- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12117 üzenetére
Jófajtának tűnik, biztos nem olcsóér adják.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12114 üzenetére
Csak mint írtad, nem túl halk, és hát ez elég zavaró lehet.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12111 üzenetére
Golyóscsapágyas
lol
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12109 üzenetére
Akkor az neked mosta gépben van? mert íg ynem tudom elképzelni, mi lehet a tényállás. Vagy a modem procijára gondolsz (2. értelemszerűbb).
Elvileg holnap szerzek be egy Noiseblocker blacksilent xl1 est.
mondjuk még nem tudom hova rakni, nincs 12 es gépnyílásom.1200 körül indul, típustól függően.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12107 üzenetére
Valószínűleg ez lehetett.
Ilyen rossz az a modem? mármint melegedési/hűtési szempontokból. Az kemény.
Nálam az f8nak egy semmi, tényleg zéró hangja van, még 2000 es fordulaton is épphonhogy hallani valamit. az is a levegő
pedig az ac-kra annyira nincs panasz ilyen téren. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12102 üzenetére
Amikor rajtavolt az érzékelő, az felülbírálta az alaplapi biosos, és a szoftveres vezérlést is. Csak a hőmérséklet függvényében szabályozta, semmilyen más parancsra nem engedelmeskedett. De kiiktatása után megy szépen.
Kábelmodemen? ezt nem értem.
Milyen az F12 es? légszállítás? zaj?
írjál már pár tapasztalatot ha nem nagy gond. -
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12102 üzenetére
Mondjuk az F12-nek a gyártó 400-1500 -as fordulatszámot ír.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12100 üzenetére
Eddig is az alaplapra volt dugva, viszont addig a hőérzékelő szabályozta a fordulatot. Most ugye ez megszűnt, és az alaplapi beállítások is 1-10 ig vannak. Akárcsak ugye szoftveresen.
Mint mondtam 900 rmp nél már érezhető légszállítás van, nem érdemes az alá menni, szimplán érdekességként jegyeztem meg. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12098 üzenetére
Ezt onnan gondolom hogy amíg érzékelős volt 500 al is pörgött (majdnem hogy csak ott). Amióta kiiktattam és szoftveresen vezérlem 900 alá nemged. 1-10 ig lehet állítani, nem tudom hogy ez msot miért van, de annyira nem zavaró jelenség.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12046 üzenetére
A dolog működik, elvágtam a vezetéket, összekötöttem, leforrasztottam, leszigeteltem, és most 900-2000ig lehet állítani szoftveresen. Bár 500-2000 ig állítható, a progi nyilván így tud csak skálázni.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #12077 üzenetére
"First, make sure USB cables are connected to motherboard properly. There are two sets of USB cable, one for card reader and the other for fan controller. Connect the VCC, D-, D+, GND cable to correspond pins of USB port on your motherboard, please be cautious, wrong connection will cause system not functioning or damaged. (Please refer to the picture for USB connection) "
-
markito16
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12062 üzenetére
Engem még is átvert sajnos.
-
markito16
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12059 üzenetére
Nem gondoltam , hogy baj lesz belőle , hogy újonc , de tévedtem.
-
markito16
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12059 üzenetére
Nem titok.
Tőle vettem. -
markito16
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12056 üzenetére
-
markito16
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12056 üzenetére
Kaptam hozzá usb-ét meg két hőérzékelőt a többi amit hozzá adott az nem ehez való.
Nem néztem meg.:S
Ez kb két hete volt azóta (nem ér rá) elhozni a kábeleket.
2500-ért vettem. -
markito16
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12050 üzenetére
Lecsavarozom a hátulját , úgy jobban átlátod.
Csinálok úgy egy két fényképet , ha az úgy jó..? -
-
markito16
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12048 üzenetére
Nem.
Azt már próbáltam , de nem jó.
De azért köszi. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12044 üzenetére
Na, ez jó hír. Akkor ha rádugom alaplapra a 3 pines csatit az alaplapi progiból tudom majd szabályozni. Thx.
Automatikusan nem sikerült feltornáznom 650 rpm nél magasabb fordulatra, akkor is rátettem a déli híd bordájára az érzékelőt.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12042 üzenetére
Tehát akkor utána nem lehet szabályozni majd. hm.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12036 üzenetére
Szóval barkács árauházakban is érdemes szétnézni. Thx.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12018 üzenetére
Röviden: különböző anyagok termikus vezetőképességét hasonlítja össze, tulajdonképpeni célja az aluoxid kiemelése volt, miközben a cinkoxidot nem sorolja fel. Annyit hozzáteszek még, hogy mindezek ellenére a ZnO komoly szerephez jut a tokozásnál használt kerámiákban.
De nagyon messze jutottunk a fóliajavításból kiindulva.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12011 üzenetére
Az összekötések nem a felületen vannak hanem a felső réteg alatt, ha van ilyen proci kéznél nagyítóval erős fény alatt nézd meg a kis pöttyök környékét, a fentebbi képen sajnos nem látható.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12009 üzenetére
Ahol a kis 'árok' van ott lézerrel megszüntetik (elvágják) az összeköttetést a két érintkezőpont között, ezzel beállítva a proci valamely paraméterét, hogy pontosan mik ezek a paraméterek és melyik érintkezősor mire jó már fogalmam sincs, rég volt hogy ilyen témával foglalkoztam, de egy biztos a szorzót biztosan lehetett állítani íj módon.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #12004 üzenetére
Ha megnézed moha21 által betett linket, a kis érintkező pöttyök között néhol látni sötétebb foltokat, az az az árok amiről írtam, mondjuk tehettem volna idézőjelek közé a méretei miatt de sebaj
Lompos48: igen az aluoxid fehér por, de előszeretettel használják az ezüstnek mondott pasztákban is valami színezékkel keverve, de attól, hogy olyan a színe még nem vezet, ezüstöt ténylegesen csak a drágább paszták tartalmaznak de azok vezetnek is.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #11995 üzenetére
Ahogy Lompos48 írta a hővezető paszta nem jó megoldás erre, egyrészt jóval nagyobb az ellenállása a hordozó anyagok miatt, másrészt nem 'köt' meg teljesen, idővel persze kiszárad, de a festékkel ellentétben sosem lesz olyan masszív, kézzel simán eldörzsölhető, míg a festék nem. Tényleg nem olcsó, de amit annak idején vettem még mindig használható, egy kis hígítás ráférne már (hígító is kapható hozzá), de még mindig kenhető, és amúgy is minimális mennyiség kell belőle.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11997 üzenetére
Elég sok ilyennel pasztával találkoztam, nem kifejezetten áram vezetésére használják. :-] Szerintem ezüstöt ez is csak távolról látott.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11997 üzenetére
Az ellenkezőleg kizárólag a paszta megkötésére vonatkozott. Bocs', ha nem voltam elég szabatos...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11995 üzenetére
Nem, mert az nem köt meg és itt az a lényeg (és tényleg ezüstöt tartalmaz, ezért drága), míg az hűtőpaszta esetén pont ellenkezőleg.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11989 üzenetére
Itt tárgyalgatnak róla.
-
Kvazár
őstag
válasz
Wind-Storm #11981 üzenetére
-
biacsia
tag
válasz
Wind-Storm #11981 üzenetére
Igazad van!
[Erről] lenne szó. -
Vaktera
csendes tag
válasz
Wind-Storm #11964 üzenetére
Baj van?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11949 üzenetére
Karácsonykor már nem kell fenyőt állítani egy ilyennel a lakásban.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wind-Storm #11942 üzenetére
Köszi!
Más kérdés: ha egy ventibe szeretnék led-et rakn,mire érdemes rákötni? A venti 12v-os ágára,vagy külön molexből kapja az áramot?
Két led lenne bekötve.
-
Tarill
őstag
válasz
Wind-Storm #11929 üzenetére
köszi a választ egyenlőre csak egy i3 2100-am van hozzá és egészen addig az is marad amíg a játékok többet nem követelnek...
szóval van időm
!
mégegyszer köszi! -
departure
csendes tag
válasz
Wind-Storm #11900 üzenetére
köszi
kerestem de nem találtam
-
departure
csendes tag
válasz
Wind-Storm #11898 üzenetére
esetleg valami tipped van mivel és hogyan ?
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #11887 üzenetére
"Minél melegebb a levegő annál kevesebb vizet tud magában tartani, tehát annál kisebb lesz a relatív páratartalom."
Bocs, de ez pont fordítva vagyon.
Minél melegebb a levegő, annál több vizet képes magában tartani.
Ezért van az, hogy a hideg tárgyakra kicsapódik a pára. -
HollyBoni
veterán
válasz
Wind-Storm #11881 üzenetére
Bocsi.
Most nézem,8 euró 10 méter.. Inkább lemondok az eladásról,azt hittem drágább.
-
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11872 üzenetére
még próbálom értelmezni, amit írtál.
és ha egyszerűn a tápcsati zöldjét alulról összekötném a power +ával?sajnos minden táv boot lehetőség disabled a könyve szerint...
-
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11870 üzenetére
elég erősen világít az a kék.
megpróbálom mindjárt az első tervet...mod.:
sajnos nem jött be.A táp ment, ahogy csináltuk, de hiába nyomogattam a resetet. megpróbáltam a bekapcsot is rákötni és úgy, de az se...
szakadásmérőm nincs....
a második tervet annyira nem értem...
-
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11868 üzenetére
értettem.
kétfajta LEDdel, polaritás cserékkel:A RESET világít!
sőt, a bekapcs mellett van egy kékkel jelölt páros, aminek se a lapon, se a könyvben nincs magyarázata, az is világít. A többi biztosan nem.
Mit tudtunk meg? -
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11865 üzenetére
nem világít. kicsit sem. ez mit jelent? Elszállt a bekapcsoló ág?
mr_ricsi: igen, rajta van.
-
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11863 üzenetére
egy ledet simán, mindenféle ellenállás nélkül? jó, most meccs van, de szüntben megpróbálom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Wind-Storm #11839 üzenetére
Diódát (12 V-ra) hol lehet lelni a lakásban? Régi ISA portos videókártya, IDE vezérlőkártya esélyes forrás lehet?
-
Dominó85
addikt
válasz
Wind-Storm #11837 üzenetére
Köszi,holnap felhívom szerintem.
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11802 üzenetére
ha leveszi az oldalát akkor a házventikkel kitörölheti
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11797 üzenetére
Köszi a segítséget
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #11793 üzenetére
Elvileg bármelyik csavarboltban. Közönséges M3-as csavarok.
[Itt] például 60 mm-es a leghosszabb. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11780 üzenetére
Adnám szívesen, még le is vágnám az egyik végét a megrendelő kívánsága szerint, de innen nincs hogy.
Lépj ki Óbudán a Praktikerbe, meg van mellette MediaMarkt is, vedd meg a legolcsóbb kábelt és vágd! Jobbat nem tudok. -
zozz12
tag
válasz
Wind-Storm #11772 üzenetére
www.lomex.hu... amúgy raktáron csak USB B -s van, normál nincs raktáron (a honlap szerint), mindkettő bruttó 80Ft környéki áron van. Van még pl. HQ Videoban is.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11772 üzenetére
Gondolom egyszerűbb lenne egy megfelelő hosszúságú USB hosszabbító egyik végét "felszabadítani" (csípőfogóval
) hacsak nem kell valami extrém hossz.
-
zozz12
tag
válasz
Wind-Storm #11769 üzenetére
Ilyenkor elindul a vezérhangya....mi volna, ha jövőre, ha nem lesz MTH meghirdetve, csinálnánk egy modder/modding találkozót/versenyt? Vélemény?
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm #11731 üzenetére
[link] Hasonlít a puska cső belsejére.
-
jericho69
tag
válasz
Wind-Storm #11729 üzenetére
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11725 üzenetére
Azért lehet jó dolgokat venni, én viszonylag potom pénzekért vettem "rossz" VGA-kat, BIOS-t frissítettek rajta és elszállt közben vagy valami. Lökni kell egy új bios-t rá és csók.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11725 üzenetére
asszem tényleg skippelni fogom a dolgot.
először azt hittem, hogy tuti a tápcsati forrasztásával van a gond, de egy másik topikban mondták, hogy az újraforrasztás se biztos hogy megoldja a gondot. ráadásul ennek a fesszabályzó részlege is digitális, szóval ha ott meghalt valami, az se biztos, hogy tudok szerezni cserealkatrészt, a felforrasztásról nem is beszélve... ha kicsit jobban állnék anyagilag, 3k-t megérne a dolog, de így, hogy nagyon lutri, így nemmoha21: neked is köszi a választ.
-
easy...rider
őstag
válasz
Wind-Storm #11690 üzenetére
Nem mentek maxon a ventik soha, ezét nem volt akkora a terhelés a csatlakozón. Meg végül 2 ventit hagytam rajta, pont az említett dolog miatt.
-
Freespace
tag
válasz
Wind-Storm #11690 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
easy...rider
őstag
válasz
Wind-Storm #11683 üzenetére
Hátulról az hogy most 1cm-re van a fa laptól, vagy hogy 3cm-re van, és pár helyen érintkezik egy szivaccsal, semmi különbség nincs. Az alaplapok sarkainál nincs mi melegedjen, pláne hátulról. Lehet így még jobb is, mert magasabban van. A házakban amennyi légmozgás van az alaplapok mögött, szinte semmi. Elölről kell úgyis a hűtésre gondolni.
-
h.adam.92
őstag
válasz
Wind-Storm #11683 üzenetére
teszek elé ventiket, de lehet h szerzek valahonnan pár távtartót...
azokat ki lehet szedni az alaplapi tálcából am? -
béke
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11679 üzenetére
most szedtem le egy rakás hömérséklet cuccot és azok szerint már az alaplapom is 60fokos megfogtam a középesö bordát és leéget az ujjam
ezen már csak nevetni tudok MW3 kinyirja a gépm tök jó
lehet dobhatom ki az egészet?? tél van ablak nyitva és nem hül le még ilyet sem láttam mindjárt kilógatom az ablakon a gépem
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11675 üzenetére
Szerverből való ventilátorok csatlakozók nincsenek már rajta, mert nálam sehova sem passzolt. 16 V-ig szoktam nyúztam őket, 12 V-on 5700 rpm : [link] gondolhatod milyen mikor 16 V-al megkínálom :>
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11672 üzenetére
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11668 üzenetére
Köszi, mire szerkesztettem/kipótoltam az előző hsz-met, Te már meg is válaszoltad!
moha21:Igen, mindenképp megnézem forrasztás előtt!
-
béke
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11668 üzenetére
gyenge ventik nyomják rá a levegőt szerintem 8cm-es 2db lian li és 1db revoltec 8cm-es.
lehet holnap szétszedem és kenek rá pasztát de szerinted nem lenne jobb lecserélni a hűtőt valami jobbra a gyári helyett? -
haromegesz14
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11663 üzenetére
Köszi! Elkötés pontosan mit jelent ebben az esetben? Tápon nincs ventinek "tűs" hely hagyva, elcsippenteném a + és - kábelt és ahhoz forrasztanám a venti kábel megfelelő pólusait, utána persze szigetelném. Sárgának a végére elég csak egy szigetelést csinálni?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11663 üzenetére
Nem hiszem, hogy az lenne, nem is az, nem szántam annak, de ha igényled, akkor bocsánat!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11659 üzenetére
Akkor rajta!
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #11621 üzenetére
Infra-porttal (IrDA) nem megy, mivel az teljesen inkompatibilis az IR-távirányítókkal. A LIRC / WinLIRC viszont a soros porton keresztül - akár közvetlenül is - ki tud hajtani infraledet a megfelelő vivővel és protokollal.
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm #11621 üzenetére
Pc-vel irányítod a tv-t?
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #11618 üzenetére
Nem kell hozzá túlzottan erős infra forrás, legfeljebb a led(ek) kicserélhető(k) keskenyszögű típus(ok)ra. Ezek az infra vevő-dekóder IC-k meglehetősen érzékenyek az infrára (plusz arra a 36..38 kHz körüli segédvivőre, amelyre a kódot ráültetik), a környezeti látható fényt pedig igen jól szűrik. Ma inkább azért nem lehetne ezt kivitelezni, mert már elég sokféle kódrendszer és parancskészlet létezik, az gyártónként és típusonként változhat, ezért nincs olyan 'egyen' távirányító, mint akkoriban. Ha tudod a célkészülék gyártóját, és okos (változtatható kódos) IR-távirányítód van, akkor persze lehet próbálkozni
.
Mod. #11619: Az lehet, elvégre a közönséges IR-ledek eléggé a láthatóhoz közeli (NIR) tartományban sugároznak, 850..950 nm környéki domináns hullámhosszal, a passzív infra detektorok pedig - gondolom - inkább ennek a többszörösén érzékelnek, mivel az élő testszövet sugárzási maximuma 10 mikrométer körül van. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11613 üzenetére
Igen, én is kipróbáltam most mindennel a lecke után.
Ez ellenben felvet egy fura kérdést. Én a villogást kékes színbe látom. Kérdés: meleg vagy nagyon meleg tárgyakat fotózva a jelenség nem okoz színtorzulást?
Ultrahang kevésbé valószínű, annak már lejárt az ideje a ''70-'80-as években. Azzal az adó meg vevő ma már drágának számítana (feltételezem) a félvezetőtechnikához hasonlítva. De ha nem egy nagyon olcsó játékról van szó, akkor lehet akár mikrohullámú doppleres érzékelő is. Létezik 2 lábú kivitelben Impatt diódával megépítve.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11608 üzenetére
Infravörös lesz az. Telefonnal nem tudod detektálni. Az csak azt látja, ami a neki kiosztott kódot adja. Ha lesz igény rá, majd leírok egy borzasztóan egyszerű IR detektort. Csak egy szétbontott LEDes öngyújtó meg egy fototranzisztor kell hozzá. Azzal aztán lehet próbálni bármilyen távirányítót is.
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #11575 üzenetére
- Senki nem mondta, hogy a ledeket a venti tápjára kell kötni.
- A ledek meghajtását akár egyetlen ceruzaelemről is meg lehet oldani,
azonban a kérdés nem erre irányult. -
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11556 üzenetére
Gondolom nem gumicsizmában szeretne PC-zni, meg vasalni.
Egyébként a gumicsizma nem földel csak szigetel.
földelésről google 1 találat : [link]
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11556 üzenetére
Ha lyukas nem jó, mert a piszkos víz vezet. A fekete gumi se jó, mert vulkanizált és korom van benne, sok. Száraz csizma ad egy esélyt, de a villamossági cég alkalmazottai pl. pirosas színűt viselnek, egész más gumiból (szilikon alapú), vastagabbat, mint a szokásos. Ráadásul évente tesztelik a csizmákat nagyfeszültséggel a munkavédelmisek.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11554 üzenetére
Ha a fémház nincs leföldelve, de minden rá van kötve radiátorra meg fémvázra, akkor a ház elméletileg zárlat esetén lebeghet a fázis feszültségén. Egyik lábad a lépcsőn (vizes lábtörlő), másik a latyakos járda, föld stb. A két talpad között ott van az egész hálózat. Igaz, extrém eset.
-
Gerisz
addikt
válasz
Wind-Storm #11542 üzenetére
A tápból jövő Sata szálra pont oda ahol átérkezik az alaplapi tárca mögé, oda szeretnék egy Molex csatlakozót, két Sata táp (amit szintén rárakok és leveszem ami rajta van) meg menne tovább az SSD-hez meg a winyóhoz. Lehető legkevesebb kábel és csatlakozó lesz.
-
Gerisz
addikt
válasz
Wind-Storm #11537 üzenetére
Nem venni akarok hanem forrasztok
Rendeltem ilyen csatlakozókat, hogy szépen rendbe tegyem a kábeleket és csak a venti vezérlőnek kellene, meg a ledeknek és amiatt rá van csatlakoztatva a tápra egy teljes molex sor. -
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #11539 üzenetére
Amikor az izzó kiég, ívet húz. Közben az izzószál java elég.
Az ív ellenállása viszont jóval kisebb, mint az izzószálé volt.
Ezért égett ki a biztosíték. A túláram hatására tönkremehetett
a triak a kapcsolóban. Ez sajnos általában rövidebb folyamat,
mint a biztosíték kiégése.
A triak cseréjével javítható lett volna a kapcsoló. -
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #11537 üzenetére
A zizegés sajnos gyakori ezeknél a kapcsolóknál.
A fém érintő felület miatt meg ne aggódj, biztonságos.
Ki van az törpölve. -
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #11534 üzenetére
Így van.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11506 üzenetére
Automobil: Williams Cosworth V8 F1 19000rpm (limiter 20100rpm)
Motorkerékpár: Honda CBR250RR: 19,000 rpm
Sugárhajtómű: 100,000+
Műholdstabilizáló giroszkópok: 100,000+És csak hogy visszakanyarodjunk kicsit az elektronikához: létezik olyan inkrementális dekóder (shaft encoder), ami ráköthető a 100,000+ -s sugárhajtóműre és fordulatonként képes akár 1080 impulzust leadni a pozíció függvényében (1/3 fok vagy 20 ívpercenként)
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11503 üzenetére
...1500/50=25-öt fordul...
Inkább 1500/60=25-öt fordul. Nem az 50Hz-ből jő az , hanem a 60 másodpercből.
Egyébként kösz!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #11456 üzenetére
"pontosan melyik graetz kéne a dologhoz...?"
B80C500 például. Vagy bármi kisebb, ami legalább 60V-ot és legalább 200mA-t tud.
-
Petzval
senior tag
válasz
Wind-Storm #11456 üzenetére
2 A-es. 2200-as van
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11450 üzenetére
Azóta már született életképes megoldás : [link]
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #11447 üzenetére
"Ez a bipoláris kondi sorosan kötve pontosan mit is csinálna?"
Ugyanazt, mint a 200 ohm körüli soros ellenállás, csak nem disszipál hőt (mivel kapacitív). -
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #11441 üzenetére
Így a graetz is fűteni fog, IC is, ellenállás is, ( ha mondjuk valami 1n5xxx z dióda lenne ellenállás helyett az is ). A telefontöltő miért nem jó? Be is van csomagolva.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Nem. Az előbb említettem az 50V-ot. És ott van a 78XX család maximális 37V-os bemeneti feszültsége.
-
dudika10
veterán
válasz
Fogj egy telefontöltőt (szerintem mindenkinek van otthon elfekvőben jópár darab, nem csak nekem), forraszd rá a ventit és kész.
A legtöbb ventinek nem fog problémát okozni, hogy nem kapja meg a 12V-ot, gondolom egyébként sincs szükséged túl nagy légszállításra.(#11447) Wind-Storm: nem tudom minek egy párásítóba magas légszállítás, de nekem mindegy, csak egy ötlet volt.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
"Akkor azt mondjátok Petzval megoldása jó lenne?"
Az ő "megoldásai" általában nem működnek. Ha mégis, akkor abban a véletlennek van szerepe.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #11434 üzenetére
Tegyél sorosan egy 15uF körüli bipoláris kondit, aztán a graetz, arra pedig a ventit.
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #11429 üzenetére
"Nem akarok külön beszerezni dugasztápot, költeni rá.. annyit nem ér az egész."
Én meg nem akarlak elkeseríteni (nem vagyok a DC-konverterek ellensége), de minden más megoldás többe kerül, és még dolgozni is kell vele. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11436 üzenetére
Meg kellene építeni. Elébe tenni egy hidat, szűrést.
Itt van a rajz gyártó honlapján kiszámolt pontos értékekkel. A bemenet azért lett 50V, mert a 36V egyenirányítva szűrve oda visz.
Mivel: A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!... elküldhetem/elküldtem mailben. Ennél többet nem hiszem, hogy segíteni tudnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest