Aktív témák
-
oxox
addikt
ajánlom az elöző oldalon Gabor hozzászólását.
Én is évente többször látogatok a Flextronics nevű ''kis'' céghez amely kishazánkban talán a legnagyobb ilyen jellegű gyár (van Zalaegerszegen 2db üzem, Sárváron, és Tabon) talán csak a Tatabányai Sanmina, és a Komáromi Nokia ami ekkora tételben gyárt elektronikus alkatrészeket kezdve a telefontól a nyomtatón át navigációs rendszerig, de sorolhatnám...
-Igen le lett már írva, de ez mind csak tipp volt, és lehet átfutott már jó sok kártya a kezeden de a termeléshez ezek szerint nem sok közöd van. Ha elolvasod a hozzászolásod, úgy kezdtem ''kérdésre válaszolva'', nem mondtam, hogy egy teljesen új infót adok, csak válaszolok a kérdésre.
Nem írtam azt se, hogy az innon kívül minden ritka, de lényegesen több fogyott belőle mint más márkából. Azt is írtam, hogy nem mondom, hogy a suzuki megbízhatóbb, de nyílván több kerül szervizbe...de úgy látom erőss hasonlat volt, máskor megpróbálom egyszerűbben elmagyarázni....de visszatérve a flextronicshoz egy azon termékeknek 99%-át egy helyen gyártják...lásd pl lcd tv-k....összesen ezen a sárgolyón két konzorcium gyárt lcd tv panelt, és szórja szét a bedolgozó cégeknek pl Sony....
Mikor azt írtam, hogy az olcsóbb kártyákat sajnálják kevésbé arra utaltam, hogy inkább vesznek egy olcsóbbat az füstöljön ha már füstöl valamit...elismerem ez lehet nem teljesen így van de a körülöttem lévő emberekből kiindúlva jutottam erre a megoldásra....és lássuk be nem mindenki engethet meg magának egy albatron kártyát, és ha meg is teszi akkor nem biztos, hogy nem fogja sajnálni tunningolni.
Nem főként az volt a bajom, hogy egy teoriát közöltél, hanem úgy osztod más topicban az észt, mintha a tál rizsért dolgozó kínai lennél Benjing-ben a gyártósor mellett, holott szerintem még közelében nem voltál egy ilyen gyártosórnak....tehát a tudásod mint ahogy Te is mondtad csupán feltételezés.
Fogalom zavart leírtam, csak nem vetted a fáradságot..., jó magyar fordításban a cardot-értjük teljes felszerelt kártya alatt, holott az csak egy printed circuit, nyák egy proccal. (vagy ha a megrendelő még kívánja egyéb alkatrészekkel)
ha a 6600gt-s topicot linkelted be azt olvastam (nekem is 6600gt-m van), és igen az inno széria hajlamos volt a hibásodásra, főként a 256-os, de előfordúl, hogy több gyár terméke nem kooperál egymással különösen jót....a volvo is hívott vissza már szériát típus hiba miatt...de a dell-t is említhetném...előfordúl
utolsó kérdésre a választ tartalmazza kisregényem, nyílván olcsóbb alkatrészeknél, nagyobb mennyiségben eladott kártyáknál több lesz a meghibásodás...de ne jelentsd ki, hogy mennyire szar mert nem hiszem, hogy pl. az említett albatronból akárcsak 10ed annyival találkoztál volna mint innoval...de még a gigaby. se hiszem, hogy fele annyinál többet szereltél...ha tévedek bocsánat (a tunningban valóban lehet nincs igazam, csak azt írtam amit láttam magam körül)
oxox
ps a robertbosch hatvanban, és az elcoteq pécsen is nagy cég ki ne hagyam....de a solectron se elhanyagolható...summa szerintem a flex a legnagyobb
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Persze mindez a tényeket tekintetbe vevő elképzelés, amit valószínűnek tartok.
Az Inno3D kártyák valóban jól tuningolhatóak, ezt és is állítom. Nagyon sok Inno kártyám volt, most is egy 7900GT van, asszem ez még az első (referencia) sorozat. 570/1600-on teszteltem, feljebb még nem.
Előtte egy 6800 PCI-E volt, amit a 325/700-ról 400/850-ig simán lehetett húzni, sőt Coolbits 410/860-at írt ki autodetectben. Ezen NV42 GPU volt, csak gondolom nem kapott annyi feszültséget, amennyit a 6800GS kártyákon szokott. Különbe húztam volna 500MHz-re is...
Volt olyan 6800 AGP kártyám is, amin gyárilag(!) 6800GT chip volt, és alapból 350MHz és 16/6 volt beállítva, azaz BIOS-ból ezt tudta. Gyenge húzhatóság jellemezte viszont (360/750), valszeg alacsony feszt kapott, de akkor még ezzel nem foglalkoztam, nem is tudtam róla. -
Yutani
nagyúr
Az Nvidia szerintem a következőképpen működik: papíron, tervasztalon megszüli a GPU-t, és az azt kiszolgáló áramköröket, aztán magát a VGA kártyát, amelyet végül referenciának vesznek. A GPU-t legyártatja a TSMC-vel vagy akárkivel, akik mikrochippeket gyártanak. A GPU-t és a kártyaterveket elküldi egy szerződött partnerének (mondjuk az MSI-nek), aki aztán fizikai formába önti. Persze mennek a tesztelések, újabb GPU és kártyarevíziók készülnek, míg megszületik a végleges forma, ami tömegtermelésbe adható.
Aztán a további út szerintem a következő: először a referencia szerint készült, talán egy gyártótól származó kártyák kerülnek ki a felhasználókhoz, mi a leggyorsabb módja a vevők mielőbbi kiszolgálásának. Ekkor kerülnek rá a különböző forgalmazók/gyártók matricái a ''referenciakártyákra''.
Második hullámban az olyan kártyák jelennek meg, amiket már az egyéb gyártók/forgalmazók terveznek/gyártanak. Most nem tudom, hogy az Innovision-nak van-e saját gyártósora, de mindenesetre azok a kártyák, amik fekete/barna nyákon kerülnek hozzánk, biztosan magukon viselik az Inno keze nyomát. Ugye elsősorban a nyák színe, aztán az Inno3D logo, majd pedig az újratervezett nyák.
Nemsokára folytatom, és érinteni fogom az árképzés témát is.
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
hali
általában az első szériás innok jok.
a 2. szériával van probléma.
pl a 6600GTnél a réz bordás jo volt nagyon!
az alu bordásbol sok volt a hibás.
a 7900GTnél
az elso szeriás innoknak világos zöld nyákjuk van. mint pl a Gainwardnak vagy a Leadteknek..
de a 2. szériásoknak sötét zöld a nyákjuk.. és 1-2 ''alkatrész'' más. borzaszto a tuningpotencialjuk..
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
ahogy vesszuk.Mert ha tobb felhasznalo nyuz egy bizonyos kartyatipust,abbol adodoan nagy valoszinuseggel hamarabb jon elo a hiba,ill tobb hibas darab lesz,mint a kevesebb karibol.Bar hulyeseget beszelek,ill ugyanazt mondtam el majdnem mint te
Szal igazad van,es nem is,mert %-ban nembiztos,h igy lesz ahogy irtad
[Szerkesztve] -
tupacamaru
veterán
Nem biztos hogy az nV egyáltalán bármit is adna a gyártóknak a GPU-n kívül. Szerintem ad egy ''referencia'' nyák tervet, és kész. A gyártók pedig megveszik az alkatrészeket (jobb minőségűt, rosszabb minűségűt)(olcsóbbat, drágábbat) és ráültetik a nyákra, amit vagy átterveztek hogy jobban, stabilabban menjen vagy nem.
-
DeadMeat
nagyúr
hat igen a 66-os ags szeriabol sok az elegtelen hutes,es a hsi chip hibajabol halt meg innotol.Aztan volt a hibas memorias 6800 szeria is.H miert olcso az inno?Talan a korites,melle adott sallang mennyisege,ill mennyiseg hianya miatt
.Az meg h mit rontott el az inno titka marad...
A mostaniaknal pedig osszekene szedni par gyarto azonos karijait es jol osszehasonlitani oket -
koko88
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G 110e ft
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest