Aktív témák
-
zrubi
senior tag
Képzeljétek én is találkoztam egy elyen 'rohadó' CD-vel :)
Ami viszont érdekes, hogy a Plextor CDRW meg simán leolvasta. Pedig legalább egy gombostűfejnyi nagyságú folt van rajta...
Ami viszont jobban zaklat, hogy mi van ha egyszer csak elkezdenek rohadni a backup CD-im?? :O
Zárjam karanténba? :P -
DonLeo
senior tag
Amúgy nekem megy 1 db mp3 számom van kb. 10-20 ezer példányban! :D
Ja és azt a számot is mi írtuk számítógépen a haverommal...
;] -
hungeek
senior tag
elkezdtük szétoffolni a topikot :)
-
hungeek
senior tag
ha a RIAA tovább folytatja ténykedését 3adszorra is feltörik a weblapjuk!
BSA meg egy nagy kalap szar, nem is tőlük félek, az Artisjus már veszélyesebb
(amúgy beszéltem Náksi-val e-mailben akinek az albuma miatt bezárták az Mp3portal-t és abszolút nem ő intézte így a dolgokat, a köcsög kiadók azok keverik a szart, de most mondom nekik is 150 CD TELI MP3-AL ÉS NY*LJÁK KI A S*GGEMET!) -
hungeek
senior tag
1300 ropogós friss album :))
10 hónap alatl töltöttem le ennyit :)
a kül/belföldön ami megjelenik album, azoknak a 80%-át tuti megszerzem.
A katalógusomat már alig bírom beolvasni progival olyan nagy :)
PERSZE ITT FELHÍVOM MINDENKI FIGYELMÉT HOGY EZ ILLEGÁLIS, 24 ÓRÁN BELLÜL ÉN IS TÖRLÖK MINDENT! (artisjus meg menyen a *****ba, bezáratta a 2 legjobb magyar oldalt ala Mp3market & Mp3portal) -
authenticDViD
tag
Nah akkor tisztelt mp3-as kollegák, írjátok ide a személyi számotokat, és várjatok a széketekben egy keveset... Nem fog fájni... ;) ;]
-
hungeek
senior tag
még a végén kitör egy cd járvány :)
ha a 150 mp3 cd-m ''megbetegedne'' első dolgom az lenne hogy felkötöm magam! -
renegade
aktív tag
1általán nem baj, szerintem te foglaltad össze a legkorrektebben a probléma lényegét. Talán az lemaradt, hogy természetesen a polikarbonát lemez és az adathordozó után utóbbira kerül azért még egy (pár) védő réteg (természetesen szintén műanyagból). Ez utóbbin pl a gagyibb CD-ken előszeretettel spórolnak, így azok érzékenyebbek a mechanikai károsodásra (karc stb az adathordozós felületen), és talán a hőingadozásra is valamelyest.
-
tomcs
őstag
valahogy ugy gondolom hogy ragsztva csak a szelein van a cucc meg a kozepen szal ha valahol megserul akkor a levego be tud menni ala es akkor az egesz valik le onnan kezdve.. jartam mar igy pl a regebbi arany szinuphilips cd-k eleg hamlekonyak voltak nalam, eredeti cd-m meg nem hamlott le bar az nem is sok van. viszont elcseszett cd-t elkiserleteztem eleget szal tudom igy van, ezert nem lehet pl hazilag ''nevjegykartyacd-t'' gyartani mert elkezd hamlani azonnal
-
sztapar
csendes tag
Különben, bocsi, az előttem lévők már nagyjából elmondták ugyanezt, csak nem olvastam végig.
-
sztapar
csendes tag
Nálam is előfordult egy ilyen eset a (katasztrofálisan rossz minőségű) Bob Marley CD-mel,egyszer csak elkezdett hámlani a teteje(amire nyomtatva van) és sajnos én el is elkezdtemkapargatni,amire aztán még jobban jött le.A vége az lett, hogy a további károsodás elkerüléseérdekében leragasztottam egy kis öntapadós papirdarabbal.Azóta nem ''lyukad'' tovább az arész(bár máshol is vannak gombostűnyi lyukak, amik legjobban fény felé forditvaláthatók), csak az első 4 szám lejátszhatatlan(ez persze természetes, ha hiányzik azadathordozó egy része) :)Szóval a ''rohadás'' nálam úgy néz ki, hogy elkezd hámlani az adathordozó felület,mert ugye úgy van(légyszives javitsatok ki, ha rosszul tudom), hogy az egész CD(mármint az irható) nem más, mint 1 átlátszó műanyagkorong(ha veszel 50 v. 100 CD-t ömlesztett csomagolásban, akkor mindkét felén van 2-3 ilyen átlátszó,sima korong),ami felülről be van vonva egy spéci réteggel(adathordozó),amit alulról, a műanyagkorongon át lézerrel irkálunk.
És szerintem a rohadás nem más,mint a rossz minőségű CDk-nél az adathordozó réteg leválása,lepergése a műanyag korongról.
A braziliában élőkről , meg annyit, hogy olvastam régen egy cikket
(ami inkább érdekességnek számitott, mint komoly problémának), amiben irtak olyan gombákról/baktériumokról/mittudomén,
amelyek megtámadják a CD-k felületét,de azok csak azon a kifejezetten párás levegőjű
területen találhatók, mivel normális(nekik nagyon száraz) páratartalmú levegőben
egyszerűen képtelenek életben maradni,tehát szerintem a virusokat
felejtsd el, csakis a silány minőségű CD-k gyártóit okolhatod. -
leontm
tag
a problémával én is találkoztam, sztem egyszerüen csak rossz minőségü cd-t, vagy rossz minőségü szériát fogtál ki. Kiindulási ok persze lehet rossz tárolási körülmény, azonban mivel nem az össz. cd-d van bajban így nem azzal van a baj. Nekem is van egyetlen ilyen cd-m, a márkájára nem is emléxem annyira noname:] én inkább amugy a fényvisszaverő réteg hámlásának nevezném a dolgot, és kb ugy nézki mint amikor a fürdöszobai tükör hátlapja vizetkap, s azis elkezd leválni a felületről.
Egyetlen megoldást csak az archiválás jelenthet, persze csak ha nem fölös cd-kről van szó:/ a folyamat megállíthatalan, ugyhogy írásra fel!:] -
supercow
őstag
Egyszer olvastam vhol, hogy bizonyos körülmények között (nedvesség, fényviszonyok) van egy gombatörsz, amelyik igen jól érzi magát a lemezek felületén. Bár lehet, hogy ez a régifajta anyagokhoz kapcsolódik, amit a gyártáshoz használtak.
Szerintem a koleszban igen jó eséllyel szereztél ilyet, főleg ha a szokásos ''rend és tisztaság'' uralkodik a szobában ;] -
Osama
tag
Lehet, hogy rossz helyen veszed? Nálam, amit x boltban vettem, mind ilyen volt, y-nál, semmi hasonló! Egyébként főleg Fujifilmnél tapasztalható!
-
bazs
aktív tag
Hát ilyet még nem tapasztaltam, pedig van még 6-7 év körüli CD-m is valahol és azért szoktam használgatni még ma is
Ami a penészt illeti, annak valami szerves kell, márpedig a CDn esetleg nyomkban van valami pappír jellegű, a többi műanyag meg fémek...
Szerintme valamifajta korrózió, hibás gyrátásból adódóan -
Geby
senior tag
Volt akváriumom a szobában, már nem emlékszem mikortól nincsen, de akkor még biztos volt mikor azokat írtam, és a másik 3 cd is mintha nem egy helyen lett volna a többivel mert sose használtam hanem a folyósón egy szekrényben.
Lehet hogy ez az oka. thx -
twollah
nagyúr
Nem lehetséges, hogy nagy a relatív páratartalom azon a helyen ahol tárolod a CDid?
Elképzelhető, hogy vmi különleges penész lehet a bűnös.
Másold le a CDket amíg nem késő. -
Geby
senior tag
Meg az is érdekes, hogy ugyanabból a dobozból írt másik 3 cdnek semmi baja(igaz még egyszer sem raktam be a meghajtóba mióta megírtam őket)
Nem lehet, a melegedéstől? (Asus 40x) -
Geby
senior tag
csak nem 2 cd-ről van szó hanem vagy 20-30-ról
majd ha találok itt a koleszban valakit akinek van scannere rakok ki képet is -
Geby
senior tag
ez majd akkor lesz érdekes amikor eléri az adatfelületet, mert eddig csak annak a résznek a másik oldala hámlik ahol a gyártók beleírják hogy pl: 74 PM 1234 vagy a cd márkáját
-
Den
veterán
válasz
CsendPenge #2 üzenetére
vagy csak úgy kalkulálják hogy 3 év múlva kidobod, és a leggagyibb, korrózió védelem nélküli lemezből csinálják.
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
A rohadnit úgy értem, hogy először egy kis fekete pont alakul ki a CD-k belsejénél a műanyag mellett, az ezüstös részen, majd egy idő után mikor már jóval nagyobb a felülete elkezd hámlani, ha akarom le is tudom kaparni. Úgy néz ki mint amikor olajat öntünk vízbe. TDK-val fordult ez elő, mert eddig mindig arra írtam, de van egy Philipsem is az is hasonlóan néz ki.
Rossz helyen tartanám vagy bármi más, várom az ötleteket.
Geby
Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro M1 14 Baleset biztosítás+Garancia
- Nintendo Switch okositott / CFW / 256GB sd kártya 25játék telepítve
- Új, csak kibontott iPhone 13 128GB király áron !!!
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest