-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
TurboK0 #61861 üzenetére
Tehát nálad az 5600G már nem ment soha dvga-val, és ez is volt a cél az apuval.
Ilyen folyamatok nálam kb 10 éve voltak. Akkoriban egy i5-760/8GB RAM/HD7870 gépem volt, amiben az alaplap (úgy tűnt, hogy) beadta a kulcsot. Volt mellette egy Sandy Celeronos gép igp-vel (illetve a Gigabyte alaplap valamit bénázott vele, nem ment az igp, ezért egy HD4350-nel, de az alapötlet az igp volt) multimédiára, meg nem sokkal korábban vettem egy Intel NUC minipc-t Ivy i3-mal, mert nagyon jó áron volt, és ki akartam próbálni. Akkoriban már nem nagyon játszottam, úgyhogy teljesen jól elvoltam ezekkel, gyakorlatilag a NUC lett a fő és egyetlen gépem. A Celeront eladtam rá egy évre egy ismerősnek, akinek bedöglött a régi gépe (csak netezés), illetve a "nagy" gépből a processzort és a vga-t is még egész jó áron. A minipc elég zajos volt, hdd-t se tudtam tenni bele, ezért megint egy év múlva vettem egy Kabinis Asrock QC-5000/PH-t multimédiára, szerencsére a ram megmaradt még a régi gépből. Később pár laptop lett melóból, majd 2021-ben egy brand desktop is Haswell i3-mal. Akkoriban foglalkoztatott újra a játék gondolata, úgyhogy cseréltem benne a procit i5-re, és vettem bele egy 1050ti LP vga-t ez a gép kicsit más formában most is megvan (Lenovo sff, i5-4570, 16GB ram, 1050ti), de időközben elkapott a gépszíj, akartam olyan játékokkal is játszani, amikhez ez már kevés volt, így lett a Ryzen 5 a 6650XT-vel tavaly év elején, majd az időközben elhalálozott Kabini helyére az 5600G. Ja, és kiderült, hogy a 10 évvel ezelőtt elromlott(nak hitt) alaplap működik, Kínából kapot egy Xeon L3426-ot, és egy kallódó R7 250-et, azon játszok azokkal a játékokkal, amikkel azelőtt játszottam, hogy 10 éve abbahagytam játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest