Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen TV-t vegyek?
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Fali konzol lapos tévékhez
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Yodafon
üzenetére
NE! Figyi, itt a gép, megvettem, visszaküldhetem még januárig, de nem akarom. Teljesen frankó kis gépek ezek, csak tudni kell a korlátait, amik amúgy vannak a nevesebb gyártóknak is. Itt annyi van, hogy lehet, hogy nem vagy csak sokára lesz BIOS frissítés, vagy éppen egyik-másik funkció nem úgy működik, ahogy kellene.
De csak hogy végigmenjek a sajátom "hibáin":
1. USB portok áram alatt maradnak, a BIOS beállítások hatástalanok, a support szerint a wake on lan miatt. Kicsit bosszantó, de végülis vettem egy kapcsolhatós okoskonnektort, rádugtam egy elosztót, és így nem csak a gépnek a portjai és a rádugott dongle-k/egerek nem maradnak áram alatt, de egyéb tápok sem ciceregnek halkan éjszaka. Nem érzem akkora problémának, és ez lehet, hogy nevesebb gyártónál sem mindig működik.
2. A ventillátor sosem áll le. Megvan a beállítás a BIOS-ban, a fiamén működik is, ezen nem. A support szerint ez ilyen, én meg nem hiszem el, szerintem csak lusták megcsinálni. Windowsban a Fan Control simán leállítja a ventit, szóval ez is bullshit. Amúgy a venti alapjáraton extrém halk, és nem baj, ha van folyamatos légáram, szóval ez nem valódi probléma, csak ismét egy "miért nem működik" eset.
3. Gyenge WIFI/Bluetooth ugyanaz. Alu ház, rossz antenna-elhelyezés. Működik, de lassan. Egy tízdolláros antennaszettel és egy kis lyuk fúrásával simán kivezethető külső antenna, amivel atom net van, vagy pedig USB stick. Én semmilyen PC-t nem használok wifiről, szóval LAN kábel bedugva, és nem probléma. Ha hordoznám, akkor pedig van WIFI-s stickem, meg BT dongle is, de mondom, a router közelében azért működik, még ha lassabban is. A BT is gond nélkül megy a gép előtt, 3-4 méternél kezdi csak eldobni a jelet.
4. USB4 portról láttam képet a supporttól, hogy tényleg megy gyorsan is. Engem nem érint, mert nincs USB3.2-nél gyorsabb SSD-m, és ha lenne sem lenne érvágás, külső videokártyát nem használok, az USB-PD áramellátás pedig gyönyörűen működik, ahogy a 4K/240Hz is remekül megy az USB-C-ről. Így igazából ez sem probléma.Ezek szimplán bosszantó apróságok, és mellette a tudat, hogy a franc tudja, hogy meddig fog menni, és ha megkotlik, akkor mit lehet vele csinálni. Nagyon kicsi esélyét látom a behalásnak, és annak aztán végképp, hogy garis ügyintézés sincs, szóval ez inkább csak a nyugati vásárlói kényelmi zónából való kilépés okozta diszkomfort érzet.
Annyi, hogy valami nevesebb gyártótól vegyél, és népszerű terméket, mert amit sokan vesznek, azzal foglalkozni is fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- OTP Bank topic
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- További aktív témák...
- ELADÓ Gamer Konfig
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Gamer : RTX 3080 10GB / 16GB DDR4 / Intel i5 12400 / 1TB NVME SSD /
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest