- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
rxmiss #60181 üzenetére
Itt a horizontalis hutoracs miatt nincs IO backplate - foleg hogy fent van a gpu.
Nekem kellemes meglepetes volt hogy fekete a gomb egy fekete haznal, a piros szerintem benan nezett ki. Az alatta levo kis feher valami szerintem usb hely amit bele lehet szerelni, valami ilyesmi modon:
Ha mondjuk rendesen hozzaadtak volna, az nem lett volna rossz. A haz tetejere viszont fel lehet tenni 10mm vastag 80mm szeles ventiket:Szerintem a haznal nem idealis ha felul van a videokartya.
- Lehetne alul, nagyobb talpakkal. Egy vertikalis cpu hutoracs felfele vinne a hasznalt levegot.- Vagy fektetve a hatan, tehat a gep hatso paneljere tesszuk fel a talpakat. Ilyenkor a cpu fentrol szivna be a levegot es a haz ventijei kifele fujnak. Esetleg meg lehet forditani az iranyt a cpu huton, tehat felfele nezve felfele fujnanak es akkor nem is feltetlen kell hasznalni a haz ventijeit, mert oldalrol szivna be a levegot (szinten vertikalis cpu hutoraccsal).
Csak elmeleti szinten de ha fektetve van, akar ra is tehetnem a monitorom amilyen eros paneljei vannak. Nekem pl. ilyesmi monitorom van, ilyen talppal - tehat ha netan ratennem a hazra, meg nem is zavarna a legaramlast es nem logna ki a szelen sem.- De akar a hazat lefele forditva is mehet, amikor is lentrol szivja be a levegot a cpu huto es akkor a haz sima resze van felul. Itt mar kotelezo a ket venti ami oldalt kiviszi a hot.
-
PROTRON
addikt
válasz
rxmiss #60181 üzenetére
Szintén zenész, most este végre összeállt a kis minipc konfig, de a belsejét annyira szegyellem, hogy arrol tuti nem rakok fel kepet... a vegso setuprol majd kaptok, mert szerintem pofas lesz vegul ahogy megbujik az alzas 2 karos monitor allvanyra felfogatva, a monitorok mogott. Csak meg nem dolt el hogy 2 db Eizo 22 colos (4:3-as) moncsival lesz, vagy egyik helyett 24 colos.
Nem gondoltam hogy az alzas alvany ennyire massziv 16k-ert, de elso blikkre jo lesz, bar azert az hogy karonkent csak 8kg monitort bir el, azon mar erzek nemi sporolast, mert a 10 eves dell 24-es mintha tobb lenne, abban van kartya olvaso is, a 2015ben ami vegul lehet felkerul ra az csak 6kg.
Amugy pont elkaptam egy Chieftec ix-01bhez valo vesa mountot 2,7k hufert ujonnan boltbol aminek nagyon megorultem, mert utana egybol 9k lett az ara...
Viszont a kialakítása hát kissé necces, mert az 1mmes alu ellendarabba vannak 6szög fejű csavarok fel milimeter vastag fejjel bele sajtolva.
Nyilvan az alaplap alatt csak így fer el, nem is biztod hogy rendes hűtő esetén annak az ellendarabjának marad elég hely.
Aztan en meg nem biztam abban hogy kezzel meghuzva elegendo tartas, mert negis csak rezeg a haz a venti miatt, villaskulcsal elso huzasra kiszakadt a helyerol az egyik...
De amugy faja ez a mount, egyelore meg nem vegleges hogy hogyan fogatom fel magara az allvanyra, az elso valtozat lehet hilti szalaggal lesz. XDEs kiprobaltam hogy a 2 eve hasznalt win telepito pendriveom meg mindig mukodik es ezen meg olyan win10 telepito van ami alapbol hagyja hogy mikrofos fiok nelkul feltelepithesd a wint.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
rxmiss #60181 üzenetére
Lehet az én finnyásságom, de ezeket a simán színrefújt vékony fémlemezeket sosem komáltam igazán... kivéve ha fehérre van fújva
De ezt legalább könnyen lehet airbrusholni, úgyhogy jó moddolhatóságú külsőleg ránézésre.
Az alaplapi IO backplate hogyhogy nincs fent? Illetve a hátsó rész tetejére (a vga output felett) van valami fedőlemez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged