Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
viator001
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Az én szerszámkészletem a következő:TFMAudioTool --> Hangsávok kiszedése - fps oda vissza konvertálása - DTS,AC-3,WAV oda vissza konvertálása - kbps konvertálás - 5.1 hang szétszedése,összerakása - DTS hangsáv készítése (Minnetonka Surcode DVD Pro DTS Encoder szükséges hozzá)
és még sok egyéb. A lényeg,hogy közvetlenül MKV-ból és AVI-ból is dolgozik!Enc WAV to AC3 --> 6 db WAV hangsávból készít 5.1 AC-3-at. Én még nem találtam olya progit,ami jól vágná az AC-3-at,mert ez egy tömörített formátum,ezért azt előbb szét kell szedni WAV-okra(TFMAudioTool),aztán szerkesztheted vagy vághatod (WaveLab,GoldWave,Audacity),Az Enc WAV to AC3-mal pedig összerakod!
DVDDecrypter --> Hangsáv leszedése DVD-ről (MKV szinkronizálásához)!
XviD4PSP --> TS,M2TS(Blu-ray),MKV és még sok egyéb oda vissza konvertálása,vágása,alsó-felső fekete csík levágása (crop)
tsMuxeR --> TS,M2TS(Blu-ray)-ből videó,hang,felirat ki és berakása (mux,demux)!
MKVExtractGUI --> MKV-ből hang,videó, felirat kiszedése!
Subtitle Workshop --> A felirat szerkesztő mindenes!
mkvtoolnix-unicode --> MKV szerkesztése,összerakása (a fentebb leírtak végtermékeiből)
Ezekkel már el lehet boldogulni az MKV-k világában,akinek van egyéb ötlete,tippje,kérdése,kérem ossza meg velem (A jó pap is holtig tanul)!
-
scott_free
senior tag
hali,
m2ts fájlból milyen programmal lehet mkv-t csinálni? (lehetőleg minőségromlás nélkül, több hangsávval és felirattal)
thx!
-
komizoli90
csendes tag
Üdv! -lehet már volt kérdés, ha volt, elnézést-
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne pl. mkvmerge programmal, levágni a két oldalából, hogy normális 16/9es formátumú legyen? Egy crop-paranccsal már próbálkoztam de nem csinál semmit vele. Ha valaki tud, kérem segítsen! Köszönöm! -
Gtaati
őstag
Helló!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy mkv film amit a gép lejátszik, de az asztali bd lejátszó nem(LG BD560) Lejátszáskor ismeretlen video formátum hibát ír ki és nem hajlandó lejátsszani! Eddig rengeteg mkv-t néztem rajta és egyiknél sem volt semmilyen gondom! Leszedtem az mkvmerge nevű programot amibe megadtam ezt filet és újra akartam kódolni hátha ez segít! A programban mindent hagytam úgy ahogy volt és újrakódoltam de mielőtt a legvégén végezne hibát ír ki! Nem tud-e valaki olyan programot amivel lehet megbízhatóan mkv-ből mkv csinálni más beállításokkal? Gondolom az mkv file-on belül kellene változtatni, hogy vigye a file-t a bd lejátszó is?! Köszönöm! -
nfsu17
veterán
válasz
Forza_JUVE #734 üzenetére
-
fepeti
csendes tag
Kedves kollégák! Segítséget szeretnék kérni tőletek. BD-t illetve DVD-t szeretnék konvertálni mkv-ba úgy, hogy a hangsávokat és a feliratokat is tartalmazza a lehető legjobb minőségben, fájlméret korlát nincs. Rátaláltam a MakeMKV programra, mely tökéletesen működik, PC-n le tudom játszani, hangsávok választhatóan megvannak. Azonban az LG BD570 lejátszóm nem ismeri fel, mert az MakeMKV MPEG2 ben dolgozik és az LG BD570 csak H264-et ismer.
Szóval, tudnátok-e olyan programot ajánlani, mely H264-ben dolgozik és a hangsávok, feliratok is benne vannak az mkv konténerben.Köszönöm szépen!
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Van egy mkv videom, amin van 2 hangsáv, magyar AC3 és angol DTS.
Hogyan és mivel tudnám lementeni az mkvból csak a magyar hangsávot AC3 formátumban??Próbáltam VirtualDub-al de amikor megnyitom és azt mondom neki hogy "Save Wav", akkor lement nekem egy 4,5 GB-s wav tömörítetlen hangot a 400 MB-s AC3 hangsáv helyett.
Mi tévő legyek??
Köszi a segítséget! -
lacko6
senior tag
Sziasztok.Olyan problémába ütköztem ,van egy 23.976 fps-es mkv-m és egy 25 fps-es mp3 hangsávom. Az mkvmergebe a Timecodes -nél betallozom azt a bizonyos txt filét,össze muxolom és az egész film felgyorsul, mindha 2x resen tekerném. Milehet a baj eddig müködött.
-
minas
aktív tag
Keresek egy programot, amivel - aránylag - gyorsan tudok egy szinkronos 1080p felbontású (mkv) anyagot 720p-re "lekonvertálni". Semmi máson nem akarok változtatni, csak a felbontáson. Elkezdtem visszakeresni a fórumban, de megköszönném, ha valaki ajánlana ilyet.
-
Tomix24
addikt
Akik az MKv-kel, M2ts-el bajlódnak lejátszás terén, azoknak eladó a kütyüm:
A.C.Ryan Mini eladó! 20K (postát én állom előreutalás esetén)
KB fél éves, garipapírok nincsenek már meg
Dobozában , HDMI kábellel. Hibamentes -
wwl
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy film file m2ts kiterjesztéssel. Ebben a filében benne van a magyar felirat, csak sajnos a popcorn a110 nem tudja megjeleníteni ezért arra gondoltam hogy kiszedni valahogy belőle és mellérakva a m2ts filének szépen betudom olvastatni mint mikor divix es film mellet ott van a felirat is.
Az a kérdésem hogy hogyan lehet kiszedni a feliratot és hogy tudom srt vagy más felirat formátumra konvertálni?
És ha ki van szedve és átkonvertálva a felirat majd a m2ts file mellé rakva megtudja nyitni a popcorn a110?köszönöm a segítséget előre is.
üdv -
Laacko
tag
Sziasztok adott egy Philips 32PFL5625H TV, ami sajnos nem kezeli a feliratokat. De, olvastam neten ezt azt meg mondtak forumokon is programokat. Most ott tartok hogy az MKVtoolnix-et és azzal próbálom meg az .mkv-t és az srt-t úgy összefűzni, hogy a Tv-n megjelenjen majd a felirat. De nem sikerül sehogy se.. :/ Valaki tud ebbe nekem segíteni?
-
asanyi76
csendes tag
Üdv.
Segitségre lenne szükségem.
BDRip: A forrásunk maga a Blu-ray lemezen lévő film, ezt kódolja át a készítő általában XviD alatt 720*x-nél kisebb felbontásba.
BRRip: A forrás egy már elkészült release, vagyis - jobb esetben - egy 1080p-s felbontású .mkv kiterjesztésű film, és ebből készül egy 720*x-nél kisebb felbontású, általában XviD alatt kódolt .avi.
Egy ilyet szeretnék kettévágni.A problémám az hogy a kb2gb vagy kisebbet viszi az asztali, de a nagyobbat nem.Virtualdubmod nem viszi, avidemux sikerült, de csak hang van, kép nincs.Mkvtolnix-et pedig nem tudom használni.
Segitene valaki hogy mivel és hogyan vágjam ketté? Mit,hogy,és mivel?
Nagyon megköszönném!
Jaaa,és nem vagyok egy nagy gépguru......tehát valahogy "mazsola" nyelven -
huskydog17
addikt
válasz
huskydog17 #726 üzenetére
Idő közben sikerült megoldanom a problémát, rájöttem, hogy mi volt a gond. Az MKVExtract-al kellett kiszedni a DTS hangsávot és utána azt beilleszteni az új videosávhoz és most tökéletes!
-
huskydog17
addikt
A hozzáértők segítségét szeretném kérni, mert tanácstalan vagyok. A probléma a következő:
Van egy darab film két különböző release-ben, az egyikből át akarom menteni a DTS hangsávot a másikba. Ezt MKVMerge GUI 4.0.0-val és 4.4.0-val is próbáltam, de valami ismeretlen oknál fogva egy nagyon ronda hiba lép fel: miután "sikeresen" átmuxolta az új videót, a friss, immár módosított release egyszerűen időnként beakad és ugrik egyet a kép. A videosáv és hangsáv sebessége ugyanaz (23,976 FPS). Ez csak akkor szokott előfordulni, ha nyújtom az adott hangsávot (stretch), de most azt érintetlenül hagytam, csak 1 másodperces delay-t adtam neki. Ez előtt már több filmnél is cseréltem hangsávot, de ilyen még nem fordult elő.
Miért csinálja ezt most? Hogyan tudom gond nélkül rátenni a DTS hangsávot a másik videosávra úgy, hogy tökéletesen vigye a lejátszó? -
Luissimo
veterán
válasz
berigazek #722 üzenetére
A Filmekben általában ottvan az AC3 is, az MKVToolnix programmal megtudod nézni az alkotóelemeit és a nemkívánt DTS részt kiszeded belőle és ujramuxolod, ugy, hogy az AC3 legyen az elsődleges hang és máris játszanifogja.
Az én tévém is ilyen háklis, de szerencsére ezzel a megoldással meggyőzhető !! -
berigazek
őstag
Üdv mindenkinek!
Tud segíteni valaki az ügyben,hogy az ,,A_DTS" Audio hangfájlt az .mkv fájlon belül,hogyan tudnám átkonvertálni A_AC3-ba,mert a TV-m nem tudja lejátszani azt?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
berigazek
őstag
,,Köszi, de közben sikerült megoldanom. A 3.3.0-ás mkvmerge-t kell használni (4.4.0 helyett..."
Így van!Ezt alátámasztom én is,mert most próbáltam ki!!
De azt nem értem,hogy miért jobb a régebbi 3.3.0-ás verzió,mint az újabb 4.4.0-ás MKVMergeGui ????
Én is 1 hétig szívtam vele,amíg meg nem találtam a TE hsz-sodat
Nekem is a TV-m most lejátszodja az általam ,,készitett".mkv fájlt,pedig sokat szenvedtem a legújabb verzióval!!!Tehát mindenkinek:
Használjátok a régebbi MKVMerge GUI.exe progit!!! (v 3.3.0)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest