Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• balojazz

aktív tag

válasz Joci10 #135 üzenetére

Én készséggel elhiszem ezt a szellemi tulajdon dolgot elméletben. A gyakorlatban viszont az történik, hogy egy yt video vagy egy weblap (pl PH) ha nem akadályozom meg, akkor ellopja a képernyőfelületemet, kattintásomat, szabadidőmet, sávszélességemet, figyelmemet. Ez meg az én tulajdonom. Fölqrja az agyamat. A saját lelki nyugalmam és a fenti dolgaim sokkal fontosabbak nekem a tartalomszolgáltatók hasznának személyes támogatásánál, úgyhogy utóbbiakat nem veszem figyelembe. Túl nagy az ár. Nekem ez nem fair trade. Ha ettől marad csak életben a szolgáltatás, akkor biztosan van elég galamb, hogy én héja lehessek. Ha meg nincs, és bezár, akkor így jártunk, nem kár értük, lesz másik.

Torrent. Nyilván filmeket, sosorozatokat a kényelem és a minőség miatt nem torrentezek le mindig. (Sőt ultraritkán, szinte soha.) Amit viszont 100%-bam torrentről fogyasztok, azok a könyvek. A Kindle-re ugyanis a legkényelmesebb megoldás az ingyenes: leülök félórára-órára a gép elé, és máris van 5-10-20 tuti könyv, amit már olvashatok is. Nem kell rendelgetnem meg fizetnem értük mondjuk 15-30-60 ezret. Mivel könyvmániás vagyok, ez nagyon drága hobbi lenne. Egyszerűbb ingyen. Ja, és utálom a könyvespolcokat. Csak a helyet foglalják.

Új hozzászólás Aktív témák