- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Biztos többen használtok egyedi tápkábeleket. Van esetleg tipp hogy honnan érdemes beszerezni jó áron? Külföldön elég horror amiket találtam.
Illetve gondolom az sem mindegy milyen táphoz milyen kábel, mert ahogy olvastam a pin kiosztás is más lehet? :/Ilyesmire gondoltam.
Ja, Seasonic Focux GX 650-hez lenne.[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Oxydavid
csendes tag
válasz razorbenke92 #21147 üzenetére
Köszönöm a választ. Ez fantasztikus 18K ment a kukába. Már ott kiakadtam 1x, hogy láttam amikor kibontottam vezérlő kell hozzá és azt még vedd meg egy vagyonért , ha tudom előre biztos nem ezt veszem. Erre jött a gondolat, hogy ááá... mi van ha az alaplap is kezeli? Jéé ez pont ráillik a csatlakozásra.
Ennyi akkor marad sima ventinek világítás nélkül.Azért megnézném, hogy tényleg megsérült-e vagy csak direkt nem akarja kezelni a HUE2 vezérlő mert beleépítettek valami védelmet...ezért mondjuk nem fogok még 22k-t költeni, hogy lássam. Hozzá teszem nekem gyanús ha kiégett volna akkor miért világít mégis, ha túlfesz elintézné akkor semmit nem kellene világítani, nem?
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Oxydavid #21152 üzenetére
Most nem azért, de eleve bele van írva a UM-ba, hogy kontrollerre kell kötni. Nem értem miért problémázol, ha te magad nem rendeltetésszerűen használtad, amit vettél.
System Requirement: PC with RGB lighting controller
[link]Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Oxydavid
csendes tag
Továbbra is azt szeretném kideríteni, hogy még működhet megfelelően egy HUE2-re kötve vagy sem? Már csak a kíváncsiság miatt jó lenne látni mit produkál egy HUE2 vezérlőn, működik rendesen vagy ennyi volt neki.
Amiért hülye voltam az más kérdés...2 órát szenvedtem, melegben, izzadva mire beszereltem, hogy minden elférjen a kábelek megfelelően fussanak és utána néztem meg a leiratot, hogy mit is kezdjek az OUT csatlakozóval... sok okos megoldás létezik problémák áthidalására, nyilván a kevés háttér információ birtokában hirtelen döntést hoztam.
A csatlakozó pedig valóban rámegy az alaplapi rgb vezérlőre, így gondoltam próba szerencse.
Az rgb vezérlés és kialakítás tudománya eddig nem volt a repertoáromban.
Később már okosabb az ember, ha utána néz, de ha rendelsz egy webshopból 50 féle ventilátor közül és ott semmit nem írnak róla, hogy mi kell hozzá, milyen vezérlő akkor nem is gondolom, hogy kell hozzá.
Remélem más tanul majd az esetemből.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Jövő hónapban érkezik az "új" gépházam, egy Thermaltake Core P3 TG Snow Edition.
Nagyon kíváncsi leszek rá, h fogok tudni belepakolni 3hdd-t, mert ugye hátul csak 2 rekesz van. Plusz ha jól láttam ott a hátoldali rész tetején nincs szellőzés, lehet fúrok majd oda pár esztétikus apró lukat, h a meleg levegő távozni tudjon. Talán a pumpa tartóra fel lehet barkàcsolni valahogy még egyet.
Erősen gondolkodom rajta, h a 240-es vagy a 360-as radit tegyem-e majd bele. Ami a leginkàbb zavar az az, h a cső ahol csatlakozik a radiátorhoz az van legfelül. Vagyis ha kicsit is levegős a rendszer, ott fog "gurgulázni" ami a pumpa élettartama miatt aggasztó.
Tervben van még, h kicsit zártabbá tegyem az elejét és a tetejét mint a nagytesójánál (p5), még megálmodom milyen legyen és h kivitelezhető. Először hajlított plexire gondoltam, amit úgy készíttetnék, de lehet jobban járnék ha síkó lemezből magam barkàcsolnék rá valami egyszerű szerkezetet ami nem néz ki nagyon gagyin. Meglátom, hova lehet rögzíteni majd az elképzelt elemeket, de gyanítom nem lesz egyszerű.
Szerencse, h összeszerelve kapom, mert állítólag fél napos macera összeállítani.
Van itt valakinek itt talasztalata ezzel a kuckóval? Nézegettem már képeket modokról, egyik-másik elég extrémre sikeredett./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó topikban járok de ha mégsem irányítsatok át légy szíves
InWin 707 házamnál a bekapcsolást végző mikrokapcsoló megadta magát és random bekapcsolt állapotba kerül, aminek következtében lekapcsolgatja a gépet. Kontaktikus spray hatástalan volt a hiba elhárításában, így kénytelen voltam lehúzni az alaplapról és egy régi házból kiberhelt kapcsolóval tudom a gépet éleszteni.
Szeretném kicserélni a mikrokapcsolót, de elektronikai alkatrészek beszerzésében nem vagyok járatos és típusszámot sem véltem a kapcsolón vagy közvetlen a mellette az elektronikai panelen feltüntetve.
Készítettem pár fotót a kapcsolóról, hátha a hozzáértőbbek tudnak javasolni alternatív kapcsolót a helyére:
A segítséget előre is köszönöm
read-only mode on the forum
-
lanszelot
addikt
Hello,
Vettem egy ilyet, a gondom az, hogy csak pár másodpercre kapcsol be, azt szeretném, ha kb 2 percre kapcsolna be /nem pontosan 2 perc, csak kb kell/
Meg lehet valahogy oldani?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz lanszelot #21159 üzenetére
Ezeknek a PIR szenzoroknak van beállító ellenállásuk, de ennél a konkrét terméknél kérdés, hogy a burkolat alatt van e potu, vagy fix ellenállás.
Az alapján derülne ki, hogy kisebb, vagy nagyobb szakértelem kell az átállításához.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-FLY->
őstag
Hali!
Éppen egy ITX asztaldíszt építek. Phanteks Enthoo Evolv ITX TG a ház és B550I AORUS PRO AX a lap. Nah most, lesz egy aio a cpu-n, ami valszeg az NZXT Kraken X53 240mm, ami előre lesz beépítve és úgy fogja a radira tolni levegőt (itt nem lesz világítás, csak a blokkon). Ami a kérdésem lenne, hogy még kellene nekem 3db 140-es rgb ventilátor, hogy fullos legyen a ház.
Nem akarok millió programot feltolni a vezérlésekhez, ez fontos, ilyen estben érdemes ventiből is nzxt-t venni, vagy mindegy? Mi hoz majd mindent szinkronba? Alaplap is rgb-s, illetve a ram kit is. Tud működni a lap, ram, 3 venti, aio szinkronizált világítással?
Bocsi, ha láma a kérdés, nem vagyok otthon a témában. -
Aethel
aktív tag
Hali!
Ma kaptam kézhez a varázslós boltnál megrendelt Lian Li hot swap kiegészítőt (egész pontosan EZT) , de sajna elég szarul néz ki, le van pattanva az egyik illetve félig le van törve a másik kis bizgenytű rajta. Lőttem róla képet, ITT és ITT. látható.
Felhívtam őket és írtam is nekik de vissza akarják küldeni németbe ahonnan lerendelték hogy megállapítsák hogy nem-e én törtem le meg stb de valahogy rohadtul nincs kedvem önköltségen visszaküldeni egy terméket amit sérülten kaptam meg, illetve egy 8ezer Ft értékű cuccnál bizonygatnom az igazam meg heteken át várni mire lesz ebből valami pláne hogy így is majd 3 hét volt mire megjött (erről nem a bolt tehet, előre jelezték hogy sok idő lesz). Kicsit felcsesztem az agyam rajtuk mert elég lekezelően reagáltak, mindegy.. Más cégeknél egészen ügyfélcentrikusan kezelik az ilyesmit.
Nekem most kellene ez a kiegészítő, már nincs türelmem újabb heteket bámulni a szétrobbantott gépet úgy hogy két dolgon agyalok. Mindkettő a topik témájába vág és talán tudtok is segíteni.
Az első forgatókönyv hogy valahogy kiderítem hogy ez a sérült kis szirszar csak a led visszajelzőhöz tartozik és tudok ezzel együtt élni, a vinyókban nem eshet így kár. Sajnos mivel elektronikához ilyen szinten nem értek, hátha tud itt nekem ebben segíteni valaki.
A második eset pedig visszaküldöm garanciáztatni, megrendelek egy újat egy másik helyről aztán amikor visszakapom gariból lesz két ilyen "bölcsőm". Tudnék vajon találni egy olyan házat vagy keretet amihez fel tudnám használni a másodikat és valahogy beépíteni a házamba vagy akár a ház felső részéhez hozzáépítve? (Lian Li LANCOOL Mesh 2). Ahogy méregettem két darab 3 slotos fémkeret is elférne benne egy kis moddolással, de hogy honnan szerezhetnék be még egy ilyet arról fogalmam sincs. Neten sehol nem találtam hogy lenne ilyen gyárilag megvásárolható.
Van pár régi gépházam, azokban is ilyen 3 HDD helyes keretek voltak ha jól emlékszem, csak a régi lakóhelyemen maradtak így ha esélytelen hogy passzolna a HDD-k közti távolság, akkor nem utaznék le feleslegesen. Erre van valami szabvány? Vagy minden gyártó szabad kézzel nyúl ezekhez? Őszintén megmondva a modding /bár ez lehet inkább csak mókolás lenne / része kicsit izgatja a fantáziám illetve bőven ki is tudnám használni a 6 HDD helyet is. -
Ciccuka
veterán
válasz Aethel #21162 üzenetére
Úgy tűnik mintha felrobbant volna az a SMD alkatrész (tranzisztor talán vagy Voltage Detector)
Általában helytelen bekötés miatt következhet ilyen be. Egyébként, ha megvan a száma, akkor egy jobb TV szerelő könnyen kicseréli neked. Ugyanaz lehet, mint a Q1 és a Q3.Keresd meg őt esetleg
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Aethel
aktív tag
válasz Ciccuka #21163 üzenetére
Köszi! Akkor ha jól látom az egy tranzisztor ami elszállt, illetve ami hiányzik az pedig egy ellenállás? Vagy azért ez nem ilyen egyszerű?
A lényeg hogy ez nagy eséllyel már használt volt és valaki úgy küldte vissza (meglehet hogy elállással). Ha megjavíttatom itthon valakivel és a hiba lehet hibás gyári eszköz miatt van akkor újra előjöhet és a garit is bukom.
Egyébként most látom hogy nem csak ennél van valami érdekesség, hanem az alsó Q1-es tranzisztornál? is. A sarkai vannak letöredezve. Így inkább visszaküldeném, talán nem kenik rám az egészet hogy biztos én tettem tönkre.
Sok tapasztalatom nincs lemezmunkával, de eszközeim vannak hozzá édesapám révén. Megpróbálok egy külső HDD házat csinálni mire visszajön ez gariból.. -
Benhill
senior tag
Hello
Ezüstös ventilátor rácsot mivel érdemes festeni hogy tartós legyen és normálisan nézzen ki?
Gépházam oldalára tennék kifele fújó ventilátort, de olyan szerencsés a rácsozás kialakítása hogy elég nagy zajt csinál rajta keresztül a be quiet venti (másmilyen venti nem), ezért gondoltam kivágom és ilyen rácsot beteszek helyette.
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
Sajnos a mai nap a tápegységem bemondta az unalmast. Semmi extra terhelést nem kapott netezés közben történt a dolog. Elsőre azt hittem, hogy áramszünet van. A táp amiről szó van egy EVGA 850P2. Mikor bekapcsolnám a gépet csak kattan egyet, de semmi nem történik. Kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne megjavítani, vagy ne is foglalkozzak vele és keressek egy újat? ( gari sajna nincs rá ) :(
Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
LP700-4
tag
válasz LP700-4 #21167 üzenetére
Közben megnéztem és még 3 év gari van az EVGA-hoz, csak fogalmam sincs, hogy azt hogyan intézzem. Sajnos nincsen semmi számlám/papírom róla és használtan vettem itt és az előző tulajnak sincs semmije róla, na ilyenkor hogyan lehet eljárni?
Előre is köszi!Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
Monya78
veterán
Egy gyors kérdés:
Alaplapomon régi sima RGB vezérlő van.
Most kinéztem egy házikot 4db gyári ARGB-s ventillátorral [link] itt az ismertető fülnél az ARGB kontroller és ventillátor résznél, jól értelmezem hogy semmit nem kell összekötni az alaplappal, simán a ház RGB gombját nyomogatva előjönnek a különböző RGB színes módok.
Bocsi, csak biztosra akartam menni.
-
őstag
-
Monya78
veterán
válasz razorbenke92 #21170 üzenetére
Köszönöm!
-
lanszelot
addikt
válasz razorbenke92 #21160 üzenetére
-
őstag
-
kissdani
senior tag
Valaki rendelt már a https://ttpremium.eu/ oldalró? Megbízható? Szállít magyarországra? Mennyi idő a szállítás?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
tasiadam
veterán
Sziasztok
Osi CTG chieftec tapot erdemees lehet "ujrakabelezni" es ujrakondizni? Le akarnam szedni/szedetni a folosleges kabeleket, a 2x8 pinbol 1x8at csinalni es a belet felujitani.
Nem mai csirke, szerintem 10 eves boven van, ezert ra ferne. Viszont nem erzem, hogy azert kene vegyek egy zsir ujat.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Adott egy ARGB-s vezérlővel rendelkező ház, és egy régi butított rgb-s alaplap (ezt ki is hagynám a lehetőségekből).
Vennék ARGB-s procihűtőt, melyet a ház vezérlőjére dugnék...de a csatlakozók alap helyzetben nem lesznek jók.
Általánosságban ilyen a procihűtő csatija:
Ilyet kábelvéget fogadna a házvezérlő:
Most mit csináljak? Van valami kábel átalakító? Köszi!
-
Pubszon
veterán
Sziasztok.
Kellene nekem 3mm átmérőjű, 0.5mm szálvastagságú nyomórugó, 12mm vagy hosszabb, mert ha kell, méretre vágom.
Nem tudjátok mibe van ilyen? Mert nem találok sehol itthon.
Köszi.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
őstag
-
Monya78
veterán
válasz razorbenke92 #21184 üzenetére
Vettem egy olcsósított 14cm-es argb ventit, leírás szerint olyasmi csatlakozója is van ami kellene...megjött, viszont pár milli eltérés van, de egy kis erőszak és szigetelőszallag mindet megoldott...
14cm-es ment a házra, az fújja ki a levegőt...egyik gyári 12cm-est rákókányoltam egy gyári (9cm-es) AMD hűtőre...
-
Allmegvalto
tag
Sziasztok
Szereztem egy UMPC-t(windows 7)...Az lenne a kérdés hogy tudnám megoldani hogy ez a kis pc az asztali gépem monitorozza...(cpu,gpu temp. stb.) van rá valami software?(ha rossz helyen érdeklödőm, az iránymutatást megköszönöm) -
őstag
válasz Allmegvalto #21186 üzenetére
Nem jársz rossz helyen, emlékeztem is rá, hogy én is itt láttam egy jó lehetőséget.
Erre kiderült, hogy te kérdezted akkor is
https://www.mod-bros.com/en/projects/mobro
(szerk: Most látom, hogy ennek csak a szerver része létezik windowsra, a monitor Raspberrys)
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Allmegvalto
tag
válasz razorbenke92 #21187 üzenetére
igen, akkor is voltak megoldások csak androiddal. csak win-win kéne
-
őstag
válasz Allmegvalto #21188 üzenetére
Nekem is fog kelleni egy ilyen, szóval most én is nekiállok keresgélni. (Szereztem én is pár 8"-es érintőképernyős terminált, amit smart-home monitornak fogok bevetni, és ez magába foglalná a PC statok figyelését is)
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Kivenném a gépemből az előlapi I/O panelt, hogy el tudjak helyezni előre 3db 14 centis ventit.... most kettő van, de szeretnék még egyet.
A bekapcsoló gomb, és reset gombot át raknám valahova a ház tetejére, na most oda milyen kapcsolót kell vegyek? A HDD LED-et is kiraknám fentre, ha találok valami normálisan kinézőt.
Kábelt át forrasztom nem gond.
-
őstag
válasz Benhill #21190 üzenetére
A lényeg, hogy olyat keress, ami csak akkor zár, amikor nyomva van. Momentary/tact/nyomógomb névvel általában ezek vannak. Emellett alapból nyitott legyen (ez a leggyakoribb, de nem árt figyelni)
Én olyat keresnék, amiben van LED, és akkor a két status LED-et kitenném a bekapcs és a reset gombokra.
Itthon piszokdrágák mondjuk (2000-3000 HUF) így talán megéri ebay-ről rendelni: [link]Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok,
A processzorhűtőm ARGB csatlakozóval rendelkezik, de a Gigabyte Z370 laponon nincs kompatibilis csatlakozó. Ezt ajánlották:
Sajnos itt nincs készleten, de nem tudom a webáruházakban milyen kategóriában kell keresni. Van esetleg valakinek ötlete, honnan tudnék egyet beszerezni? Vagy ha esetleg van valakinek felesleges ilyen csatlakozója megválna tőle?
Köszi!
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
Hauptmann
addikt
válasz Forestgreen #21192 üzenetére
Keress ra, ARGB RGB átalakító, vagy DRGB RGB átalakító.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok a kérdésemmel kapcsolatbanVan egy Acer XC-895 kis pc-m amiben gyárilag egy 180W tápegység található, szeretnék bele egy 300W körülit mert úgy már elvinne egy vga-t is és simán lehetne gamer
A gond az, hogy ehhez a laphoz a tápból összesen 2db kábelt kell az alaplapra dugni
egy 6pin és 4pin-t nem is jön ki más kábel a tápegységbőlitt egy kép a tápegységről
Illetve a gépről belsőről is itt 1 kép
Szeretnék egy bármilyen tápegységet ami jó lehet bele és nem 180W
Ha jól értelmeztem a képek és méreteket akkor egy TFX méretű tápegységre lenne szükségem amin található egy 6 és 4 pines kábelitt aprón találtam az egyik fórumtársnál egy ilyet
Seasonic 300W /SS-300TFX/viszont ezen csak a 4pin található meg és a 24 pin
kérdés, hogy a 24 pin átalakíható 6 pinra ? és ha igen ez jó lehet nekem ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Zsootii
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy CORSAIR VENGEANCE RGB PRO Light Enhancement Kit-et, ami ha bent van a foglalatban akkor pár perc játék után kidob, mindenféle hiba üzenet nélkül, volt rendszer újratelepítés is, az sem segített.
Tegnap ki vettem a foglalatból a kit-et és semmi gond nem volt...
Ez mitől lehet??Konfig:
Gigabyte B450 Aorus M
AMD R5 2600
Corsair Vengeance RGB Pro CMW32GX4M2C3200C16
EVGA GeForce GTX 1060 FTW+ GAMING ACX3.0Sorry ha rossz topik...
[ Szerkesztve ]
Üdv. Zsolt.
-
dvd_R+
őstag
-
tippm86
tag
válasz dvd_R+ #21197 üzenetére
Az elvileget az alaplapodra értettem nem a kábelátalakítóra.
Hiába teszel be nagyobb tápot, az esetedben nem biztos hogy tudja az alaplapod pci foglalata a 75W-ot, ezt a gép leírásában tudod megnézni. Ha nem tudja a foglalatod a 75W-ot akkor egy olyan riser kábellel meg tudod még oldani ami külön kapja a tápot nem az alaplapról, de szerintem ez a megoldás már messze gazdaságtalan (táp, átalakító, riser kábel)
Vagy így teszel bele egy GT 1030-at vagy egy RX550-t ez bírnia kellene ezzel a táppal is, de előbb mindenképp nézd meg ennyit tud a pci foglalatod.[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
Cserelem a CTG tapom. De kerdes a mostani kabelhosszabbitom.
Jelenleg csak FPS korlattal tolom es a kartya 3060 8pin. Asszem 175w tdp. Ez nagyon ritkan van meg.
Nos. Gold RM550x lesz, es hat nem szep a kabele. Az egyedi extension jo draga. Alloyseed a kabelem markaja, nem hajlik es merevedek kedve szerint es nem is vekony. Ismerosom hasznalja olyan kabellel, az szar is. Lotyog rajta a fesu.
Nos. Mennyire jellemzo ezek miatt meghibasodo gepek, tuz, stb? A kepem van a kabel. 18AWG.
A csatlakozo az, amitol fugg?Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Tudtok nekem helyet ajánlani a fővárosban ahol kaphatok lila ledszalagot a gépembe?
Nagyon fontos hogy hogy ne kelljen hozzá semmilyen kiegészítő hardver vagy RGB vezérlő, mivel egy pokoli régi platformon vagyok a mai napig. Örülnék ha a tápot vagy molexről vagy satáról kérné.Nagyon köszi!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Call of Duty: Black Ops 6
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Külpolitika
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- KONZOL beárazás
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD