas nem csinal semmit. Mint mondtam az az olaj velejaroja. A lamellak kozott levo olaj tovabb hajt, mert amikor behuzod a kuplungot, akkor nem emeled el, mint az autoknal, hanem az alaplapra nehezedo nyomast szunteted meg. Attol az olajfilm meg ott van. Ezert csattan. Ez nem hiba. Mas viszkozitasu, mas adalekolasu olajak jobban tudnak tapadni, igy a homerseklet sem mindefy, de alapvetoen ha csontos egy valto, sokat nem tud javitani rajta.
Az olajon kivul lehet siman mechanikus baj, olajjal max az urest nem talalod, de nem fog csattanni mindig. Az valami mas is lesz pluszban. Vagy user error, vagy mechanikai kopas. Vagy egesz egyszeruen vmi miatt nem mukodik a kuplung, es mindig elo van feszitve egy kicsit. Vagy hullamos lamella, vagy nincs beallitva.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
pakriksz #56310 üzenetére
Kis Varadero-s haverom szinte félévente dobálja el a kínai dobozait, így most már ő is kappát vett. (3 dobozos szettje volt/van). Nekem egyelőre csak egy használt konzol kell, aztán jövőre valami szintén használt Givi vagy Kappa doboz, emészthető áron. De a magyar aludoboz is tetszik
-
StoneBridge
senior tag
válasz
pakriksz #55896 üzenetére
Ez nem rossz, nemrég beszereztem egyet. Ár/érték arányban meg vagyok vele elégedve.
A térdvédő legalább nem szivacs, ütésre keményedő valami. A medencénél van puhább, szivacs-szerű védelem. Plusz a kevlár réteg térdnél és az ülepnél végig. Kettőt próbáltam, mert az egyiknek a szára "csárén" állt. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
pakriksz #55268 üzenetére
Kicsit olyan, mintha egy bádog vödörben 2 marék csavart rázogatnál. De mindenki szerint gyárilag ilyen, semmi baja!
Más: elkezdtem pimpelni a vasamat, ha már az este úgyis szétkaptam, mint Floki a lábtörlőt.
Felkerült az 1. számú, nagyáramú (10A vízmentes késes biztivel védett), közvetlenül az akksi sarkairól táplálkozó szivargyújtó aljzat, szerintem tök gyári lett (ez a kompresszorhoz való, de tölteni is lehet télen a motort ezen keresztül, akát ponyvával letakarva is).
Aki kitalálja, hogy a horganyzott lemezszerelvény eredetileg milyen célra szolgált (ma vettem a vasboltban), annak küldök egy virtuális sört!
Valamelyik reggel meg leloptam szegény Csótányról a Hornet-tükröket, mert ez minőségibb mint a GS-é, ráadásul sokkal jobban lehet benne látni hátra (oldalanként 20-20 mm-rel kijjebb van + ráadásul domború üveges is).
-
Daywalker
addikt
válasz
pakriksz #55095 üzenetére
Azért az alsó sort (Note utáni részt) ajánlom a figyelmedbe- Másrészt nem csak a szó szerint hidegben való indításnál lényeg a W előtti szám, hanem hidegindításnál is (amikor nincs üzemi hőfokon az olaj és a blokk). Tehát semmiképp se tegyél bele 20W akármit. De ezt 200x megbeszéltük már.
Mosquito34: k.rva jó, hogy elkezdtük, főleg h már most az elején megint olvashattunk épületes dolgokat....
Archer: én sem értem...amennyibe a motul kerül, abből kétszer annyi molt veszek, amit nem hamisítanak és már rengeteg pályamotornál bizonyított...
yodamastah: ott a pont...
-
HSM
félisten
válasz
pakriksz #55093 üzenetére
Az 5100 félszintetikus nálam is elég rosszul szerepelt, hogy nagyon finoman fogalmazzak. Hidegen is rosszul kent, és kicsit melegebben a kelleténél is. Cserekor is olyan állaga/színe volt, hogy elképesztő. A 7100 10W40-el most viszont meg vagyok elégedve, az állagát/teljesítményét is eddig jól tartja.
Ha melegben elmelegszik, akkor a 7100-ból lehet megpróbálhatnád a 10W50-et, ha a gépkönyv is úgy gondolja. Bár a 10W40 is kicsivel jobban bírja belőle a meleget, mint az 5100-ból, de a 10W50 az sokkal. 20W50-et én nem nagyon raknék bele, az indításkor is jóval sűrűbb, az úgy nem biztos, hogy ideális.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
pakriksz #54777 üzenetére
Az eddig tényleg megnézett motorok közül (az SV, 3 db GS, 1db CB500) kimagaslóan ez volt a legjobb állapotú, és nem a legdrágább , a tulaj is egy végtelenül korrekt fickónak tűnt. 500k (549-ről alkudva) +43k átírás + 20k hazaszállítás. Ennyi. Ha még 50-60 ezer forintot elautókázok és elcseszem az összes idei szabimat, az sem lenne olcsóbb. Ha minden rendben lesz, akkor nekem megérte (8 éves, törésmentes gép szervizkönyvvel). Nekem már valószínűleg nem lesz másik motorom.
-
bigdady
nagyúr
válasz
pakriksz #54528 üzenetére
Akitől veszem elvileg kereskedő aki most viszi majd műszakiztatni. Neki is kell kötelezőt kötnie a műszakihoz? Mert vmi mentességet magyarázott (lehet csak illetékre) meg a forgalmiban is még az szerepel, akitől vette.
Azért kérdezem mert eredetiség vizsgához kell kötelező ha jól tudom.mm89: trailer?
Fogalmam sincs
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
pakriksz #53803 üzenetére
Mivel a masik hengerhez kepest csak a maradek egy henger fojtoszelepet kell allitani, ezert ahol a legsimabb a jarasa, ott kell hagyni a fojtoszelep poziciot. Ha 20x megcsinalja az ember, akkor utana mar nem kell vakuummero sem, de azert en rarakom, mert nehany hibat eszre lehet ilyenkor venni.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
pakriksz #53803 üzenetére
Persze,hogy létezik. Sőt olyan doki is van aki csak rád néz és megmondja a kórképed.
Bogyo:
Kb 1éve ennyi az ára.RAiN91:
Shox Ventex felejtős,megdöglesz benne. Mugen Race annyival jobb,hogy színes de ez meg nem tartós.
Nyári viseletre. [link] , [link]
Négy évszakos: Ilyenek már érnek valamit. Minél több szellőző kivehető víz,szél álló membrán 3/1 , 4/1-ben. Ezek nem 30eFt körüliek.
[link] -
HSM
félisten
válasz
pakriksz #53199 üzenetére
Persze, azokon nem lehet segíteni, akik szánt szándékkal viselkednek így. De arról nem vagyok meggyőződve, hogy ők lennének többségben, a saját tapasztalataim nem ezt támasztják alá.
Pl. főúton jövő megadja nekem a "jobbkezet", vagy aki a STOP mögül hajt át körülnézés helyett sem hiszem, hogy leszarásból kockáztatja a saját bőrét is. Vagy aki behajt a szembesávba, mert nem tudja értelmezni a kikerülés iránya táblát, és még sorolhatnám. -
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
válasz
pakriksz #52975 üzenetére
Te pedig mindent elhiszel, ugye?
Komolyan mondom, ezek rosszabbak mint egy nyugdíjasklub...a tervezet önmagában amúgy sem jelent semmit. Annyi ilyen volt már, aztán mind elhasalt. Egy ész érv sem szól amellett, hogy ezres motor legyen, amikor 40 kW-tól normál A jogsi kell már...hacsak nem lesz új kategória, de nem hiszem, mert az nem csak hazai hatáskör. -
Daywalker
addikt
válasz
pakriksz #49107 üzenetére
A 990 ezer 1 milla felett van?
Ok mire nevedre kerül felette lesz, de nem sokkal.
Nem lett olcsóbb, vagyis relatív. 2007-ben 820 000 forint volt. Ahhoz képest, hogy eltelt 8 év, a pénz pedig többet romlott, ahhoz képest olcsóbb lett, illetve asszem levitték a regadót. De ezek sosem voltam 1,5 milla körül."Bár én nem ilyen hiperszupersport 600-ra gondoltam"
Hát pedig aki CBR125R-t vesz annak a nagytesója a 600 és az 1000...még ha csak utánzat is a 125 és semmiben sem hasonlít a nagyokhoz, mégiscsak hasalós.
No de mindegy is...nincs olcsóság, nem is lesz, és ez a lényeg
-
Daywalker
addikt
válasz
pakriksz #49093 üzenetére
Akkor rosszul kerestél
Honda Dream hivatalos árlista (regadóval, forgalomba helyezés nélkül):
CBR 125R 990 000 forint
CBR 300R 1 580 000 forint
CBR 500R 1 898 000 forint
CBR 600RR 3 400 000 forint (ABS: +200e)
Tűzpenge ezredes 4 450 000 (SP ABS verzió 5,5 miska).Szép is lenne 2 millióért 600-as...2008-ban talán annyi volt
-
Daywalker
addikt
válasz
pakriksz #49090 üzenetére
"Nekem a cbr 125 nem tűnik olcsónak, nem sokkal olcsóbb mint egy nagymotor, miközben sokkal gyengébb."
Legutóbb amikor láttam a CBR125R kb. 1 milla alatt volt épp. Egy nagymotor annál jóval több, szerintem egy ezredes már 4-5 között van valahol. De persze attól függ mit nézünk nagymotornak. Egy CBR500R is kb. a duplája a 125-nek (új árak). Ráadásul a kicsiken többet lehet nyerni, tehát azokon nagyobb az árrés is. Arányaiban sosem jó ezeket nézni. De ha neked nem tűnik olcsónak, az ok, én sem venném meg ennyiért. De ettől még alsó kategóriás motor annak megfelelő alkatrészekkel szerelve. Csodák nincsenek.
-
Daywalker
addikt
válasz
pakriksz #49086 üzenetére
Nem a tárcsaszámtól lesz a fék jó, hanem adagolhatóság, nyomáspont stb. Ezekben inkább csak közepes, nem túl harapós. Megállni meg lehet vele, ha arról van szó. Nyilván olcsó motorra olcsó féket raknak. Futómű ugyanez nyilván...
Félreértés ne essék, pl. a zx9-emen is szar a fék mondjuk egy R6-R1 yamahához képest, pedig az mégis 143 ló, dupla tárcsa... -
polimorf
tag
válasz
pakriksz #48661 üzenetére
Sajnos nekem kombinált fékem van ABS nélkül. Erdélyben pont emiatt sikerült eltaknyolnom az apró kavicsos részen. Nyomtam a hátsó féket és fogott az első is, persze ABS nuku, így az első kerekem ahogy kell kicsúszott és már dőltem is.
A következő motoromon alap lesz az ABS. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
pakriksz #48661 üzenetére
Nem sikerült kiolvasni a fordítottját de nálam a vfr-en a c-abs pont fordítva működik...
lábfékkel megy a komplett hátsó és a 6 hengerből elől 1.
még a kézivel a maradék első 5.
ezt garantálom neked mert amikor fékbetétet cseréltem is ennek arányában voltak.megkopva.... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
pakriksz #48659 üzenetére
Jó hagyjuk te is tudod jól hogy elolvastam és azt is jogy valótlanságokat beszélsz.
Ha kötekedni szeretnél tudomásom szerint nincs olyan motor a piacon ahol az első fék a hátsó kereket is fékezné csak olyan van ahol a lábfék az elsőt is.
és akkor innentől.mindjárt marhaságokat beszélsz...
mert a mondatod közepe értelmét veszti
de várom a megcáfoló linkedet... -
-
Xaels
félisten
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
pakriksz #47782 üzenetére
A 2T nek azert van vege jelenleg, mert a legnagyobb motorgyartok mar eleg regota ellenmarketinget folytatnak vele szemben. Az emberek kelloen feluletesek h vevok legyenek ra.
Mar 2008 ban volt az aprilianak egy 450 es egy 1000 kobos ketutemu eroforrasa, amit az ausztral orbital ceggel karoltve fejlesztett. Orbital’s air-assisted direct injection technology (ADI)
80% al kevesebb olajfogyasztas mellett lazan hozza a normakat, nyomatekban is illetve fajlagos teljesitmenyben is lenyomja a 4T blokkokat, konnyebb, olcsobb eloallitani, erosebb.
Megis a legnagyobb motorgyartok eltorzitjak a piacot. A jovo a 2T lenne, hiszen pont erre van szukseg, amit nyujtani tud. De nagyon palira lehet venni az embereket. -
jaktib
tag
válasz
pakriksz #45612 üzenetére
Sokszor olvasom, hogy eldőlt a motor, mert nem jól volt kitámasztva. Az nagyon bosszantó lehet. Mert van rajta, és ha már van használni is szeretném. Más márkáknál súlyos plusz pénzeket kérnek érte, nekünk meg van.
Kíméli a gumit, stabilabb, lánc ápolásnál jól jön.
Még nem vettem lánc spray-t Te milyet használsz? Repsolt gondoltam. De már rögtön van is egy ismerősöm akinek a bátyja Castrol párti. Nagy különbségek vannak? Mitől jó az egyik és mitől rossz a másik? Sok fajta van szinte egy árban. Mennyi időnként kell fújni.
Azon gondolkoztam, hogy hova vigyem szervizbe. Nem ismerek BP.-en egyet sem. Interneten megtudom nézni, hol van Kawasaki márkaszerviz, de érdemes oda vinni majd, ha kell? Nem fontos hogy márka szerviz legyen. Az M3 Honda Wilkert ismerem,(tudom, hogy hol van) szerintem oda is lehet vinni mindenféle motort javítanak, de azt sem tudom jók-e. -
Yoshida
aktív tag
válasz
pakriksz #45654 üzenetére
Az usb-s változatokkal vigyázni kell, mert az elektronikája mindig eszik egy kicsit, akksinak nem biztos hogy jó. A sima szivargyújtó aljzat az nem eszik semmit. (hacsak nem valami spéci visszajelzős, vagy ilyesmi)
Olyan usb-s aljzatot még nem láttam amin lenne rendes kapcsoló is, pedig az lenne a tuti, az mehetne az akksira direktbe.
-
tboldi
nagyúr
válasz
pakriksz #45629 üzenetére
Szerintem szivargyújtós dugaszra gondolt.
(#45628) Laraxior: A fokozatkijelzőt a motor ECU-jára kell dugni a szervízcsatlakozón (nem tudom, hogy hívják pontosan, olyan, mint az autóknál az OBD) keresztül és elvezetni a kábelt a műszerekig. A szivargyújtót - amennyiben arra gondoltál - pedig valahova a gyújtáskapcsoló után kellene kötni egy biztosítékkal együtt (ld. kapcsolási rajz). Ha van egy kis villanyászati érzéked, akkor nem nehéz egyik sem.
-
Archer
őstag
válasz
pakriksz #45529 üzenetére
A dinamó az, amire te gondolsz, azzal megoldható lenne, ha még használnák (dinastarter). Pl. a Nohab sorozatú mozdonyokon ilyen megoldás van (GM találmány pl. a szabadonfutós turbó feltöltő is, amíg nincs elegendő kipufogógáz nyomás, a motor egy tengelyen keresztül forgatja a turbót, majd a fordulat növekedésével a kipufogógáz átveszi a turbó hajtását -vegyes vezérlésű dízelmotorokhoz mindig kell valamilyen feltöltés -)
Autókban többnyire váltakozó áramú generátor van amit diódákkal egyenirányítanak, hogyan is gondoltad a dolgot? Másrészről a hosszbordás vagy bordás szíjjal forgatná meg a generátor a főtengelyt?
Önindítókon az 'indítókuplung" a bendix nevű szabadonfutó szerkezet amit a behúzótekercs mozgat.KubanitoS: bizony kellett volna, hogy kapjál.
-
polimorf
tag
válasz
pakriksz #45198 üzenetére
Én Honda Deuaville-re rakom.
Van gyári tartó a mocin arra teszem a trepnit amit adnak a dobozhoz, és arra a dobozt.
Ahogy néztem ez a doboz univerzális.
Olyan drága dobozt én se vennék meg, ez viszont elég olcsó ahhoz, hogy megvegyem.
Persze nem márkás, de engem nem érdekel a márka.
Még a dobozt feszerelem egy háttámlával és egy csomagtartó ráccsal, meg zászlótartóval, ja és a led félámpa. Ezek már meg vannak csak rá kell szerelnem. -
jaktib
tag
válasz
pakriksz #44920 üzenetére
Igaz! Egy kicsit elnagyoltam az adatokat, az a 60 K csak 52 K.
37 volt az átírás. Ahol intéztem az eredetiség vizsgálatot, 5-ért vállalták a teljes papírmunkát. Gondoltam rájuk bízom. Nekem 10 a biztosítás egy évre.
Egyéb költség volt a hazahozatal, benzin és az autópálya díj, 13000 K.
Amit régebben nekem írtál a váltóról az szerintem is úgy van. Pedig igen csak zöldfülű vagyok. Amit vezettem GS500-at ott nem volt ilyen pontos a váltó és az üres jelzés is későn villant. De az tanuló motor volt. A Hornet váltója viszont sokkal jobb volt amin vizsgáztam. Ahhoz jobban hasonlít érzetre, olyan jól lehet váltani vele, mint azzal. Eddig amit mentem vele tetszett nagyon. Még fura a mérete, meg a váltogatás, hogy ez olyan "igazi" motor. Régen nem is gondoltam volna, hogy egyszer nekem is lesz, motorom, még a robogót sem -
-Mosquito-
őstag
válasz
pakriksz #44431 üzenetére
Potméteres rendszerű ha jól tudom. Kukázhatod ha beég sérül elkopik ill. egyébb miatt megy tönkre.
Gondolom láttál már ilyet..
[link] De igazad van,ha valamilyen probléma van a motorral akkor ne álljál neki szerelni még ha meg is tudnád oldani! Bár amiket olvas itt az ember..
Jobb lenne ha sétálnátok.
-
Endii
tag
válasz
pakriksz #44405 üzenetére
Kérdezz rá milyen anyagból csinálják!
Én gyártattam a kuplungomhoz tavaly, csak épp nem olyan anyagból csinálta a szaki, amilyenből ezeket a bowdeneket szokták. Bírt is kb 3 hónapot.
Ez 3 e volt a gyári 11 e.
Szóval nem biztos, hogy spórolsz vele.
(Külsővel együtt csináltattam.) -
-Mosquito-
őstag
válasz
pakriksz #44408 üzenetére
Hiába tisztítod/pucolod ki a belső részt az öreg töredezett,repedezett bowden kikezdi/heti a belsőt ami megsérül.. Ezen kívül öregszik a külső is. Szóval kompletten érdemes cserélni/csináltatni a bowdent és házat. Általában 70-100eKmt után cserések,ha megfelelően ápolják/karbantartják. Érdemes venni egy javító szettet is nem biztos,hogy kell de jó ha van kéznél.
Pl
Vagy egy elektromos gázod na az beázik,elkopik,tönkre megy az elektronika bármi stb. Onnan egy métert se fogsz továbbmenni!Bowdenesnél mi van? Elszakad megállsz majd amilyen ügyes vagy/tok kicseréled és mehetsz is tovább.
Crafterünk van elektromos gázpedál. Javítás nix,cserés ha bex@rik kb 3-400eFt. Mondjuk ha ez bowdenes lenne akkor a gyári szett 30-50eFt és ezt helyben is ki lehet cserélni.
Jók ezek az új korszerű,modern dolgok csak esetenként javíthatatlanok és ha bex@rik valami akkor ott nincs szerelés hanem tréler és irány a szerviz vagy egy szaki aki kónyit hozzá.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
pakriksz #44410 üzenetére
Simán. Nekem a Mondeom ugyanezen az elven működik, pedig nem épp gyenge motor, hanem kicsit kihegyezett, ha az 1.8 szívóbenzinből 125LE van kihozva. Gázpedáltól bowden a pillangószelepig. Azon jeladó. Egyszerű szerintem. Az más kérdés,hogy az ugyanilyen korú Fabiamon meg már elektromos gázpedál volt. Szerelni számomra a Mondeo-t könnyebb, pont az ilyenek miatt.
-
Archer
őstag
válasz
pakriksz #44365 üzenetére
Ha európai modell és nincs E betű akkor az nem gyári.
KubanitoS: [link], kipufogónál gyakorlatilag ez jelzi, hogy nem valami kókány csoda esetleg pályahasználatra készült darab, hanem részt lehet vele venni a forgalomban, megfelel a zajkibocsátási normáknak. Vannak gyártók (pl. Two Brothers) akik kifejezetten jelzik is, hogy az ő cuccaik kizárólag zárt pályás használatra készültek.
Persze csak akkor érvényes az E betű, ha bent van a db killer és úgy tudom, azt is "oldhatatlan" kötéssel (szegecs, hegesztés) kellene benne rögzíteni.
Ha E betűs kipufogó, van hozzá műbizonylat és bent van a db killer, akkor nem nagyon b@szogathat a rendőr, egyéb esetekben igen. -
-
-Mosquito-
őstag
válasz
pakriksz #44322 üzenetére
Miért ne lenne?! Lesz majd amikor beáll a rendszer és a nyagy/obb gyártok fogják is frissíteni első körben az alkalmazásaikat. Figyelem a Garmint,Igort,Navigátort mikor fogja jelezni ezt.
Amúgy van olyan GPS ami jelzi a fizetős autópálya és autó utakat stb is,TGK/nehézgépjárművekre van kifejlesztve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Vaku topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Eredeti játékok OFF topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest