- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
SeF
tag
Üdv mindenkinek!
Én speciel Zippo öngyújtóbenzint használok (remélem nem számít reklámnak)
450ft egy flakonnal és heti 1x tisztítással elég egy évre.
Minden piszkot lehoz, bevonatot nekem eddig nem bántotta:) S SM763MB
Üdv: SeF -
Digital
addikt
Szerintem NE kenj rá semmi sz@rt,csak valami portörlö kendövel tisztítsd meg :)) Itthon tiszta maszat lett a moncsi eleje,kúrva gusztustalan :O
-
Hequila
őstag
Én Clin-t szoktam használni, és eddig bevált. Nem oldott semmit, antisztatikus és mindent leszed a monitorról. A flakonon van egy ábra, ami mintha monitor lenne (nem birom kinézni pontosan). Megnézné más is, hogy mi az a flakonon az ábrák közül az 1. sor utolsó képe?
-
jss
aktív tag
:D
Köszönöm szépen a sok jótanácsot, de az igazság az, hogy közben elöntött a bátorság, és egy darab nyálas klozettpapírral végigdörgöltem a képernyőt, majd nedves pamuttörölközővel finomítottam rajta.
Fényes siker!!!:C
Úgy döntöttem, palackoztatni fogom a nyálam, és eladom, mint monitortisztító folyadékot.:DD -
Sixkiller6
őstag
azért a kontaktlencsápolókkal vigyázzunk, van köztük olyan, ami tiszta HO (hidrogénperoxid), csöppet maró hatású, nem biztos h jót tesz a monitornak...
viszont a lájtos verziók tartalmaznak fehérjeoldót, szal akár még jó is lehet a tapik ellen
amúgy én is Twollah mester módszerét preferálom, mármint saját nyállal ofkórsz
[Szerkesztve] -
zöldeszű
tag
Mint már említettem, tökömtele a ''MOD''-osítható fórumszoftverrel!:)
[Szerkesztve] -
stpotty
tag
HI!
Én szemüveg törlő kendővel, szemüveg mosó spray-vel szoktam puccolni, ez mindig kéznél van. -
zöldeszű
tag
Ne bonyolítsuk túl. Egy nagyon puha, műszálmentes vizes rongyra cseppentett mosogatószernél erősebb, töményebb dolgot nem kennék a monitorra, de kis koszra vagy újjlenyomatra elég közelről rálehelni. Amúgy sem az oldó-tisztítószer számít, hanem amivel felvisszük - és főleg az, amivel tisztára, szárazra töröljük. Én egy puha pamuttrikóval szoktam laza mozdulatokkal teljesen szárazra törölni. Szivacs és főleg némely papírzsebkendő fajta nagyon felejtős!
-
Nowhereman
őstag
Tiszta szesz!
-
jss
aktív tag
Ma vettem egy LG Flatron 775 F 17'' -os monitort, használtan.
Érdekes foltok vannak a képernyőn . Egyrészt ujjlenyomatok, másrészt, mintha valamilyen folyadék appró csöppjei rászáradtak volna. Azt mondta az emberke aki eladta, hogy ő azért nem tisztította meg idáig a monitort, mert volt korábban egy hasonló LG Flatronja ugyanilyen tünetekkel, azt monitortisztító spray-el letámadta, de rosszul sült el, mert a védőréteg is lejött a monitorról.
Igazából komolyan félek attól, hogy hasonlóképpen járok, ezért még vizes papírzsebkendővel sem nyúltam hozzá egyenlőre.
Tud -e valaki olyan tuti módszert mondani (írni), amit Ő MÁR KIPRÓBÁLT EGY ILYEN, VAGY HASONLÓ MONITORON ÉS AZ BEVÁLT?
Ötletem nekem is van sok, olyan nyilatkozzék, akinek tapasztalata is van ilyen moncsival!
(most bevágtam a szigort...):DD
Ja, és lehet -e, hogy az a sok apró kis folt nem is rászáradt, hanem valamilyen gyártási hiba?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mario
tag
Gyerekek !
Bementek egy patikába és vesztek egy OPTISOAK nevű kontaktlencsetisztítót.
1 flakonnal vettem és már legalább másfél éve használom. Nagyon jól lehet teríteni ezért egy nagyobb monitorra is elég max. 5(!!!) csepp. Papírzsepivel szétkened, majd egy sima pzs-vel letörlöd a moncsit. Olyan mintha új lenne a monitorod. -
jojojo
senior tag
Van még a ProntoPorStop azt is ki lehet probálni.
-
Szalma
őstag
OFF
[L]http://www.offers.hu/pages/cleaningsystem/t26.html[/L]
Ha valamire van profi tisztító oldószer, az valószínüleg létezik is... :)
Betonbili... :) Nem aludott az éjszaka, Mester? Ilyen fáradtság kora reggel... Vagy nem csak az asszony mosott hajat, hanem Ön is autót...?
ON
Szeretettel:
Szalma -
bcs
aktív tag
Polaroid PolaClean is nagyon jó, szemüveghez is.
-
Szalma
őstag
Az Amway-nek volt egy ablaktisztító spray-je. Valami See Spray vagy miaszösz... 8-10 éve vettem 3-at, azóta azzal pucolok monitort (CRT/TFT). Igaz, már az utolsót fogyasztom. Ammóniás, kicsit büdös, de kiváló antisztatikus bevonatot képez és nem bántja az idióta ''anti csillogás'' borítást sem...
Szeretettel:
Szalma
ui.: Víz+puha rongy... Ha más nincs... -
Santses
aktív tag
én is papírzsepi (lehetőleg nem használt) + víz el szoktam de volt olyan hogy ablaktisztíto (de valami márkás volt és télleg jovolt utána 2 hétig nem láttam rajta port:D
-
twollah
nagyúr
A por kezelésére papírzsepkendő, a makacsabb foltokhoz papírzsebkendő + nyál.
Nekem ez a párosítás mindig bevált. -
MasOyama
őstag
Szerintem monitor tisztítót vegyél, mert az biztosan jó, plussz létrehoz egy védöréteget a monitoron, hogy a por se szálljon rá, stb...
-
tildy
nagyúr
Ezek a tisztítók jók mondjuk napszemcsihez is?Vagy kizárólag monitor?
-
jojojo
senior tag
Esetleg ezt ki lehet probálni nekem jó.
Screen-Clene (Monitor,képernyő-fényszűrő tisztítószer) nem olcsó,de manapság mi az?:) -
CsendPenge
őstag
válasz
badbrother #10 üzenetére
OFF
Na igen, elég kellemetlen lenne, ha a monitor olyan puha lenne, mint egy baba feneke :DDD
ON -
badbrother
aktív tag
Puha rongy, tiszta víz, nálam az működik, ha kéznyom lenne (én ugyan nem fogdosom) akkor enyhén szappanosan mehet.
babapopsitörlő nagyon jó, csak előtte ki kell mosni belőle a fenékkezelő anyagokat :D -
VÁMpír
aktív tag
Nekem eddig a tiszta zsebkendő (nem papír) + víz párosítás bevált.
-
CsendPenge
őstag
Ezt jobb tényleg óvatosan csinálni, mert van valami gyári réteg a képen, és azt nagyon nem kellene lemosni. Lehet kapni monitor tisztítót, azzal kellene. A mosószeres meg egyéb ilyeneket meg felejtsétek el. Szerintem.
-
Dages
csendes tag
Pár napja vettem monitortisztító spray-t.
Azt írja rajta, hogy alkoholra érzékeny felületeken ne használjuk.
Ezt használhatom???
Köszi! -
Prozac
aktív tag
Én ablakmosóval nem esnék neki.
Megnézted mi minden van abban?
Tükör vagy ablak az OK.
De amit napi X órában nézel...
A nagyon enyhén lúgos nedves törlő a legjobb. IMHO.
Létezik még normál szappan? (nem krémezős!) -
Dages
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a monitor tisztásához.
Egy LG Flatron monitorom van és az érdekelne, hogy milyen folyadékot használjak!
Köszi a segítségért!
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Újszerű Dell 34 -es hajlított kijelző - 3440x1440px / 100Hz / USB-C 65W töltéssel (S3423DWC)
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- HP M24fe Monitor!24"/IPS/Full HD/75hz/Freesync/99% sRGB
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest