Új hozzászólás Aktív témák
-
RudiSZT3
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket kérem, a következő a helyzet:
Tervezem a házam előlapi (pontosabban tetőlapi) paneljén az USB 2.0-s csatlakozókat USB 3.0-ra cserélni. Olyan módon fogom csinálni, hogy az alaplap USB 3.0-s aljzatába bedugok egy ilyet: [link] , aztán két ilyen USB hosszabbító kábellel [link] megtoldom a dolgot, és a kábelek végét fogom beapplikálni a tetőlapi panel megfelelő helyeire: [link]
Tudom, hogy nem ez a legegyszerűbb megoldás, de én így fogom megcsinálni, mert nem akarom a ház elejének egységes megjelenését "elrontani" egy 3,5"-es vagy 5,25"-es előre gyártott panellal.A kérdés csak az, hogy vajon miért van az eredeti, házban lévő panelen az USB 2.0-s csatlakozók áramkörébe beépítve 2 db kondenzátor?
Azt gyanítom, hogy nincs nagy jelentősége, és nekem nem lesz rájuk szükségem, de azért inkább megkérdezem.
-
RudiSZT3
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A kérdésem talán viszonylag butának tűnhet, de nem vágom annyira az elektronikát...
Szóval az alaplapomon összesen 3 db 4 tűs rendszerhűtő csatlakozó van. Én viszont szeretnék 4 vagy akár 5 ventit szerelni a házba úgy,hogy lehetőleg mind PWM-es legyen.
Van is olyan Y kábelem, ami az alaplap sys fan csatijába dugva kettéosztja az áramot (de szépen mondtam). Mi történik akkor, ha egy ilyen Y kábelt dugok az alaplap csatijára, és az Y két végére egy-egy PWM-es ventit? Fog működni rendesen, mindkettő PWM vezérléssel? Van rá esély, hogy bármely alkatrészben hibát idézhet elő ez a megoldás? Ezt megcsinálhatom akár két alaplapi csatlakozóra is (összesen 4 venti)?
Egyéb felmerülő probléma, hátrány?Konkrétabb adatok:
Alaplap: Gigabyte Z97 D3H
Ventik: Coolink SWIF2 120P
Y kábel: ami a ventik mellé járt, konkrétan így néznek ki:
[link]Találtam ilyen képet illetve leírást is:
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Rövid videón a Titan Quest II
- Formula-1
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Napelem
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest