Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz sb #61858 üzenetére

Ha van más szempont ami abszolút prioritást élvez, és a büdzséből kitelik, akkor hajrá. Nálam sajnos nem így van.

downclock az alapból túl erős/sokat fogyasztó hw-re

Persze, nálam is vannak más szempontok, de a dGPU jön ki legjobban. C6-ba belefér, a táp bírja, amihez a 5600G nem elég ahhoz meg a 8600G/RX480 sem erős. Üresjáratban meg egy RX6600 vagy 7600 meg csak 4-5 watt állítólag, így a számlán nem látszik meg. Van egy régi Scythe Setsugen 2 bordám ami egy 120mm ventivel sokkal hatékonyabb mint az három csöves fos amit manapság minden egyes gpu-ra tesznek, és csendesebb is.

Ha nálam is pico PSU-ról menne az 5600G akkor persze más szempontok lennének, de jelenleg (még) rendes táp van benne.

De beültetted a bogarat a fülembe, lehet én is inkább teszek egy pico psu-t a mostani gépembe...

• Pista0001

addikt

válasz sb #61858 üzenetére

A dgpu-s Ryzen játékra van elsősorban (gyakorlatilag csak arra :P ), szóval a dgpu alap, valamint a sima 5600 sokkal előnyösebb játékra. Pcie 4.0 (nincs kihasználva 3.0-s riser miatt :( ), nagyobb cache, stb. Nem tudom, nálad miért volt apu+dgpu az eredeti felállás. Biztonsági tartalék miatt volt igp-s proci?

Az apu ahogy írtam, csak net és multimédia, oda nem kell lóerő. Igazából ide overkill az 5600G, de nem nagyon volt élhető alternatíva. Az "Atom" vonal mindkét oldalon elhalóban van, minipc-t nem akartam, meg így hogyha kellene még egy gép aktuális(abb) játékokhoz, akkor a 6650XT belekerülne az 5600G-vel egy alkalmas házba, a sima 5600 mellé meg szerintem vennék valami 7600/4060 körüli megoldást.

Szerencsére ez a veszély egyelőre nem fenyeget, beosztjuk egymás között a használatot, régebbi címekhez meg van még két dgpu-s gép 10 és 15 évvel ezelőtti alapon, 5 és 10 éves vgakkal. :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák