-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
TurboK0 #61879 üzenetére
Nagyon jól látod, sok alaplapgyártó rak ilyen technológiailag heatsinket (valóban nem borda) a VRM-ekre, mert valaki odabent kiszámolta hogy egy full open air bench állványon elegendő, akkor nem lesz gond.
Közben meg ezeken VRM-eken megy keresztül az én alaplapom esetében a CPU maximálisan 250 wattos terhelése...
DE jaja, a CPU hűtők nem feltétlen úgy keringetik a levegőt ahogyan az alaplapon a heatsink szempontjából jó lenne.
Persze még így is jobb mint a folyadék hűtés esetén, amikor ugye a sima olcsóbb blokkok semmilyen levegő mozgatást nem biztosítanak a CPU körül.
Én direkt oldalról odairányítottam telibe extra ventilátort, az szépen fixálta 50 fokon a VRM-ek hőmérsékletét a szenzoroknál, de nem tudhatom hogy a szenzorok a valós pontot mérik, vagy csak berakták valahova őket.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #61879 üzenetére
Hasonló elrendezésű a cpu blokk körül az én alaplapom is (csak az itx). A terhelés alatti hőmérsékletek teljesen rendben vannak. Ha előre szerelsz egy 120-as vizet, akkor előre fogja kiküldeni a meleget, ami nem nyerő ha melletted van a gép. A tavaly nyarat így töltöttem én is
A tápot sem valószínű hogy meg akarod főzni egy léghűtéssel, így javasolnék egy full réz hűtőt folyékony fémmel. Az egy -10-15 fokot jelenthet és még deliddelni sem kell a kupakot. Felül ki kell szívatni a meleg levegőt, léghűtés mellett meg elől befújást alkalmazhatsz. Ha a ház aljára is teszel ventit, akkor jó nagy keveredés lesz a cpu blokk előtt a légcsatornában, de egy próbát megér, mivel úgysincs vga-d.
-
trog
tag
válasz
TurboK0 #61879 üzenetére
Engem is zavart a led, én kikapcsoltam, egy másik topikban kértem hozzá tanácsot, az alaplapra dugott front headerben az egyik ledes valamit kiszedtem, visszadugható állítólag később ha szükség lesz rá, bár nekem nem hiszem, max ha eladom egyszer előtte visszadugom.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilhasználat külföldön
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Filmvilág
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest