Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcus88
tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.mkvmerge programmal szeretnék kettévágni egy mkv filmet.Minden angolul van és nem tudom,hogy mit hogy kell itt állítani. -
frankdelgado
őstag
Sziasztok!
Van Egy Pana 42" E5E tv-m és ugye előfordul, hogy egyes MKV fájlokat nem játszik. Utánaolvasgattam a fórumon és leszedtem az xmedia recover progit. Itt többen azt írták, hogy lehetséges probléma a 5-ös és afeletti profil, de nekem 4.1-ek közül vmelyiket lejátssza, vmelyiket nem. Ezzel a progival próbálkoztam ( van benne gyári Pana beállítás) és sikeresen konvertáltam a tv-m által le nem játszott filmek sample-it. A 100 megás sample így lett 16 mega, még úgy is, hogy benne hagytam az összes hangsávot. Ez akárhogy is, de én úgy gondolom, hogy minőségvesztésel jár, még úgy is, hogy a profile-t high-re állítottam.
kérdésem, hogy mit kell állítgatni, h jobb legyen a minőség? A másik kérdésem, hogy nem tudom úgy beállítani, hogy benne maradjon a felirat, csak a felirat eltávolítása lehetőséget engedi. Építő jelegű javaslatokat köszönettel fogadok! -
laychi
veterán
válasz frankdelgado #1452 üzenetére
mkv toolnixen futtasd át,hátha javít valamit a helyzeten,egy próbát megér,meghagyja az eredeti fájlokat és a bitrátához sem nyúl,csak nevezd át az output fájlt(mondjuk írj utána egy 1-est,mert különben nem csinálja meg,mert hibát jelez,hogy létezik a fájl,vagy felülírást kér...el ne szálljon a videó.
-
frankdelgado
őstag
Köszi!
közben a bitráta problémát megoldottam xmedia recode faxán skálázható, már csak az érdekelne, hogyan tudom a feliratokat megtartani. Érdekes, hogy azt a feliratot, amelyik a fimben lévő kiíírásokat fordítja ( tehát nem a dumát, hanem a táblakiíírásokat, vagy angol felirattal megjelenített szöveget), azt engedi átemelni, de a dumát nem. Persze megvagyok nélküle, de azért érdekességképpen.....
-
Mandeza
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom felirat megjelenítésével!
Illetve annak kezelésével.
Ha mkvmerge GUI-val megcsinálom az .mkv fájlt akkor a felirat állandóan elindul!
Hiába állítom be hogy ne menjen csak a távirányítóval lehet kikapcsolni!
Hogy tudom beállítani hogy ott legyen a fájlban de csak akkor menjen ha azt beállítom a távirányítóval.
A hang az tökéletes, a beállítás szerint indul el.
A képen lehet látni hogy hogyan állítom be a progit.Köszi előre is!
_J_ -
panpeter92
tag
Meg tudjátok mondani, hogy milyen programmal tudok egyszerűen, minőségveszteség nélkül nem 4.1-es mkv-ból 4.1-es mkv-t(nem ts-t) csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Acse
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést ha már volt ilyen kérdés korábban. Mivel már vagy 5 éves a topic, nézzétek el nekem, hogy nem böngészem végig. Van pár mkv filmeme, amik között van Full HD-s és HD Ready-s is. A Full HD-sek között is vannak olyanok, melyek szabvány felbontásúak (1920x1080) és vannak olyanok is amik nem. pl(1920x820) és hasonló furcsa méretek. Egy kicsit maximalista vagyok, és szeretném, hogy a nem szabvány méretűeket szabványosra konvertálni. Már tettem egy próbát mkvmerege-el de nekem úgy tűnt, hogy a méretek megváltozásával a kép is torzult. Át tudom ezeket a nem szabványokat konvertálni szabvány 1920x1080-ra torzulás nélkül? Vagy csak én látom torzultnak ezeket? (Muxolás előtt a videósáv "format specific options-nél" a "display width/lenght"-et írtam át kézzel)Fujitsu Amilo Pi 3560 Élményindex: 5.4 | 5.4 | 6.6 | 6.6 | 5.9 |
-
Tutu7030
veterán
válasz panpeter92 #1460 üzenetére
Elvileg ezzel lehet; H264-Level-Editor
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
NagyDave
tag
Sziasztok! Nekem pár 720-as és 1080-as HD filmmel is az a problémám, hogy szemcsés a kép. Olvastam már róla, hogy ez mitől lehet, de ezt a hibát az adott videó fájlban nem lehetne kijavítani valami programmal, úgy, hogy eltűjenek ezek a szemcsék?
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz...
-
dipeti
senior tag
Az mitől lehet hogy a TV-m megeszi hibátlanul az .mkv-t még azelőtt, hogy mkvmerge-dzsel hozzáadnék egy .srt feliratot, de utána már hozzá sem szagol. Az .srt fájllal lehet a gond, vagy valami mással?
szerk. Panasonic G30
[ Szerkesztve ]
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
laychi
veterán
válasz panpeter92 #1460 üzenetére
Minden konvertálás minőségvesztéssel jár,emellett kódolt anyagot hülyeség újrakódolni,eredeti forrásból kell megcsinálni a videót.
-
-
dipeti
senior tag
Megvan a megoldás!
Ha mkvmerge nevű programmal újramuxoltam az .mkv-t eddig nem ette meg a TV-m. (Pana G30)
De ha az mkvmerge beállításaiban bepipálom a Disable header removal compression opciót, akkor már lejátssza és még a hozzáadott feliratot is viszi.[ Szerkesztve ]
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
lupu500
tag
Hali! TS kiterjesztésű fájlokat mivel lehet lejátszani? A műholdas cuccok mind .ts kiterjesztésű fájlokat mentenek de azokat visszanézni ,még nem sikerült sz. géppel. A ts-ben van egy ac3-as audio és egy h264-es fájl , ennyi. Kísértetiesen hasonlít az mkv fájlokra. Mi kell a win7 alatt hogy meg lehessen nézni őket? Üdv
-
|AP|
veterán
a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldást keresem .mkv fájlok hangjának átkódolására. TV-n, USB porton keresztül szeretném nézni fájlt, a kép rendben is van, hang viszont "ismeretlen audio kodek" üzenettel nincs.
Mivel tudom a legegyszerűbben a TV által emészthető formátumra konvertálni a hangot?Köszönöm!
-
laychi
veterán
válasz lupu500 #1470 üzenetére
Remuxold mkv-ba mkvmergeGUI-val.
A legjobb,ha tsmuxerrel szétbontod(demux) és a neked szükséges audió fájlokat teszed csak bele.Ha így csinálod,akkor az mkvmergeGUI 2.8.0-t használd.
Ha nem akarod boncolgatni a video-t,akkor próbáld ki a k-lite mega codec pack-ban találhato mediaplayer classic-ot. -
nagyúr
Sziasztok!
MKV fájlt szeretnék szerkeszteni oly módon, hogy egy filmből ki akarok vágni egy részt, a helyére meg be kellene illeszteni egy másikat. Az mkv merge GUI-val ez kivitelezhető? Az Enable Splitting...by parts opcióval tudom, hogy lehet vágni, de nekem frame-pontosan kellene. Alkalmas valahogy erre a Toolnix, vagy ha nem, milyen progival tudnám megcsinálni, átkódolás nélkül?
Köszönöm!
-
|AP|
veterán
Újabb kérdésem lenne:
Adott egy .mkv film felirattal. Gépen lejátszva a felirat mögött fekete háttér van és normális méretű betűk. Ugyanezt a fájlt a tévé USB-ről játszva a saját beállításai szerint jeleníti meg, ez esetben fehér betűk, háttér nélkül és elég kicsi méretben. Sajnos a tévé elég alap darab, nem lehet a feliratok megjelenését változtatni. Valahogy "rá szeretném égetni" a feliratot a filmre, hogy bármilyen eszközön ugyanúgy jelenjen meg. Hogy tudnám ezt megoldani?
-
ladlac
tag
Üdv! Mkvmerge GUI nevű programmal akarom megoldani, hogy megváltoztassam az alapértelmezett hangsávot. Egy fájlt sikeresen megcsináltam, azóta már a másodikba futok bele, ami ilyen hibát dob. "Error: 'scr' is neither a valid ISO639-2 nor a valid ISO639-1 code. See 'mkvmerge --list-languages' for a list of all languages and their respective ISO639-2 codes." Alapból undeterminded a magyar hangsáv, de átállítom magyarra, el is nevezem hungarianra, mégis ezt dobja ki. Mi erre a megoldás?
-
laychi
veterán
-
Boogie33
senior tag
Hali.
Segítsetek légyszi , hol találok leírást hogy hogyan kell Magyar DVD szinkront, angol nyelvű MKV-ra rátenni ? Köszi"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Pendragon911
aktív tag
Gondoltam elsőként ide írok és nem a Blu-Ray topic-ba, ugyanis az én problémámban az MKV és egy lejátszó is szerepel. Olyan probléma merült fel, hogy akad néhány mkv kiterjesztésű filmem/koncertem, amit bár elindít a BD lejátszó (LG BD660), de amikor beletekerek, már megakad, a film leáll, maga a lejátszó nem hal meg, mert vissza tudok lépni a menübe és másik filmet el tudok indítani, már ami eddig is ment rendesen és bele lehetett tekerni. Ezek a fájlok változó méretűek, volt közte 6 GB-os és 9 GB-os is, az egyik konkrétan a Paranorman, a másik pl egy Marillion koncert. Sejtésem van, hogy nem a lejátszóval van gond, hanem az MKV fájl nyűglődik, talán vmilyen szerkesztő progival át kéne nézetni vagy javítani, nem tudom, de éppen ezért fordulok a szakértőköhz Ameddig mennek a filmek, addig hang is van. A méretet csak azért írtam le, mert van film, ami 30 GB-on felül van, de ott gond nélkül tudtam tekergetni oda-vissza, igaz többet dongolkozott, de legalább megy.
Választ és segítséget előre is köszönöm!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #1484 üzenetére
Közben megpróbáltam azt, hogy az LG tv-re rákötöttem a külső vinyót, na az simán lejátszotta a problémás filmeket, viszont az azért nem jó nekem, mert ezeken DTS hang van, amit meg nem támogat a TV.... Ebből viszont kiderült, hogy a BD lejátszó gonoszkodik :S Lehet mégis írok a Blu-Ray-es topic-ba is
-
madeinjapan
csendes tag
Sziasztok!
Biztos, hogy ha végigolvasnám a fórumot, megtalálnám a választ a problémámra, de kérlek, nézzétek el nekem, hogy nincs kedvem ~1400 hsz megtekinteni...
Tehát, kezdő vagyok. A problémám a következő:
Egy Telefunken beltérivel rögzítek műsort (filmek, F1, stb...) ezt szeretném átalakítani olyan formátumra, amit az asztali DVD lejátszó visz, azonban...
A felvételt a Telefunken egy ~1GB részekre bontja, amit én szeretnék egybe illeszteni, de mindezek előtt megvágni a ***** reklámok miatt... Jelenleg ott tartok, hogy a TS Doctorral kijavítom a fájlt, mert egyfajta "kódolás" a gyártó részéről az, hogy az első x bitet lehagyja a PAT(??? vagy PMT???) táblából, és így nem lehet csak simán átkonvertálni, mert nem lesz hang. Tehát, ezt megcsinálom, utána pedig a Freemake programmal össze is tudom rakni, és persze előtte megvágni. Tehát, a folyamat meg van, meg is tudom csinálni, a problémám az IDŐ...Próbálkoztam a fórumban fellelhető progik egy részével (GDSmux, MKVToolnix, Handbrake, ...), amivel nem vagyok teljesen megelégedve. A GDSmux pikk-pakk mkv-t csinál a ts-ből, csak a felvétel eleje illetve a vége roncsolódik (a Freemake-nél ilyen probléma nincs!). Valamint a HandBrake be se olvassa a ts-t... Az MKVToolnix nem rossz, csak az is még lassú...
Hozzá kell tennem, hogy vannak olyan felvételeim, amelyek HD minőségűek (ezen belül milyen, passz), és van ami nem. Nem ragaszkodom a HD minőséghez abban az esetben, ha az jelentősen megnöveli a konvertálás idejét. Csupán egy rendesen élvezhető, TV minőség is megteszi. Ezzel kapcsolatban olvastam, hogy akkor a konvertálásnál állítsam a bitsűrűséget 1700 ra, így kapok TV minőséget. HD-nál pedig 4-5000 körülire.Összegezve, egy olyan "programcsomagot" szeretnék, amivel a konvertálási időmet a lehető legrövidebbre tudom csökkenteni, a végeredmény mérete kb egy fél DVD (csupán a könnyebb csoportosítás végett). DE szeretnék kérni hozzá hasznutot is, (ha lehet képekkel), hogy mit, hogy állíts be, magyarázatokkal alátámasztva, ha nem túl nagy kérés.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gépem egy P4-es. Többet nem írnék róla, csak az igazi infoguruk egészségének megőrzése érdekében. (Tudom, tudom, sz*rból nem lehet várat...)
Gyors segítségeteket előre is köszönöm, és bízom a legjobbakban!
Üdvözlettel : Tamás
-
klaci90
csendes tag
Sziasztok! Olvastam már régebben is ezt a topikot, meg volt egy oldal is ami a hd filmek szinkronizálásával foglalkozott, de ez már évekkel ezelőtt volt. Most nem találom sehol. Kérdésem lenne. Megcsináltam már pár hd film szinkront, de ez most kifogott rajtam. Leszedtem a dvdript filmet, leszedtem róla a hangot átaklakitottam 23.976osra és rövidebb igy is mint a film. Leszedtem az mkvról minden hangot, be a virtualdubModba, megnézem a hosszt, hangot be a Goldwaveba, pontos hosszt megadtam, de így se jó. Meg ugye igy mp3 hangot kapok, amit ha még aztán AC3ba akarok koncertálni valamiért hosszabb lesz. Segítséget kérek szépen. Ha a dvd ről szedem le a hangot az jó lesz? vagy esetleg dvd9? Vagy mit csinálok rosszul, mert valamit biztos. Előre is köszönöm!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #1484 üzenetére
Egy külföldi fórumon megtaláltam a megoldást a problémámra. Szerencsére nem a lejátszóval van a gond, hanem az mkv volt talán hibásan elkészítve. Van egy progi, ami az mkv-kat hivatott javítani. Ez a picike alkalmazás kb 2-3 perc alatt leellenőrzi a videót és létrehozza még egyszer a videót, de már javított állapotban, ezután már gond nélkül le lehet játszani. Így aztán szerencsére nem kell egy ideig médialejátszót vegyek, mivel amit kell, azt lejátszik a BR player is
Akit érdekel, a progi neve Meteorite (the Matroska / MKV Repair Engine). -
törölt tag
válasz Pendragon911 #1488 üzenetére
Köszi az infót
-
panpeter92
tag
Hali
Hogy lehet mkv-ba külső srt feliratot belső felirattá tenni, de úgy, hogy megváltoztatnám a felirat méretét, és helyét? -
zoltanz
nagyúr
-
lupu500
tag
Adott egy mkv fájl. Szeretnék belőle mp4 fájt csinálni. Eddig az mkvtoolnix progival szétszedtem (video és audio fájlokra) MP4 Multiplexert használtam az új MP4 összerakására de a hang mindig késik, annak ellenére hogy az eredeti mkv fájlban tökéletesen megy. Segítsen az aki már találkozott a problémával, vagy esetleg más progi kell? Köszi előre
-
lupu500
tag
4,5 gb mp4 miért nem megy fel a 16 Gb pendrive-ra, holott a tár üress? Azt írja nincs elég hely???
-
g0dl
addikt
Van egy rögzített HD ts felvételem. (h.264 és mpeg-1 layer 2 )
Ezt sok lejátszóban ( vlc, mpchc ) kockásodik, akadozva lehet tekerni stb. De az info benne kell legyen, mert amivel felvettem, az le tudja játszani ( progdvb)Mivel tudnám viszonylag gyorsan minden által lejátszható formátumra hozni? És hogyan. Jó lenne ha ingyenes eszköz lenne, és ha át is kell kódolni (remélem nem, mert 10GB) akkor használná a GPU-t.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Nemtudom mi lehet gondja.
Átkódolni én a Handbrake -et (OpenCL Nightly Builds) ajánlanám, van OpenCL és UVD (aszem minden DXVA kompatipilis VGA-val megy) támogatása.
Esetleg a még a Freemake Video Converter, DXVA támogatással, de ez nem olyan jó minőségű.
Én mp4-el szimpatizálok (sok eszköz támogatja telefonok, táblagépek is) és nem menj High profile 4.1 fölé (mert sok asztali lejátszó nem komálja, ha jól tévedek persze).[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
válasz lupu500 #1494 üzenetére
Igen, formázd át NTFS-re és akkor jó lesz, nekem is ilyen gondom volt először. Mondjuk én vmiért parancssoron át formáztam le valamilyen kapcsoló hozzáadásával, már pontosan nem emlékszek miért, de az volt a megoldás a problémámra, de alap esetben Win-ban le lehet formázni a megfelelő formátumra.
-
lupu500
tag
Locsi! Visszatérve az 1492-es bejegyzésemre pontosítok nincs hang! Az fps azonos nem állítottam demmit 25 az eredeti is. Én eddig nem igazán kínlódtam mp4-el mert valójában mindig ez volt a problémám. Az mp4muxert 0.9.3-at használtam de nem jövök rá mi okozza a problémát. Megpróbáltam több fájlal is az eredmény egyforma Nincs Hang pedig összemuxol. Az az mp4 amit a netről leszedek minden lejátszómon jól megy ahól az elöbb említett fájlok némák. Innen gondolom valami kodek probléma van de nem tudom mi. Akinek volt hasonló problémája segítsen. Vagy valami más progi kellene MP4 létrehozására.Üdv
-
Locsi
senior tag
válasz lupu500 #1499 üzenetére
Nem akarok neked hülyeséget mondani, de ha minden igaz a szabványos mp4 az aac hangsávot tartalmaz. Lehet, hogy a hangot át kell konvertálnod erre a formátumra. Ez egy mp4 fájl a média infóval.
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.0
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 3 képkocka
Kódek azonosító : avc1
Kódek azonosító/adatok : Advanced Video Coding
Időtartam : 29 perc
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : 5 990 Kbps
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 29,970 fps
Szabvány : NTSC
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.096
Adatfolyam mérete : 1,22 GiB (97%)
Nyelv : angol
Kódolás dátuma : UTC 2011-08-31 18:20:42
Jelölés dátuma : UTC 2011-08-31 18:20:42
colour_primaries : BT.709
transfer_characteristics : BT.709
matrix_coefficients : BT.709Hang
Sáv száma : 2
Formátum : AAC
Formátum/adatok : Advanced Audio Codec
Formátum profil : LC
Kódek azonosító : 40
Időtartam : 29 perc
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : 192 Kbps
Legnagyobb adatsebesség : 354 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L R
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Adatfolyam mérete : 39,6 MiB (3%)
Nyelv : angol
Kódolás dátuma : UTC 2011-08-31 18:20:42
Jelölés dátuma : UTC 2011-08-31 18:20:42Ha van türelmed, a handbrake csinál neked az mkv-ból mp4-et.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest