- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Winner_hun #2340 üzenetére
A venti tök jól forog.a forrasztással kétlem hogy gond lenne haweromnak is ugyan ilyen gpháza van és neki se világít a LED!!!
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
bocX
tag
sziasztok! a gépházamat akarom kicsit moddolni, van már 12cm-s ventim, meg megépítettem hozzá a kijelzőt, minden müxik rendesen. a kérdésem az hogy mivel tudnék műanyagot ''hegeszteni'' a gépház elejét, mert ha kivágok részt azt máshova behegszteni esetleg és csiszolni rajt kicsit, és akkor jöhetne a festés, valami javallat?! előre is thX
sok munka és ugyanannyi lazaság
-
Winner_hun
titán
válasz Stylewars_kp #2351 üzenetére
A venti gyorsan vagy lassan forog?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
bocX
tag
válasz Winner_hun #2353 üzenetére
hát esetleg ragasztani, igazából a gépház eleje és teteje ahogy összeér és az derékszögű, és ott be akarok vágni és egy 65%C ba kb bedönteni egy műanyagot lapot (ezen lenne a kijelző), és azt hogyan illesszem hozzá amivel stabilan megmarad és ne legyen csúnya illesztés (bár igaz a belső félen nem láccik sok minden, tehát ott lehetne moddolni valamit, csak milyen eszközt használjak, valaki forrasztópákát mondta, azt mondta az jó, de köszönöm szépen, nem akarok rákban meghalni és mérgezést kapni), szal valami jobb 5letecske kéne
sok munka és ugyanannyi lazaság
-
(Bundás)
addikt
A ház előlapján egyes részleteket szeretnék eltünteni valami glettszerű anyaggal, majd lesmirglizni és festeni. Milyen anyag kell a töltéshez, valamint milyen festékkel tudom festeni a műanyagot. Jó lenne, ha a fémházat is ugyanazon színre tudnám pamacsolni! Köszi
-
Winner_hun
titán
Ami pl fülesekhez van kábel, olyat mennyiért lehet venni méterét? És mi a pontos neve?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
bocX
tag
válasz Winner_hun #2358 üzenetére
igen, valami ilyesmire gondolok, szal ott ami keletkezik 3szög, azt lefedni műanyag lapkával, csak mivel hogyan rögziteni esetleg összemelegíteni a két műanyagot?
de köszönöm szépen, nem akarok rákban meghalni és mérgezést kapni
he? hát ha tudod milyen rossz és mérgező az égett műanyag akkor nem részletezem, mert a páka az ilyet csinál, meg ronda lenne tőle a munka, ezt azért irtam
jha és az autójavító gitt, az milyen árba van, mert nem kell abból nagy mennyiség, csak mégis hogyé adják, meg festékboltba kapok ilyet?
[Szerkesztve]sok munka és ugyanannyi lazaság
-
Mr-Pamacs
senior tag
Érdekel valakit AIRBRUSH festés (képek festése pl sz.g-re vagy bukósisakra..)? MSN-en érdeklődhet. Valamint a MATRICÁK-at is készítek ha esetleg érdekel valakit. Mind a 2 dolognál az első 10 megrendelőnek olcsóbban csinálom!!!
-
ToBeY
nagyúr
Kéne nekem egy kis help.Melyik a 12V-os és melyik a 5V- os ág?Van egy piros fekete és egy sárga fekete?Melyikre kéne dugni a cooler-t hogy 12V kapjon?
-
Winner_hun
titán
huhhh az a baj, hogy a ház teteje ugyebár elég vékony. Ahhoz hozzárakni Megoldható
Az én verzióm: Le van csonkítva a ház, megvan a műanyag darab, ami a ferde részre meg, veszel két komponensű átlátszó ragasztót (600 HUF körül van) és azzal megkened az előlapot, az cask nem olyan vékony, pláne, ha ferdén el van vágva, talán van egy kis felülete. Ez a műanyag, ami a tetejére megy, ez átlátszó? Mert ha nem, akkor ezzel a kétkomponensű ragasztóval belülről szerintem jól meg lehetne ragasztani Valahogy így:
[link]
Elég vacak a rajz, az a lényeg, hogy a sarkokat ki kell tölteni ragasztóval. De inkább az a kérdésem, hogy plexi megy a vágásra vagy sem. Mert hanem, a ház tetejét meg kell vastagítani, mert ahhoz nem igen lehet majd ragasztani. Belülről meg kell toldani, olyan ferdére levágni, amilyen ferdén lesz a műanyag és akkor ahhoz már hozzá lehet ragasztani a műanyagot. Valahogy így: [link]
Ha valami nagy hülyeséget írtam volna sry, kicsit fáradt vagyok
mod: nem tudom, hogy milyen árban van, sosem használtam. Vagyis egyszer, mert autót szereltünk és ha jól emléxek, melegedett rendesen
[link]
itt megkérdezheted: [link]
[Szerkesztve]► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
bocX
tag
válasz Winner_hun #2365 üzenetére
...huuu, kész van, megcsináltam, benn figyel a kijelző.
haver srác adott ilyen patex műanyag ragasztót (ilyen pisztolyalakú és be kell dugni a konnektorba) , most már csak az illesztéseket kell eltünteni.
és ilyen ''taposó lemez'' szerűség azt nemtudjátok véletlen milyen vastag? és hogy könnyen lehet vágni, és hajlitani?
[Szerkesztve]sok munka és ugyanannyi lazaság
-
arpeen2
senior tag
Bemásolom ide is úgylátom ez jobban pörög.
Eljött az idő hogy a második Revoltec Lightboard billentyűzetemen is behalt a világítás ( az elsőt gariba cserélték, ezen már nincs gari ). Valaki javított már ilyet? Én úgy vettem észre, hogy egy kis trafó főtt meg benne. Valakinek 5let, tapasztalat?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni. Bocsi, ha olyat kérdezek, amit korábban már megválaszoltatok, vagy volt téma, de nagyon sok a hozzászólás, és egy hét alatt se olvasnám őket végig.
Tehát a problémám az lenne, hogy szeretnék egy ki/be kapcsolható ventit csinálni, vettem is kétállású kapcsolót, aminek két lába van. Olyan a ventim, hogy két kábel jön ki belőle, egy sárga 12V és egy fekete föld. Nos elvágtam ezt a kábelt, a sárgát rákötöttem az egyik lábra, a feketét a másikra, és az lett a végeredmény, hogy egyik állásban megy a venti, másik állásban viszont reseteli a gépet, vagy összezár vmit, ti biztosan jobban tudjátok.
Valószínűleg kifelejtettem valamit, vagy rosszul csináltam nemtom, de remélem, hogy ti tudtok segíteni, mit kellene még tennem. Bármiféle rajz, vagy leírás jól jönne.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét! -
And
veterán
válasz BoSSanCS #2368 üzenetére
Ha jól értem, úgy kötötted be a kapcsolót, hogy az bekapcsolt állapotában simán rövidrezárta a ventilátor tápját, meg úgy általában az egyik 12V-os ágat, amitől a tápegység dobott egy hátast. A kapcsolót úgy kell bekötnöd, hogy megszakítsa az egyik vezetéket, célszerűen a sárgát (az a +12V): az elvágott sárga vezeték két végét rákötöd a kapcsoló két kivezetésére. A másik, fekete vezetéket úgy kell(ett volna) hagynod, ahogy volt. Azt mostmár kénytelen vagy összekötni.
-
Hörpi
tag
egy rendszerventit amit a ház oldalába akarok tenni (8cm-es) hogyan célszerűbb:
1. kívűlről befelé szívja a levegőt
2. bentről kifelé fújja a levegőt
már van egy 8 cm-es rendszerventi a ház hátában, ami kifelé fújja a levegőt, valamint a tápegységen van egy 12cm-es venti ami szintén kifelé szállítja a levegőt
köszönöm előre isNormális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...
-
TESCO-Zsömle
félisten
H E L P ! ! !
Fényorgonát szeretnék csinálni!!! (esetleg hangerőszabályzóval)
Valaki tud segíteni???
Vagy csak egy 10-20 ledes (/sor) stereo kivezérlésjelzőt....
[Szerkesztve]Sub-Dungeoneer lvl -57
-
BoSSanCS
aktív tag
Hát én ebben nemtok segíteni, de nekem is lenne ismét egy kérdésem!
Szóval azt szeretném megtudni, hogy a ledet hogy kell pontosan bekötni a kapcsolóra? 2.2V nyitófeszü ledem van, hozzá 510 Ohmos ellenállás, elvileg ezzel jónak kéne lennie a dolognak, már csak azt akarom megtudni, hogy kell pontosan ezt bekötni.
A lényeg hogy egy kétpolusú háromállású kapcsolóm van, aminek tehát 6 lába van, elég lett volna egy négy lábú is, mivel 5V-t nem fogok rákötni, de a boltban olyat nemtudtak adni, de az most mindegy. Szóval a középső lábra rákötöttem a venti 12V-s vezetékének egyik ágát, a felette lévő lábra pedig a másikat, így aztán ha középső állásban van a kapcsoló, akkor nem megy a venti, a másik állásban pedig megy. A ledet pedig a másik polus 2 lábára kellene rákötnöm elvileg, úgy akarom persze, hogy ha kivan kapcsolva a venti, akkor ne világítson, ha meg be, akkor világítson. A led az egy sima világító led, tehát 2 lába van.
Hogy kell akkor ezt pontosan bekötnöm? A másik polus középső ágára kössem a led egyik lábát, a másik ágra meg a led másik lábát? Ellenállásból vettem kettőt, de azt most akkor csak arra a lábra (led lábára) kell kötnöm, amelyik világít, vagy a másik lábra is kell kötnöm ellenállást? Ezt nem értem pontosan.
Ha van valami hiba akkor írjátok meg légyszives, meg akkor hogy pontosan hogyan is kell bekötnöm. Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerk.: most találtam egy ilyen hogy: Csak akkor világít, ha a tápfeszültség polaritása is ennek megfeleloen van bekötve, tehát a sárga vezeték és a pozitív láb közé kell helyezni az ellenállást.
Tehát akkor gyakorlatilag az led pozitív végét (anód) kell rákötnöm a kapcsoló arra a lábjára, ahol bekapcsol a venti, és a kettő közé kell az ellenállás, a másik lábát meg csak simán rá kell kötni a kapcsolóra, ott ahol nem megy a venti, és oda akkor nem kell ellenállás, ha jól értem?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #2373 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
félisten
Megtaláltam, amit akartam!!
Nem a fényorgona volt az...
Audio Spektrum Analizátor [link]
Eseleg valaki elkészítené nekem mennyiért???
(Nekem ez naon bonyolult)Sub-Dungeoneer lvl -57
-
LukE
veterán
válasz TESCO-Zsömle #2381 üzenetére
ümm. szamold ossze a bepakolando alkatresz mennyiseget, meg az arat. saccold meg, hogy mennyi ido lenne beforrasztani, es add hozza a nyakgyartas koltseget. Szerintem meg barati oraberrel szamolva is eleg durva osszeg jonne ki a vegere...
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Csaba_20_
őstag
Ez pedig nem bonyolult áramkör, csak sok munkával jár az elkészítése.
-
addikt
Ebben a legnehezebb a kétoldalas nyák megrajzolása. Ez nem egy túl nagy alkatrész mennyiség, ráadásul elég szellősen is van rakva.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Eccerűen nem értek a nyákkészítéshez...
Az oldalon ott vannak a nyáktervek, de nem tudok velük mit kezdeni...
Nem értek a nyákhoz...
Ide eilyen ellenállás, oda olyan kondi... semmi gond, amíg nincs az ügybe nyák...
Valaki mondja meg, hogyan kell nyákot készíteni!!!!
[Szerkesztve]Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Winner_hun
titán
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #2385 üzenetére
Hozzávakók:
1 db nyers NYÁK lemez.
1 db vaskrorid oldat.
1 db maratásálló filctoll.
1 db dremmelfúró.
Tehát. a nyomtatott áramkör nyáktervét egyszerűen fel kell rajzolni a nyers nyáklap fóliás oldalára. Én úgy szoktam, hogy készítek egy másolatot a nyáktervről, rárakom a nyers méretre vágott nyáklapra, egy pontozóval finoman átjelölöm a furatokat, majd a filctollal átrajzolom a mintákat. ezután belehajítom a vasklorid oldatba, és várok. kb 15 perc amíg lemarja a rezet. gyakran érdemes megnézni, hogy miként is áll a maratás., mert ha túl sokáig áll a folyadékban a festés alá is marhat, és akkor csipkés lesz, vagy teljesen lemarja a rajzolatot.
Ha lemarta, csapvízben alaposan leöblítem, majd oldószerrel lemosom a filcet, és alatta ott a rajzolat. ezután kifúrom a furatokat, majd beforrasztom az alkatrészeket.
Másik módszer:
Lehet kapni speciális papírt, amire lézer, vagy tintasugaras nyomtatóval lehet nyomtatni. Erre a papírra a nyákterv tükörképét kell nyomtatni, majd meleg vasalóval át kell vasalni a nyers nagyon alaposan letisztított nyákra a mintát. A maratás, és utómunka ugyanaz.
Harmadik módszer, a fotolakkos eljárás.
Itt pauszpapírra kell lézernyomtatóval nyomtatni a nyákrajzot.
A nyáklapot be kell fújni P20-as fotolakkal. a pauszra nyomtatott mintát a nyák ra rárakni, UV lámpával levilágítani kb 5 percig, majd előhívó oldatba áztatni a holmit. Ahol nem érte UV sugárzás a lakkot, ott megmarad a lakkréteg, a többi leoldódik. Maratás utómunka ugyanaz.
Esetleg :[link]
Vagy: [link]
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Rendelt már valaki tőlük valamit? [link]
Kíváncsi vagyok szokták e tartani a szállítási határidőt?Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
szerver16
csendes tag
hello
szeretném gépem kicsit moddolni
hol tudok vásárolni kb 10000-18000 ft között házat...
oldalt tudtok mondani?
köszi -
Face8814
őstag
válasz trassher #2391 üzenetére
Én most rendeltem tőlük először pár kábelt, meg spirált.
Kaptam is mailt, hogy a ''teljesítési határidő'' 14-e. Bízom benne, hogy tudják tartani majd!Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Liberator
tag
Hi! a házamban elöl van 2 USB port bekötve , és nem működnek. Le lehet valamit szedni a netről valamit hogy mennyen? vagy mi lehet a probléma?
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
LukE
veterán
válasz TESCO-Zsömle #2395 üzenetére
igen
elso korben kuldenek egy mailt az oldal gazdajanak, mert lehet, hogy van neki par kesz nyakja. Ha meg nincs, akkor van nehany ceg/ember, aki keszit nyakot.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
válasz Liberator #2394 üzenetére
ha egyaltalan nem megy, akkor lehet, hogy nincs ie bekotve Eloszor meg kellene nezni, hogy jol be van-e kotve. Alaplap kezikonyveben biztos van hozza leiras.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #2396 üzenetére
Nagyon egyszerű, leírni nehezebb volt. Komolyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest