-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #15702 üzenetére
Szerintem nem rossz az ötlet, de némileg tovább kéne gondolnod. Ez az elemzés rávilágít arra hogy egy alsó kategóriás proci+alsó-közép kategóriás dVGA elveri a csúcs IGP-s procit abszolút teljesítményben és energiaigény/teljesítmény arányban is. Középkategóriáig vannak dVGA-k low-profile kivitelben, tehát méretben nem, vagy csak nagyon kis mértékben kell kompromisszumot kötnöd, míg teljesítményben 30-40 %-os javulást érhetsz el.
Szerintem jobban jársz egy alap Inteles alaplappal (jóval olcsóbbak mint az AMD megoldások, mert utóbbiból nincs alapfelszereltségű). SATA3 ajánlott, mert SSD-t használnék, nem HDD-t. Csendesebb, kevesebbet fogyaszt, gyorsabb, és mivel csak játékgépről van szó nem kell túl nagy kapacitás, egy 120/128-as bőven elég, de 1-3 játékig egy 64-es elég. Procinak Pentium G860T, G2020T vagy G2100T közül valamelyik (35 W TDP, igazából a G860T bőven jó, a procimagok nem nagyon változtak a Sandy-Ivy váltásnál), VGA-nak pedig Sapphire 7750 1 GB GDDR5 LP (max 75 W TDP mivel nincs PCI-E tápcsati, de valószínűleg kevesebb). Ezt egy PicoPSU 160 XT simán elviszi, kevesebbet fogyaszt mint az A10 5800K, és elveri teljesítményben nagyon. Az ár már más kérdés, de tekintve hogy egy alap H61-es deszka akár féláron is lehet az AMD-s lapokhoz képest, valamint a Pentium is jócskán olcsóbb az A10-nél, akár az árkülönbségből ki is jöhet a dVGA, vagy csak keveset kell hozzádobni. Az SSD is növeli kicsit az árat, de szerintem bőven megéri, sokkal jobb teljesítményben mint egy 320-500-as notivinyó. Ami még kérdéses az a procihűtő, de szerintem játékgépnél a zaj nem nagyon számít, így a gyári is megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest