- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmissz
senior tag
A téma záróakkordjaként: teszteltem, terheléstől függően növeli a fordulatszámot. Ami az izgalmas benne, hogy egyrészt van a hőérzékelő a tápban, ami a feszültséget szabályozza és van a hőérzékelő a ventin ami meg a venti ellenállását igazgatja, de úgy, hogy szerintem 12 voltra számít, noha a táp nyilván nem annyit ad, hisz ő is szabályoz
Na majd elszórakoznak egymással!
-
szmissz
senior tag
Pörög a venti!
A probléma az volt, hogy csak 7 volton indul (megnéztem tesztben) és a táp alap hőmérsékleten nem ad neki ennyit. 10 perc után szépen elindult és lassan, csendben pörög.
A kérdésem a következő: mit csinál a táp, ha túlmelegszik?
Ezeket írják róla:
"Csendes hőszabályzott 12 cm-es ventilátor. Teljesítmény:400W. Túlfesz-, túláram-, rövidzár-, tulterhelés-védelem. SATA csatl, Passzív PFC.
Működési hőmérséklet: 0C - + 70C között Magas működési hatékonyság Hat védelmi mechanizmus (SCP,OVP,UVP,OPP,OTP) S-ATA felület a magasabb teljesítményért Alacsony zajszint, hőmérséklet szabályzó"
-
szmissz
senior tag
válasz
kételkedem #9785 üzenetére
Nekem meg se billenti, de akkor este megmelegítem az érzékelőt hajszárítóval
A sárga vezeték be nem kötése még mindig aggaszt, hiszen a fordulatot nem fogja tudni szerencsétlen
-
szmissz
senior tag
válasz
kételkedem #9783 üzenetére
Erre én is gondoltam, de a leírás szerint 300 rpm az alap fordulata és olyat még nem láttam, hogy egy venti(gyári paraméterei szerint) ne forogjon egyáltalán. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs, hisz nem vagyok szakértő.
Az érzékelőt egyébként a tápba raktam és kézzel is melegítettem, de semmi.
-
szmissz
senior tag
Kipróbáltam közben, hogy mindegyik kábelét minden kombinációban hozzáérintem, de meg se moccan. Gondolom a saját vezérlése sokkal okosabb, és elvárja, hogy rendesen be legyen kötve, ahova kitalálták és nem tápba.
Ilyen, csak rendes 12 centis foglalatban.
http://www.xlpropc.co.uk/catalog/arctic-cooling-arctic-temp-controlled-p-150.html
-
-
szmissz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Coolink 400 wattos tápom, amiben hangos lett a venti és ki akartam cserélni. Vettem egy Arctic Coolingot, ami piros/fekete/sárga vezetékes, gondoltam bekötöm a piros/feketét és jó is lesz, de meg se moccan. Ráadásul van neki egy vezetéken lógó hőérzékelője is.
Az eddig benne lévő ventit (csak két eres) szabályozta a táp.
Mit tudok tenni? Miért nem moccan meg, ha bekötöm a piros/feketét a helyére?
Köszi!
-
szmissz
senior tag
Számítógépen kívül, attól függetlenül szeretnék beüzemelni egy 12 centis ventillátort. Milyen módot tudnátok ajánlani az áramellátásra? Adaptert átalakítani? Nagyon nem értek hozzá, de ha mondtok tippet azt meg tudom csinálni valószínűleg
Köszike!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged