- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Ivan15
senior tag
''A gyártás során vannak kapásból hibátlan darabok, és vannak, amiket hibásan gyártottak le (lemaradt egy-két alkatrész, forrasztási hibák, stb stb) nos ezeket megjavítják'' -még annyit, hogy ezeket a javításokat esetleg jelölik vmivel a vga-n, ha van ilyen -vagy abszolút nem lehet ezeket kiszúrni -észrevenni?
-
Ivan15
senior tag
Na jó de a ráforrasztásokat csak gépek végzik, akkor hogyan a fenébe maradhatnak le alkatrészek(?),
sőt még a forrasztási hibának is rettentő alacsonynak kellene lennie -mert sztem gépek végzik azt is. Akkor mit csinálnak ezek az alkeszek Malayziában a futószalag mellett: max a hűtőt ragasztják, csavarják rá napi 12 órában és csomagolnak: a cd-ket kábeleket és egyebeket rakosgatják gyűjtőkonténerből a termék dobozába -gondolom...persze Te jobban tudod, javíts ki ha tévednék...
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Látom a minőségről megy a duma, elmondok néhány dolgot, amit nem biztos, hogy mindenki tud. Én egy nagy elektronikai gyárban dolgozom, mi beszállítunk bárkinek, aki csak rendel. FLEXTRONICS-nak hívják a gyárat, régebben elektroműszerészként ténykedtem, most meg mérnöki beosztásban vagyok. A különböző márkák 99%-ának nincs saját gyára!!! Jó esetben egy fejlesztő csapat van a név mögött, akik megtervezik, kifejleszik az adott kártyát, majd egy nagy beszállítónak kiadják a melót. Magyarul gyártatják. Hogy ki mit fog ki, az kicsit szerencse kérdése. A gyártás során vannak kapásból hibátlan darabok, és vannak, amiket hibásan gyártottak le (lemaradt egy-két alkatrész, forrasztási hibák, stb stb) nos ezeket megjavítják, de ezeknek a minősége már nem lesz 100%-os. Mindenki törekszik a minél olcsóbb gyártásra, mert csak így maradhat versenyben. Az olcsóságnak mindíg ára van. Jártam már pár ország felxtronics gyárában, hát ne tudjátok meg a távolkeleten (malajzia) és kinában miféle emberek dolgoznak heti hat napot napi 12 órát. Kb olyan szellemi szinten vannak mint itt egy pesti alkesz hajléktalan. Ha nagyon olcsón kell gyártani (pl X-BOX, amit kezdetben itt Zalaegerszegen csináltak, de a PS2 árverseny áthajtotta kínába) akkor oda viszik. Ismerem a hibaszázaléákokat a különböző gyárainkban, tudom, hogy kb 3 szorosa a hibás darab, m mint pl nálunk. Ebből adódóan héromszor több barkácsolt-javított termék jön ki tőlük.
Hosszan tudnék még mesélni, de sajna most mennem kell......
Ma már minden fillér megtakarításért komoly verseny van, a legnagyobb probléma, hogy lassan a prémiumkategóriában sincs másként! -
LSL1337
őstag
bocsi, de akkor te konkrétan mit értesz minség alatt? mennyi mellékelt cd-t stb-t adnak a vga mellé amit én eddig soha sem használtam, még a driverest sem
minőség nálam összefügg kicsit azzal hogy mennyire lehetr húzni, pl egy áttervezett olcsó nyákost nem biztos hogy annyira lehet mint egy referenciát.... -
#gab_
őstag
a tuning általában nem márka fuggő..
az szerencse kérdése..
az inno nem lutri.. volt már más neves gyártonak is hibás sorozata... pl Gainward stb.
asusal sincs semmi baj, csak a gyártok nem a minöségre mennek.. (van 1-2 kivétel sztem pl: nvidiánál: XFX BFG eVGA. ATInál: HIS)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
akkor nevegyek asustpláne ha szeretnék vmi közepes tuningot, vagypedig asus nagyonn lutri mint inno vagy faxa minőség vagy gagyi?
-
LSL1337
őstag
néhányak szerint az asus vga-k is kezdenek inno szint felé elmenni, 1-2 embertől olvastam itt PH! fórumon szted is így van? mert asus is felső kategóriában 7900GT 7950GT 1-2k-val a többiek alatt van
-
Yutani
nagyúr
Hát, ez nehéz ügy. Ha az Inno olyan kártyát gyárt, ami referencia-színű és elrendezésű, akkor nehéz megkülönböztetni. A fekete nyákos verzió egyértelmű, hogy már magán viseli az Inno keze nyomát.
Azért jelzem, hogy a nálam járt két Inno 6800 kártya hibátlan volt, nem volt vele gond. Szerintem már nincs vele annyi gond, mint a 6600GT-k idején, megbízható gyártóvá nőtte ki magát. -
LSL1337
őstag
szóval akkor a gagyi saját tervezésű inno-t és a teljesen referencia inno-t h lehet megkülönböztetni?
-
Yutani
nagyúr
Persze mindez a tényeket tekintetbe vevő elképzelés, amit valószínűnek tartok.
Az Inno3D kártyák valóban jól tuningolhatóak, ezt és is állítom. Nagyon sok Inno kártyám volt, most is egy 7900GT van, asszem ez még az első (referencia) sorozat. 570/1600-on teszteltem, feljebb még nem.
Előtte egy 6800 PCI-E volt, amit a 325/700-ról 400/850-ig simán lehetett húzni, sőt Coolbits 410/860-at írt ki autodetectben. Ezen NV42 GPU volt, csak gondolom nem kapott annyi feszültséget, amennyit a 6800GS kártyákon szokott. Különbe húztam volna 500MHz-re is...
Volt olyan 6800 AGP kártyám is, amin gyárilag(!) 6800GT chip volt, és alapból 350MHz és 16/6 volt beállítva, azaz BIOS-ból ezt tudta. Gyenge húzhatóság jellemezte viszont (360/750), valszeg alacsony feszt kapott, de akkor még ezzel nem foglalkoztam, nem is tudtam róla. -
somé
őstag
Köszönjük a kimerítő,és minden bizonnyal a valósághoz nagyon közelálló leírást,remélem sokaknak kinyílik a szemük és változik meg a véleményük.
A 2-es pontban foglaltak minden bizonnyal pontosan helytállóak,egyeztetve a kiinduló példával.Annyit észrevételeznék,hogy általánosan tuningpotenciált tekintve dícséret illeti az Inno kártyákat,tehát azt nem lehet mondani,hogy teljesítőképességük határán lévő alkatrészeket szerel(tet)nek rájuk,persze ez sokkal összetettebb dolog,ha van pár gyengébb alkatrész ugyanazon kártyán (sorozatban),az boríthat mindent idővel. -
Yutani
nagyúr
Az egy nagy probléma, hogy nem tudjuk, kinek van VGA gyártósora, így azért nehéz okoskodni. Akinek biztosan van az az Asus, MSI, Foxconn.
-
LSL1337
őstag
gigabyte általában 3 év garanciát ad szemben az inno 1évvével szemben azt a 2k pluszt megfizeted és sok kellemetlenséget spórlhatsz meg magadnak, asus giga MSI Leadtek ezek MÁRKÁK, gainwardal is annyi volt a baj hogy volt egy hibás 7600-as szériája
-
LSL1337
őstag
ezekszerint a nyák alapján lehet megtudni hogy megbízható MSI gyártmány-e inno3d logoval, vagypedig az rejtély
amúgy decembertől májusig volt egy MSI 6800GS-em közepes tuningpotenciál, hülye voltam, és mikor kivettem egy HDD-t letörtem a VGA-végéről egy nemtudommianevétiylen szürke henger alakú a végénél
reméltem szervízbennem veszik észre vagy ha igen nem lesz kötsög
azt mondták semmi probléma egy teljesen ugyaniylet kapok helyetet, kaptam cserébe egy inno3d 6800GT-t
mondom bakker, na mind1 6800GS egy szint 6800GT-vel
mind2-t amúgy vf900-al használtam
nos inno az dualdvi és az átalakjtó mindig kimozdult ha hozzáérek a házhoz nosignal pedig ne volt csavarozva, 3. nap reggel cod2zk és a kép közepe feketedik stb 1 perc és újraindul a gép de nem tud bootolni, jaj bkkker holnap LAN péntek délután, be szervíz, megnézik próbaképp betesznek egy 6600GT-t és works fine
namondom király, inno3d 2 win, közben meg nem tudom talán rovernek van egy 3dmark listája és ott tuningnál inno3d vannak elöl :?:
de ezt a topicot olvasva lehet a 6800GT inno árkanév maitt ment tönkre már 5 hete szervízben az a rohadt 6800GT, addig 6600Gtvel vagyok lassan visszakaphatnám
eddig én is az inno is referencia hitben voltam olvastam kezdtem elfogadni (nem azt jelenti hogy csakazvan és más nemlehet aki msát mond az hülye)
de most megint nem tom h mivan...
mindig is kiváncsi voltam erre a hogykészüla VGA dolgora msot TALÁN pár napon belül kiderül -
Yutani
nagyúr
Tehát árképzés, és az ezzel kapcsolatos minőségi problémák:
Szerintem világos kapcsolat van az olcsóság és a megbizhatóság között a VGA kártyák esetében, mégpedig fordított arányosság. Ez az én teóriám szerint így néz ki:
Adott egy gyártó, amely a piacon alacsony áraival hódít. Két lehetősége van erre:
1. Ha a ''referenciakártyát'' forgalmazza, mindössze tesz rá egy saját logós matricát (azt is csak a propeller közepére, hogy minél olcsóbb legyen), valamint a bundle tartalmát leszorítja egy driver lemezre, meg egy-két kötelező kábelre, átalakítóra (amit esetleg már eleve megkap a kártyával, bár ezt nem hiszem). Így a kártyát néhány dollárral (euróval, néhány ezer forinttal) olcsóbban tudja adni a jobb nevű, márkásabb konkurenseknél.
Ezzel a megoldással bármelyik új kártya kiadásakor találkozunk, és ezek leginkább az Inno3D, Avixe, stb gyártók szoktak lenni.
2. Megtervezik a saját kártyájukat, amelyet aztán esetleg (sőt, egyre inkább) új, olcsóbb hűtéssel szerelnek fel. Namost mivel ők gyártják a kártyát, ezért ők határozzák meg, hogy milyen alkatrészeket tesznek fel a kártyára. Márpedig a sok pici alkatrész ára bizonyosan nagyon is meghatározó a végtermék árára, tehát spórolni fognak. Azaz olcsóbb, kevésbé jó, vagy gyengébb üzemelési értékekkel rendelkező, azaz a teljesítőképességük határán működő alkatrészekkel szerelik fel az eszközt.
Ebből következően olcsóbb lesz a termék, azonban a megbízhatósága sokat romlik. Ezt aztán mi, felhasználók tapasztaljuk első körben, majd aztán a gyártó, amikor tömegével jelenik meg a reklamált áru.
Jobb esetben (már ami a gyártót illeti) a termék kibírja a vállalt garanciális időt működőképesen, azonban a silány alkatrészek miatt élettartama jelentősen csökken, azaz a több éves működés helyett 2-3 éven belül elhalálozik.
Ugye, mindenki hallott a púpos kondi problémáról: ez elsőnek az Abitnál jelentkezett, de azóta láttam Shuttle BX, Tualatinos Epox, P3 és RDRAM-os P4 Aopen alaplapot is kidurrant kondikkal. Itt egy olcsóbb alkatrész beszerelése miatt 2-3 éven belül megadták magukat az alaplapok, ezzel kereseti lehetőséget teremtve az ügyes kezű forraszmestereknek.
Az is előfordulhat, hogy a saját gyártású kártyák újabb és újabb sorozatának változik a minősége negatív irányba.
Természetsen előfordulhat olyan eset, amikor jobbnevű gyártónak nem sikerül egy-egy széria, vagy szérián belül egy-egy eresztés.
Huh, hirtelen ennyi.
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Az Nvidia szerintem a következőképpen működik: papíron, tervasztalon megszüli a GPU-t, és az azt kiszolgáló áramköröket, aztán magát a VGA kártyát, amelyet végül referenciának vesznek. A GPU-t legyártatja a TSMC-vel vagy akárkivel, akik mikrochippeket gyártanak. A GPU-t és a kártyaterveket elküldi egy szerződött partnerének (mondjuk az MSI-nek), aki aztán fizikai formába önti. Persze mennek a tesztelések, újabb GPU és kártyarevíziók készülnek, míg megszületik a végleges forma, ami tömegtermelésbe adható.
Aztán a további út szerintem a következő: először a referencia szerint készült, talán egy gyártótól származó kártyák kerülnek ki a felhasználókhoz, mi a leggyorsabb módja a vevők mielőbbi kiszolgálásának. Ekkor kerülnek rá a különböző forgalmazók/gyártók matricái a ''referenciakártyákra''.
Második hullámban az olyan kártyák jelennek meg, amiket már az egyéb gyártók/forgalmazók terveznek/gyártanak. Most nem tudom, hogy az Innovision-nak van-e saját gyártósora, de mindenesetre azok a kártyák, amik fekete/barna nyákon kerülnek hozzánk, biztosan magukon viselik az Inno keze nyomát. Ugye elsősorban a nyák színe, aztán az Inno3D logo, majd pedig az újratervezett nyák.
Nemsokára folytatom, és érinteni fogom az árképzés témát is.
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
hali
általában az első szériás innok jok.
a 2. szériával van probléma.
pl a 6600GTnél a réz bordás jo volt nagyon!
az alu bordásbol sok volt a hibás.
a 7900GTnél
az elso szeriás innoknak világos zöld nyákjuk van. mint pl a Gainwardnak vagy a Leadteknek..
de a 2. szériásoknak sötét zöld a nyákjuk.. és 1-2 ''alkatrész'' más. borzaszto a tuningpotencialjuk..
[Szerkesztve] -
somé
őstag
Egyébként szívesen látnám azokat,akik bőszen állították azt-sokszor már felháborodva és hülyének nézve az embert( volt ilyen is)- hogy márpedig xy kártya referencia,mert/hiszen mindet az nVidia gyártja.
Mint látható olvasható nem is olyan egyszerű megválaszolni,mi is a referencia egy vga esetében,csak arra lennék kíváncsi,mi alapján ragaszkodtak az állításaikhoz.
A legutolsó ilyen megmondót felkértem privátban (aki enyhén mondva lehülyézett),hogy kukkantson már ide,fejtse ki a véleményét,de hát nagy a csönd.
Pontosan ezek tisztázására nyitottam ezt a topikot,járjunk már a dolgok végére közösen. -
somé
őstag
Vagyis az nVidia nem is gyárt magyarán kártyákat,csak fejleszt?
Köszi az infót,ez egyre bonyolultabb,ugyanakkor egyre tisztább a kép.Viszont ettől még a szerelt alkatrészek minősége eléggé eltérő lehet egyes -most már- gyártóknál.
Ezek szerint az MSI mint minden lében kanál,tervez,gyárt,forgalmaz.De milyen stádiumban adja azokat tovább,az még mindig kérdés,persze ha a fentebb írottakra vonatkoztatunk,akkor nem csak kész kártyákat ad ez a cég sem.
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
A Foxconn VGA-bejelentő cikk topicjában feltettem egy kérdést, amely szerint vajon ki gyártja az Nvidia részére a referencia kártyákat?
Nos, a HardOCP oldalán, az egyik 7300GS tesztben találtam egy kis infot, ami így szól:
MSI has been a major manufacturer of video cards for a while now. They have been the #1 manufacturer of NVIDIA-based graphics cards since 2001 and are an NVIDIA reference card design partner.
Azaz:
Az MSI nagy videókártya gyártó már egy ideje. Ők az Nvidia-alapú grafikus kártyák első számú gyártói 2001 óta, valamint Nvidia referencia kártya tervező partnerek is.
Ezek alapján lehetséges, hogy a gépünkben működő referencia kártyák MSI gyártmányúak, csak éppen az adott forgalmazó felragasztja a saját matricáját (ahogy fentebb is írtátok), és azon márkanév alatt vesszük meg.
Egy érdekes adalék: kutatgatásom során találkoztam olyan kártyával, hogy Creative FX5200Ultra. Ez a kártya piros volt, és az MSI hűtése volt rajta. Íme: [link]
Még a kártya kódja (4 jegyű MSI kód) is megegyezik az MSI-ével. [link]
Ebből következtetve az MSI gyárt és elad más forgalmazóknak kártyákat, így csak megerősíti a fenti idézetet ez a tény is. Találkoztam más, GF4 MX kategóriájú kártyával is, amelyen valamelyik OEM gyártó neve volt, de MSI kódszám volt rajta, zöld nyákon. -
DeadMeat
nagyúr
ahogy vesszuk.Mert ha tobb felhasznalo nyuz egy bizonyos kartyatipust,abbol adodoan nagy valoszinuseggel hamarabb jon elo a hiba,ill tobb hibas darab lesz,mint a kevesebb karibol.Bar hulyeseget beszelek,ill ugyanazt mondtam el majdnem mint te
Szal igazad van,es nem is,mert %-ban nembiztos,h igy lesz ahogy irtad
[Szerkesztve] -
somé
őstag
#1. hsz,utolsó előtti bekezdés.
Persze egy mostanság kiadott új pl Inno 7300GT-t nyugodtabban meg mernék venni,kis bizalmat adva nekik,nameg mert olcsó.Bár az ide vonatkozó topikban olvasható hirtelen halál 2 hét után,vagy dobozból kivett új kártya lógó kondival...sőt,a cserekártya sem volt tökéletes,kis műanyagdarabkák potyogtak a zacskóból(az egyik alakatrészen volt a helyük) Persze ez lehet külső behatástól is.
[Szerkesztve] -
koko88
senior tag
válasz
tupacamaru #17 üzenetére
náalam ez volt fx5600 hangos hütés beszart 2hónap alatt ,6600gt olyan hangso volt a hütöje, h megelehettt süketülni és az is felmondta a szolgálatott.lehet hogy az a mult amit én írok de többen írtak ,hogy pl a mosatni 7600gstből is már a 3adikat viszik vissza.nem tudom én jóbban bizok más márkákba!!én nekm többet megér egy jóbb márkájú kártya!!
-
tupacamaru
veterán
Nem biztos hogy az nV egyáltalán bármit is adna a gyártóknak a GPU-n kívül. Szerintem ad egy ''referencia'' nyák tervet, és kész. A gyártók pedig megveszik az alkatrészeket (jobb minőségűt, rosszabb minűségűt)(olcsóbbat, drágábbat) és ráültetik a nyákra, amit vagy átterveztek hogy jobban, stabilabban menjen vagy nem.
-
somé
őstag
Valószínűleg úgy van,hogy meg van határozva,milyen specifikációkkal kell az adott típusnak rendelkeznie.Ez ugye vonatkozik a hűtéstől kezdve a memória típusán át minden egyéb paraméterre.De ez akkor is tág meghatározás,mert a gyártók eltérnek (de hogyan térhetnek el?)ettől mindenféle módon.Ehhez tartozik,hogy az adott alkatrész minősége is tág határok között mozog(hat).
Mint a korábbi példa mutatja,költséghatékonyan ezt egyes gyártók alkalmazzák is.Olcsó húsnak sokszor híg a leve. -
Szten Márs
nagyúr
És nem csak az inno matrica alatt van az nVidia matricája, az Asus alatt is, meg gondolom még más gyártók is voltak oly lusták, hogy lehúzzák az eredetit... következésképpen:
- Ezek a kártyák valóban refenerciakártyák, közös gyártásból származnak.
- Vannak ezzel szemben referencia szerint, de egyénileg gyártott kártyák, mint az említett inno...
De a kettő nem ugyanaz. -
DeadMeat
nagyúr
hat igen a 66-os ags szeriabol sok az elegtelen hutes,es a hsi chip hibajabol halt meg innotol.Aztan volt a hibas memorias 6800 szeria is.H miert olcso az inno?Talan a korites,melle adott sallang mennyisege,ill mennyiseg hianya miatt
.Az meg h mit rontott el az inno titka marad...
A mostaniaknal pedig osszekene szedni par gyarto azonos karijait es jol osszehasonlitani oket -
koko88
senior tag
-
somé
őstag
Egy kis adalék ref ügyben:
''..Az látható, hogy sem a GeForce 6800 GT, sem a sima GeForce 6800 nem különbözik jelentősen a referencia NVIDIA-kártyától, ami azt jelenti, hogy ahogyan az erősebb GeForce FX kártyáknál már megszokhattuk, a gyártók többé-kevésbé követik az NVIDIA ajánlását, és azonos nyák különböző változataira építik a kártyáikat...''
Tehát: ''..és azonos nyák különböző változataira építik a kártyáikat...''
Tehát az NV csak a nyákot a GPU-val -gondolom én (meg még ki tudja mivel) adja át ezek szerint- xy gyártónak?Tehát az egyes cégeknek saját gyártó üzemeik vannak.
Ezzel meg is dőlt az a tévhit,amit bőszen hangoztatnak:mindet az NV gyártja,csak a matricát cserélik (meg a körítés ami változik). -
somé
őstag
Nem látod át.
1.Ahogyan a cím is:mit jelent a referencia.
2.Miért lehet mindig a legolcsóbb az Inno.
3.A referencia és olcsóság kontra agp-s sokproblémás 6600GT az Inno kiadásában.
Nem hordom le az Inno-t,de a tények makacs dolgok.Mivel összefüggések vannak,várom a kifejtő véleményed. -
somé
őstag
A 6-os szériánál sem tudni,kik és mit,hol szereltek rá....Csak tény,hogy az említett sorozat nagyon félre sikerült az Inno kiadásában,aminek biztosan megvan az oka.
Én nem állítok semmit,kérdéseket tettem fel,amelyekre szeretnék választ kapni.
Pontosan az utolsó mondatodat teszi kérdésessé az említett probléma. -
DeadMeat
nagyúr
Es honnan tudod, h a mostani gf 7-es szerianal is az inno teszi a karira a kondikat,memoriakat?Mert pl lattam a 2 szememmel,h 7600gt nevezetesen inno hutojerol leveve az inno matricat az nvidia logo bukkant ki.Bar ez nem garancia arra h a konik is nvdia altal felszereltek,de azert tobb mint a semmi.Amugy meg eddig mindenhol azt olvastam h nvidia szereli ossze az egesz kartyat,az elado ceg a koritest ill a nevet adja hozza
-
somé
őstag
Tényleg kíváncsi lennék a ''csak a matrica más'' szlogent hangoztatók véleményére.
-
somé
őstag
Eme topikocskát azért bátorkodtam megnyitni,mert pár kérdés megfogalmazódott bennem eme tárgykör pontos meghatározásában a vga-k terén.(Szűkítsük a kört mindjárt az NVidia kártyákra)
Szóval így egyszerűen,mi számít referenciának egy grafikus megjelenítőnél.
Az rendben van-mondanánk egyszerre-hogy a gyári ajánlásnak,specifikációnak megfelel.De ennek mi felel meg?Mennyire lehet ettől eltérni és miben?
Erre igazából senki nem tudja a pontos választ(úgy látom/én sem),ugyanis az NV kártyákat forgalmazó cégek (ugye nem 1-2) saját néven adja ki a ''ref'' kártyáit,ami azért eltér(het) a gyári spec.-tól.
Ami felötlött bennem,az mindjárt a nyák színe.Ugye a legtöbb (sőt mindegyik) ref NV kártya nyákja zöld.De ugyanakkor mindenféle színű kártya kerül eladásra,szinte ahány cég,annyi színű nyák,ill az jellemző 1-1 gyártóra.Naívan kérdem én,ezek a nyákok hol készülnek?Eleve márkaspecifikusan már az NV gyárában (xy helyen)?
Ami a topik nyitására sarkallott másrészt ehhez kapcsolódóan,az konkrétan az INNO3D Tornado (mint NVidia által gyárt(a)tott kártyák),saját név alatt forgalmazott,konkrétan a sokproblémás AGP-s 6600GT sorozat.
Adódik a kérdés(sokan azt mondják:minden ref.kártya ugyanabban a gyárban készül),de kérdem én,a felülszerelt alkatrészeket (kondik,memóriák)nem ott szerelik rá?(Persze hogy nem)Ugye sok kártyatesztnél,bemutatásnál olvasni:a gyártó ilyen és olyen memóriájú,gyári ajánlástól teljesen eltérő nyákkal,egyedi hűtéssel,tiltott/engedélyezett +shaderekkel adta ki kártyáit.
Inno-nál is sokan hangoztatják,hogy ez a gyártó is ''csak'' matricát rak rá,saját logóval,ill itt merül fel újra a kérdés,mi számít mégis eltérésnek a gyári ajánlástól.Ugye -köztudottan-ennél a típusnál rengeteg probléma volt a HSI chip megfelelő működésével,bizonyos lapokkal való inkompatibilításával,valamint volt egy egész sorozat a nevezetten belül,aminek a memóriájával volt rengeteg probléma,ok nélkül elhaláloztak.(Ide írhatnám a korábbi AGP-s 6800-as sorozat sok példányát)
Ebből következik,hogy egy referencia kártya esetében miért van az,hogy ''gagyi'' alkatrészekkel szerelheti fel a nevével kiadott termékeket?(A hűtéséről most nem ejtek szót)
Dehát az Inno3d 6600GT is referencia -mint tudjuk-,mégis a rászerelt -minden bizonnyal olcsó(bb) alkatrészek miatt sajnos nagyon sok példány megbízhatatlanul működött.
Tehát,nekem személy szerint-ha egy gyártó megengedheti magának azt,hogy költségkímélés gyanánt nem minőségi alkatrészekkel szereli a kártyáit-ettől a ponttól megszűnt referencia lenni,ezért az Inno3d,akárki akármit mond,számomra nem referencia.Ha akkor megengedhette magának,azóta is bármikor megteszi,és amíg ez marad az egyik legolcsóbb ''gyártó'',addig így is marad.
Lehet hogy rosszul látom a dolgokat,vagy kicsit ferdítek,ezért kérném a Tisztelt fórumozókat,írják le véleményüket,egészítsék ki tényszerű ismereteikkel,ill. saját gondolataikkal a topikot,a témán -ha jól gondolom- van még mit bővíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest