- Epson nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratega610
újonc
válasz
angclung #1487 üzenetére
Az eszközök attól a pillanattól kezdve a megrendelők tulajdonába kerülnek, hogy én azt a futárszolgálattal feladtam. Így a futárszolgálat nekem mindössze az el nem végzett szolgáltatásért köteles visszatéríteni a szolgáltatási díjat, ami csomagonként 990 Ft. Ha nagyon szőrözni akarnak beleköthetnek még akár abba is, hogy részteljesítettek, hiszen a csomagot FELVENNI felvették, csak le nem szállították.
Beszéltem az ügyvédemmel egy fél napot erről. Nem vagyok köteles kártérítést fizetni senkinek, a futárszolgálatnak van kártérítési kötelezettsége a csomag biztosítás értelmében. Én maximum szimpátiából, illetve szolidarításból csökkenthetem a kárt, ha én úgy döntök. Ezért ajánlottam azt a lehetőséget, hogy aki feljelenti a futárszolgálatot, annak én visszafizetem a vételárat.
Mindenkinek az egyéni döntése, hogy mit csinál. Természetesen feljelenthetnek engem is a rendőrségen, de mivel te fent leírtad, hogy én hivatalos papírral igazolni tudom, hogy a futárszolgálat a csomagot felvette (és minden hirdetésemben bennevan, hogy a posta csak a vevő felelősségére), ezért én a törvény szerint jóhiszeműen jártam el, a kárt pedig a futárszolgálat okozta. Így a rendőrség meggyanúsítja bűncselekmény elkövetésével a futárszolgálatot, aki bármilyen indokkal kibújhat a nemteljesítés alól, de a vége az lesz, hogy őket vagy elítélik, vagy felmentik, de a vásárlóm polgári jogi igényét érvényesítik rajtuk. Tehát a végén a futárszolgálat fog tartozni nekik, és így évek múlva, de végül visszakapják a pénzüket, feltéve, hogy a futárszolgálat nem jelent csődöt a rendőrségi eljárás alatt.
Aki viszont kooperál velem a futárszolgálat feljelentésében, azzal együttműködök én is, visszaadom a pénzét, és vállalom a kockázatot, hogy az x hónap / év múlva lefutó rendőrségi hercehurca után a futárszolgálat engem fizet ki, vagy nem fizet ki attól függően, hogy hogyan alakul a további sorsa. De később még macerás módon fizetési meghagyással el lehet érni, hogy az ügyvezetőnek legyen kártérítési kötelezettsége ha nagyon muszáj.
Viszont ha visszaadom instant az emberek pénzét, amire - ismételten felhívom a figyelmet rá - nem vagyok köteles, akkor az emberek nem fognak jókedvükből rendőrségre járogatni, és nem lesz érdekük, hogy feljelentést tegyenek a futárszolgálat ellen. Ez sajnos a mai módi. Viszont ha feljelentik velem együtt a futárszolgálatot, akkor én hajlandó vagyok kártalanítani, mert így-vagy úgy de biztosítva van, hogy idővel visszakapom a futárszolgálattól, vagy annak ügyvezetőjétől. Viszont ha az emberek nem mennek el feljelenteni a futárszolgálatot, akkor sem én, sem Ők nem kapják vissza az elvesztett pénzüket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest