Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • angclung

  csendes tag

  válasz stratega610 #1486 üzenetére

  "azért nem utalom vissza most rögtön mindenki pénzét, mert egyrészt a futárszolgálat jelenleg nekik tartozik, nem nekem, másrészt pedig tartok tőle, hogy senki nem fog elmenni feljelentést tenni, ha nem félti a saját pénzét, és a végén én maradok hoppon a futárszolgálattal szemben"

  Ez így jogilag nem stimmel (és szerintem emberileg sem). A futárszolgálat nem a megrendelőknek tartozik, hanem Neked, mégpedig annyiban, hogy nem teljesítette a Veled kötött szerződésben foglaltakat. Ezért Te természetesen perelheted a futárszolgálatot, azonban a megrendelőknek a futárszolgálathoz semmi közük. Ők Veled szerződtek, ezért feléjük Te tartozol felelősséggel. És ha Te a velük kötött megállapodást nem tartottad be, ők Téged perelhetnek és nem a futárszolgálatot.

  Ettől függetlenül, ha a vevők felé hivatalos papírral igazolod, hogy a termékeket feladtad, ez nyilván a jóhiszeműségedet fogja igazolni. De mégegyszer mondom, a futárszolgálat Rád tartozik, és az ezzel kapcsolatos esetleges jogvitát nem teheted át a megrendelők nyakába. Őket kizárólag Neked kell kártalanítanod, a futárszolgálatnak meg Téged (ami persze a gyakorlatban jelentheti azt is, hogy mégis kiszállítják a megrendelt termékeket).

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés