Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz FehérHolló #3219 üzenetére
Bár arra mindenképp vigyázni kell, hogy az USB-porton max 0.5A áram folyhat át, különben lekapcsol. (Ebben az értékben nem vagyok teljesen biztos, csak emlékezetből mondom, ha hibás, valaki javítson ki legyen szíves!)
Skynet is real. It's called Google.
-
addikt
válasz FehérHolló #3220 üzenetére
Az 500mA nekem is rémlik, de mi az, hogy lekapcsol, és mi, a deszka? Tutus, hogy minden alaplap támogatja ezt, avagy ez a USB szabvány része?
nofene
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz FehérHolló #3220 üzenetére
Jah, és egy kicsit hülye kérdés, de elbizonytalanodtam, hogy ez mind egyenáram, és nem váltóáram, ugye?
#!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)
-
addikt
válasz FehérHolló #3222 üzenetére
Imént megnéztem egy iAudio MP3 lejátszó leírásában. Azt írja, hogy normál töltés esetén legfeljebb 500mA-t vesz fel az USB-ről.
Akkor már csak több lehet a terhelhetősége...
Az USB port lekapcsolás meg okos dolog, köszi.nofene
-
lazydog
addikt
válasz FehérHolló #3468 üzenetére
Mit vársz ettől a LED-es világítástól?
Költség csökkentést nem érsz el vele, esetleg csak nagyon hosszú távon. Cserébe nem kapsz megfelelő fényerőt, illetve egyenletes térbeli fényeloszlást sem.
Miért zavarná a fürdőszoba nedves levegője jobban a LED-et, mint egy ízzólámpát?
[Szerkesztve]Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
didyman
őstag
válasz FehérHolló #3468 üzenetére
Akkor nézzük sorjában, a legegyszerűbb megoldástól kezdve.
Léteznek E34-es foglalatú és E27-es foglalatú, főleg spot, de akár szórt búrával ellátott LED-es lámpák, meleg-, semleges és hidegfehér színekben. Célszerű ezeket alkalmazni, fogyasztásuk 2-20W-ig tart, áruk elég vad, de anyagárban is megéri, fényük kiváló. Szigeteltek kellően, a nedves környezet nem gond nekik. Le van a gond a leglényegesebb részéről.
Relével lehet őket kapcsolgatni, itt lényeges, hogy megfelelő szabványi jelöléssel ellátott, hálózati üzemre alkalmas relék legyenek!.
Ha mégis barkácsolni szeretnél, akkor a vonatkozó életvédelmi adalék megtanulásával, kapcsolóüzemű áramgenerátorban kellene gondolkozni (mivel meglehetősen nagy maradékfesz lesz az eszközön, 230V-ra úgy 70 fehér LED fér el sorban), ha ezzel nem vagy kibékülve, egy régi AT-s táp is jó lehet a célra és a hálózati adapter is-rosszabb hatásfokkal, továbbra is áramgenerátor ajánlott minden egyes világítótesthez (tökegyszerű, ide nem is kell kapcsolóüzem), csak ne a legalja legyen, hiszen 24 órás üzemre szánod, teszem fel. Kondenzátorral is lehet trükközni (hiszen ez nem melegszik), 50Hz-en egy pár nF-os kondi reaktanciája elegendő egy LED meghajtásához, de az első hálózati tüske képes kinyírni a LED-et-mondjuk ezt le lehet kezelni több-kevesebb sikerrel.
2W egy LED-en realizálható hűtőfelülettel túl nagy ahhoz, hogy megfelelő hűtés nélkül le lehessen nyeletni vele főleg zárt búra alatt. Ez a hűtés főleg nagy fémfelületet jelent a burkolaton, amit célszerű forrasztással, vagy más, megbízható módon hőkontaktusba hozni fém felületel. Ellenállásnál nem gond, ha felfűt 150-200 fokra, a LED-nek ez tartósan gyors halál."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
ngabor2
nagyúr
válasz FehérHolló #5592 üzenetére
ha ezek lennének akivezetések, akkor valszeg nem kérdeztem volna...
a speaker egy 4-es 2 végén van, tehát jó eséllyel a +5V kell neki. mindjár kipróbálom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz FehérHolló #5594 üzenetére
empíria rulez... a speakernek +5V, a ledeknek gnd kell.
-
ngabor2
nagyúr
válasz FehérHolló #5596 üzenetére
neem, egy via epia px-ről. a gigabyte-ot egyszer bekötöttem, azóta gond nélkül megy. azon minden rajta van az alaplapon, de a px-nél nem fért rá.
-
didyman
őstag
válasz FehérHolló #5594 üzenetére
Speaker általában +5V közös.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest