- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudiSZT3
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket kérem, a következő a helyzet:
Tervezem a házam előlapi (pontosabban tetőlapi) paneljén az USB 2.0-s csatlakozókat USB 3.0-ra cserélni. Olyan módon fogom csinálni, hogy az alaplap USB 3.0-s aljzatába bedugok egy ilyet: [link] , aztán két ilyen USB hosszabbító kábellel [link] megtoldom a dolgot, és a kábelek végét fogom beapplikálni a tetőlapi panel megfelelő helyeire: [link]
Tudom, hogy nem ez a legegyszerűbb megoldás, de én így fogom megcsinálni, mert nem akarom a ház elejének egységes megjelenését "elrontani" egy 3,5"-es vagy 5,25"-es előre gyártott panellal.A kérdés csak az, hogy vajon miért van az eredeti, házban lévő panelen az USB 2.0-s csatlakozók áramkörébe beépítve 2 db kondenzátor?
Azt gyanítom, hogy nincs nagy jelentősége, és nekem nem lesz rájuk szükségem, de azért inkább megkérdezem.
-
RudiSZT3
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A kérdésem talán viszonylag butának tűnhet, de nem vágom annyira az elektronikát...
Szóval az alaplapomon összesen 3 db 4 tűs rendszerhűtő csatlakozó van. Én viszont szeretnék 4 vagy akár 5 ventit szerelni a házba úgy,hogy lehetőleg mind PWM-es legyen.
Van is olyan Y kábelem, ami az alaplap sys fan csatijába dugva kettéosztja az áramot (de szépen mondtam). Mi történik akkor, ha egy ilyen Y kábelt dugok az alaplap csatijára, és az Y két végére egy-egy PWM-es ventit? Fog működni rendesen, mindkettő PWM vezérléssel? Van rá esély, hogy bármely alkatrészben hibát idézhet elő ez a megoldás? Ezt megcsinálhatom akár két alaplapi csatlakozóra is (összesen 4 venti)?
Egyéb felmerülő probléma, hátrány?Konkrétabb adatok:
Alaplap: Gigabyte Z97 D3H
Ventik: Coolink SWIF2 120P
Y kábel: ami a ventik mellé járt, konkrétan így néznek ki:
[link]Találtam ilyen képet illetve leírást is:
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Asztalos klub
- Autós topik
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest