Hirdetés
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balojazz
üzenetére
Nem lopnak el semmit, választást ajánlanak neked. Ahhoz, hogy legyen bevételük, ahhoz vagy fizetsz, mint használó, vagy elfogadod, hogy megjelennek hirdetések (vagy egyszerűen nem használod, és pont - hiszen ezt is megteheted). A harmadik megoldás, a 'mindenki le van sz@rva, csak én létezem, és nekem csináljon mindenki mindent, de ingyen', a lehető legrosszabb. Persze nem mondom, hogy bizonyos helyeken (az egyébként is jelentős bevételű cégeknél pl.) ne éljen valaki a 'tiltakozás' ilyen jogával, de újabb példaként itt, a ph!-en ez kicsit más. Direkt kérték is, hogy aki tud, az vagy kapcsolja ki a reklámblokkolót, vagy egy jelképes összeget fizessen. És egy jóérzésű ember (pláne, ha szeretné is hosszabban használni ezt a platformot) egy ilyen kis cégnek a kérését meghallgatja. Igen, én is előfizető vagyok (a nevem alatti csillag jelzi), és pont ezért, mert szépen kérték, és elmagyarázták, hogy e nélkül nincs ph! (és sokan mások is vélhetően ezért választották ezt a módszert a támogatásra - pláne most, a nagy leállás után még jelentős kedvezmény is volt rá, valóban évi pár ezer forintért lehetett előfizetni). Persze lehet, hogy szerinted lesz másik, szerintem meg nem. Jelenleg sem igen van másik, új felemelkedésére meg nem sok esély van támogatások nélkül. Hacsak nem olyanok, mint az Iponos oldal, ahol maga a bolt ad hátteret a híreknek (csak kérdés, mennyire elfogultak az ottani írások a boltbeli termékekkel kapcsolatban).
Könyvek. Az, hogy ki milyen platformon fogyasztja ezeket, az egy dolog. De ha a saját kedvenc íródnak a könyveit sem fizeted ki, akkor ott már eljutottunk arra a szintre, ahol az erkölcsi 'magasság' inkább súlyos mélységgé változik. Mert, mint korábban említettem, kivételek vannak/lehetnek; de azért van az a szint, ami alá nem kellene lesüllyedni. De egyesek megteszik, mintha csak és kizárólag ők léteznének a földön (vagy Földön), a többiek meg dolgozzanak neki ingyen. Mert neki ez így kényelmes. Holott lenne 'normális' megoldás is, de nem...
-
-
válasz
balojazz
üzenetére
Tévedés. Egyrészt ha lemásolsz valamit (akár csak egy tervrajzot, akár egy zenei számot, akár egy játékprogramot, akár egy filmet, ...), azzal is lopsz - meglopod a készítőket. Másrészt azért 'kényszerítik' rád a hirdetéseket (vagy a magasabb előfizetési árakat), hogy a honlapot, a platformot fent tudják tartani, és legközelebb is tudjanak olyan videót felrakni, amit néznél (hiszen nem a két szép szemedért dolgoznak az ott dolgozók sem).
Ettől függetlenül mindenki azt tesz, amit akar. Csak ne tegyünbk már úgy, mintha a szellemi tulajdon nem létezne, mert 'nem lehet megfogni', és 'úgyis ott marad nála is'. -
válasz
balojazz
üzenetére
Pár reakció:
A saját gépem több, mint 10 éves, a routert előtte vettem, és már azon sem volt 100Mb-es csatlakozó - vagyis a tévén kívül minden Gb-es csatis; és gyorsabb, stabilabb a net kábelen, mint a wifin. Ettől függetlenül nálam is wifin van, mert nem akartam ezért kábelt használni (csak kipróbálásnál, teszten használtam, mert firmware frissítésnél nem akartam wifit használni).
A reklámok már a tévé 'médialejátszójában', vagy számítógépében benne van(nak). Az én LG tévém ugyan félig-meddig okos (van már benne egy ősrégi rendszer, de még nem teljesen 'okos', mert sok korlátozása van), de már ott is el kellett fogadnom a felhasználási feltételeket, amiben annyi volt, hogy a felhasználási szokásaim alapján fog reklámokat, hirdetéseket elém dobni. Mivel régi a rendszere, így ez nem működik rajta (ezért is fogadtam el teljesen természetesen ezt
), de az újabb OS verziókban ez elvileg már működik (talán egy éve, vagy több ideje jött ez a frissítés). A streames szolgáltatóknál meg vagy a legdrágább csomagra kell előfizetned (ami már nagyon nem pár ezer forint, mint rég), vagy jönnek a reklámok. Hiába mondod, már nem tudod megúszni.
Ha meg ide vesszük a torrentezést, illegális letöltéseket (lásd: a hivatalosan még fel sem rakott filmsorozatok részeinek nézése), akkor meg nem tudom, miért is beszélünk árakról...
Az meg nem az átlagember időtöltése, hogy azt nézze, mikor és hová fizet elő épp. A legtöbb ember azzal sincs tisztában, hogy mikor kell rezsiszámlát fizetni (ha jön, akkor befizeti, és kész), mikor van a szolgáltatásainak fordulóideje; nemhogy azzal törődjön nap, mint nap, hogy most épp melyik streaming szolgáltatóra meddig tart az előfizetés, még belefér-e a jelenleg nézett sorozat utolsó részeinek nézése ebbe az időbe, vagy sem - így szüneteltetheti-e a szolgáltatást, vagy sem; válthat-e, vagy sem; máshol épp mi akciós vagy mi lehet érdekes. Persze vannak olyanok, mint az egyik volt ismerősöm, aki a saját pénzét is napi szinten menedzselte, hogy épp milyen részvénybe érdemes rakni, mit kell elfelejteni, és órákat töltött el azzal, hogy időben tudjon lépni (ne veszítsen sokat, de ha nyer, akkor az sok legyen) - de egyrészt fiatalon meghalt (harminc pár évesen), másrészt csak kis százalékban ilyenek az emberek. Manapság az 'okos' kütyük világában a felhasználó lesz egyre butább, mert az okos cuccok 'gondolkodnak' helyette is. -
mr.dana
aktív tag
qwa jó hanggal !??
megint tanultam vmit , sztem a kép se jó ( netlixen egy két 4k még elmegy , de a full hd -k már szarok ..lehet , hogy papiron az , de facto szar ) de a hang !? az meg katasztrofa .. bár mindent nem próbáltam .. amit : netflix , hbo max , apple .. még a sony nak van egy saját streamje , még ott volt a legjobb a hang .. meg kb a kép is ..
( de most a netflixet le is mondom a francba kb 3 év után ..bár nem a minősége miatt , ha nem a tartalma miatt .. 5 e rért /hó megnéztem 3 hónap alatt 1 !!! filmet . most kipróbálom a prime -ot meg még vmit , azt néztem 5 e böl kijön két másik ) -
Pont ezt (is) írtam, hogy mindenkinek más az ízlése. Te arra élvezel, hogy milyen fehér, milyen fekete, milyen és mennyi pixel. Más meg örül, ha 1 havi fizetését nem tévére költi (a medián átlagkereset van itthon ilyen 400ezres magasságban, mint ahol te a tévédet reklámozod).
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), de az újabb OS verziókban ez elvileg már működik (talán egy éve, vagy több ideje jött ez a frissítés). A streames szolgáltatóknál meg vagy a legdrágább csomagra kell előfizetned (ami már nagyon nem pár ezer forint, mint rég), vagy jönnek a reklámok. Hiába mondod, már nem tudod megúszni.
megint tanultam vmit , sztem a kép se jó ( netlixen egy két 4k még elmegy , de a full hd -k már szarok ..lehet , hogy papiron az , de facto szar ) de a hang !? az meg katasztrofa .. bár mindent nem próbáltam .. amit : netflix , hbo max , apple .. még a sony nak van egy saját streamje , még ott volt a legjobb a hang .. meg kb a kép is ..
( de most a netflixet le is mondom a francba kb 3 év után ..bár nem a minősége miatt , ha nem a tartalma miatt .. 5 e rért /hó megnéztem 3 hónap alatt 1 !!! filmet . most kipróbálom a prime -ot meg még vmit , azt néztem 5 e böl kijön két másik )