Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz
flash- #10028 üzenetére
A más vastagság nettó hülyeség.
Ugyanabból a lapból van kitörve mindegyik és hidd el, nem vastagabb/vékonyabb a nano rész, mint körülütte a többi. Én vágtam már méretre nagyobb simet kisebbre sniccerrel (nagyot microra és microt is nanora), amikor azonnal kellett megoldani egy telefonváltást és nem volt idő szolgáltatóra várni. Oda kell figyelni és pontosnak is kell lenni persze, de megoldható és a kártyák is használhatók voltak. A legbiztosabb viszont egy sim csere a szolgáltatónál.
-
-
-
-
ggeleven
őstag
Tartós feloldás lenne a funkció neve, de semmi ilyet nem találok sem magyar, sem angol nyelven használva. Samun egyből kidobja amúgy. Pontosabban egy Trust agents menüben van Extend Unlock kapcsoló, de nem változik semmi nálam.
Google leírása: [link]
Több helyen is azt olvasom, hogy csak eszközzel megoldható és otthoni wifire, GPS alapú helyre nem megy már. -
crok
nagyúr
"az miert van főleg? Ilyen hamar nő az android cpu igénye, vagypedig a ram kevés neki?" -- egyik se.. főleg amiatt van mert nem futnak le pl. a dex optimalizációk és interpretáltan futnak az alkalmazások, nem optimalizálva. Az Android CPU igénye is nő de itt is főleg a babzsákfejlesztő alkalmazáskészítők nemtörődömsége (végtelen erőforrásokkal számolás..) az az ami megfojtja a futást meg a felhasználói élményt.
Samsung-on pl. interpretált futtatás nem nagyon van, rendszerfrissítés után alap hogy lefuttat egy teljes dexopt-ot a rendszer, Good Guardian-ben meg van opció hogy trükközések nélkül lefuttathasd a teljes rendszerre (értsd: az összes alkalmazásra). A RAM-nak ehhez max abban lehet köze hogy milyen gyors az elérése, ahhoz hogy mennyi ahhoz nem sok (csak már akkor van amikor már elfogy és swap-olnia kell mint a bolond..).
Vagy rendszeres dexopt vagy eleve ne középkategóriást nézz vagy azt de a felső részét (vagy ne Xiaomi-t mert borzasztó amit most csinálnak "szoftverfejlesztés" címszóval). Antutu-ra se bíznék semmit de igazából nem miattuk hanem mert ha benchmark-ra optimalizálnak egy készüléket a ROM-jával attól még nem feltétlen lesz az a készülék se gyors se jó (egy egy-két perces tesztre kikapcsolt thremal control / SoC throttle igen jó eredményeket fog szülni.. egy-két percre.. de nem egy óra folyamatos játékra pl.). Erre meg pont a Samsung ad(ott régen) két éve egy csúnya, rossz példát. -
crok
nagyúr
Az adott SIM hívásait irányítsa át a
+3630123456
számra - ez egy 100% nem valid telefonszám (csak 6 jegyű de mobil körzet.. de lehetne bármi ami nem lesz valid) így bárki hívja míg át van irányítva majd annyit hall hogy nem sikerült a hívás.. de ettől még ő majd tud telefonálni kifelé és a mobilnet is menni fog természetesen. -
FunPro
őstag
-
-
Landsmann
addikt
Szerintem az 5G akkukímélő csak annyit csinál, hjogy a telefont alapból 4G-n tartja, aztán ha nagy méretű adatforgalom van, akkor átvált 5G-re. Alapból az 5G-n kisebb lenne a fogyasztás, hiszen adott idő alatt sokkal gyorsabban megy át az adat. A fogyasztásnövekedést inkább az okozza, hogy ha normális 5G van kiépítve, amivel etették a népet éveken át, akkor azoknak nagyon kicsi a lefedett területe, tehát sokkal gyakoribb cellaváltásra van szükség, ami némi adminisztrációval jár és ehhez a telefon energiát fogyaszt. Az elképzelhető, ha a telefon egy helyben van és van egy jó térerejű cella, tehát nem kell váltogatnia, akkor kisebb a fogyasztás.
-
Landsmann
addikt
Bluetooth-t én sem tartom bekapcsolva, de a GPS és a wifi mindig be van. Wifin sokkal kevesebb energiát fogyaszt mint bmobilneten. Amikor nincs wifi kapcsolat,m akkor meg tulajdonképpen észre sem lehet venni hogy be van kapcsolva. Viszont mentett hálózat vételkörzetében automatikusanb rááll. Nekem sosem volt kikapcsolva a GPS egyik telefonopmon sem, így nem tudom mennyivel fogyaszt t9öbbet, de egetverő fogyasztása nincs. Van itthon egy tartalék telefon, van benne SIM kártya. Folkyamatosan wifin lóg, fut rajta a Netmonster, GPS bekapcsolva. Ezen nem hívnak sosem és én sem hívok róla, de a rendszerfájlok és a Google Playről a frissítések automatikusan megtörténnek. Így is elmet 7-8 napig egy töltléssel. (100 %-ról 20 %-ra)
-
-
-
crok
nagyúr
Na, ez pl. nem toast, ez egy pop-up értesítés - ezek egyikével szerintem simán meglenne ez is hogy mi csinálja.
-
-
-
vlevi
nagyúr
Arra már rájöttem, hogy ha belépsz a beállítások menün belül az értesítések, és ott a lezáróképernyő értesítések beállításba, ott tudod egyesével állítgatni, hogy mi küldhet oda értesítést.
Namármost, viszont, ha lebegő értesítés van beállítva, azt csak egyetlenegyszer mutatja a MIUI.
Ha feloldom a képernőzárat, akkor továbbra is ott van az értesítősávban a nemfogadott hívás, de a lockscreenen nincs.Mi a bánatnak kell ennyi agyament beállítás? Tényleg az a helyzet, hogy alap androidon nem kellett ennyit állítgatni, az működik, és nekem jó ahogy van, de most MIUI-s telóm van, és lassan kezdek belefáradni abba, hogy mindíg van még valami elb***tt beállítás a negyvehtetedik almenüben...
-
Nem tudom mi az a funkció és mit is csinál pontosan, de vmi AI / MI sz.rság lehet (talán elemzi a folyamatokat, programokat és arra a következtetésre jut, h neked szükséged van rá. Én az ilyesmit kapcsolom ki kapásból, nehogy már a gép jobban tudja mit akarok
Bár biztos van az a réteg akiknek ez hasznos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Politika
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest