- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Analóg fényképezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Köszi Krilának hogy idejött a cuccomért, és próbált segíteni.
-
krila
tag
Egészségedre! ))
Tudod a jó cserkész.......
Ja és örülnék, ha megoldódna a problémád!
Majd írok csááááá -
krila
tag
PERSZE! Azonnal szólok amint nálam lessza a cucc. Addig is,,, nem lehetne a samsung supportnak írni, ecsetelni a problémát, és alternatív segítséget kérni?
Vagy szerintetek ez hölye ötlet? PL (elég banális példa de...)
Van egy maglite lámpácskám amit pc szereléskor szoktam használni, ebben elkezdett hámlani a foncsorozás+már eléggé karcos vol az üveg is.
Megkerestem a magyarországi szrvízt (mert csodák igenis vannak) és ők kicserélték a tükröt és az üveget is INGYÉRT!!!
Mondjuk a MAGLITE cuccok lifetime garral vannak áruba bocsátva.
De ha mégis tudnak a samsungnál segíteni????!!!! Ja és ne a magyar supportnak írj mert ugye a magyarok........
AREMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA!!!!!!!! -
krila
tag
Karib, neked több szempontból is igazad van!
De !!! Miért is írtad azt, hogy nem lehet teljesen leszedni aantireflex réteget?
Másrészt valóban barbárság lenne elcseszni egy 0 day-os monitort így.
Az impregnáló folyadékot mindenképpen érdemes lenne megpróbálni, mert bajt NEM csinál. Ez tutifix. -
Krila, a vízüvegben vagy abban az impregnálóanyagban nem lehet gondolkozni?
-
karib
addikt
Ha csak az antisztat réteg, akkor ne polírozd, mert csak több jön le belőle. Ha a végőréteget karcoltad meg, akkor így jártál, szerintem nem lehet helyreállítani, viszont leszedni sem érdemes az egészet. Főleg egy ilyen jó monitorról.
-
krila
tag
Esetleg tudnál csinálni valamilyen képet a karcról?
a lényeg az , hogy látszon!
Fúróm van, paszta van, és szívesen segítek! -
krila
tag
Vízüveg : egy olyan anyag ami folyadékként mérgező ugyan, de teljes száradás után úgy viselkedik mint az üveg+teljesen átlátszó.(ez csak egy ötlet volt én nem próbáltam)
Az impregnáló anyag neve XRAIN
persze mindennek utánanézek, plíz türelem a flaskám vidéken van! Egy hét múlva megyek le a szüleimhez akkor felhozom, ha addíg nincs más akkor dobok egy mailt , és adok belőle! -
krila
tag
Sajna. akkor letelik a gergely naptár!
Ennek a pasztának az a lényege, hogy abszolult minimális a csiszolóképessége+ maximálisan nem karcol. (ugye az ötvöstől vett gyűrűkön sem látsz karcokat)
Nos ők az aranyat is géppel polírozzák és elég sokáig. Hát akkor egy relatíve keményebb felületnek mennyi idő kell???? -
krila
tag
Ja esetleg még vízüveggel is megpróbálhatod elfedni a karcot.
Én régebben cd-ket javítottam vele.
Vagy esetleg !!! létezik +van is nekem egy lötyi , amit az usa-ban használnak a szélvédő impregnálására!
Ebben keményviasz van oldószerben emulzióként. Ezzel kissebb karcokat simán el lehet tüntetni. Eladtam régebben egy monitort és annál bevált! -
krila
tag
A bajcsi és a nagymező utca sarkánál van egy proxxon szaküzlet. ott lehet venni.
Mind polírpasztát, mind rongykorongot,
adnék én is rongykorongot, de azzal már lett fém polírozva és a benne ragadt fémszemcsék csak ártanának az ügyednek!
ja mielőtt nekikezdessz. TÉNYLEG próbáld ki valamilyen üvegfelületen. de ha gondolod akkor én is utánanézek, létezik-é ettől is jobb megoldás!
Pasztát, meg tudok szerezni egy haveromtól! Kis időre lesz szükségem mert ezen a héten végig 22:00-ig dolgozom! -
karib
addikt
Csak óvatosan, keopsz is próbálkozott már ilyesmivel, most van neki egy kicsit hámló antisztat rétegű Eizo helyett egy iszonyatosan karcos és iszonyat hámló Eizója :0
Mindenképp a képcső szélénél próbálkozz először, mert ha mellémegy, nincs visszaút.
Amúgy, ha valami nagyon bejön, akkor én is kíváncsi vagyok, nekem egy régi tévét sikerült meggurigatni a csomagtartóban egy kicsit :) Ezzel az anyaggal készítik elő a mikroszkópos mintákat, tehát elvileg jól políroz, de nemtom mennyi idő.
Ja, amúgy az antisztat rétegre vigyázz. Sokkal rondább lesz, ha félig lejön, mint egy mezei karc. Teljesen leszedni meg nem lehet - miért is lehetne? :o -
krila
tag
NEEE NEEEE!
Az égre kérlek csak fogkrémmel ne!
elmondom mit tudsz vele csinálni!
Lehet venni egy olyan cuccot amit az ötvösök használnak ARANY polírozáshoz.
ez egy lágy kenőcs!
venni kell még egy rongykorongot. rákenni a monitorra a pasztát és fúrógépbe fogatva polírozni amíg eltűnik a karc.
egyébként optikusok, vagy nagyobb óraszervízek is vállalnak a szakterületükön belül hasonló melót.
Még egy! Ha használod ezt a megoldást, akkor ne árt az egész monitorról lepolírozni az antireflex+antistatic réteget, mert meg fogsz őrülni! -
Kívánjatok sok sikert, nekiállok fogkrémmel. :O
(ugye a dörzshatás miatt) -
renegade
aktív tag
Pont a minap láttam a Károly krt.-on egy boltban vmi cuccot, kis tubusban adják, és elméletileg a mobiltelefonok kijelzőjéről lehet vele karcot eltüntetni. Gondolkoztam, kipróbáljam-e, egyelőre a bizalmatlanság győzött, de talán mégis érdemes kipróbálni.
Az más kérdés, hogy a monitorokat valóban bevonják ezzel-azzal, szal mindenképp nem látható felületen kell kipróbálni. -
Téma fel...
-
Egon
nagyúr
Hát, ha nem túl mély a karc, esetleg próbálkozhatsz polírozással. Lehet kapni üvegpolírozáshoz ''polírpapírt'' (nyilván nem papír, különféle anyagok vannak), hátha sikerül valamit javítanod a helyzeten. A helyedben lehet hogy először ejtenék egy szándékos karcot a képcső nem látható részén (előtte leszedni a műanyag kávát, természetesen), és ott próbálkoznék (nehogy több kárt csináljak, mint hasznot...:().
-
Satan-Claus
senior tag
Kicsit próbálkoztam a google-lel, de nem dobott ki semmi bíztatót. :(
-
zozi
tag
válasz
Satan-Claus #9 üzenetére
Attól nem tűnik el a sérülés, csak nem reped tovább!!!
-
Samsung 700NF, kb. 2.5 centi hosszú, viszonylag vékony karc, ami a monitor felülről nézve 1/5-énél, balról pedig a 2/3-ánál van.
-
zozi
tag
Az a baj, hogy olyan anyaggal van bevonva(anti-static), amit nem fogsz tudni helyette rákenni. - így marad
-
Ploszi
senior tag
én is érdekelt voltam a témában, próbálkoztam a szélvédősöknél is, de nekem nem karc volt, hanem 1 kis darad lepattant, oszt nem tudtunk semmit csinálni vele, eladtam :(
-
cadaver
tag
vajon?
-
válasz
Satan-Claus #4 üzenetére
Az mire jó?
-
Satan-Claus
senior tag
A szélvédő javító nagyon drasztikus megoldás?
-
Megkarcoltam a monitorom. Nem tudtok valamilyen anyagot, vagy helyet, ahol segítenek kipolírozni, vagy valamit csinálni vele?
(plz. mellőzzük a ''hát ez szívás'' és egyéb hozzászólásokat...tudom én azt magamtól)
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest