Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • stratega610

  újonc

  válasz angclung #1487 üzenetére

  Az eszközök attól a pillanattól kezdve a megrendelők tulajdonába kerülnek, hogy én azt a futárszolgálattal feladtam. Így a futárszolgálat nekem mindössze az el nem végzett szolgáltatásért köteles visszatéríteni a szolgáltatási díjat, ami csomagonként 990 Ft. Ha nagyon szőrözni akarnak beleköthetnek még akár abba is, hogy részteljesítettek, hiszen a csomagot FELVENNI felvették, csak le nem szállították.

  Beszéltem az ügyvédemmel egy fél napot erről. Nem vagyok köteles kártérítést fizetni senkinek, a futárszolgálatnak van kártérítési kötelezettsége a csomag biztosítás értelmében. Én maximum szimpátiából, illetve szolidarításból csökkenthetem a kárt, ha én úgy döntök. Ezért ajánlottam azt a lehetőséget, hogy aki feljelenti a futárszolgálatot, annak én visszafizetem a vételárat.

  Mindenkinek az egyéni döntése, hogy mit csinál. Természetesen feljelenthetnek engem is a rendőrségen, de mivel te fent leírtad, hogy én hivatalos papírral igazolni tudom, hogy a futárszolgálat a csomagot felvette (és minden hirdetésemben bennevan, hogy a posta csak a vevő felelősségére), ezért én a törvény szerint jóhiszeműen jártam el, a kárt pedig a futárszolgálat okozta. Így a rendőrség meggyanúsítja bűncselekmény elkövetésével a futárszolgálatot, aki bármilyen indokkal kibújhat a nemteljesítés alól, de a vége az lesz, hogy őket vagy elítélik, vagy felmentik, de a vásárlóm polgári jogi igényét érvényesítik rajtuk. Tehát a végén a futárszolgálat fog tartozni nekik, és így évek múlva, de végül visszakapják a pénzüket, feltéve, hogy a futárszolgálat nem jelent csődöt a rendőrségi eljárás alatt.

  Aki viszont kooperál velem a futárszolgálat feljelentésében, azzal együttműködök én is, visszaadom a pénzét, és vállalom a kockázatot, hogy az x hónap / év múlva lefutó rendőrségi hercehurca után a futárszolgálat engem fizet ki, vagy nem fizet ki attól függően, hogy hogyan alakul a további sorsa. De később még macerás módon fizetési meghagyással el lehet érni, hogy az ügyvezetőnek legyen kártérítési kötelezettsége ha nagyon muszáj.

  Viszont ha visszaadom instant az emberek pénzét, amire - ismételten felhívom a figyelmet rá - nem vagyok köteles, akkor az emberek nem fognak jókedvükből rendőrségre járogatni, és nem lesz érdekük, hogy feljelentést tegyenek a futárszolgálat ellen. Ez sajnos a mai módi. Viszont ha feljelentik velem együtt a futárszolgálatot, akkor én hajlandó vagyok kártalanítani, mert így-vagy úgy de biztosítva van, hogy idővel visszakapom a futárszolgálattól, vagy annak ügyvezetőjétől. Viszont ha az emberek nem mennek el feljelenteni a futárszolgálatot, akkor sem én, sem Ők nem kapják vissza az elvesztett pénzüket.

  PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés